ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 7 zile
familie cu copii
4 AD. + 1 COPII -- v: 2

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

De ce Austria?

TIPĂREȘTE

Au trecut deja trei ani de la intoarcerea din concediul din Austria, din care am numeroase amintiri, mai mult decat placute. Acum aproape doi ani am inceput o incercare de a prezenta frumusetile acestei tari, demersul meu cuprinzand mai multe articole, grupand atractiile Austriei in patru capitole distincte: geografie, istorie, cultura si, de ce nu economie, cu legatura directa cu turismul.

Voi incerca sa-mi sustin prezentarea Austriei cu o parte din pozele facute de noi in acest concediu si cred ca ele vor vorbi mai bine decat vorbele mele. Articolele vor fi publicate exact in forma in care au fost scrise in octombrie 2015, fara nici-un fel de corectura, pentru a fi cat mai naturale de ceea ce am simtit atunci cand le-am scris. Daca veti intalni si greseli, va rog sa nu le luati in seama si sa nu ma certati prea tare.

Dupa mai bine de un de la primul concediu adevarat pe care l-am petrecut dupa 25 de ani (ultimul concediu fiind la Soveja in perioada 1 – 14.08.1989), primul concediu in strainatate (mai fusesem doar in excursii in perioada 1976 – 1978, in Budapesta, URSS (Odesa) si Bulgaria (Ruse) incerc sa-mi adun gandurile si impresiile si sa le pun pe hartie (vorba vine, pentru ca le pun pe un ecran).

Am avut ocazia si privilegiul in acelasi timp, de a petrece acest concediu intr-una din cele mai frumoase si totodata mai civilizate tari din Europa. Aceasta tara se numeste Austria. Este in acelasi timp si primul concediu, in care organizarea si pregatirea nu mi-au apartinut.

De la concediul din 1989, am mai petrecut 6 zile in 2008, la Voineasa si in 2011, la Baile Olanesti, dar concediul petrecut in Austria il pot considera un concediu adevarat.

Pe de alta parte numeroasele articole pe care le-am citit in ultimul timp si, mai ales, pozele atasate articolelor, care prezinta aspecte din diferite locuri vizitate in Austria de colegii din AFA, ma determina sa astern aceste randuri, cu intentia de a invita pe cei care vor citi aceste randuri si nu au mai fost in Austria (evident sa aiba si „timp”) sa viziteze aceste locuri minunate. Randurile sunt adresate, in acelasi timp si celor care au mai fost in Austria, in locurile pe care le-am vizitat eu, sau in alte locuri, sa-si aminteasca de vizitele lor in Austria.

Deci, de ce Austria?

Austria este una din cele mai frumoase tari din Europa. In Austria veti intalni forme variate de relief, pornind de la campia din partea de est si nord- est a tarii, de la granita cu Ungaria, Slovacia si Cehia, sau in zona de nord-vest, in lunca Dunarii, dealuri, in partea de nord la granita cu Cehia si Germania si in final, dar nu la urma, muntii care acopera cea mai mare parte a tarii si care au facut atractiva Austria, mai ales in sezonul de iarna.

Peisajele sunt fermecatoare, mai ales in zona de munte si cu greu pot fi uitate. Veti intalni paduri de conifere, mai ales, dar si de foioase la altitudini mai reduse (600 – 800 m), la altitudini mai mari (peste 1200 m) veti intalni pajisti si pasuni de un verde fascinant si foarte bine intretinute, iar la inaltimile de peste 1800 – 2000m veti intalni varfuri golase de piatra cu caciuli de nea (cel putin in iunie cand am fost noi).

Muntii ofera numeroase trasee pentru drumetii (evident e vorba de mersul pe jos, nu cu masina) de diferite dificultati, pentru toate varstele si toate conditiile fizice, pe care veti intalni foarte multi turisti cu rucsacul in spinare si bete de schi in maini. Prima data cand am intalnit oameni cu bete de schi in maini m-am mirat, (se intampla in iunie si era in parcul Schonbrunn), dar am aflat si explicatia acestui gen de turism. Betele ajuta la gasirea, dar mai ales la pastrarea unui ritm convenabil si suportabil pe tot timpul deplasarii, mai ales la urcare pe munte.

