ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.04.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Cluj Napoca
ÎNSCRIS: 12.04.19
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
APR-2014
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Japonia, Tokyo - Ponturi folositoare pentru turisti

TIPĂREȘTE

Cateva ponturi (ghidusii) pentru un turist in Japonia:

1. Avion. Cumparati-va biletul on line in perioada ofertelor marilor companii aeriene straine (noi l-am cumparat de la KLM in sept pt anul urmator martie cu un discount de cca 41,5%) si l-am platit cu card de credit debitat instant. Atentie! Ai la dispozitie doar catevaminute pentru a-ti rezerva zborul, pentru ca in acelasi timp cu tine sunt altii logati care fac acelasi lucru. Pentru cativa euro in plus, poti sa-ti rezervi si locurile, astfel incat la aeroport la check in, nu mai trebuie sa o rogi pe madam de-acolo sa-ti dea locuri la geam, sau sa nu fie pe mijloc etc.

2. Hotel. Rezervati-va hotelul dinainte. Eu l-am rezervat prin booking.com unde aveti posibilitatea de a alege din cateva sute de hoteluri pornind de la sute de euro/noapte pana la zeci/euro/noapte (Atentie! Cele de zeci de euro nu sant in primele pagini de pe booking.com). Plata se face la cazare si nu la rezervare cum e la avion. Dupa confirmarea rezervarii, am vorbit cu front desk-ul hotelului, pe mail evident, si mi-au date ei toate indicatiile cum sa ajung la hotel si variantele posibile. Extraordinari de amabili si nu doar cei de la hotel…

Am stat la un hotel Sotetsu Fresa Inn Nihombashi Ninghiocho Tokyo (se citeste Nihombasi Ningiocio-asta e cartierul) cu 8400 yeni / noapte / 2persoane, cameradubla cu baie si cada, scaun toaleta cu comenzi de spalare, (adica 84 USD, sau cca 63 Euro) in conditii super decente, dar fara mic dejun (asta costa 600 yeni/pers, e pe stil American – eggs, ham etc – dar satios pentru cel putin 6-8 ore). Avand in vedere ca hotelul era situat in centrul financiar al Tokyo, aici fiind si BNR japonez, iar strada/straduta pe care era avea blocuri cu masini europene parcate (BMW, Volvo, Mercedes) cred ca daca cauti poti gasi si preturi convenabile la hoteluri.

3. Mancare. De-asemenea in apropiere, la cca 3 min mers pe jos erau magazine 7Eleven, sau Family Mart de la care la preturi super decente (pana in 500 yeni, sau 5 USD) puteti cumpara un pranz semipreparat pe care Atentie! vi-l incalzeste gratis in magazine, sau il incalzesti tu in cuptorul cu microunde din hotel si-l mananci in camera (nu e nici o problema in Japonia sa duci mancare in camera de hotel).

Mare atentie la orele de varf pentru pranz (13-15), pentru ca am avut surpriza sa constatam ca rafturile sunt aproape goale… finantisti superstilati, spilcuiti si imbracati ca pe Wall Street in costume negre si cravata neagra la camasa alba, ieseau fara jena din magazinele sus amintite cu mancare pe care o duceau in mana, la vedere spre birouri/locurile lor de munca… altii mancau in puzderia de restaurante japoneze deschise toata ziua (nu ca la italieni) si aflate din 2 in 2 metri (fara exagerare!!). Pretul in restaurant pentru acelasi fel de mancare pe care-l iei din magazine e cu cel putin 30 % mai mare, iar Berea e cu cel putin 100% mai scumpa.

Mancarea nu mi s-a parut atat de scumpa cum am citit pe unele forumuri inainte de a pleca din Romania, mai ales ca la noi un pranz te ia cel putin 60-70 Ron/pers (nu discut de meniul zilei, pt ca aici n-am vazut asa ceva si n-am vazut nici happy hours), adica 18-22 USD… in Japonia mancarea la pranz in restaurante merge de la 500-600 yeni (100 yeni = 1 USD) pana la 1000-3000 yeni si chiar mai sus, functie de restaurantul unde iei masa… si vorbim aici de aceeasi calitate a mancarii…

