ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.12.2014
DE T&T*
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 12.06.14
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    JUL-2014
    DURATA: 7 nopți
    familie cu copii
    2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    CAZARE [camere etc]:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    PLAJA şi MAREA:
    70.00%
    Satisfăcător
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    91.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 9 MIN

    Star... light între stele și realitate sau cucerindu-i pe otomani!

    TIPĂREȘTE

    Bună ziua/seara!

    Doresc să împărtășesc câteva impresii de vacanța de anul acesta (din Turcia împreună cu familia ). Să purcedem deci... rezervare din februarie EB-20%, 2 bilete (camere) la hotel Starlight Convention Center din Side (mai precis Kizilagac) în prima parte a lunii iulie, 5 persoane, cu transport personal (autoturismul din dotare).

    Drumul :

    Despre drumul spre Turcia /Antalya s-au scris destule, ca o notă personală adaug că am reușit să trec Bulgaria în 3.5ore (record personal: prima dată am traversat-o în 12 ore). Am ales să merg fără „oprire” la ducere cu feribotul, recomand (se evită aglomerația din Istanbul) până la Pamukkale, unde am fost cazați la Hotel Goreme (hotel de familie). Trebuie să vizitați aceasta minune de zăpadă/sare/bumbac cum spunea un prieten și ca sfat personal luați un rucsac mic și puneți papucii/sandalele/pantofi sport în el pentru că vă trebuie sus, mai sunt de vizitat o grămadă de... vestigii. Noi am lăsat papucii sub un măslin de la intrare (nu eram singurii) și ne-a părut rău, nu prea poți merge desculț foarte mult... dar tot am văzut mare parte din Hierapolis... Și la întoarcere prin Istanbul cu oprire de o noapte la un prieten în zona Tekirdag. Revin la subiect... a doua zi am plecat din Pamukkale spre Antalya/Side unde am ajuns pe la 13.00.

    Hotel :

    Hotel curat, luxos, intrare semirotundă, cu ușă rotativă. Lobby mare spațios, cu canapele multe și 2 lifturi panoramice (nu am mers cu ele). Primire cu limonadă proaspătă, răcoritoare (cu mentă-cred) pentru toată lumea. La noi, pentru că am venit individual, nici nu știau că suntem acolo așa că am descoperit totul singuri... Parcare mică în interior (mai mult cu mașini spre închiriere sau deja închiriate) dar chiar la intrare era amenajată o parcare în care am găsit loc și nu am plătit nimic. Concept fără brățări, liber între cele 2 resorturi dar lume mai selectă la Starlight și pot spune abia acum că este distractie mai mare/multă la Sunrise unde au Amfiteatru, chiar și un ponton pietonal până în mijlocul mării (exagerez puțin).

    Cazare :

    Turcul/rusul de la recepție ne spune să așteptăm 30-45 min. (cu pașapoartele la el și doar 20lire turcești - aveam 2 camere), că a văzut el că suntem cu o persoană mai în vârsta (mama soției) și că ne oferă 2 camere în main. Binențeles că puteam face reclamație, că noi am plătit Villa room, dar suspicios cer să văd camerele. La braț cu consoarta mergem să vizităm camerele 4006 și 4008 la etajul 1. Ce să vezi... așa frumusețe nu mai văzusem la nici un hotel din Turcia (și am mai fost la 3 hoteluri)... mătăsuri, dresing room separat cu seif la discreție, frigider cu de toate, drept pentru care mă “ sacrific” și accept (ăm). Abia la întoarcere, citind articolele de pe Am Fost Acolo am înțeles că erau super și camerele din Villa room cu parter+etaj 2 TV-uri, scară interioară, dar nu regret pentru că, așa cum i-am spus și soției, cu Villa room te mai întâlnești dar în main nu stiu când mai nimerești (fiind mai scump).

