ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.10.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 4 nopți
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Am stat patru zile în paradisul desprins din "epoca de piatră": Paradise Cave, Göreme

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Adresă: Muze Cad. No 24, Göreme, 50180, Turcia

http://www.paradisecavepension.com/index. html

Desigur că nu oricine poate ajunge când vrea şi prea uşor în paradis, însă pentru mine n-a fost deloc greu să ating paradisul din peşteră, adică să stau patru nopţi la hotelul-pensiune Paradise Cave din Göreme, Cappadocia. Doar nu credeaţi altceva!

Cazarea aceasta nu a fost aleasă de către mine, deci nu am niciun merit în a o fi dobândit, ci a venit la pachet cu zborul spre Kayseri prin Turkish Airlines. Nu prea ştiam atunci dacă e bine sau mai puţin bine, ci ştiam că e foarte ieftină: 18 euro/noapte/camera cu mic-dejun inclus, că e vorba de o cameră dublă deluxe şi cel mai important, că anularea nu era gratuită, ci pierdeam integral suma aferentă celor patru nopţi (72 euro). În plus, proprietatea putea să-mi ia banii de pe card în orice moment, dar nu mi-a luat niciun sfanţ, abia la destinaţie am achitat cu cash, în euro. Aş fi putut să caut cazare şi să aleg altceva, dar am fost foarte comodă şi am mers pe mâna pontului, iar întreaga acţiune s-a dovedit a fi o reușită absolută!

În Göreme este ceva obişnuit să te cazezi în hoteluri sau pensiuni amenajate în stâncă, având majoritatea în denumire şi cuvântul cave, fiindcă în toată localitatea există numai aşa ceva, datorită reliefului cavernos, aproape toate locuinţele oamenilor arată ca nişte faguri de miere. E drept, unele dintre hoteluri sunt mai mari, altele mai mici, unele mai luxoase, cu mai multe stele, altele mai modeste, cu mai puţine pretenţii, chiar simple, aş putea spune.

Paradise Cave este unul mediu ca şi confort, însă foarte inedit şi deservit de oameni minunaţi. De fapt, este cunoscut faptul că turcii sunt oameni foarte calzi şi foarte ospitalieri, gata să-ţi sară imediat în ajutor. Aşa erau şi cei de la această pensiune, un pic cam pretenţios denumită hotel. E un loc rustic, amenajat, evident, în stil rustic împletit cu facilităţile moderne ale epocii în care trăim, fără să ştirbească cu nimic imaginea rurală pe care vrea s-o afişeze.

Am ajuns în Göreme în prima zi de cazare în jur de orele 19,00 după ce se lăsase seara, acolo apusul soarelui venind mai repede, din cauza poziţiei geografice, cu mult mai estice. Microbuzul cu care am fost transferaţi de la aeroport ne-a lăsat destul de aproape de intrarea în staţiune, şoferul arătându-ne o pantă abruptă pe care trebuia s-o urcăm pieptiş până la intrarea în hotel. Am fost aşteptaţi şi întâmpinaţi de Osman Çardak, managerul şi proprietarul cu care mă înţelesesem atât de bine prin e-mail, un tânăr subțirel, ușor trecut de 30 ani, arătos și foarte agreabil. Parcă ne cunoşteam de când lumea. Ne-a condus să vedem camera şi ne-a invitat apoi să vorbim la un ceai turcesc în biroul recepției. Imediat a venit unul dintre ajutoarele sale care ne-a luat bagajele cărându-le în cameră. Curând aveam să-mi dau seama că Paradise Cave e o afacere de familie, ca mai toate hotelurile mici şi pensiunile din Göreme.

Paradise Cave are o notă bună pe booking: 8,4 și este situat foarte aproape de intrarea în Göreme dinspre Ortahisar, lângă magazine de tot felul, bazar, restaurante, stația de dolmuș, până în centrul localității fiind vreo 200 m.

