GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plitvice un loc superb, cu multe lacuri si cascade care ii dau un farmec aparte.
Apa limpede de culoarea smaraldului pestii, care stau langa pontoane asteptand cate ceva de mancare, ratele salbatice care abia asteapta sa intimpine vizitatorii si care nu se sperie de oameni.
Initial m-am gandit la pretul biletului 160 kuna (moneda locala) aproximativ 21 e ca este cam piperat pt. multi turisti romani dar a meritat.
Este un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ocoliti. Este un loc in care linistea isi face simtita prezenta chiar daca sint foarte multi turisti din toate colturile lumii.
Frumusetea peisajului iti taie respiratia si te indeamna la visare, la respect fata de natura!
Este inca o dovada ca Dumnezeu ne iubeste si ne-a mai oferit un dar!
Trimis de narcissa in 02.08.16 15:04:37
- A fost prima sa vizită/vacanță în CROAȚIA
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (narcissa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.90515670 N, 15.61197510 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@narcissa: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
Buna, am văzut că ai mers cu autocarul. Presupun că dintr-un circuit. Ne poți spune mai multe despre traseu?
Multumesc
@androstef - da va raspund cu multa placere. A fost un traseu frumos prin Serbia, Muntenegru, Croatia, Slovenia si Ungaria. Au fost foarte multe obiective de vizitat, timpul a fost scurt si ca sa te incadrezi in timp trebuie sa te tii de ghid si de grup ceea ce este foarte greu mai ales in zonele foarte aglomerate. Traseul a avut ca punct de plecare Bucurestiul dar s-au facut imbarcari si din alte puncte ca: Craiova, Tr. Severin. Am iesit din tara pe la Portile de Fier. Am stat cam mult in vama la noi in Serbia si Croatia.
Traversarea Dunarii la Portile de Fier in Serbia. Deplasare prin Defileul Dunarii (lacul de acumulare, Cazanele Mari si Mici) pe ruta Tekija–Mosna–Dobra–Golubac–Pozarevac. Tur Belgrad (zona Parlament-Biserica Sfanta Sava-Posta centrala)
Deplasare pe ruta Cacak-Prijepolje-trecerea frontierei Serbia/Muntenegru-Pljevlja- Mijakovici.Se intra in Durmitor Park si se strabate Marele Canion Tara (al 2-lea ca marime dupa Grand Canion din SUA) pe ruta -Tara-Podul Belvedere (popas)-Dobrilovina-Bistrica-Moskovac. Scurt popas inPodgorica.
ZIUA 3 (mic dejun). Deplasare pe ruta Budva – Tivat – (traversare Fiordul Kotor cu ferry boat-ul) – Bijela. Deplasare pe Coasta Dalmatiei in statiunea (perla Adriaticii) Dubrovnik (orasul medieval cel mai bine conservat din Europa si unic prin monumentele sale). Se viziteaza : Cetatea, zidurile orasului vechi, Catedrala, Biserica Sf. Vlaho (patronul orasului), Palatul Rectorilor,Turnul cu Ceas. Timp liber: plimbari, shopping, etc. Popas (seara) in Trogir.
(mic dejun). In Split se viziteaza: Palatul imparatului Diocletian (unul din monumentele cele mai celebre din epoca romana) , Mausoleul (exterior) lui Diocletian (transformat in catedrala catolica), Poarta de Aur si Statuia episcopului Grigore din Nin).Popas in Zadar. Se viziteaza (3 ore) Parcul National Plitvice(19.000 ha, renumitele lacuri alpine ce se varsa unul in altul, cascade si grote). Popas in Insula Krk la Omisalj. Popas (seara) in Peninsula Istria (Opatija).
(mic dejun). In Slovenia, vizita (optional – aprox. 15 є, se plateste in excursie) Pestera POSTOJNA -cea mai renumita pestera din Europa (5 Km ai mirificei lumi subterane se parcurg pietonal si cu trenuletul) si scurt popas in zona centrala din Ljubliana. Deplasare la Zagreb- scurt tur pietonal in zona centrala (Catedrala Sf. Stefan, zidul cetatii, Piata Josip Jelacic). Deplasare pe autostrada pe langa Lacul Balaton. Deplasare laBudapesta-se parcurge spre debarcader intr-un scurt tur cu autocarul(pot fi admirate): Dunarea, Cetatea,Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanturi, Parlamentul, Podul Elisabeta. Dupa tur, croaziera (include ghid local si 1 pahar de sampanie) pe Dunare by night (optional,18 €-plata in excursie, cina festiva bufet
Deplasare pe ruta Arad – Sibiu – Pitesti.