    Ne sunt aduse bagajele în cameră (5E-bel boy) și începem să explorăm camerele. Intrare cu cartelă (am avut câte 2 cartele), facilități cu cartele introdusă, nu mergea cu altceva (gen card), baie cu cosmetice personalizate Starlight, bune, cadă, duș mobil, paravan de sticlă, suport prosoape, halate de baie iar din baie o altă mini încăpere (toaleta) separat cu toc dar fără ușă... pe urma am văzut/ înțeles că ușa de la intrare avea 2 funcții. Dacă aveai trebă la toaletă deschideai ușa de la baie și închideai ușa de la WC în felul acesta puteai “face” liniștit în timp ce soția se aranja în oglindă... tare... nu-i așa. Era să uit, avea un difuzor în baie legat cu TV și se auzea muzica/știrile în el, binențeles dacă TV-ul era pornit. Explorăm mai departe... frigider încastrat într-un dulap stil masă pe care se găseau: cană fierbator, pliculețe de ceaiuri (Lipton), de nes (Nescafe), zahăr, cofematte. În frigider 2 ape plate, 2 minerale (0.33l), 2 beri Efes la cutie, 1 cola light, 1 cola normală, 1 nectar de vișine și unul de piersici (yami). Se făcea aprovizionarea cu ce lipsea în fiecare zi. Mai departe o ușă cu cifru dezactivat care permite intrarea în dressing/șifonier. Umerașe destule, bară de agațat, rafturi pe o parte iar la mijoc un seif metalic micuț, cu încuietoare electronică, unde am ținut pașapoartele și bani. Urmează camera, mare spațioasă (27-29mp) cu un pat mare matrimonial și unul separat, de o persoană, 2 fotolii, 2 noptiere și o masuță cu sertare pentru machiaj/lucru iar pe perete un TV LCD mediu cu 2 programe în română. Mochetă pe jos iar pe paturi huse satinate (mătase...). Balconul avea un mini suport de uscat (costume de baie), 2 scaune de plastic, o mini măsuță și un gard din fier forjat (pe care erai rugat să nu usuci prosoape pentru că se vedeau urât din afară) cu o portiță (sîc-Ghiță) pe unde se putea ajunge pe o mini terasă ce cuprindea 3 camere, ideală pentru făcut poze mai ales că vecini eram tot noi... Priveliștea de pe balconul extins era magnifică, în special la apus unde aveai personaje, piscine, mare, soare și celălalt hotel într-o singură poză.

    Bucătăria și masa :

    Cunoscătorilor (în privința sistemului AI -sau UAI) le pot spune că am găsit ciorbe simple-nu supe creme (aveau si de-astea), înghețată Algida (nu în fiecare zi) în restaurant, baclavale și cataif, creveți, fructe multe (banane, piersici, cireșe, nectarine, struguri, mega prune (+pepene roșu și galben). Celorlalți le spun să nu-și facă griji pentru că nu vor pleca nemâncați, ba chiar se vor îngrășa în încercarea de mânca/gusta din toate. Mini cozi la preparatele la grătar, sau speciale, cu tematică (gen megaton întreg, megacurcan la cuptor). A fost primul restaurant (cu UAI) la care am mâncat specialitate-ouă de taur (pentru cunoscători). Între mese gozleme (cu coadă) în 2 locuri (la Aqua și la ieșirea din Grotă), ayran, miniprăjituri, mini pizza... etc. Și binențeles înghețată cu program (15.00-17.00) dar pentru toată lumea (nu numai copii) pe care adevărat, am găsit-o cu greu în ultima zi (era undeva în zona sălii de jocuri electronice). Apa era îmbuteliată (0.33l sau 1.5l) dar caldă, trebuia să sapi mai adânc în frigider sau să ceri gheață. Mese curate doar la venire, dacă întârziai trebuia să aștepți să se elibereze si, eventual, să-ti cureți locul. Erau chelneri/ospătari dar nu suficienți. Pahare cu picior si băuturi pentru masa (vin alb/roze la sticlă) erau așezate pentru a fi servite de către ospătari dar toată lumea se aproviziona singură. Era și un bar în interiorul restaurantului pentru sucuri (dozator Cola) si bere (dozator Efes) și cred că tărie (gen vodcă). Am văzut personal de la inspecția sanitară care preleva monstre din mâncare. La fel și la piscine, luau eșantioane din apa. Bravo lor... adică turcilor... Îmi doresc să avem asemenea “obiceiuri” și la noi pe litoral.

