GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pleven Center Studio(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Studio Pleven Center - Plevna
Zilele încă frumoase din această toamnă, precum și faptul că pentru noi luna octombrie are o conotație aparte, l-au îndemnat pe soțul meu să propună o nouă plimbare. Unde? Asta trebuia să propun eu. Dat fiind că nu mai fusesem niciodată acolo, nu mi-a fost greu să aleg Plevna. Avizul favorabil fiind primit, nu ne mai rămânea decât să trecem la pregătiri. Primul pas era - desigur - căutarea și rezervarea unei cazări cât mai convenabile. Așa cum se prezenta pe internet, Studio Pleven Center părea ceea ce ne trebuia - amplasare centrală, parcare gratuită, balcon atât de necesar pentru un fumător, un pat, o baie… Un e-mail la proprietar rămas fără răspuns (mai târziu aveam să aflăm de ce), ne-a determinat să încercăm aceeași rezervare prin Booking.com. Confirmarea a venit imediat: 2 nopți de cazare la un apartament, 25 euro/noapte (sumă ce include și taxa de oraș - 0,50 euro/noapte/persoană) la Studio Pleven Center din Plevna, ul. Shar Planina, nr. 18.
Cu oarecare dificultate din cauza sensurilor unice de circulație pe care programele de navigare nu le prea sesizează, am reușit să găsim adresa căutată. Pe lângă Muzeul de Istorie, pe ul. Stoyan Zaimov, apoi pe ul. Shipka, înainte de a ajunge în bul. Hristo Botev, ul. Shar Planina este pe partea stângă. Aproape de capătul străzii am oprit în fața imobilului cu numărul 18. Este un bloc cu trei etaje și garaje la demisol, o construcție care nu anunță prin nimic faptul că acolo pot fi cazați turiști. Apelat telefonic, proprietarul apartamentului oferit spre închiriere s-a prezentat în stradă indicându-ne locul în care să parcăm, adică în stradă fapt ce nu l-a prea încântat pe soțul meu care înțelesese la rezervare că parcarea se face la proprietate. Proprietarul, un domn în vârstă, nu se descurcă în engleză. Cum nici noi nu ne descurcăm în bulgară, se înțelege că am avut o comunicare dificilă. Tot "gestica veche" și - acolo unde era strict necesar - pixul și foaia de hârtie au fost cele de un real ajutor pentru ambele părți.
Pe o scară obișnuită de bloc, cu ștergătoare de picioare în fața intrărilor în apartamente, cu papuci lăsați înaintea ușilor și chiar cu pungi cu gunoi care urmau a fi aruncate, am urcat tot mai sus, tot mai sus, până la ultimul etaj. Casa scării la etajul 3 are un aspect dezolant cerând locatarilor o cât mai grabnică renovare. Apartamentul rezervat nouă, contrastând evident cu ceea ce văzuserăm urcând, are o cu totul altă înfățișare. Voi reveni cu amănunte. Am achitat 98 leva cazarea pentru două nopți, am primit două chei (de la apartament și de la intrarea în scara blocului), apoi - după ultimele informații (conectarea la internet, funcționarea tuturor aparatelor) am fost lăsați singuri.
Hol
În holul pardosit cu gresie se află un cuier în care aștepta încă un rând de chei. Nu am avut nevoie și de ele, așa încât în decursul întregii noastre șederi la Studio Pleven Center aceste chei au rămas neatinse. În dreapta cuierului se află o oglindă mare, iar în stânga un dulap pe rafturile căruia am găsit sumedenie de obiecte - uscător de păr, rezerve de hârtie igienică, un coș de nuiele cu un conținut necunoscut, un prosop mare și tot felul de produse cosmetice care nu au mai avut loc în baie.
Camera
Aflată la ultimul etaj - de fapt o mansardă - camera are o formă aparte. În dreapta, înclinarea acoperișului crează un spațiu mai puțin propice pentru locuit. Mult mai scund (posibil să te lovești la cap) acest spațiu a fost mascat pe jumătate cu un corp de mobilier scund, cu un mic dulap cu bară pentru umerașe, precum și cu rafturi cu cărți (în bulgară) și câteva obiecte de decor. Cealaltă jumătate adăpostește caloriferul și un fotoliu la care nu ai acces decât aplecându-te mult.