Pentru amatorii de deplasari cu bicicleta pe munte au la dispozitie multe trasee amenajate pentru iubitorii mersului pe bicicleta. Si nu sunt putini. Biciclistii ii veti intalni peste tot, in orase si sate, pe munte, pe marginea soselelor, unde au trasee exclusive, bine marcate si respectate de ceilalti participanti la trafic. In Lofer, unde am stat 5 zile, (vezi impresii) pentru biciclisti era amenajata o traversare subterana a unui drum national, din parcarea unui supermarket. In marile orase amatorii pot inchiria biciclete de la niste rastele special amenajate, de unde cu o moneda de un euro poti lua o bicicleta, pe care ai obligatia de a o inapoia la rastel.

Accesul pe munte se poate realiza si folosind instalatiile de transport pe cablu (teleschi, telescaun, telegondola, telecabina), aflate in numar foarte mare in toate zonele muntoase.

Pentru cei obisnuiti cu excursiile cu autoturismul, Austria dispune de o retea importanta de autostrazi, care leaga intre ele toate zonele tarii, drumuri nationale si cu caracter local, foarte bine intretinute.

Dar muntii (dar nu numai acestia) ofera si alte frumuseti naturale: este vorba de numeroasele cursuri de apa.

Doua bazine hidrografice culeg majoritatea cursurilor de apa din Austria. Astfel in partea de nord Dunarea colecteaza apele fluviului Inn, care izvoraste din Alpii Elvetiei, traverseaza orasele Landeck, Innsbruck, Kufstein, trece apoi in Germania, revine in Austriai si constituie granita cu Germania pana la varsarea acestuia in Dunare, langa Passau, de unde intra Dunarea in Austria. Innul colecteaza si apele raului Salzach, dupa acesta traverseaza orasul lui Mozart, Salzburg (vezi impresii).

In Dunare se mai varsa raul Traun, dupa ce traverseaza orasul Wels, Enns, care traverseaza orasul Steyr, raul Traisen, dupa ce traverseaza St. Polten.

De la intrarea in Austria, la Passau Dunarea traverseaza de la vest la est, trecand prin Linz (vezi impresii), Krems an Donau (vezi impresii) si frumoasa capitala a tarii, Viena (vezi impresii).

In partea de sud a Austriei cel mai important curs de apa este Drau (sau Drava, cum il cunoastem cei mai multi, care se intalneste si el cu Dunarea, dar pe teritoriul Serbiei), care tarverseaza orasele Lienz, Villach, Klagenfurt si care colecteaza si apele raurilor Mur si Murz, dupa traversarea oraselor Leoben, Bruck si Graz. Raurile mentionate mai sus, la fel ca si multe alte rauri, au portiuni pe care se poate practica raftingul, se poate pescui, se pot face plimbari cu barca, existand si alte posibilitati de relaxare pe malul acestora. Dunarea este navigabila pe tot cursul din Austria, iar pe fluviu veti intalni multe vapoare de pasageri care efectueaza curse regulate intre porturile austriece, sau curse de agrement pe Dunare.