    Interesant era dimineața, când, la intrare în restaurant, se servea șampanie (care dealtfel era la liber la barurile mari) pusă în pahare. La întrebarea/nelămurirea noastră ne-au spus că majoritatea clienților fiind ruși, ei preferă dimineața șampanie... eu știam că... vodcă... dar mă rog... și da majoritatea clienților erau rușii, nu deranjanți dar e clar că personalul a fost selectat pe acest criteriu (adică cunoașterea limbii ruse). Era greu să ceri ceva în engleză, mai ales la baruri (și de pe plajă). Am mai întâlnit englezi, belgieni și chiar români dar în a doua parte a sejurului.

    Grădina :

    Domeniu vast, plin de verdeață, pomi, plante, flori (am numărat peste 50 flori de hibiscus bicolor într-o tufă), iarbă, alei mici, mari, întortocheate, care mai de care mai frumoasă, cu destinație spre o anumită zonă/facilitate. Am văzut câteva femei îmbrăcate până în cap, care piguleau iarba crescută între flori în timpul zilei (la 35 grade C).

    Piscina (ele) :

    Suuuper nu știu exact dar cred că sunt peste 10 piscine, mai mari, mai mici, afară, în grotă, în interior, nu se putea să nu fi mulțumit. Personal nu sunt adeptul piscinelor deoarece găsești și mai aproape, nu la 1500km, dar, cum mergem după mare, o preferăm în locul piscinelor, în schimb, aici nu (prea) am avut de ales, veți vedea de ce... Din păcate funcționa aceelași sistem cu prosoapele, bluzele, jucăriile lăsate pe post de ocupare, deși scria clar că nu ai voie până la ora 9.00 să rezervi. Există un parc acvatic cu 4 topogane (gen Aquapark) unde distracția atingea cote maxime. Binențeles cu program dar suficient și nu foarte aglomerat... deși deservea 2 resorturi. Distracție super și la piscina principală unde animatorii (între) țin tot felul de concursuri.

    Plaja și marea:

    Eee... aici am avut ceva mici probleme. Plaja cu nisip (destul de) fin, umbrelele mari, paturi (in) suficiente cu saltele mai mult sau mai puțin uzate, totul normal până aici, dar lovitura a venit de la mare care a fost agitată, închisă la culoare, cu intrare bruscă (în 2-3 metri aveai 2 metri de apa adâncime), cu nisip/pietricele în care ți se afunda piciorul dacă zăboveai pe mal. Exista un ponton mobil (din plastic-tare ingenios-cu șuruburi de plastic) spre care puteai înota și relaxa dar mai tot timpul era plin. Am încercat de 2-3 ori după care am renunțat... copiilor nu le plăcea, normal, de ce să muncească să înoate când se puteau relaxa și juca la piscină.

    Distracția și spectacolele :

    Pentru copii (peste 100 de copii) era un amfiteatru la Sunrise. Păcat că nu (prea) vorbeau engleza, mai mult rusa, dar melodiile erau deja binecunoscute, așa că cel mic s-a descurcat. Multe premii pentru copii, pentru activitățile din timpul zilei, probabil la Miniclub și mini sărbătoriții zilei care mai și lipseau că sigur erau la masă deoarece Mini Disco începea destul de devreme, cam pe la 20.30. La același amfiteatru după o mică pauză începea spectacolul mare făcut cu invitați (nu cu animatori - amatori). Am văzut super spectacole: teatrul umbrelor, circ acrobatic chinezesc, dans brazilian... etc. La noi (Starlight) era muzică live cu diverse trupe, cel mai mult mi-a plăcut o trupă cu solista din Columbia, cu dansatoare în lateralele scenei, așa ca la cluburile mari, super...

