GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In vacanta de anul acesta, petrecuta la Titanic in Lara-Antalya, am mers pentru o zi in Israel. O excursie organizata de agentie. Cu toate ca imi doream sa ajung acolo si sa vad cateva locuri incarcate de istorie si religie, in momentul in care m-am inscris am avut o usoara stangere de inima.
Excursia a durat in jur de 22 de ore. Am fost preluati de la hotel in jurul orei 4 si spre Tel Aviv am decolat in jur de ora 8,20 cu o intarziere de vreo ora si ceva... Control destul de strict pe aeroportul din Antalia. Calatoria a durat 1h 15 minute. Dupa aterizare si preluare de la aeroport am plecat spre Ierusalim cu un autocar de 20 locuri. Vremea frumoasa, peisajul verde si bogat, sosele foarte bune (40 minute pana la Ierusalim).
In Ierusalim am avut ghid evreu de nationalitate romana. Am vizitat gradina Ghetsimani, sau biserica natiunilor unite, cu maslini datand chiar din timpul lui Isus; Zidul plangerii, unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice, si unul dintre cele mai impostante locuri sfinte pentru poporul evreu, unde multi credinciosi se roaga ore intregi pentru israel. Bine-nteles ca si noi am scris cateva bilete pe care cu mare greutate le-am introdus printre crapaturile acestui zid.
A urmat vizita la Biserica Sfantului Mormant, foarte mare, cuprinzand cateva capele. Am asteptat, cuminti si rabdatori, cam doua ore sa putem intra in Sfantul Mormant pentru a ne putea inchina. A mai intrat intr-o alta biserica in apropierea Biserici Ghetsimani dar nu mai stiu cum se numeste.
A fost o avalansa de informatii si a fost destul de greu sa retii atat de multe lucruri intr-un atat de scurt timp.
Pranzul servit a fost mult mai bun si mult mai gustos decat multe pranzuri de la hotel titanic.
Dupa cateva opriri la mici magazine pentru ceva souveniruri, ne imbarcam in autocar si plecam spre Marea Moarta. In autocar 7 romani, cu ghidul opt, fara microfon, restul bulgari sau rusi cu ghid, dar de data asta cu microfon. Inchipuiti-va ce vacarm si ce galagie, pentru ca fiecare ghid vroia sa dea cat mai multe informatii.
Drumul desertic dar mai bun decat multe din soselele noastre de calitate.
Ajunsi la -400 metri sub nivelul marii adica la Marea Moarta suntem lasati de capul nostru. Intram la cabinele de schimb, punem costumele de baie si coboram sprea malul marii. Namol sau noroi cat vrei si cat nu vrei. Apa sarata concentratie 33, 8%. Stateam si pluteam efectiv. Am apelat si la celebra baie de namol dar nu am avut rabdare sa stam sa se usuce, asa ca am mers iute la un dus cu apa calda instalat pe ponton si ne-am facut curatei. Iordania este peste drum de marea moarta, partea la fel de desertica, bine-nteles.
A urmat, fireste, vizita la celebrele cosmetice de la Marea Moarta, care din pacate au ramas tot acolo, din cauza tot a celebrelor preturi. Si ca sa fac o paranteza: dupa ce am venit din concediu mi-am luat din baneasa niste creme de la marea moarta cu numai 70 ron bucata.
Seara s-a incheiat cu cina, drumul facut invers de data aceasta, marea moarta, ierusalim, telaviv si in sfarsit antalya hotel titanic.
O zi foarte obositoare si incarcata de emotii dar s-a meritat.
O precizare facuta de ghid, pentru cine vrea sa viziteze ierusalimul sunt de ajuns trei zile.
Am dorit sa fac mai mult o informare tehnica, ca sa spun asa, mai multe amanunte despre obiectivele turistice mi-ar fi greu sa ofer deoarece cantitatea de informatii a fost mare si asa cum am mai spus intrun timp destul de scurt.
Din punct de vedere al sigurantei fiti fara grija. "Ochii albastri" sunt in civil. Si sunt multi.