Am stat de vorbă îndelung, deşi programul fusese stabilit între noi în urmă cu două luni şi jumătate, dar plăcerea de a fi revenit în Turcia după doi ani şi disponibilitatea arătată de gazdă de a sta la taifas cu noi ne-au condus către discuţii ample de ambele părţi. Am achitat toate excursiile aşa cum conveniserăm şi la întrebarea lui dacă vrem să zburăm cu balonul imediat dimineaţă, am spus că nu, că suntem prea obosiţi şi o lăsăm pe dimineaţa următoare. Ne-a dat indicaţiile asupra micului-dejun, parolei de la wi-fi, ne-a recomandat să nu pierdem în fiecare dimineaţă de la fereastrele camerei spectacolul baloanelor în aer, apoi ne-am retras, căci oboseala era mare. Am făcut foarte bine căci curând a început o furtună grozavă în urma căreia a plouat cu găleata.

Camera

Cred că vă amintiţi cu toţii desenele animate „Aventuri din epoca de piatră” şi cred că v-au plăcut şi vouă ca şi mie. Ei, camera noastră aş fi jurat că era desprinsă din acea serie pentru cei mici. De cum am intrat, pereţii din stâncă, duşumeaua de pe podea din lemn masiv, tavanul, de asemenea, îmbrăcat în lemn, patul sculptat în piatră, policioara din fața oglinzii din piatră, firida săpată în stânca muntelui m-au convins că realitatea zilelor noastre poate împrumuta mult din farmecul filmelor pentru copii.

Cel mai mult mi-a plăcut patul care avea tăblie şi postament din piatră, peste care era aşezată o saltea groasă gen relaxa, foarte confortabilă, nimic de zis. Noptierele, în acelaşi ton, erau două bucăţi paralelipipedice din piatră învelite deasupra cu scândură lăcuită, deci nici vorbă de sertare. La capătul fiecăreia, pe perete, erau montate veioze, la fel, tot acolo aveam și câte o priză de căciulă. Dulap sau cuier nu aveam, dar treptat am început să descoperim cuie bătute în piatră pe toți pereții, numai bune de agățat diverse. Aveam, în schimb, în stânga camerei, în dreptul ferestrelor două fotolii de epocă și o măsuță rotundă protejată cu o față de masă lucrată manual cu motive tradiționale. De fapt, toate elementele decorative: covorașe, perdele, ștergare erau realizate în casă în același stil tradițional, zona fiind recunoscută pentru articolele din lână sau pânză produse în gospodării sau în mici ateliere. Vorbim de Turcia rurală, respectiv de oamenii de la țară!

Montat pe peretele din fața patului aveam, în schimb, un televizor cu ditamai ecranul plat, la care se vedea „lacrimă”, însă avea doar programe turcești cărora eu, personal, le cam dusesem dorul. Pe același perete, dar în partea opusă, era ușa care asigura accesul în baie.

Fiindcă, practic, hotelul era amenajat în cavitățile din stânca muntelui la care și „omul” mai adăugase sau mai aranjase câte ceva, nicio cameră nu semăna una cu alta. Noi am stat în camera nr. 2, care împreună cu cea cu nr. 1 aveau intrare dintr-o tindă. Dar, multe camere aveau intrarea direct din curtea interioară a proprietații, iar două ocupau partea de sus a miezului muntelui din dotare, la care accesul se făcea de la terasa micului restaurant, situată pe acoperiș, pe o scară strâmtă din lemn. În total, Paradise Cave să fi avut 14 camere după numărătoarea mea, toate conectate la încălzire centrală, toate mobilate simplu, rustic. Cât am stat noi acolo, nu a fost pornită căldura la calorifere, deși nopțile erau foarte friguroase, însă pereții nu erau reci și nici nu miroseau a umezeală sau a igrasie cum mă gândisem că ar fi fost posibil. Pilota primită a fost suficientă, nu am simțit niciun moment nevoia de ceva suplimentar, aerul din cameră era, surprinzător, cald. Poate de la tuful vulcanic.

Baia, foarte spațioasă, avea la fel, pereții din stâncă, dar placaţi cu dale din piatră și lucrați frumos, că-ți dădeau impresia unei încăperi moderne. În față aveam chiuveta încastrată într-un corp de mobilier dotat cu dulap în partea de jos, sus aveam oglindă generoasă și pe laterale cu spații de depozitare. Dușul era montat pe peretele din stânga, fără a avea cabină sau, măcar, cădiță. Când l-am văzut, m-am gândit că o să udăm otova tot, dar m-am înșelat, căci scurgerea locală foarte eficientă și distanța mare până la restul obiectelor sanitare nu dădeau voie să stropim excesiv. Pe peretele opus, aveam fereastră cu geam obișnuit de sus până jos, de aceea trebuia să avem grijă să tragem perdeluța înainte să ne dușuim. Însă, de pe geam dimineața puteam urmări baloanele plutind deasupra Göreme și mă gândeam ce noroc pe mine, ca de pe tron să pot privi baloane mari în zbor, adevărate, nu din acelea efemere de săpun și nici să citesc te miri ce!