    Am lăsat la sfârșit surpriza. Pentru că în perioada sejurului am mai bifat un an la, deja, apreciabila vârstă pe care o posed, am primit în camera hotelului un tort și o felicitare din partea managementului.

    Sincer nu m-am așteptat... cinste lor... știu să facă turism.


    [fb]
    ---
    Trimis de T&T* in 15.12.14 00:40:53
    Validat / Publicat: 15.12.14 10:14:46
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi/2*Richmond, Didim/Palm Wings
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4676 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (T&T*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P16 Pontonul mobil... interesantă idee!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 20 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    13 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [15.12.14 07:46:04]
    »

    @T&T: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

    ===

    Te-am ruga să (re) verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    puiutea
    [15.12.14 13:31:50]
    »

    Foarte util, foarte amănunțit, foarte frumos! Felicitări!

    T&T*AUTOR REVIEW
    [15.12.14 15:14:05]
    »

    @webmaster26 - Am (re) verificat, este corectă poziţionarea!

    T&T*AUTOR REVIEW
    [15.12.14 15:17:40]
    »

    @puiutea - Mulţumesc mult pentru apreciere. Eu sunt nou în acest domeniu , am nevoie de încurajări ca să "cresc". O zi excelentă vă doresc!

    florinsta
    [15.12.14 15:27:56]
    »

    @T&T - Ai deja aprecieri. E un rw f reusit.

    Rodel
    [15.12.14 16:35:23]
    »

    Citesc mereu că, pentru o cazare bună, în Turcia se practică bacșișul. Doar ei l-au inventat și brevetat și apoi exportat. Eu am fost pentru prima dată în septembrie anul acesta într-o stațiune din Antalya și am beneficiat de o cazare bună fără să dau bacșiș. E adevărat că nu știu cum arătau celelalte camere, dar pentru a dormi 7 nopți, a fost mai mult decât bine. Chiar am beneficiat de o cameră cu multă vegetație în față balconului, deci la umbră, fără să fie necesar să folosim aerul condiționat.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    T&T*AUTOR REVIEW
    [16.12.14 22:29:32]
    »

    @florinsta - Mulţumesc mult!

    T&T*AUTOR REVIEW
    [16.12.14 22:41:18]
    »

    @Rodel - Bună seara!

    Este adevărat că nu pot spune dacă a contat sau nu bacşişul acordat la cazare, sau norocul, sau altceva dar pot spune că am stat în 2 camere excepţionale. Am mai fost de 3 ori in Turcia şi nu am dat bacşiş niciodată, nici măcar în TipBox. Acum nu ştiu ce a fost cu mine, aşa am simţit sau asta a fost atmosfera (Lobby-ul luxos... etc.). Oricum am dat foarte puţin, că... nu prea m-am îndurat... !

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    sebastian2011
    [02.03.15 14:07:09]
    »

    Buna,

    Te rog, daca vrei sa-mi spui exact traseul pe care l-ai facut in Bulgaria (localiatile prin care ai trecut) si cele din Turcia. Am facut si eu rezervare la acest hotel pentru perioada lunii august si nu vreau sa mai merg prin Istambul, asa cum am mers anul trecut. Poti sa-mi dai cateva detalii cu privire la drum (cate ore ai mers) si cu cate zile ai plecat din Romania? Multumesc frumos!

    P. S Daca mai ai si alte detalii pe care ar trebui sa le stiu, nu ezita si scrie-mi!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    T&T*AUTOR REVIEW
    [03.03.15 05:02:44]
    »

    @sebastian2011 - Bună dimineața!

    Am plecat cu 2 zile mai devreme deoarece doream să vizităm zona Pamukkale. Deci pe la ora 15.00 am trecut în Bulgaria și am mers prin Razgrad / Târgovishte / Omurtag / Kotel / Variantă Yambol / Elhovo / Lesovo / Vamă.