Veti intalni foarte multe lacuri de diferite marimi si situate la inaltimi diferite, de o frumusete rara si cu apa limpede. Imi permit sa enumar cateva, cum ar fi Lunersee, Konstanz, Bolgenach, Spuller (landul Vorarlberg), Moosbach, Halden, Vilsalp, Lech, Stau, Plansee, Blind, Riffl, Piburger, Mitter, Weisswn, Speicher, Wilmoo, Achen, Zillertal, Krumm, Speichler, Thier, Hecht (landul Tirol), Hinnersteiner, Zeller, Tauermoo, Stau, Obertrumer, Graben, Matt, Wolfgang (landul Salzburg), Monder, Atter, Irr, Traum, Volker markter (landul Austria Superioara), Neusiedler, Zicker, Lange (Austria Inferioara), Altau, Grundl (landul Stiria), Kolnbreinspeicher, Millstatter, Weissener, Faacker, Osiacher, Worther (landul Carintia). Intinderea relativ mare a acestor lacuri, vecinatatea muntilor, cladiri istorice pe malul acestora (biserici, castele, cetati, alte cladiri istorice) te imbie aproape fara posibilitate de refuz la plimbari cu vaporasul pe lacuri. De asemenea pe malul multor lacuri veti intalni amenajari pentru agrement (barci, surf, etc), pentru plaja, pentru inot.

Am lasat la urma o prezentare succinta a principalei atractii turistice a Austriei, mai ales in perioada de iarna. Este vorba de munti, care ocupa circa doua treimi din suprafata Austriei si care atrag, dupa unele surse, cam trei sferturi din numarul turistilor. De fapt turismul este principala activitate economica a Austriei.

Muntii se gasesc mai mult in partea de vest si sud a Austriei, landuri ca Vorarlberg, Tirol si Carinthia fiind ocupate in cvasi totalitate de munti, in landul Salzburg muntii ocupa mai mult de 80% din suprafata, iar in landul Stiria muntii ocupa mai mult de jumatate din suprafata. Principalele masive muntoase ar fi:

- Hohe Tauern, situat in landurile Salzburg, Carinthia si Tirol, principalele varfuri fiind Grossglockner 3798 m (cel mai inalt varf din Austria), Grossvenediger 3662 m, Wiesbachhorn 3571 m, Grosser Muntaniz 3236 m, Hochgal 3436 m, Hocharn 3254 m, etc. Masivul are peste 220 varfuri de peste 3000 m.

- Alpii Otztal, situati in landul Tirol, la frontiera cu Italia (peste 250 de varfuri de peste 3000 m altitudine), cu principalele varfuri Wildspitze 3772 m (al doilea varf ca inaltime din Austria), Weisskugel 3738 m, Hinterer Brochkogel 3635 m, Similaun 3606 m, Vorderer Brochkogel 3565 m.

- Alpii Zillertal situati in landurile Tirol si Salzburg, la frontiera cu Italia, varfuri principale fiind Hochffeiler 3510 m, Grosser Moseler 3478 m, Olperer 3476 m, Hochfernerspitze 3463 m, Turnerkamp 3418 m, etc.

- Alpii Silvettra situati in landurile Tirol si Vorarlberg, la frontiera cu Elvetia, varfuri principale Fluchtorn 3398 m, Grosser Piz Buin 3312 m, Silvettrahorn 3255 m

- Verwall, situati in landurile Tirol si Vorarlberg, in vestul tarii, varfuri importante fiind Hoher Rifler 3168 m, Kuchenspitze 3148 m, Blanka horn 3129 m,

- Dachstein, situati in landul Austria Superioara, (in vecinatatea Hallstadt), varfuri mai importante fiind Hocher Dachstein 2995 m, Niedere Dachstein 2934 m, Hoher Gjaidstein 2794 m

- Alpii Berchtesgaden in landul Salzburg, principalul varf Hochkonig 2941 m (in aceasta zona, in Lofer, am petrecut cinci zile de concediu)

- Alpii Kitzbuhel in landurile Tirol si Salzburg, cel mai inalt varf fiind Kreuzjoch 2558 m

- Alpii Ammergau in landul Tirol, la frontiera cu Germania, varful cel mai inalt fiind Daniel 2340 m.

