BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Raritätenzoo Ebbs – o gradina zoologica cu animale deosebite de pe glob
Pentru ieri (27 mai) stiam ca vremea va tine cu mine, asa ca mi-am propus sa ajung in Ebbs la Gradina Zoologica, asadar dimineata am luat masina spre Ebbs, drumul nu e mai lung de 15 minute (pana in Ebbs sunt vreo 7-8 km, dar din statie mai ai cam vreo 25-30 de minute de mers pe jos. Daca insa sunteti cu masina personala exista o parcare, asa ca nu mai aveti decat vreo 5 minute maxim pana intrati.
Preturile sunt afisate la intrare, costa 9.5 euro pentru un adult, 8.5 euro elevi, pensionari, 4.9 euro intre 4-16 ani, dar sunt si variante de familie, vedeti acolo sau pe net, pagina oficiala este raritaetenzoo.at. Exact la intrare exista si suveniruri ce pot fi achizitionate, dar puteti sa si mancati sau sa beti ceva (printre altele, crenvursti cu covrigi bavarezi, inghetata, cafea, sucuri sau bere), sau din traista. Exista mese si banci din lemn, si pe fiecare este pusa o atentionare ca la masa pot sta maxim 4 adulti si un copil. Pare ciudat, ppate sunt 2 familii si fiecare are cate un copil, stau separat? Insa asta a fost conditia pusa de guvern la deschiderea restaurantelor asa ca trebuie sa ne conformam.
Dar pana pornim la plimbare, sa va mai ofer niste informatii generale. Gradina zoologica este de obicei deschisa din primavara pana toamna, acum pentru ca s-a deschis la final de primavara, valabilitatea abonamentelor pentru 2019 a fost marita cu 6 saptamani.
Daca mergeti in timpul saptamanii e ok, daca vreti in weekend e bine sa faceti rezervare cu mentionarea orei la care vreti sa mergeti, pentru ca locurile in weekend sunt limitate. Ca sa fiu cinstita nu ma asteptam sa fie prea multa lume, insa spre surpriza mea era destula lume, asa ca ma gandesc cum e in weekend. In aceasta perioada nu este permisa hranirea animalelor, purtarea mastii e obligatorie in incintele inchise si de asemenea pastrarea unei distante de 1m intre persoanele care nu provin din aceeasi familie (reguli partial respectate)
Aceasta gradina zoologica privata a fost deschisa in urma cu 28 de ani, are circa 500 animale din 70 de specii din toata lumea, iar gradina era impartita pe zone ale lumii, dar si zona de ferme locale, si exista amenajate si niste mici spatii de joaca.
Un alt lucru interesant, aici se practica mult sa ai acele carucioare (ca o mica caruta) in care poti cara 2 sau chiar 3 copii, sau chiar 1 dar pui si bagajele pe care le ai si totul devine mult mai comod, daca oboseste copilul il pui in carucior nu trebuie sa il cari in brate. Cand inchiriezi acest carucior depui un depozit de 5 euro, iar cand predai caruciorul primesti inapoi 3 euro, adica inchirierea costa 2 euro, si zic ca e perfect.
Mai trebuie sa mentionez ca aceasta gradina zoologica este “barrier-free”asta insemnand ca zona este accesibila persoanelor in carucior, sau parintilor cu copii in carucior. De asemenea mai trebuie sa va spun ca puteti inchiria biciclete electrice, chiar daca nu vizitati gradina zoologica, cu mentionarea ca inchirierea se poate face numai in orarul de functionare a gradinii zoologice (9-18).
Puteti veni si cu cainii, dar doar in lesa, si de preferat si cu botnita (se face mentionarea ca unele pasari sunt libere, si cine stie ce dorinte poate avea cainele dumneavoastra ????)
Exista si oferte speciale pentru scoli, insa acum sunt deocamdata suspendate, dar se mai pot face aniversari ale zilei de nastere insa doar in timpul saptamanii.