Concluzia pe care am tras-o dupa 10 zile de stat in Japonia in ceea ce priveste mancarea e ca poti manca aceeasi mancarejaponeza extraordinar de delicioasa si cu bani mai putini… ATENTIE!!! Vorbim doar de mancare japoneza, sau cu specific japonez, si nu de bucataria internationala!!! Daca vrei fite, le platesti, ca de-altfel si in Romania…

4. Transportul. E superorganizat si extrem de precis… De la aeroport, noi am aterizat pe Narita (celalalt e Hanedo), am luat Limousine Bus la 2900 yeni/pers pana in centrul Tokyo, respectiv pana la Tokyo Air Terminal, de unde am mai fi facut pana la hotel 10 min pe jos. dar nevrand sa pierdem timpul am luat un taxi. Mare greseala!!! Ne-a taxat instant 710 yeni pentru 4 min de mers… NU mergeti cu taxi!!! Costa imens!!! Asadar cu Limousine Bus (un autocar modern) am venit cca 65 min si am putut admira si peisajul in liniste. In tot autocarul eram doar 9 persoane, si astea au plecare din 10 in 10 minute din aeroportul Narita. A fost exact cum ne-au spus cei de la hotel, inclusiv timpul de 65 minute…

Acum in ceea ce priveste transportul prin Tokyo, noi am folosit exclusiv metroul, care ni s-a parut varianta cea mai la indemana, fiind si ieftina, eficienta, sigura si scurta cat timp. Respect parerea unor conationali, dar nu sunt de accord cu ei cum ca metroul japonez e o mare incurcatura si numai japonezii se descurca… nu trebuie sa ai facultate ca sa stii sa citesti si sa respecti intocmai indicatiile existente in metrou siin/spre caile de acces/iesire. Sunt sageti care-ti indica intrarile si iesirile, sunt litere sicifre (Ex: A1, A2 spre …; A3, A4 spre alta directie, binenteles nominalizate si scrise cucaractere latine) toate in chenare galbene care-ti spun in ce directie sa o apuci. In metrou se afiseaza in fiecare vagon cu caractere latine statia urmatoare si numarul care-i corespunde (Ex: Next station Ningyocho H13, adica statia urmatoare e Ningyocho aflata pe linia Hybya la nr. 13). Trebuie mentionat ca au mai multe linii de metrou, fiecare cu denumirea si litera majuscule corespondenta si o culoare distincta pe harta metroului; de-altfel in harta metroului sunt ff clare liniile cu denumirea fiecareia si statiile cu nr alocat.

Hartile le gasiti peste tot la metrou, dar le puteti solicita de la front desk de la hotelul incare sunteti cazati.

ATENTIE!!! Transferurile intre linii se fac doar in statiile care sunt in chenar negru!!! Sunt convins ca dupa maxim 30 min de mers cu metroul, orice roman se va descurca in metroul din Tokyo!!! Conditia: sa nu porneasca la drum cu prejudecati!!!

Acum cate ceva despre biletele de metrou: exista tichete de calatorie si cartele decalatorii care se pot incarca cu bani din timp in timp. Noi ne-am luat cate o cartela POSMO (mai exista SUICA, nu e nici o diferenta, cred) care ca si un card bancar se incarca cu bani la automatele din statiile de metrou si se debiteaza instant la fiecare utilizare… puteti tine cartela respectiva in portmoneu si sa treceti portmoneul pe deasupra cititorului in statie, ca va debiteaza calatoria fara a fi nevoiti sa scoateti cartela; . atat la plecarea din statie, cat si la iesire sunt cititoarele de card care fac acest lucru.

Atentie!!! Orice problema aveti, nu va panicati!!! Ganditi-va ca sunteti in vacanta si nu merita sa va stresati!!! Este un CFR-ist la ghiseu in dreptul cititoarelor, care cu foarte mult calm si politete va va scoate din incurcatura (si daca nu prea vorbeste el engleza se va stradui din rasputeri sa va rezolve problema) … Datorita acestui sistem de transport ff bine pus la punct cu metroul, nu prea are mare importanta unde va cazati in Tokyo, intrucat puteti ajunge foarte repede acolo unde doriti. Noua ni s-a parut foarte usor de folosit si am putut sa vizitam toate obiectivele pe care ni le-am propus.