Toate aceste masive muntoase pe timp de iarna constituie raiul sporturilor de iarna, sute, poate chiar mii de kilometri de partii de schi alpin sau de fond, zeci de trambuline de sarituri cu schiurile, constituind atractii pentru sute de mii de turisti zilnic. Veti intalni partii de schi de toate categoriile de dificultate (usoara, medie, grea) la toate altitudinile (de la 1000 m la peste 3000 m), dotate cu tunuri de zapada, cu instalatii de iluminat nocturn, dar mai ales cu sute de instalatii de transport pe cablu, de toate felurile (teleschi, telescaun, teleferic, telegondola, telecabina). In timpul concediului din 2014, dimineata de la ora 7 la ora 8, pe canalul 2 al televiziunii austriece, era un soi de buletin meteo care prezenta vremea in multe statiuni montane si am ramas surprins ca la altitudini de2500 - 3000 m erau partii de schi unde se schia la acea vreme (9 – 15 iunie 2014). La multe din aceste partii se poate ajunge foarte usor, la baza lor evident, cu masina. Toate statiunile dispun de spatii de cazare diverse, de la cabane si pensiuni la vile si hoteluri, pentru toate buzunarele, calitatea serviciilor oferite justificand cheltuiala facuta.

Sa nu ramaneti cu impresia ca Austria trebuie vizitata numai iarna. Muntii sunt la fel de atractivi si pe timpul verii, iar pe mine personal ma atrag mai mult vara. Imi ofera mai multe posibilitati de odihna, de plimbare, de distractie si nu voi renunta la o plimbare pe jos pe munte. Vara in afara de obisnuitele drumetii pe munte, puteti beneficia de rafting pe raurile de munte, bai si plaja pe malul lacurilor, odihna activa in padurile muntilor, cascade mai mari sau mai mici... Pentru toate categoriile de varsta, in mai toate statiunile, se va gasi ceva de facut in natura, pentru a alunga plictiseala si monotonia. Chiar si lenevirea pe o pajiste si admirarea peisajului inconjurator poate fi o modalitate de odihna si recreere. Personal va sugerez, evident daca timpul va permite, cat mai multe drumetii pe munte. Nu este nimic mai placut decat sa bati muntii cu piciorul!

Nici amatorii de drumentii montane cu bicicleta nu sunt neglijati. Peste tot pe unde am fost in Austria am intalnit, mai ales pe munte, multe, foarte multe drumuri amenajate pentru biciclete. Cea ce noua ni se poate parea un hobby, (mersul cu bicicleta oriunde), austriecilor li se pare ceva normal. Asa se face ca veti intalni pe biciclete, in toate locurile (localitati, parcuri, pe marginea soselelor, in munti, pe malurile lacurilor, raurilor) oameni de toate varstele, pentru care mersul cu bicicleta este o bucurie.

Sa nu ramaneti acum cu impresia ca injurul acestor frumeseti ale naturii nu exista si statiuni montane de turism. De multe din ele ati auzit, fara indoiala. De altele veti gasi detalii suficiente care sa va atraga sa petreceti cateva zile de odihna. O enumerare, chiar sumara, nu cred ca ar fi potrivita. In fiecare land, se afla cel putin 30-40 de statiuni turistice cu toate dotarile pentru petrecerea unui concediu placut. De fapt mai fiecare localitate, de la 1000 de locuitori, pana la peste 150000 locuitori (cazulInnsbruck) din zonele montane poate fi considerata o statiune turistica, unde veti gasi spatii de locuit pentru toate gusturile si buzunarele, locuri unde puteti servi masa, sau spatii de cazare cu bucatarie si sufragerie, pentru cei care prefera sa-si gateasca singuri mancarea (cum a fost cazul nostru)

Dar destul cu vorbaria.

Aceasta prezentare succinta a frumusetilor naturale sper sa fie un motiv pentru a incerca cunoasterea la fata locului a Austriei. Incerc sa intaresc cele afirmate mai sus cu cateva poze facute de mine in micul concediu din Austria.

