ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.01.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 13.01.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

PARIS... dragoste fără sfârşit!!!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Parisul, cunoscut şi drept Oraşul luminilor, îşi merită pe deplin renumele, fiind una dintre cele mai remarcabile destinaţii turistice întrucât oferă vizitatorului tot ceea ce îşi poate dori. Este imposibil să nu te îndrăgosteşti de Paris! Arhitectura sa seducătoare, frumuseţea şi eleganţa oraşului, oamenii stilaţi şi cocheţi, restaurantele şi posibilităţile multiple de distracţie sunt dedicate plăcerii iar pe străzile sale sunt împrăştiate vise.

Parisul are acel “je ne sais quoi”, care îl face deosebit.

O simplă plimbare prin Paris te poate duce pe urmele artiştilor, intelectualilor şi ai îndrăgostiţilor celebri de altădată. Fiecare colţişor este încărcat de emoţie, fiecare stradă pietruită îţi oferă o călătorie în trecut, iar bătrânele clădiri printre care au răsărit construcţii moderne alcătuiesc un melanj cuceritor de vechi şi nou, de istorie şi prezent, împletite cu rafinament într-un tablou perfect prin toate imperfecţiunile sale. Parisul este oraşul bucuriilor simple, în care îţi vei reaminti să trăieşti.

Eu mi-am imaginat vacanta de vis in inima Parisului! Am visat la o astfel de vacanţă de când mă ştiu…de pe vremea când, în adolescenţă citeam « Misterele Parisului » a lui Eugène Sue, un roman citadin incitant, misterios, efervescent şi complex.

Am planificat călătoria în luna decembrie când am cumpărat şi biletele de avion la un preţ foarte bun la compania albastră. A urmat o perioadă destul de lungă până când am găsit cazare pe un site de specializare. Totul era programat pentru începutul lunii iulie. Până atunci …. documentare!

Ziua mult aşteptată a sosit şi nu vă spun cu câte emoţii am urcat în avionul care urma să mă ducă în locul mult visat!

După un zbor liniştit, am ajuns pe aeroportul Beauvais Tille, la aproximativ 80 de km de Paris. De aici ne-am continuat călătoria cu autocarul. Biletele se cumpără chiar din aeroport şi într-o oră am ajuns în oras, la Porte Maillot. De acolo până la cazare am mers cu autobzul.

Priveam fascinată de pe geamurile autobuzului clădirile, străzile, persoanele, cafenelele şi restaurantele pe lângă care treceam. Mi-a plăcut atmosfera creată de oamenii ce mergeau încoace şi-n colo, unii cu treburi de rezolvat, alţii doar pentru a se plimba sau a se întâlni cu prietenii.

Un oraş mare, aglomerat, ce părea că nu se mai termină ….

Se înserase. Am ajuns la destinaţie, am despachetat şi …. Am căzut frânţi de oboseală.

Mâine ne aştepta marea aventură!!!

Ne-am trezit dis-de-dimineaţă. Totul era bine organizat şi planificat încât nu ne puteam permite să pierdem timp inutil. Locuind într-o zonă centrală, am plecat pe jos, într-o plimbare pe malul Senei. Era o dimineaţă însorită şi … totul strălucea! Cred că nici un alt oraş european nu se defineşte prin apa care îl străbate, într-atât ca Parisul. Sena este principalul punct de referinţă al oraşului: distanţele se măsoară pornind de la fluviu, numele caselor sunt determinate de el; cursul apei desparte capitala în două zone distincte: Malul Drept, în nordul fluviului şi Malul Stâng, în sud. Practic, toate clădirile remarcabile din Paris se află fie de-a lungul fluviului, fie foarte aproape. Fluviul în sine este foarte animat. Pe el navighează bărci comerciale şi masive “bateaux mouches” de agrement care îi poartă pe turişti în amonte şi în aval.

Când ajungi în centrul Parisului, pe malul Senei, privirile îţi sunt atrase fără să vrei de Notre Dame. Îi vezi turnurile de departe şi te grăbeşti să ajungi la ea, fără să te mai uiţi în jur.

M-a impresionat foarte mult mulţimea de turişti care se afla acolo, de toate naţionalităţile. În Paris am avut impresia că sunt mai mulţi vizitatori decât locuitori: toate limbile Pământului erau vorbite într-un singur oraş.