Consumabilele au fost două hârtii igienice, două săpunele solide, mici, rotunde, două tuburi cu șampon și două cu gel de duș. Au fost suficiente, oricum altele n-am mai primit.

Micul-dejun ne-a fost servit în restaurantul mititel amenajat deasupra celor mai multe camere, pe acoperiș, sprijinindu-se într-o parte de munte, în cealaltă parte având o superbă terasă cu vedere panoramică la care, pe vreme mai caldă, se poate sta la mese de unde se pot admira văile și munții Cappadociei. Nu a fost nimic sofisticat în cuprinsul lui, a fost simplu și mereu la fel, a constat într-o porție/persoană ce conținea un ou fiert, roșie, o felie de brânză, două de cașcaval, una de salam, castravete, unt, gemuri de căpșuni și vișine, miere la cutiuțe. La liber, cu autoservire, erau cereale, măsline (delicioase), fructe (pepene galben, struguri), sucuri de fructe, lapte, ayran, iaurt, un preparat din cartofi fierți foarte condimentat, în spiritul mâncărurilor turcești. Eram întrebați în fiecare dimineață ce preferăm să bem, noi răspundeam invariabil: ceai turcesc pe care-l primeam în căni mari. Erau responsabili de restaurant nepotul și mătușa lui Osman care ne-au mai spus că putem lua și cina sau dejunul contra cost, dar am refuzat pe motiv că programul nu ne permitea și, oricum, am fi vrut să încercăm și la alte localuri.

Wi-fi a funcționat bine și era parolat ca peste tot în Turcia, după cum am observat. Curățenie nu s-a făcut deloc pe parcurs, însă la primire totul strălucea, noi doar am menținut-o, prosoapele, în aceeași notă, nu au fost schimbate. În apropiere, lângă Paradise Cave și vecina sa, Ufuk Pansion, pe un mic teren neînclinat este disponibilă o mică parcare gratuită, în caz că turiștii vin cu mașina sau închiriază.

Înainte de a încheia, vă mai spun doar că am avut parte de suportul lui Osman pe tot timpul șederii noastre acolo, în fiecare zi ne întreba cu ce ne poate ajuta, ce poate face pentru noi, terminând mereu cu expresia „casa mea e şi casa ta”.

Concluzie

La Paradise Cave am avut parte de o ședere inedită, stropită din belșug cu farmecul Turciei rurale de care ne-am bucurat din plin și de care îmi fusese dor. Nu de puține ori m-am simțit ca fiind un membru al familiei Flintstone care a stat în Bedrock. Despre preț nu mai fac nicio referire, căci se înțelege că a fost super-ieftin, iar raportul calitate/preț iese net în avantaj. Am socializat în mica noastră vacanţă, mai ales la micul dejun şi seara târziu cu vecinii noştri, turişti din Japonia, Argentina, Australia.

Nu pot decât să vă recomand, dacă nu sunteți prea pretențioși și dacă aveţi în plan să vizitaţi Cappadocia, să luați în calcul această variantă de cazare, n-ar fi rău deloc să stați acolo! În plus, experimentul cazării în camerele gen peșteră face tot deliciul în Cappadocia, în camere normale de hotel vă cazați tot timpul!

Vă rog, atașați următorul videoclip:

youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 11.10.17 22:00:54
Validat / Publicat: 11.10.17 23:37:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2634 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

26 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Aceea este camera nr. 14, în burta muntelui, iar sus, pe acea scară metalică se urcă la camera nr. 5
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69600 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    26 ecouri scrise, până acum

    webmaster45
    [11.10.17 23:34:55]
    »

    @irinad:

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    ===

    Mutat în rubrica "Paradise Cave Hotel [Goreme], CAPPADOCIA [zona]" (nou-creată pe sait)

    irinadAUTOR REVIEW
    [11.10.17 23:39:50]
    »

    @webmaster45: Mukţumesc pentru videoclip, dar poziţionarea nu e corectă. Paradise Cave se află la intrarea în Göreme, lângă Hot Air Balloon Cappadocia.

    webmaster45
    [11.10.17 23:48:05]
    »

    @irinad:

    Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    mishu
    [11.10.17 23:48:11]
    »

    @irinad: Start vot! Si probabil, ca la noapte voi visa frumos. Este minunat ce povestesti aici si cred ca este o experienta inedita si extraordinara pencare o tii minte toata viata.