Atentie!!! Evitati sa folositi metroul dimineata intre orele 7,30-9,00 cand cca 8 milioane de oameni pleaca la munca folosind metroul… exceptand cazul in care doriti sa testati pe pielea voastra o asemenea experienta. Noi n-am vrut, asa ca toate calatoriile cu metroul au fost extreme de relaxate, neinghesuite, confortabile si eficiente.

5. Obiective turistice. Ei, aici sunt multe de spus, dar gasiti peste tot principalele obiective turistice pe care nu le puteti rata… cand spun peste tot ma refer la la un search pe Google, care va va arunca intr-o armata de link-uri, din care va puteti face voi o selectie; de-asemenea exista forumuri, exista bloguri etc. Noi ne-am ales obiectivele de-acasa (principalul obiectiv a fost Parcul Ueno, intrucat am fost in perioada infloririi ciresilor Sakura Matsuri si am facut ce fac toti japonezii in aceasta perioada, adica am privit miracolul florilor de cires, adica am facut Hanami), obiective la care am mai adaugat sau taiat in functie de timp si vreme… in principal, cam 80% poti respecta din ce ti-ai propus.

Cum am procedat noi: Sa va dau un Ex: ne-am propus intr-o zi in prima parte a zilei savizitam 4 temple japoneze (1. Kaneigi, 5 min. iesire Ueno H17, adica la 5 min de mers pe jos de la iesirea din metrou, statia Ueno de pe linia Hybya nr. 17; 2. Toshougu, 4 min iesire Ueno H17; 3. Zozoji, 3 min. iesire Onarimon I06; 4. Sengacuji, 1 min iesire Gengacuji A07).

Am intocmit dupa harta metroului itinerarul care arata cam asa:

PlecareH13 – H17 (vizita obiectivele 1 si 2) – H16 – coborare si transfer la E09 – E 07 –coborare si transfer la I12 – I06 (vizita obiectiv 3) – I04 – coborare si transfer la A08 –A07 (vizita obiectiv 4) – A14 – coborare si transfer la H13.

Ne-am intors apoi la hotel, am mancat si dupa amiaza, spre seara, am luat-o in alta directie.

Puteti jongla cum doriti cu vizitarea obiectivelor alese, avand la dispozitie aceasta retea formidabila a metroului din Tokyo. Despre autobuze, sau trenuri de suprafata nu pot spune nimic, pentru ca nu le-am folosit deloc, dar banuiesc ca sunt la fel de eficiente si confortabile ca si metroul. Taxi nu recomand, decat ca experienta.

6. Japonezii. Extrem de politicosi, amabili, saritori sa te ajute si daca nu vorbesc prea bine engleza, sau nu o vorbesc deloc. (Din punctul asta de vedere, daca n-am fi atat de carcotasi, am realiza cat de usor e sa faci turism in Romania, unde poti gasi vorbitori de engleza acceptabila care sa te indrume…) Conteaza fantastic intr-o tara straina sa te poti intelege cu cineva…

Cei de la hoteluri va pot da toate informatiile necesare, va pot furniza harti ale metroului, ale orasului, ale cartierului, iar daca nu stiu instant dau un search pe Google pentru a servi clientul. Nu am auzit si nu am vazut pe nimeni certandu-se sau radicand tonul, sau claxonand in traffic. La metrou, la traversarea strazii la semafor, se aliniaza si asteapta intr-unul sau mai multe randuri…

7. Cadouri. Credem ca cel mai bun loc de cumparaturi pentru cadouri e Asakusa. Sunt cateva sute de tarabe care vand suveniruri la preturi mai mici decat o fac cei de la temple, sau Tokyo Tower, sau Rainbow Bridge, sau alte obiective turistice cu preturi pentru turisti (mai ridicate cu cel putin 15-20%). Am cautat peste tot sa-mi cumpar un samurai statueta, dar n-am gasit decat armuri de samurai in miniature, asa ca m-am impacat cu gandul ca nici noi n-avem luptatori daci statueta, asa cum au italieni legionary romani, sau maltezii cavaleri etc.