NOTRE-DAME – se înalţă maiestuos pe Ile-de-la-Cité, leagăn al oraşului. Piatra de temelie a fost pusă de Papa Alexandru III în anul 1163, marcând începutul trudei de 170 de ani a unei armate de arhitecţi şi meşteri medievali. În interior, grandoarea catedralei este dată de nava centrală cu bolta înaltă, traversată de un transept amplu, având la ambele extremităţi rozete medievale cu un diametru de 13 m. Catedrala este împodobită cu lucrări ale unor mari sculptori.

Cu măreţia sa gotică, NOTRE-DAME din Paris, domină nu numai râul Sena şi Ile-de-la-Cité, ci şi istoria Franţei.

Copleşiţi de măreţia şi grandoarea catedralei, ne îndreptăm paşii spre un alt obiectiv important al vizitei noastre: TURNUL EIFFEL!

Am ajuns cu RER-ul, cu oprire la staţia Champ de Mars. O mare de oameni… Nu pot să uit: a apărut în faţa ochilor mei dintr-o dată în toată măreţia lui! M-au trecut fiori prin tot corpul! Doamne, cât era de frumos!

Dacă există ceva în Paris care să nu aibă nevoie de prezentare, atunci acesta este cu siguranţă, Turnul Eiffel. Este cel mai vizitat monument plătit al lumii, cu peste 7 milioane de vizitatori pe an. Cea mai mare construcţie din lume până în anul 1931, când a fost ridicat Empire State Building, turnul este simbolul Parisului şi al Franţei.

Bineînţeles, pentru a urca, am stat la o coadă ce părea interminabilă şi nu am putut urca decât până la nivelul 2, nivelul 3 fiind închis. De pe platforma superioară am admirat o privelişte absolut încântătoare a Parisului ce nu trebuie ratată de nici un turist.

Turnul este compus, de fapt, din 3 nivele: la primul nivel, aflat la 57 m, se ajunge cu liftul sau pe cele 360 de trepte. Etajul 2 se află la 115 m şi este separat de primul de 359 trepte. Nivelul 3, aflat la o înălţime de 276 m, susţine 800 de oameni simultan. Turnul are o înălţime de 300 m excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 metri şi o greutate de peste 10.000 de tone. Omul din spatele giganticei construcţii este Gustave Eiffel, cunoscut pentru teoriile sale revoluţionare privind construcţia de poduri, angajat, premergător planificării turnului, la marele viaduct de la Garabit, în 1884. Turnul are două restaurante: Altitude 95 la primul nivel şi unul mult mai scump şi pretenţios – Jules Verne, la nivelul al doilea.

De la Turnul Eiffel călătoria o continuăm pe jos, străbătând faimoasa arteră comercială Champs Elysees unde întâlnim cele mai cunoscute magazine pariziene, de la cele de modă la cele de parfumuri. La capătul vestic al bulevardului Champs Elysees, vedem celebrul Arc de Triumf construit în Piaţa Charles de Gaulle, în onoarea eroilor luptători francezi şi care adăposteşte Mormântul Soldatului Necunoscut. Conceput de arhitectul Jean Chalgrin în 1806 după victoria lui Napoleon I de la Austerlitz, monumentul are o înălţime de 51 metri şi o lăţime de 45 metri, fiind al doilea arc ca mărime din lume după unul puţin mai mare construit în Coreea.

Încet, încet, mâncând un croissant sau căscând ochii prin Virgin Megastore, ajungem in Place de la Concorde. Aici, în timpul Revolutiei franceze era instalată celebra ghilotină care a retezat capetele regelui Ludovic XVI, al soţiei sale, Maria Antoaneta, dar şi a revoluţionarilor Danton şi Robespierre. După terminarea regimului revoluţionar al Terorii, piaţa a fost botezată a “Concordiei”, probabil pentru a alunga spiritele rele şi karma negativă… Obeliscul central, ridicat în 1833 are o înălţime de 23 m, o vechime de peste 3300 ani şi a fost adus de la templul Luxor ca dar al Egiptului pentru Franţa. În piaţa Concordiei mai există două fântâni şi opt statui ce reprezintă oraşele Franţei.