    Nu am insa cum sa uit articolul anterior cu tot spectacolul oferit de zborul cu balonul iar acesta vine ca un bonus.

    Iar "Epoca de piatra" o idee ce va trebui experimentata.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [11.10.17 23:49:58]
    »

    @webmaster45: Da, acum este corectă poziţionarea.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [11.10.17 23:56:12]
    »

    @mishu: Îţi doresc să visezi frumos, şi dacă vrei, multe baloane Eu, de când m-am întors, zilnic le visez şi cu ochii deschişi!

    Acolo în Cappadocia e păcat să nu experimentezi cazarea în camere gen grotă, e ceva inedit şi în nota generală a reliefului. În plus, multe hoteluri, chiar aşa cum sunt cuibărite în stâncă, sunt foarte luxoase şi, pe deasupra, şic!

    Mulţumesc mult de vizită, de data asta am sesizat că ai prins startul votării!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elviramvio
    [12.10.17 07:44:27]
    »

    @irinad:

    Placuta cazare, pe gustul meu. Spectacolul cerului e deosebit (ca imagine, la scară mult mai mica mi-a amintit de concursurile internaționale de parapante când râdeam să nu cadă una pe gratarul nostru la Arges). Imi închipui ca ai plutit sufletește toate zilele cat ai stat acolo. Prima data cand m-am gândit la o astfel de vacanța a fost în Grecia cand ne-a vorbit cineva cu mult patos despre zona lui natala. Am zis atunci da, apoi au intervenit problemele din Turcia și am sters dorinta doar de pe lista.

    O zi buna sa ai! (vezi cand treci strada, nu visa la baloane) ????

    webmaster
    [12.10.17 08:13:56]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 08:19:49]
    »

    @elviramvio: Dacă ai şti cât mă străduiesc să mă concentrez la problemele de zi cu zi, încă nu mi-am revenit, mi-a lăsat o puternică impresie, vorba ta, parcă plutesc şi-acum. Colac peste pupăză, aseară la ştiri am auzit că se va putea zbura cu balonul cu aer cald şi la noi la mare într-o nacelă mică de max. 4 persoane la 600 euro/4 persoane. Deci, lumea evoluează şi toate au un început.

    Pentru noi, tocmai problemele din Turcia au făcut posibilă o asemenea vacanţă. Uneori e bine să prinzi nişte ponturi din zbor, mai ales pentru zborul cu balonul!

    Zi minunată să ai!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 08:23:00]
    »

    @webmaster: Mulţumesc mult!

    tata123 🔱
    [12.10.17 08:27:34]
    »

    @irinad: Un loc de cazare inedit într-o zonă superbă a Turciei - felicitări. E minunat să poți „gusta” din specificul locului, chiar dacă este vorba de piatră - cu atât mai fascinant este totul. Chiar și piatra poate fi „vie”, ca de exemplu în cazul trovanților ori a expoziției de artă deschisă zilele astea la București de un artist japonez (romanialibera.ro/cultura/ ... eca--p---472816).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    crismis
    [12.10.17 09:53:08]
    »

    @irinad: Excelentă cazare, îmi plac la nebunie locurile tradiționale, ca să nu mai zic de preț! Mi-ar fi plăcut să stăm și noi într-o astfel de pensiune când am fost în Cappadocia, dar, ca și tine, n-am ales noi.

    Tuful vulcanic este un excelent izolator termic, așa ne-a povestit ghidul nostru. Explicația chiar stă în picioare, fiind un material poros.

    Minunat! Poate mai împușcați astfel de oferte, și eu sunt geană de câteva zile!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    krisstinna
    [12.10.17 10:18:17]
    »

    @irinad: Excelentă cazare, pe gustul meu.

    Știam ca in Cappadocia sunt prețuri mici, rurale, știam că oamenii sunt ospitalieri, mi-ai confirmat și tu, mulțumesc.