Ei bine, pana cum v-am aburit, a fost simplu, acum incepe greul, de ce spun asta? Pentru ca toate denumirile sunt in germana, si nu cunosc multe dintre animale, asa ca o sa o iau pas cu pas, o sa pun si cateva filmulete, si aici am sa va povestesc despre unul dintre filmulete. Fotografiam din nou testoasele si am auzit un sunet ca de telefon pus pe silentios. Telefonul meu nu era sigur, ca doar faceam poze cu el, mai aveam un tatic pe langa mine, nu se agita deloc, m-am mai uitat stanga dreapta si nu reactiona nimeni, pana cand am vazut o pasare, care cand isi apleca capul scotea acest sunet. Trebuia sa o filmez ca sa vedeti si voi.
Ca zone de provenienta a animalelor avem Australia, Africa, America de Sud, Gibraltar, dar si animale care cresc in zona. Unele animale le cunosteam, altele le-am vazut acum pentru prima data, si acum nu are rost sa spun animalele pe rand, dar am vazut papagali, flamingo, emu, vidre, maimute, lemuri si altele, am sa le detaliez in poze (acolo unde am reusit), dar de exemplu daca va spun ca am pozat un iepure de Patagonia, vi-l imaginati? In mod sigur nu, si daca intrati pe net o sa aveti o surpriza.
Ce am mai gasit aici dragut, faptul ca anumite animale aveau nume, de exemplu la gainuse am gasit nume precum: Sindi, Agate, Lena, Lily, Berta, Maya, dar si informatia ca exista 3 gainuse la un cocos, dragut nu?
Asa ca fara sa va mai tin cu vorbe, va invit sa vedeti pozele si filmuletele si va doresc o zi minunata.
Rog atasarea acestui filmulet de prezentare a Gradinii zoologice youtube
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Daca mergi cu transportul in comun ai cam 25-30 minute de mers pe jos, daca mergi cu masina personala doar cateva minute de la parcare
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Un loc in care te poti relaxa indiferent de varsta
Trimis de mishu in 28.05.20 07:56:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.63593600 N, 12.22561400 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Raritatenzoo Ebbs [Ebbs], KUFSTEIN" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mishu: Iepurele de Patagonia este un adevărat mutant, sarăcuțul de el...
In P 19 este o pasare rinocer, sunt vreo 50 de feluri de specii din aceasta familie (Bucerotidae-scrie și pe panoul informativ), într-adevăr scot niște sunete ciudat de interesante, citisem pe net că femela (împreuna cu puisorii) este zidită de mascul in găurile arborilor, adică, cuibul este astupat cu argilă, astfel mama și puii sunt hrăniți de tată printr-un orificiu (insecte, fructe și animale mititele), scopul acestei izolări este protecția puilor de maimuțe, șerpi sau alte animale.
Suricatele sunt adorabile, stau la pozat, sunt niște parșive haioase foc, stiai că au “ochelari de soare”? Au și ele ciudățeniile lor, am povestit in rw despre Zoo Szeged, o grădina zoologică care mi-a încântat simțurile
Felicitări pentru plimbăreala, mulțumesc pentru articol, aceste obiective (inclusiv grădinile botanice) sunt fascinante pentru mine.
@krisstinna: Aceasta gradina zoologica a fost o surpriza pentru mine, asta deoarece vorbind cu o colega ca as vrea sa o vad, s-a mirat la genul, ce sa faci acolo? Si am descoperit niste animalute chiar interesante.
Iar completarile tale sunt foarte utile ca informatie, si da, suricatele parca stateau la poza.
Si mie imi plac si gradinile zoologice si gradinile botanice, sper sa am aceasta experienta in curand.
Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: După cum îi spune și numele, este o Grădină cu Rarități!
Mai puțin animalele domestice, restul sunt mai puțin spre deloc cunoscute sau văzute. Emu știu că e protejat, fiind pe cale de dispariție, la fel și Iepurele de Patagonia!
Multe dintre ele sunt și haioase, pe lângă că-s interesante! Suricatele sunt ”clovnii”, lebesele și flamingo sunt grațioase, fiecae-n felul său e unicat!
”Scărițele la grătar” par a fi similari cu Bazna de la noi
Mulțumesc mult că m-ai plimbat pe la Raritaeten și am mai văzut și eu ceva din minunile naturii!
@Zoazore: In ceea ce priveste animalele domestice, este putin si pentru a-i obisnui pe copii cu ce pot gasi in zona, ca nu toti au ferme, sau toate animalele la ferma.
In rest, si mie mi s-a parut foarte interesant totul, au destul de multe specii, si inca nu am pus totul, iar unele nu voiau sa se arate (ca de exemplu bufnita .