Continuând drumul pe aceeaşi linie, intrăm într-un parc neasteptat aici, fix in mijlocul urbei… Dar nu este orice parc, este Jardin des Tuileries, parcul Luvrului, facut de acelaşi artist peisagist care şi-a lasat amprenta si la Versailles. Pe vremuri, aici se preumbla lumea bună … Dupa ce traversăm superbul parc, ajungem la Louvre, trecand pe langa fraţiorul mai mic al Arcului de Triumf, aşa numitul Arc de Carousel

Muzeul Luvru este unul din cele mai importante muzee din lume, cu o colecţie de 35000 de opera de artă şi 380000 de obiecte, are o suprafaţă de de 201.000 metri pătraţi, din care 60.000 sunt destinate expoziţiilor. Pentru a vizita întregul muzeu îţi trebuie câteva zile, Neavând însă suficient timp, am amânat pentru altă dată. Foarte fascinantă este şi piramida din sticlă ce reprezintă intrarea în muzeu.

Mergând de-a lungul aleii principale, privind fântânile arteziene cu motive neoclasice, observând copacii „tunşi” la aceeaşi înălţime şi admirând varietatea vegetaţiei din interiorul grădinii, mi-am dat seama cât de nedreaptă a fost acea revoluţie care a distrus din temelii o epocă glorioasă pentru a face loc unei perioade lungi de distrugere şi de continuă tranziţie, care poate nu s-a încheiat pe deplin nici în prezent.

O altă zi a vizitei noastre în capitala Franţei, o dedicăm în întregime Palatului şi grădinilor de la Versailles.

Era o dimineaţă însorită de vară, foarte plăcută. Distanţa de la Paris la Versailles de aprox. 25 – 30 km am parcurs-o cu RER-ul. Până să ajungem la palat, undeva pe stânga, am achiziţionat biletele de la o agenţie, crezând noi că astfel n-o să mai stăm la rând, dar nu prea ne-a ieşit.

Mărimea Palatului Versailles... mi-a tăiat răsuflarea!!

Este unul dintre cele mai mari şi mai opulente castele din întreaga lume. Cu peste 2100 de ferestre, 1250 de şeminee şi 67 de scări interioare, castelul Versailles este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Franţa. Castelul a fost reşedinţa oficială, până în anul 1789, iar de atunci a fost privit ca o reşedinţă neoficială.

Plimbându-ne prin interiorul măreţului palat, am înţeles de ce acesta era mândria Regelui-Soare. În anul 1668, pornind de la modesta cabană de vânătoare a tatălui său, Ludovic XIV a construit cel mai mare palat din Europa, ce poate adăposti 20.000 de oameni simultan. Întregul ansamblu este cu adevărat deosebit, dar m-a impresionat în mod special sala oglinzilor, lungă de 73 de metri, lată de 10,5 metri şi înaltă de 12,3 metri. Pe tavan sunt pictate scene din viaţa regelui Ludovic al XIV-lea din momentul în care a început domnia în anul 1661 şi până în anul 1678 când a fost pacea de la Nijmegen. Regele trecea în fiecare zi prin această sală în drumul său spre capelă şi spre apartament. Sala era folosită pentru a găzdui recepţiile mari, nunţile regale şi întâlnirile între ambasadori. Apartamentul reginei, de asemenea impresionant, are 4 camere şi a fost ocupat de fiecare regină în parte, ultima fiind Maria-Antoaneta. Apartamentul regelui, redecorat de câteva ori, are 7 camere, fiecare cameră având scopul său: buffet, jocuri, camera de dans, camera de billiard.

După un lung drum prin mijlocul luxului şi al puterii, puţin copleşiţi de toate cele văzute, ne îndreptăm spre grădinile şi parcul castelului.

Superbe!!!

O explozie de culoare şi parfum, arbori şi arbuşti deosebiţi, specii de flori minunate!!

Grădinile se întind pe o suprafaţă de 800 de hectare şi cuprind grădini obişnuite cu statui şi fântâni impunătoare, o livadă de portocali, un lac artificial, grădini de legume şi chiar o grădină zoologică. Aproximativ 300 de statui înfrumuseţesază Grădina Apelor, Grădina de Nord, iar la capătul Aleii Regale, se află Fântâna lui Apolo, în Bazinul lui Apolo.

Grădinile de la Palatul Versailles cuprind 200.000 de arbori, câteva sute de statui, 1700 bazine şi fântâni şi 620 de jeturi de apă. În acest spaţiu natural de vis, se plantează anual 210.000 de flori. Pentru vizitarea lor au fost amenajate linii de trenuleţe şi maşini electrice, pentru ca vizitatorii să ajungă până la cele mai îndepărtate colţuri ale acestor minunate grădini.