Chiar daca am servit doar doua mese, o sa fac o evaluare, pentru ca mie personal mi-a placut ce am mancat. La fel o sa fac si la capitolul distractie. La marea moarta chiar ne-am destins si ne-am amuzat copios de felul cum aratam nomoliti si incercand sa ne intoarcem de pe o parte pe alta in apa
Multumesc pentru atentie si va doresc un wek placut
Trimis de vi_chy* in 02.10.09 21:12:04
- A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vi_chy*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webmaster,am reusit si am postat cateva fotografii.Te rog sterge PO2.P10 SI P11.Multumesc
din pacate, nu poti fi 100% sigur ca nu se va intampla ceva neplacut in Israel, stiu foarte bine ce spun, am prieteni care dupa 3 ani de locuit acolo au plecat in Germania, cred ca un risc exista, dar vorba aceea... cine nu risca... !
Oricum multumim pentru impresii, sincer va invidiez ca ati fost acolo, nu cred ca exista crestini care sa nu-si doreasca sa viziteze macar o data locurile sfinte!
Multumesc pentru precizarea cu privire la zilele necesare pentru vizitarea Ierusalimului. Planuiesc o excursie acolo si chiar nu stiam cam cat timp mi-ar trebui. Desigur, depinde de fiecare ce vrea sa faca in acele zile, dar sugestia a fost utila.
Subscriu la ce a spus Cristian_h. Desi, din pacate, locurile sfinte cu greu se pot delimita de populatia de acolo...
Ma bucur ca am putut sa ofer cateva informatii utile.
Cristian, siguranta 100% nu gasesti nicaieri in lume. Dar am simtit asa o liniste si pace incat aproape ca am uitat temerile pe care le-am avut inainte de decolare. Si nu prea imi lipseste nici spiritul de aventura.
Voevodschi, daca organizezi o excursie in israel si ai nevoie de informatii sau ajutor nu ezita sa il contactezi pe domnul victor. Poti initia o corespondenta pe mail si te va ajuta cu tot ce ai nevoie. Tocmai de aceea am pus cartea lui de vizita pe net.
Web7, chiar daca ai ramas la urma, gazda fiind m-am gandit ca poate nu te superi, iti multumesc pentru stergerea pozelor.
Shalom Shalom
http://www.trilulilu.ro/TawnyKitaen/e445a8f7de3210
adaugat ca ilustratie muzicala a review-ului melodia propusa de Cristian
Felicitari pentru vizitarea locurilor sfinte. Am fost anul acesta pe celalalt mal al Marii Moarte, in Iordania. Am vrut sa facem o excursie optionala in Israel, dar ghidul a spus ca este foarte aglomerat si o jumatate de zi nu ar fi de ajuns sa ajungem la Zidul Plangerii. Si de la alte persoane am auzit ca este o locatie foarte aglomerata, si ca niciodata nu ai timp sa te reculegi. Dar dupa cum povestesti nu este chiar asa. Acum imi pare rau ca nu am incercat.
Multumesc tuturor pentru aprecieri. Va urez un an nou cu, mai, multe impliniri, satisfactii materiale si spirituale si sa fiti cat mai sanatosi ca sa aveti multe vacante inspirate. LA MULTI ANI!
700 $ pentru doua persoane in care au fost incluse: transport avion dus intors, doua mese, transport cu autocar pe parcursul traseului.
Salut, ma intereseaza daca mai ai cumva datele de contact ale ghidului, vorbitor de limba romana. Eu voi calatori pe cont propriu si as fi interesat sa angajez un ghid.
Mutat în rubrica "Relaxare la Marea Moartă, LITORAL DEAD SEA" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2020 Ein Bokek, resort turistic - terapeutic israelian de top — scris în 27.02.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Plutind si citind o carte - fotografia pe care trebuie sa o faci! — scris în 06.09.17 de Pami* din MANNHEIM GERMANIA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Plutind pe spate în Marea Moartă — scris în 01.07.17 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2010 Frumusetile Israelului/Marea Moarta — scris în 27.02.12 de cryss27 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Popas la Marea moarta - Salina la 45 de grade — scris în 12.06.11 de laurn din BUCURESTI - nu recomandă