P. S. Datele legate de inaltimea varfurilor muntoase au fost preluate dintr-o sursa care mi s-a parut de incredere (un atlas geografic din anul 1969). Am intrat pe net si citind mai multe materiale am gasit date care difereau de la o sursa la alta, Wilkipedia nu-mi prezenta suficienta garantie (descoperind destule lucruri neadevarate), asa ca am hotarat sa apelez la sursa mentionata mai sus, pe care o consider mult mai de incredere. De asemenea mi-a fost de mare ajutor si in concediu si in scrierea acestui scurt articol si Harta Austriei, Editura Huber-Niculescu.

Branesti, 07 octombrie 2015.


[fb]
---
Trimis de liviu49 in 26.07.17 05:56:14
Validat / Publicat: 26.07.17 10:06:31
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA

VIZUALIZĂRI: 3457 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Rau cristalin, pasune verde, padure, munti. Asa-i ca v-ar place sa fiti acum acolo?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29000 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

Floryn81
[26.07.17 10:21:18]
»

@liviu49: Am avut plăcerea de a acorda primul vot pentru acest interesant articol care prezintă Austria - o ţară europeană atât de ofertantă din punct de vedere turistic. Nu am ajuns până acum în Austria, însă această ţară se află într-un top 3 personal al destinaţiilor europene unde mi-ar plăcea să ajung cândva. Frumuseţea locurilor se poate vedea uşor din fotografiile ataşate la acest articol, dar şi din fotografiile pe care alţi colegi de pe AFA le-au postat de-a lungul timpului.

Mă bucur că aţi revenit pe AFA cu articol şi vă doresc spor la scris în continuare pentru că aveţi multe de povestit (ştiu asta din ecourile dvs.) !

zlatna
[26.07.17 10:21:53]
»

@liviu49: Felicitări pentru articol.

De mult așteptam un articol scris de dumneavoastră.

Austria este țara care mi-a rămas și mie la suflet, fiind prima țară străina în care ne-am petrecut concediu. Am mai fost doar o zi în vizită în Bulgaria, dar aia nu se pune.

Ați prins niște imagini excelente în poze.

Toate cele bune și multe concedii plăcute.

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 10:47:54]
»

@Crazy_Mouse: Imi cer scuze ca raspund asa tarziu si asa scurt. Oricum multumesc pentru vot si ecou! Scriu randurile astea printre picaturi la serviciu si nu prea am timp liber. Promit ca revin cand ajung acasa cu un raspuns mai omenesc. Numai bine si calatorii placate!

tata123 🔱
[26.07.17 11:27:04]
»

@liviu49: Felicitări și bine ați revenit cu un articol-articol. O sinteză bună despre frumusețile naturale ale Austriei, susținută de fotografii sugestive. O adevărată invitație spre locurile minunate, bine organizate și curate oferite de zona montană a Austriei, și nu numai. Așteptăm și celelalte părți ale descrierii acestei țări europene.

elviramvio
[26.07.17 11:38:24]
»

@liviu49:

Ei, surprize surprize, nu cu zâna ci cu zânul ????! Mă bucur de această revenire cu aer rece de munte și cu ceva ordine germană! Deci cu bucurie, bine ai revenit pe aici ca autor de articole frumoase!

Am citit așa mai pe dungă, pozele mai târziu, la o cafea în liniște - totuși P26 deja o văd cu coada ochiului - și deja am notat articolul la favorite doar la o primă lectură.

Aștept și alte articole.

O zi frumoasă, meriți dl. Liviu 49!

sunflower
[26.07.17 11:58:22]
»

@liviu49, întâmplător sau nu, săptămâna aceasta v-am citit toate articolele despre Austria. Acesta este ca o încununare! Aștept continuarea...

Dana2008
[26.07.17 12:12:33]
»

Felicitări pentru articol! Fotografiile sunt superbe, mai ales cele cu munții, îți taie respirația!