Merită o zi petrecută aici! Frumuseţea grădinilor în timpul verii este nemaivăzută...

Bazilica SACRÉ-COEUR – denumită şi castelul alb din cer – un alt obiectiv emblematic al vizitei noastre, poate fi văzută aproape din orice colţ al Parisului. Priveliştea pe care o oferă colina Montmartre, în vârful căreia se află bazilica, asupra oraşului, este minunată!

Pentru a urca colina Montmartre până la biserică, am folosit funicularul. Am găsit acolo un loc plin de farmec şi de turişti. O clădire grandioasă, plină de tradiţie şi religie.

După înfrângerea Franţei în 1870 de către prusaci, bazilica Sacré-Coeur a fost înălţată ca o jertfă pentru a vindeca rănile Franţei. Bogaţii şi cei săraci au contribuit deopotrivă cu bani pentru a fi construită. Interiorul este decorat cu mozaicuri uimitoare. Cripta conţine ceea ce unii cred că ar fi inima lui Hristos – de unde vine şi numele bisericii. Clopotul este unul dintre cele mai grele din lume şi cântăreşte peste 19 tone.

Bazilica se poate “lăuda” cu unul dintre cele mai mari instrumente de cântat din lume, o orgă ce era destinată iniţial unei case particulare din Biaritz. Din păcate, vitraliile actuale nu sunt cele originale, acelea fiind distruse în timpul celui de-al doilea război mondial. Din vârful Domului priveliştea panoramică este superbă şi acoperă peste 30 de kilometri.

Cu greu ne desprindem de aceste locuri şi ne continuăm călătoria prin Cartierul Latin, inima malului stâng al Senei, în jurul Universităţii Sorbona. Deşi a pierdut din atmosfera vieţii studenţeşti, cartierul a rămas neschimbat în esenţa sa. Partea de nord-vest a fost practic invadată de turişti, însă dacă faci o mică plimbare prin acest cartier plin de viaţă, ecourile clopotului din capela Universităţii Sorbona, dar şi statuia filozofului din sec. XIX, Auguste Comte, aflată în Place de la Sorbone, îţi vor aminti că acest loc este unul al culturii.

Am continuat apoi prin Grădinile şi Palatul Luxembourg, care este şi sediul Senatului. Grădinile sunt o minunată oază verde care se întinde pe o suprafaţă de 25 ha! Presărate cu statui, fântâni, sculpturi şi flori, are foarte multe atracţii pentru copii şi tineri: carusele, ponei, teatru de păpuşi … Palatul Luxembourg a fost construit în anul 1615, la cererea reginei Maria de Medicis, după modelul Palatului Pitti din oraşul său natal, Florenţa.

După popasul în Grădinile Luxembourg, trecând pe lângă lunga faţadă a Sorbonei, în partea stângă, privirile ne sunt atrase de splendida clădire a Panthéonului – construită de regele Louis al XV-lea între 1758 şi 1789 şi dedicată iniţial Sf. Genoveva – protectoarea Parisului.

Nu am ratat în pelegrinările noastre Cartierul La Defense – un nou cartier de afaceri al orașului, cu clădiri de birouri și hoteluri cu design-uri atrăgătoare. Pentru mine a fost cea mai mare surpriză pe care mi-o putea oferi Parisul! Este considerat unul dintre cele mai mari centre de afaceri ale Europei. Cât am stat în cartierul La Defense am avut senzația că mă aflu în altă lume – într-un oraș din viitor, un adevărat centru business. Fotografiile vă vor dezvălui mai multe și vă vor ajuta să vă faceți o idee de ansamblu. Părerea mea este că nu trebuie să ratați Cartierul La Defense dacă vă aflați în Paris! Contrastul faţă de restul Parisului – boem – este enorm!

Seara, o mini-croazieră pe Sena, ne-a oferit un moment romantic. Este cu siguranţă soluţia cea mai bună pentru a savura toate minunăţiile pe care le oferă Parisul, pentru că majoritatea atracţiilor pariziene sunt amplasate de-a lungul canalelor Senei. Există o interacţiune constantă între grandoarea monumentelor şi a podurilor (între graniţele Parisului sunt 32 de poduri care trec peste Sena).

Experienţa pariziană m-a făcut să descopăr o capitală culturală în adevăratul sens al cuvântului, o capitală fremătând de turişti, avizi de cunoaşterea sau poate revederea unor monumente celebre, o capitală boemă, misterioasă, şi în acelaşi timp o perfectă maşină a timpului care te plimbă prin sutele de ani de istorie, ca apoi să-ţi aducă în faţa ochilor un modernism perfect încadrat în spaţiu…

Nu poţi să nu fii fascinat de Paris!

