GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cascada lu' Anghel si Parcul National Canaima
Am cumparat aceasta excursie de pe Insula Margareta unde eram cazati pentru cca 400-450 US $. Excursia includea Delta Raului Orinoco 2 zile, si Parcul National Canaima cu vizitarea Cascadei lu' Anghel (din avion).
Din pacate eu am fost in sezonul uscat si in aceasta perioada este aproape imposibil de ajuns la bazele Cascadei lu' Anghel. Din cate am auzit eu ar lua cam 11 zile de calatorie combinata barca + mers prin jungla.
De ce o numesc Cascada lu' Anghel? Simplu, fiindca in engleza se numeste Angel Falls si in spaniola Salto Angel. Traducerea Cascada Ingerilor (cum am vazut deja in anumite cotidiane romanesti de renume) nu functioneaza din urmatorul motiv: cascada a fost descoperita in 1927 de pilotul Jimmie Angels. Se pare ca a avut o defectiune la motor si a fost sa aterizeze pe unele dintre numeroasele platouri care formeza Table Mountains.
Guvernul actual vrea sa renumeasca cascada dupa limba localnicilor Pemon "Kerepakupai Vená".
Este intr'adevar spectaculara caderea de 979 m. Am mai vazut caderi de apa in viatza mea (Niagara, Les Chutes du Quebec, etc.) Probabil ca in curand voi avea ocazia sa vad si Cascada Iguazu. Insa Cascada lu' Anghel m'a impresionat in mod deosebit. Probabil din cauza formatiunilor geologice (Table Mountains) care o adapostesc.
Vorbind despre formatiunile geologice Table Mountains sau Tepuis sunt niste formatiuni geologice ramasite ale unui imens platou care exista odata in aceasta zona. Inaltimea lor variaza intre 1000 si 3000 m. Problema este ca peretii sunt foarte abrupti si foarte greu accesibili.
In aceasta zona se afla si Parcul National Canaima care dupa parerea mea este absolut splendid. Din pacate in februarie 2012 nu am putut sa stau mai mult dar am jurat ca ma voi reintoarce sa fac cel putin o saptamana de explorare ina acest minunat parc. Formatiunile seamana foarte mult cu cele din Statele Unite pe care le vedeti in toate filmele western, insa in acest parc din cauza florei, luminozitatii si numeroaselor cascade, totul este extraordinar. Desi Venezuela este o tzara reputata pentru crime violente furturi samd, nu cred ca excursiile indelungate in aceasta zona creeaza probleme. Zona este locuita de indieni Pemon, care desi sunt un pic mai razboinici decat indienii Warao, sunt foarte prietenosi, si le place sa faca comert. In plus fiind un parc national, autoritatile sunt destul de prezente. Cum se spune aproape in orice limba -o imagine valoreaza 1000 de cuvinte, am sa inchei prin a va invita sa vizualizati cateva fotografii din aceasta zona.
Trimis de liviuspopa in 27.01.13 21:01:52
- A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviuspopa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)