8. Poze. Puteti face cate doriti si oriunde fara nici o restrictive. Acolo unde e interzis o sa iasa din pamant un japonez micut, eventual imbracat in uniforma (asa cum am patit la Palatul Imperial) care se va apleca, se va scuza, dar va va spune/arata foarte ferm ca nu se pot face poze… apoi dispare asa cum a aparut, ff discret. Noi am facut o armata de poze, le descarcam seara tarziu in laptop, si le personalizam pe obiective (peste un timp e cam greu sa-ti amintesti ce semnifica fiecare poza!). Dureaza foarte mult, e obositor, e plictisitor, dar e teribil de efficient.


[fb]
---
Trimis de alesabau888 in 12.04.19 13:20:13
Validat / Publicat: 12.04.19 14:49:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în JAPONIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2717 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alesabau888); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Tokyo Yoyogi Park
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[12.04.19 14:48:49]
»

Bun review de debut

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în Tokyo, TOKYO" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

--

Am stat la un hotel Sotetsu Fresa Inn Nihombashi Ninghiocho Tokyo (se citeste Nihombasi Ningiocio-asta e cartierul) cu 8400 yeni / noapte / 2persoane, cameradubla cu baie si cada, scaun toaleta cu comenzi de spalare, (adica 84 USD, sau cca 63 Euro) in conditii super decente, dar fara mic dejun (asta costa 600 yeni/pers, e pe stil American – eggs, ham etc – dar satios pentru cel putin 6-8 ore). Avand in vedere ca hotelul era situat in centrul financiar al Tokyo, aici fiind si BNR japonez, iar strada/straduta pe care era avea blocuri cu masini europene parcate (BMW, Volvo, Mercedes) cred ca daca cauti poti gasi si preturi convenabile la hoteluri.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

Daca doreşti, copiază textul de mai sus şi reincarcă-l - cu eventuale ajustări, completări etc - folosind linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI

webmaster
[13.04.19 09:23:12]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mprofeanu
[16.04.19 09:41:25]
»

@alesabau888: Foarte bine scris și corect! Japonia se poate vizita fără probleme și cu un prețuri foarte mici. Intrările la obiectivele turistice erau ieftine, nu se compară cu cele din unele țări din Europa!

Da, Japonia este o țară deosebită și cu puțină documentare se poate vedea pe cont propriu ușor!

Of! Aș mai merge acolo, dar...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ovidiu7020010
[20.01.20 11:23:24]
»

@mprofeanu ovidiu7020010:: am citit cu mare interes ceea ce ai scris, multumesc pentru informatiile oferite si vis a vis de ponturi am cateva intrebari:

1. JR Pass ul. Pentru a calatori cu trenul (inclusiv cu cele de mare viteza) este necesar, chiar daca ai JR Pass sa achizitionezi si rezervare de loc in vagon, ceea ce suplimenteaza costul calatoriei?

2. utilizarea cardurilor bancare pentru retrageri de numerar este dificila? Unii spun ca sunt doar anumite ATM uri care accepta cardurile internationale ( emise de bancile europene) de la care poti scoate bani si acestea sunt destul de putine in Tokyo ceea ce genereaza cozi de asteptare destul de mari.

3. e de preferat schimbul valutar de la casele de schimb valutar in locul retragerilor la ATM

4. la restaurantele, magazine, site uri turistice, muzee este recomandat utilizarea de numerar sau pot fi efectuate plati cu cardul? Ma refer atat la posibilitatea fizica, existenta POS urilor cat si la disponibilitatea japonezilor de a accepta astfel de plati.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
alesabau888AUTOR REVIEW
[20.01.20 12:09:14]
»

@ovidiu7020010:

1. Din cate imi amintesc noi am luat cu loc

2. Nu am folosit cardul pt retragere de numerar ci doar pt plati

3. Asa am procedat si noi, am schimbat $ la casele de schimb. Cursul e fair

4. Se poate si si, noi am folosit si cardul si cash

P. S. Mai citeste si alte review-uri, poate lucrurile s-au schimbat de cand am fost acolo

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Rodel
[20.01.20 17:28:44]
»

Informații foarte utile pentru cei care vor ajunge în Japonia. Eu, nu! Prea departe...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alesabau888, mprofeanu, ovidiu7020010, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în Tokyo:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051514148712158 sec
    ecranul dvs: 1 x 1