    Prin Turcia am trecut prin Edirne / Havsa / Kesan / Gelibolu - feribot - Lapseki / spre Bandirma -am gresit drumul (GPS-ul) prin Can până la urmă prin Balikesir / Akhisar / Salihli / Saraykoy / Pamukkale - ora 13.00 ne-am cazat / vizitat / dormit.

    A doua zi am plecat pe la ora 09.00 prin Denizli / Serinhisar / Cavdir / Kizilcadag / varianta Antalya / Aksu / Serik / Manavgat / Kizilagac / hotel Starlight - ora 14.30.

    Recomandări:

    1. Drumul este destul de lung/greu - cel mai bine este să îl fragmentezi pentru că oboseala își spune cuvântul. Din textul ecoului observ că ai mai fost în Turcia deci ești familiarizat cu starea drumurilor - bune spre f. bune.

    2. În perioada sejurului va fi foarte cald. Acesta este unul din motivele pentru care eu am ales să merg noaptea mai mult (deși este mai obositor). Al doilea motiv a fost legat de răul de mașină manifestat la copii. Astfel ei au dormit și eu am condus. Am condus singur deși soția are carnet dar nu prea are experiență. Trebuia să o las să conducă la începutul traseului pentru că mai târziu era obosită (a condus “pasiv” lângă mine, în dreapta).

    3. Plecarea/rezervarea trebuie calculată astfel încât să nu fie aglomerat pe drum. Eu am ales să plecăm miercuri, am ajuns vineri la hotel iar la intoarcere am plecat vineri seara, am trecut prin Istanbul sâmbătă dimineața (Ramadam - nimeni pe străzi ziua), am dormit o noapte la Tekirdak (prieteni) și am ajuns duminică în România.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    sebastian2011
    [06.03.15 00:31:27]
    »

    Buna seara,

    Iti multumesc frumos pentru detalii, cred ca imi vor fi utile.

    As indrazni sa te mai intreb daca distanta dintre vile (club room) si parcul acvatic este mare. Noi vom fi cazati in vile si eu am 2 copii care iubesc toboganele.

    Minitrenuletul acela am inteles ca face legatura intre cele doua resorturi si pt. acesta nu platesti nimic.

    Spune-mi te rog ar mai fi ceva legat de "dedesubturile" acestui hotel?

    Multumesc!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    T&T*AUTOR REVIEW
    [06.03.15 01:00:41]
    »

    @sebastian2011 - Bună seara și ție!

    Distanța între Villa room și parcul acvatic nu este mare, nu se justifică mersul cu trenulețul. Propriu zis Aqualand-ul se află în ultimul rând de vile, deci opus mării iar între mare și el sunt aproximativ 500m presărați cu piscine, alei pline de vegetație și cele 2 două hoteluri. Deci mijlocul este chiar villa room... așa că... nu trebuie să te îngrijorezi.

    Dedesubturi?!... Nu știu... Lobby-ul este foarte frumos, răcoros, are la bar cafea “turcească“ la ibric (o ceșcuță mică frumos decorată), înghețata la sala de jocuri de sub lobby/main restaurant, piscina de lângă Grotă cu apă mai rece dar merită să încerci…, mini faleza cu narghilea (pentru doritori-cu plată). Nu am reușit să fac rezervare la restaurantul gratuit “A la carte” -specific Mediteraneean, dar am înțeles că nu era extraordinar, nu se compară cu mâncarea din restaurantul principal. Nu există brățări, acces liber la ambele locații, nu rata spectacolele de la Amfiteatru Sunrise-după Minidisco. Neapărat să vizitați pontonul fix de la Sunrise, seara/noaptea în special. Pur și simplu nu ai cum să te plictisești…și nici cum să vezi tot…!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    sebastian2011
    [06.03.15 13:54:44]
    »

    Buna,

    Multumesc pentru detalii. Sper sa mai revii pe site si cu alte lucruri frumoase din locurile pe care le vei mai vedea in Turcia.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    florinsta, Rodel, sebastian2011, T&T*
    Alte impresii din această RUBRICĂStarlight Resort [Kizilagach]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038843154907227 sec
    ecranul dvs: 1 x 1