Im Austria am fost într-o excursie. Atunci am vizitat timp de trei zile obiective turistice din Viena. O excursie în munți mi-ar place mult, eu iubesc natura mai mult decât construcțiile. Crestele Alpilor îmbrăcate în zăpadă sunt fascinante, iar dacă se mai oglindesc în oglinda lacurilor...

Călătorii plăcute!

mishu
[26.07.17 13:40:45]
»

@liviu49: Cred ca este prima data cand imi pare sincer rau ca nu am prins primul vot si nici macar SB-ul. Va felicit ca ati inceput sa ne impartasiti din impresiile de calatorie si sunt convinsa ca vor fi appreciate asa cum merita.

Am citit prima data pe repede 'nainte sa vad despre ce este vorba, am vaut pozele si apoi am citit pe indelete articolul.

Austria am mai zis asta este locul in care daca as avea suficienti bani m-as retrage la pensie .

Este un loc in care m-am simtit confortabil (chiar si in oras). Primul contact cu Austria a fost orasul Wels pe care l-ati mentionat aici, un orasel linistit, in care la ora 22.00 nu mai vezi tipenie de om, cu oameni linistiti si amabili. Dupa ce am stat aici 3 zile si am ajuns la Viena mi s-a parut ca am ajuns intr-un furnicar, apoi m-am obisnuit deoarece oamenii erau la fel de amabili.

Insa muntii au farmecul lor si din orice loc te-ai uita la ei sunt la fel de extrordinari.

Am trecut articolul la Favorite pentru a ma bucura de el oricand si spun la final: Felicitari, votat cu mare drag.

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 18:30:23]
»

@mishu: Draga corupatoare, imi pare rau, dar sunteti sortita la safteaua noului calculator. Este primul ecou pe care il scriu si sper sa fie cu noroc.

Dupa cum vedeti, m-am lasat corupt si am publicat si un articol, nu numai ecouri la articolele altora. Articolul pe care l-am postat cu noaptea in cap, il planuisem pentru duminica, dar nu s-a nimerit. Dupa o vizita de lucru la piata, urmata de o a doua vizita la un supermarket (am inteles ca nu e voie sa dau numele magazinului) la capatul strazii pe care stau, iar pentru ca mai era timp am mai vizitat o macelarie de unde am facut niste investitii pe termen scurt pentru un gratar. Scuze doamna, dar asa a fost. Programasem ca pana la venirea musafirilor, mai ales ca baietii si nevestele lor s-au angajat cu prepararea la gratar si niste prajituri, sa postez articolul, pe care il scurtasem serios cu doua zile inainte. Dar nefasta, iubitoare din fire, mi-a gasit cu ce sa-mi ocup timpul ca sa nu ma plictisesc pana la venirea musafirilor. Si uite-asa, dupa ispasirea pedepsei nu am mai avut timp sa ma ocup si de articol. Cum luni si marti, fiind 24 si 25, nu am avut timp sa ma plictisesc, de dimineata i-a venit si randul articolului.

Ma bucur ca v-a placut Austria si ca v-ati dori macar sa mergeti, undeva la munte. Daca aveti timp si " timp" nu ratati o asemenea plimbare. Va dau voie sa nu urcati pe jos pe munte. Daca veti urca cu masina si apoi veti avea curajul sa va departati, pe jos, 2-300 de metri de masina, tot e bine.

Numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 18:40:25]
»

@Crazy_Mouse: Am ajuns acasa, am instalat noul calculator si ma apuc de treaba, sa raspund ecourilor, in ordinea numerelor de pe tricou.

In primul rand va multumesc pentru voturi si pentru ecou.

Apoi cand vorbele frumoase vin de la cel care mi-a descoperit un altfel de Buzau, fata de cel pe care il cunosteam eu, bucuria este cu atat mai mare. Daca nu ati fost, inca, in Austria, aveti timp destul, pentru ca sunteti tanar. Iar o plimbare de o saptamana la munte, in Austria va va imbolnavi pustiul de microbul mersului pe munte. Si o data contaminat nu prea mai exista vaccin la dragostea de munte. Veti avea, in acelasi timp si ocazia de a compara muntii lor cu ai nostri si veti vedea ca, din pacate diferenta o fac oamenii.

Numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 18:50:29]
»

@zlatna: Cand un mot din Tara Motilor si stabilit in Tara Lovistei afirma ca i-a placut in Austria si ca i-au placut pozele atasate articolului, trebuie crezut. Ca cine poate aprecia frumusetea muntilor, a padurilor si a pasunilor mai bine ca un om care a copilarit si crescut cu ele. Am ales o parte din pozele facute, mai ales ca in multe poze apaream noi, cei care am fost in excursie. Acum mi-am adus aminte, sper sa nu ma insel, ca ati fost cu o luna in urma mea in Austria (in iulie 2014). In cazul meu, pot spune ca pozele, sau macar o parte din ele, nu reusesc sa prezinte natura in adevarata ei splendoare. Poate ca si aparatul (care data din 2005), poate ca si fotograful au partea lor de vina. Mai am ceva material didactic si multe poze si poate mai astern ceva pe AFA.

Numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 19:01:44]
»

@tata123: Cand un Augustus, muscat de microbul dragostei fata de natura considera ca am facut bine cu acest articol si cu pozele atasate, cred ca trebuie sa ma gandesc serios sa continui. Voi incerca, dar va mai dura, pentru ca din calculatorul vechi care e defect de cateva luni nu am incercat inca sa recuperez ceva. Scopul acestui articol a fost tocmai acela de a invita cititorii (cati or avea curajul sa citeasca randurile mele) sa-si faca timp o saptamana intr-un an pentru a vizita si Austria montana, nu numai muzeele, palatele si Mall-urile. Cei carora le place natura nu vor regreta, cei care nu prea se inghesuie la munte vor mai incerca. Si nu m-as supara deloc daca as auzi pe cineva care ar spune: Nebunu' ala de Liviu a avut dreptate cu trancanelile lui despre munte!

Multumirile mele le adaug traditionalei, de acum, urari de incheiere: numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 19:13:53]
»

@elviramvio: Zanul corupt de niste cititoare de pe AFA, multumeste celei care m-a amenintat ca daca nu mai scriu si articole, mai bine sa tac din gura. Iar eu decat sa tac, mai bine mananc un pui fript cu un sprit de Tamaioasa, dar mai bine ma opresc ca s-ar putea sa gasesc frigiderul plin, sau in cazul de fata ma apuc de scris articole. Am scris unul, e de ajuns, oare? Ma uitai la pozna cu numarul 26 si ori ati fost pe-acolo, ori sunteti indragostita de va doriti sa stati pe acea terasa. Intr-adevar locul este superb si merita vazut, dar si multe alte locuri din Austria montana. S-ar putea, daca sunteti cuminte, sa mai apara si alte articole. Ziua frumoasa pe care mi-o doriti am avut-o duminica si a fost cu adevarat.

Numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 19:26:27]
»

@sunflower: Doamna, intamplarea a facut sa-mi propun sa citesc articolele dvs. despre Apuseni, de care ma leaga amintiri placute. Mai mult de 90% din drumurile facute in Apuseni le-am facut in anul 1971, in haina militara, dar nu am nici-un regret. Prea multe locuri frumoase am vazut atunci, mai ales ca haina militara nu m-a deranjat deloc. Fiind acum trei ani in Austria, ne-am amintit de peisajele din Apuseni in zona pesterii Scarisoara si le-am comparat cu cele din Austria. Muntele, padurea, pasunea, raurile montane sunt la fel, dar deosebirea e cauzata de oameni.

Articolele despre Austria au fost primele scrise pe AFA, intr-un format care nu prea a fost agreat atunci. Experienta de multi ani ca ghid ONT m-a determinat sa abordez acel stil de comunicare, incercand sa transform povestirea mea in ceva interactiv. Dupa aceea m-am adaptat, oarecum, iar oamenii au mai acceptat si stilul meu. Voi incerca sa continui, in ideea ca acest articol sa fie perceput ca o invitatie de a vizita si Austria montana.

Numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 19:58:37]
»

@Dana2008: Va multumesc pentru vizita si pentru vot, mai ales ca stiu, din articolele pe care le-ati scris, ca apartin unei iubitoare a naturii. Nu ma mira ca v-a placut Austria. Multi turisti se multumesc cu vizitarea Vienei sau Salzburgului, sau a altor orase, mai mari sau mai mici, unde atractia principala o constituie frumusetile create de mana omului. Si in Austria sunt destule asemenea frumuseti de vizitat. Pentru mine cel mai mult au contat cele 5 zile petrecute la Lofer, intr-o pensiune chiar la poalele muntelui. Gardul pensiunii se termina in locul de unde incepea peretele muntelui, cu padurea de brazi si pasunea de pe varf. Iar cand la circa 50 de metri de pensiune mai trece un rau de munte nu iti mai vine sa pleci de acolo. Lacuri inconjurate de munti se gasesc mai peste tot in Austria, dar am inteles ca pe malul multora se poate face si plaja, sau se poate inota in ele.

Numai bine si calatorii placute!

mishu
[26.07.17 20:39:00]
»

@liviu49: Ma bucur ca am facut safteaua noului calculator si-i doresc viata lunga si fir lin la povesti. Concediul de anul acesta speram sa-mi fie prilej de locuri strabatute cu masina dar si cu piciorul, se pare insa ca planurile mele s-au subtiat mult si din motive de neputinte plimbarile perpedes vor fi limitate. Sper insa sa am lucruri frumoase de povestit, insa pana atunci sper sa mai citesc calatorii facute si astfel sa simt si eu ca AmFostAcolo. O seara frumoasa.

mprofeanu
[26.07.17 20:39:54]
»

@liviu49: Felicitări pentru această frumoasă pledoarie pentru Austria și pentru frumoasele poze!

Bine ai revenit pe AFA, sper să mai citesc și alte articole despre alte locuri vizitate de tine, nu numai ecouri! Sunt binevenite și acelea!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 20:55:31]
»

@mishu: Ma apuc sa fac rost de condeie si sa le ascut bine. Daca veti merge prin tara, mai ales prin locuri de munte, nu se poate sa nu gasesc eu ceva de comentat. Concediul meu de anul acesta ar fi trebuit sa fie de tratament la Herculane, dar se pare ca de la Casa de Pensii slabe sperante sa mai ajung la Herculane. Daca i se face cuiva mila de mine si ma ia cu el in excursii, pe post de ghid, poate asa mai reusesc sa ajung si eu prin excursii, nu concediu.

Asa ca numai bine si calatorii placute!

liviu49AUTOR REVIEW
[26.07.17 21:05:11]
»

@mprofeanu: Intentia mea chiar asta a fost, de a sugera membrilor AFA ca Austria montana poate fi o idee buna de concediu, undeva aproape si nu prea scump. Nimic nu va putea sa-mi schimbe parerea pe care o am despre turism, despre natura, in general si munte, in special. In aproximativ 50 de ani de cand am inceput, mai organizat, cu excursii si concedii, 99% din durata acestora am petrecut-o la si pe munte si numai (cu mare ingaduinta) 1% la mare. Asta sunt! Articole scrise cu amintiri din excursii, drumetii sau concedii am destule scrise. Daca acest articol ma va convinge ca este interes pentru ceea ce scriu eu, atunci voi continua cu publicarea de articole pe AFA. Daca cititorii nu vor fi interesati de acest articol, raman la ecouri.

Numai bine si calatorii placute!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, liviu49, mishu, mprofeanu, sunflower, tata123 🔱, zlatna
Alte impresii din această RUBRICĂStrăbătând Austria:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063239097595215 sec
    ecranul dvs: 1 x 1