@narcissa: Mulțumesc frumos pentru răspuns. Cazările cum au fost? Dar micul dejun? La prânz v-ați dus la restaurant? Kuna unde ați schimbat?
Am pus prea multe întrebări dar plec si eu anul viitor și sunt curioasa. Tu ai fost în circuitul de 7 zile, eu plec 10. Am cazare 5 nopți în Opatija.
Am fost de două ori în acest ţinut de basm (vezi impresii), mi-a plăcut enorm de mult, dar sunt uimit ce mult au crescut preţurile la intrare faţă de acum trei ani :
”Preţuri (în iunie 2013): adulţi 110 kuna, studenţi 80 kuna, copii 7-18 ani 55 kuna, copii sub 7 ani gratis. Preţurile sunt valabile în perioada 01aprilie-31octombrie.
@androstef - am schimbat euro in kuna la o banca, din Dubrovnik, 1e/7,42 kuna.
Cazarile au fost acceptabile cu o exceptie aveau paturile vechi si cateva panze de paianjen pe care le-a adunat receptionerul... si-a cerut si scuze. Lenjeria a fost foarte curata in toate hotelurile in care am fost cazati. Si baia a fost ok.
In Ungaria am fost cazati la hotelul Hunor din Budapesta. Mirosea destul de ciudat cand am intrat in camera, am deschis fereastra, am deschis, usa la baie am tras perdeaua din baie intr-o parte si asa a iesit mirosul... am fost cazati in locatii de 2 si 3 stele...
micul dejun a fost OK peste tot. Aveai posibilitatea sa iti alegi ce iti place. ex. ou fiert, omleta, rosii, castraveti, muraturi chiar, sunca presata, parizer, salam, carnari, crenvursti, fructe ca banane, mere, piersici, pepene, pateuri tarta, gem, branza dulce, feta, cascaval, cereale, cafea, ceai, sucuri, lapte, iaurt ca sa dau doar un mic dejun de la unul dintre hoteluri.
Bine ar fi ca turistii sa inteleaga faptul ca au fost puse atat de multe sortimente ca sa iti alegi ce iti place nu sa le mananci pe toate. Din pacate mai exista indivizi care incearca sa isi umple sticla de suc de 2,5 l cu suc din dozator, dar nici hotelierii nu s-au lasat si au facut in asa fel incat sa nu poti introduce sticla ci numai paharul, altii pun mancare pe farfurie sub forma de morman. Cred ca si ghizii ar trebui sa le explice ca se fac de ras daca procedeaza astfel... Intr-o dimineata m-am asezat la masa cu turisti din Rusia si s-au mirat foarte tare cand a trecut pe langa ei un roman cu farfuria plina de puteau manca cel putin 3 persoane, apoi se chinuia sa ia suc de la dozator cu o sticla de 2 l. Am ajuns sa se mire si rusii de noi...
este atat de frumos in Opatja, mai ales vila Angiolina...
de mancat mancam destul de tarziu pe la restaurante. Deobicei opririle la restaurante durau putin, max. o ora dar ghida noastra stia sa opreasca in anumite locuri in care mancarea era buna. In Serbia de ex. o masa de pranz fara desert, a costat 6e, In Muntenegru deja 10-14 e. Asa si la Dubrovnic. 18-19e chiar... depinde ce vrei sa mananci. O salata de fructe 3,5e. la fel si tartele...
Suvenirurile sint foarte scumpe ...
@traian. leuca - Da si eu m-am mirat. Verisoara mea a fost acum 4 ani si mi-a spus alte preturi. Eu mi-am luat cativa banuti in plus si bine am facut pt. ca ar fi fost pacat sa ratez obiectivele turistice...
@narcissa
” In Ungaria am fost cazati la hotelul Hunor din Budapesta.
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).
NB: linkul SCRIE IMPRESII poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2023 In tot raul e si un bine (Lacurile Plitvice si incantatorul sat Rastoke) — scris în 08.06.23 de turistGh din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Cel mai frumos parc natural din Croația — scris în 04.12.21 de BOGDAN DSN din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai – Parcul Național „Plitvička jezera” — scris în 20.10.21 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Excursie de o zi în paradisul verde de la Plitvička Jezera — scris în 30.08.21 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Un loc ce merită văzut cel putin o dată în viaţă — scris în 18.06.19 de sorindezmi din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- May.2019 Plitvićka Jezera, reguli noi — scris în 09.05.19 de elviramvio din JUD. ILFOV
- Sep.2018 Pentru o excursie reușită... adaugă apă! — scris în 24.09.18 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