În spatele canapelei mai există un calorifer, iar alături, un corp de mobilier pe care se află televizorul. Ferestrele late, dar foarte scunde, amplasate sus, au perdeluțe simpatice. De fapt, de la bun început trebuia să spun că apartamentul este un amestec de modern și "odaia bunicii". Asta a fost prima mea impresie. Un pat confortabil, cu așternuturi impecabile, o canapea cu pernuțe brodate, o măsuță joasă (pe care am găsit user și parolă pentru conectarea la internet), tablouri, chiar și un goblen înrămat, peste tot cuverturi și fețe de masă croșetate (caloriferele - încă nefolosite - erau și ele mascate de ample lucrări croșetate). Peste tot (în cameră, în baie, pe balcon) - de altfel veți putea observa din imaginile atașate - sunt flori artificiale. Din punctul meu de vedere nu era nevoie de chiar atât de multe, ba chiar puteau lipsi în totalitate.
Peste pardoseala din parchet a camerei tronează un covor frumos, iar un altul, ceva mai mic, se află în fața ieșirii în balcon.
Chicinetă
Iată ultimul lucru de care am nevoie într-o minivacanță, dar - pentru că la Studio Pleven Center există și este foarte bine pus la punct - merită specificat. Chiuvetă cu luminator deasupra, frigider (cu cuburi de gheață în congelator), cuptor cu microunde, aparat pentru preparat cafea (cu dozele speciale alături), fierbător de apă, vase, farfurii de diverse mărimi, tacâmuri, șervețele de tot felul, tirbușon, multe tăvi... Un corp de mobilier suspendat ascunde și el o sumedenie de obiecte de bucătărie, atât de multe încât nu cred să le folosească cineva vreodată. Seturi întregi de cești și pahare, boluri, ibrice, ceainic, trei cutii cu ceai plicuri, condimente...
Trebuie să spun că totul era atât de curat și de meticulos aranjat încât mâinile gospodinei care a trecut pe acolo merită din plin lăudate.
Ne-am preparat și noi câte o cafea în cele două dimineți în care am fost acolo. De asemenea, ne-am autoservit din bolul cu bomboane care trona în mijlocul mesei din fața chicinetei.
Balcon
Ieșirea în balcon - o ușă dublă, din lemn - are în stânga chicineta, în dreapta un tablou cu maci, iar sus aparatul de aer condiționat.
Nici în balcon nu lipsesc florile artificiale. O ghirlandă atârnă în colț, o alta maschează furtunul aparatului de aer condiționat, iar două buchete mici, în ghiveci, sunt postate pe pervazul gemulețului de la baie care dă spre balcon.
Balconul nu este închis, ci doar acoperit. În colțul cel mai retras se află o masuță rotundă și două scaune. Scrumiera așezată chiar în mijlocul mesei este o invitație pentru împătimiții tutunului. Pentru o atmosferă romantică, proprietarii nu au uitat să plaseze alături și o lumânare în suport.
Trecând peste faptul că din balcon poți urmări păsările și pisicile de pe acoperișuri, strada și curțile vecine, amplasarea centrală, dar și sus, la ultimul etaj, a prezentat avantajul unor vederi panoramice asupra orașului. Monumentul Panorama din vârful dealului, foarte bine de observat și de fotografiat mai ales dimineața când este luminat de soare, merită de asemenea menționat.