BON VOYAGE!

À bientôt... !!!

PS: webmaster: puteti, va rog mult sa ma ajutati prin atasarea unui fundal sonor la rewiu?

https://www.youtube.com/watch?v=dRNA2j2_I7E

Mireille Mathieu – Sous le ciel de Paris


[fb]
---
Trimis de gettyy in 31.01.15 15:02:04
Validat / Publicat: 31.01.15 17:28:44
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4319 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gettyy); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Frumoasa şi maiestuoasa Catedrală Notre Dame!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46550 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[31.01.15 17:38:06]
»

@gettyy - Primul vot pentru un review care m-a făcut să-mi amintesc cu mare plăcere de ceea ce eu consider a fi cel mai frumos oraş din Europa.

gettyyAUTOR REVIEW
[31.01.15 17:44:40]
»

@Carmen Ion - Asa este!

Vă mulţumesc pentru vot!

webmaster
[31.01.15 20:15:49]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

msnd
[31.01.15 22:20:31]
»

Am plăcerea unui super-bonus. Mi-a adus aminte de un moment plăcut, din urmă cu mai mulți ani. Am totuși două mici observații: cred că La Notre Dame este dactilografiat greșit un an, iar ceea ce este în fotografia P13 nu este chiar obeliscul egiptean.

Sumara mea experiență asupra Parisului îmi spune despre existența în zona centrală și a altor obiective ce nu au fost menționate. Să așteptăm un episod 2, sau o a doua excursie?

În rest, felicitări pentru excursie și pentru articol.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
gettyyAUTOR REVIEW
[01.02.15 06:29:06]
»

@msnd: Multumesc mult pentru ca mi-ati citit articolul. Intr-adevar sunt mult mai multe obiective in zona centrala despre care nu am amintit sau despre care am scris mai putin decat as fi vrut.

Nu am vrut sa plictisesc prea mult.

Poate voi reveni cu un nou episod...

P. S. Am incurcat putin pozele si, da, la Notre Dame este o greseala de dactilografiere.

Multumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dabator
[01.02.15 12:01:09]
»

@gettyy:

Parisul are acel “je ne sais quoi”, care îl face deosebit.

Asta spune tot. felicitări pentru articol...

gettyyAUTOR REVIEW
[01.02.15 12:31:16]
»

@Dabator: multumesc frumos!

msnd
[01.02.15 12:40:21]
»

@gettyy - Puteți cere Webmasterilor corectarea erorilor, accesând ”SESIZEAZĂ greșeala” de la sfârșitul articolului.

gettyyAUTOR REVIEW
[01.02.15 13:29:12]
»

Da, multumesc, am sesizat.

Dan&Ema
[01.02.15 16:22:55]
»

Voi lua acest ghid cu mine in iunie la Paris.

gettyyAUTOR REVIEW
[01.02.15 17:13:00]
»

@Dan&Ema: Multumesc mult!

luciaoradea
[08.02.15 16:27:30]
»

Wow, frumos review! Va invidiez pentru vacanta la Paris!

gettyyAUTOR REVIEW
[08.02.15 17:01:43]
»

Multumesc frumos!

dorgo
[16.05.15 15:31:58]
»

@Carmen Ion - Parisul e cel mai frumos oras din lume, e cel mai vizitat oras din Europa, Turnul Eiffel e cel mai vizitat turn din lume, (peste 6 milioane de vizitatori anual), Franta, are peste 65 de milioane de turisti anual (adica fiecarui locuitor al Hexagonului ii revine un turist), Gioconda e cea mai valoroasa (si furata) pictura din lume iar francezii au peste 400 d feluri de branzeturi, in fiecare zi a anului, pot consuma un alt sortiment... hai la Paris!

Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / FRANȚA
[16.05.15 18:08:30]
»

@dorgo - Parisul e cel mai şi mai... Şi totuşi anul trecut a fost detronat de Londra în topul celor mai vizitate oraşe din Europa. Dar marea "surpriză" a topului mondial este apariţia în primele 20 cele mai vizitate oraşe a nu mai puţin de 11 destinaţii din Asia.