Ma bucur insa ca ti-a placut plimbarea, multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu:
Felicitări pentru plimbare, pentru obiectivul ales și pentru articol!
Și mie îmi plac mult asemenea obiective și nu pierd nicio ocazie de a le vizita în vacanţele mele, mereu descoperind animăluţe interesante.
”Pentru ca toate denumirile sunt in germana, si nu cunosc multe dintre animale, asa ca o sa o iau pas cu pas, o sa pun si cateva filmulete, si aici am sa va povestesc despre unul dintre filmulete.
Chestia asta cu denumirile şi explicaţiile scrise doar în limba germană nu mi se pare deloc ok. Să fie dovada unui naţionalism exagerat? Nu ştiu, dar îmi amintesc că am fost dezamăgită de această situaţie la vizitarea primului muzeu vienez în urmă cu 25-30 ani, când nu am înţeles mare lucru din cele văzute, eu neavând habar de germană. Fără să vreau, am făcut comparaţie cu un muzeu cu profil similar de la noi, mult mai "prietenos"cu turiştii străini din acest punct de vedere. Ani mai târziu, prin alte ţări, am fost încântată să văd explicaţii în trei patru limbi de largă circulaţie, panouri interactive unde puteai selecta limba dorită, astfel cele văzute fiind mult mai uşor de înţeles şi vizita mai cu folos.
Privind pozele ataşate am recunoscut cu plăcere multe cunoştinţe mai vechi .
Suricate aşa fotogenice ca ale tale eu nu am întâlnit până acum. Cele văzute de mine erau foarte zglobii şi jucăuşe, dar cu greu reuşeam să le imortalizez în poze. Mi-au amintit mereu de pisica mea, la fel de zăpăcită.
Desigur, citit şi votat cu drag
@nicole33: Problema cu explicatiile numai in germana am intalnit-o aici destul de des si nu ii inteleg, insa nici nu prea cred ca le pasa. Am intalnit insa si obiective (destule) unde explicatiile erau in germana, engleza si italiana (avand in vedere ca sunt vecinii lor).
Iar despre suricate, am vazut una de zici ca luase energizante si avea si un kilometraj impus, am vrut sa o pozez dar nu a fost chip. In viitorul apropiat sper sa mai vad astfel de obiective avand in vedere ca sunt atat de relaxante. Multumesc pentru vizita si aprecieri.
@mishu: Am uitat să îți spun ca rățușca ieșită de la "duș"e de fapt un baiat
Rățuștele fete au penajul in nuanțe de maro, baiețoii au penele frumos colorate, in nuanțe vii, atrăgătoare.
Este mare și cu exemplare frumoase, într-adevăr mai rare, grădina asta zoologică! Pasărea din P22 parcă are o coroană pe cap, iar păunii sunt superbi! Mi se par „păsări regale”!
Maimuțele din P36 cred că se numesc „macaci”, dacă-mi amintesc bine! Am avut „plăcerea” și surprinderea, când am fost sus, pe stânca Gibraltarului să-mi fie furată din mână punga din care mâncam un sandwich. Ne avertizase ghidul că sunt „hoți de mâncare”, dar nu credeam că sunt atât de „obraznici”. Dacă ferestrele de sus ale autocarului erau deschise, intrau pe acolo și furau din plasele de bagaje de deasupra scaunelor.
Stânca Gibraltar este „inundată” de aceste animăluțe, care - lăsând la o parte meteahna lor, sunt animale foarte simpatice! Într-un final le-am dat și desertul, (un măr), pe care femela-macac l-a împărțit cu puiul ei mic, pe care-l purta agățat de pântec! Un spectacol pe care n-am cum să-l uit!
Mă bucur că ai timp să vezi atâtea lucruri minunate acolo, departe de țară!
Felicitări și...
@doinafil: Într-adevăr, o grădina zoologica minunata, pe o suprafața nu foarte mare și bucuria mea a fost cu atât mai mare cu cât azi am mai vizitat una și mai mare, și am descoperit multe dintre aceleași animale ca in Ebbs, doar ca in număr mai mare, și pe suprafețe mai mari, dar despre asta in alta poveste. Ma bucur ca ți-a plăcut, mulțumesc pentru vizita și aprecieri.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)