Baie
Baia este și ea un motiv de laudă și de cârcoteală în același timp. Grinda acoperită cu faianță pe sub care trebuie să te apleci dacă ai o înălțime peste medie și vrei să ajungi la toaletă este cea care scade mult nota. Dar, când ești cazat la mansardă, ai parte și de așa ceva. În rest, baia este suficient de mare, este foarte curată și dotată cu consumabile cosmerice mai mult decât ar fi necesar. Câte un set de prosoape (mare, mic și foarte mic) colorate diferit pentru o mai bună recunoaștere, așteptau frumos aliniate pe bare. Cada are perdeluță, iar apă caldă a fost permanent. Nici în baie nu lipsesc florile artificiale. O ghirlandă se află în stânga chiuvetei, iar un mic ghiveci chiar în spatele vasului de toaletă.
Tot din motive de spațiu pe înălțime, poate și din cauza faptului că robinetul este montat cam sus, etajera nu a putut fi fixată sub oglindă, așa cum se obișnuiește, ci alături, în dreapta. Șampon, spumant de duș, săpun lichid și solid, hârtie igienică, coș pentru gunoi, perie pentru toaletă, toate acestea nu puteau lipsi din această baie atât de meticulos dichisită, curățată și igienizată.
Concluzii
Una peste alta, cu plusurile și cu minusurile remarcate și semnalate aici, pentru ceea ce ne-am dorit - adică un adăpost decent pentru două nopți, în apropiere de punctele de interes turistic din oraș - Studio Pleven Center din Plevna a fost potrivit. Având în vedere condițiile pe care le-am descris cu toată obiectivitatea, cei care îmi citesc impresiile pot hotărî singuri dacă Studio Pleven Center din Plevna li se potrivește sau nu.
Trimis de iulianic in 14.10.18 11:26:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.40506100 N, 24.62412000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Pleven Center Studio, PLEVEN / PLEVNA" (nou-creată pe sait)
@webmaster45: Da, este OK!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@iulianic: Ai spus bine că este o îmbinare a modernului cu camera bunicii! Mie nu-mi displace să privesc, și chiar să locuiesc - pentru o perioadă limitată - în camera bunicii!
Interiorul acestui studio emană căldură și are o intimitate pe care am privit-o cu nostalgie, în pozele atașate!
Despre preț, ce să spun?! Este mai mult decât rezonabil, având în vedere că puteai să pregătești și câte ceva de mâncare, dacă doreai!
Ai avut o alegere inspirată! Am votat cu drag!
Poate mă pote ajuta cineva care ştie cum se procedează? . În căsuţa mea de mail intră zilnic toate reviewurile, toate ecourile de la ele, apoi tot ce se scrie pe Prieteni şi in Grup AFA. AM LIPSIT 7 ZILE ŞI ÎN CĂSUŢĂ AU APĂRUT 350. Eu citesc reviewurile la sursă nu trebuie să fiu anunţată mai ales că printre cele 350 emailuri erau şi vreo 5 personale pe care nu le puteam tăia. Vă mulţumesc dacă-mi spuneţi cum să nu le mai primesc în poşta personală. Pentru că la IULIA citesc aproape toate reviewurile direct pe AFA, dar au rămas 40/ 50 rev. pe zi,cu cazări, călătorii, bombe, szstratosferă.
@webmaster26: Acolo, pe destinaţii nu erau bifate abonamentele dar am găsit la useri ˝urmărit˝şi şterg opţiunea. Mulţumesc. Iartă-mă Iulia că am intrat pe spaţiul tău dar ştiam că eşti citită şi se va găsi cineva să mă îndrumeze...
@webmaster: Mulțumesc!
@doinafil: Aspectul de "odaie a bunicii" m-a surprins, dar nu mi-a displăcut. Nu mi-au plăcut casa scării pentru că era neîngrijită și grinzile din apartament - o amenințare pentru capul celui neatent. Dacă ai ști... am intrat cu "mersul piticului" până la fotoliu numai pentru a admira și a înțelege modelul cuverturii croșetate. De altfel, pe toate le-am analizat. Nu prea se mai face în ziua de azi așa ceva.
@Michi: Și mie mi se întâmplă asta. Atunci când sunt plecată nu prea stau pe internet, deci, mesajele se adună. Mă bucur că ai găsit rezolvarea.
@iulianic:Îmi pare bine că nu te-ai supărat şi poţi aplica şi tu metoda.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)