Clasamentul Forbes pe 2014 arată aşa: 1. Londra; 2. Bangkok; 3. Paris; 4. Singapore; 5. Dubai; 6. New York; 7. Istanbul; 8. Kuala Lumpur; 9. Hong Kong; 10. Seul.

Euromonitor International oferă un alt top 10 (nimic de mirare aici), precizând şi numărul de vizitatori internaţionali înregistraţi în 2014:

1. Hong Kong - 25,5 milioane vizitatori

2. Singapore - 22,4 milioane

3. Bangkok - 17,4 milioane

4. Londra - 16,7 milioane

5. Paris - 15,2 milioane

5. Macao - 14,2 milioane

6. New York City - 11,8 milioane

8. Shenzhen - 11,7 milioane

9. Kuala Lumpur - 11,2 milioane

10. Antalya - 11,1 milioane

Mi s-a părut interesant să reproduc aceste clasamente, deşi - desigur - "cel mai vizitat" nu înseamnă "cel mai frumos". Oricum, nu mă pot pronunţa asupra frumuseţii oraşelor de top ale lumii, pentru simplul motiv că n-am ajuns (şi nici nu cred că voi ajunge vreodată) în majoritatea acestor locuri.

Da, dar Parisul... Of!

Dan&Ema
[16.05.15 18:18:35]
»

@Carmen Ion - Foarte intereseant!

Mihai18
[02.07.15 16:48:07]
»

„ Am fost și noi acolo ” în anul 2011, dar din păcate numai 4 zile care au fost cu nori negri și joși ori ploaie. Călătoria am făcut-o cu autoturismul într-un circuit mai lung. Puțin 4 zile, nici nu pot să spun că am vizitat Parisul ci doar că am trecut și noi pe acolo. Ce nu am văzut noi, ne-ai ajutat tu cu reviewul, care mi-a plăcut și te felicit. Am reușit să vedem și noi cele două Arcuri de Triumf. Cel din P-9 este de pe Champs Elysees iar cel din P-10 este cel dintre grădinile Tuileries și Luvru. Mulțumesc pentru voturi. Cu bine

gettyyAUTOR REVIEW
[03.07.15 09:04:03]
»

@Mihai18 -

Mulţumesc foarte mult pentru aprecieri.

Parisul mi-a plăcut mult... !!! Plănuiesc în curând o revedere.

Vacanţe frumoase!

Mihai18
[20.07.15 21:10:01]
»

@msnd - Hai să fim puțin toleranți și să încurajăm această doamnă care a muncit pentru acest review, plus fotografiile care mie îmi plac. Când mergem la Paris sau oriunde, în primul rând suntem turiști și în al doilea rând, ghid turistic pentru alții. Și eu am sesizat confuzia dar am tăcut. Mulți știm cum arată coloana din Place de la Concorde, că a fost adusă cu greu din Egipt pe un vas adaptat expres pentru a fi adusă întreagă. Gettyy, îți spun „Fată dragă, nu fi tristră” toți mai greșim uneori, dar să ști că mie mi-a plăcut reviewul tău și l-m votat. Iți mulțumesc pentru vizitele tale pe acest sit.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
msnd
[20.07.15 22:31:09]
»

@Mihai18 -

Doamne ferește! să fi avut un gând rău în ecoul meu. M-am gândit mai mult la cei care NuAuFostAcolo, și care nu trebuiau să rămână cu o impresie greșită. Articolul în sine l-am apreciat și l-am votat ca atare, din fericire chiar într-un moment festiv. Îmi mențin și acum aprecierile la adresa autoarei pentru acest articol și pentru cele care au urmat, și îmi doresc cât mai multe pentru cele care vor urma. Că veni vorba, încă aștept continuarea promisă pentru acest articol.

Doresc vacanțe excelente tuturor.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[07.08.16 19:59:38]
»

@gettyy - O minunata destinatie de vacanta si un oras fabulos, ma bucur ca am avut ocazia si inspiratia sa/l vizitez inaintea agitatiilor si alertelor teroriste care au ajuns, iata, pana in Orasul Luminilor...

gettyyAUTOR REVIEW
[07.08.16 20:07:53]
»

@calatorul: Mulțumesc pentru vizită!

Eu totuși îmi doresc să mai merg!

... Aștept vremuri mai liniștite...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Dan&Ema, dorgo, gettyy, luciaoradea, Mihai18, msnd
Alte impresii din această RUBRICĂParis - locuri 'musai de văzut':


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075936079025269 sec
    ecranul dvs: 1 x 1