    Felicitări

    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 10:37:56]
    »

    @tata123: Da, și piatra poate prinde viață, totul e să știi cum să obții efecte minunate din „piatră seacă”, știi cum se spune. Acolo totul este din stâncă și are un farmec aparte.

    Mulțumesc pentru link, l-am urmat și mi-a plăcut ce am văzut/citit. La fel, mulțumesc frumos de aprecieri!

    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 10:52:36]
    »

    @crismis: Ce să spun, m-am gândit eu că va fi ceva inedit, dar șederea la Paradise Cave chiar a fost ceva deosebit. Mi-a plăcut să experimentez o cazare tradițională, într-o cameră cu piatră în orice colț te-ai uita. Totul era basic, dar de-o frumusețe aparte, dacă iubești Cappadocia, nu are cum să nu-ți placă și partea ei rurală, adică ceea se vede în cea mai mare parte.

    Nu mi-a părut rău nicio clipă că ne-am lăsat pe mâna pontului și nu am ales ceva mai sofisticat fiindcă staff-ul a fost nemaipomenit.

    Mulțumesc de vorbe frumoase, sper să mai găsim ceva, știi cum e vorba: „călătorului îi șade bine cu drumul”, deci...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 11:00:38]
    »

    @krisstinna: Mulțumesc, mă bucur că-ți place și ție ceea ce ai văzut. Nu e nimic specaculos, dar simplitatea și naturalețea de multe ori fac tot deliciul într-o vacanță de tipul acesta.

    Sunt încântată că mi-ai trecut iarăși pragul, ca de fiecare dată, de altfel!

    ANILU
    [12.10.17 11:22:42]
    »

    @irinad: "Familia Flinstone în epoca de piatră", la aceste deseneanimate m-am gândit şi eu cât am citit articolul.

    Da, ai dreptate este ceva inedit şi este păcat să nu profiţi de ocazie în Capadocia, la hotel se poate sta în alte vacanţe/locuri.

    Poziţia pensiunii printre stânci şi camerele amenajate în "burta stâncilor" face tot deliciul cazării.

    P. S. Noaptea, după ce am citit primul articol despre minivacanţa voastră în Capadocia, am visat numai baloane... , nu de săpun, în zbor...

    Toate cele bune.

    marius gaudi*
    [12.10.17 11:41:25]
    »

    Aţi ajuns şi în epoca de piatră, unde o să mai ajungeţi? În Star Trek?

    Interesantă cazare, de afară dădeai să fugi dar... a meritat.

    Surprinzător că au voie să facă hoteluri în astfel de vestigii istorice.

    crismis
    [12.10.17 11:48:17]
    »

    @marius gaudi: Ăsta e modul lor de viață din cele mai vechi timpuri. Pur și simplu, au folosit ceea ce natura le-a pus la îndemână: tuful vulcanic. Aproape totul este construit în interiorul acelor formațiuni. Pe una din ele am vizitat-o și noi, nu e chiar comod să te cocoți prin "fagurele de miere", vorba autoarei. Țin minte că am văzut chiar și stație de poliție făcută într-o "ciuperca" vulcanică.

    Vestigiile istorice (ex, biserici paleocrestine) sunt conservate, atât cât se poate.

    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 12:03:06]
    »

    @ANILU: Să știi că de cum m-am aflat la fața locului, m-am gândit tot timpul la celebrele desene animate și la Wilma Flintstone și la părul ei roșcat cam ca al meu.

    Pentru noi pare ceva straniu și trăsnit genul acesta de locuințe amenajate în caverne, însă acolo acest lucru e absolut obișnuit, fiindcă asta au din plin: acel tip de relief pe care l-au exploatat cum au putut ei mai bine.

    Tot în măruntaiele munților de acel gen au săpat și bisericile, alteori chiar pe sub pământ dând naștere orașelor subterane, voi scrie când voi povesti despre excursii.

    În rest, ce să spun, am în cap numai baloane, baloanele mă urmăresc de câteva zile, atât în somn cât și atunci când sunt trează, e de-a dreptul fascinant totul acolo!

    Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut și ție genul acesta de cazare!

    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 12:14:45]
    »

    @marius gaudi: Păi, nu prea știu să-ți răspund, m-ai încurcat rău, dar poate-mi vine vreo idee, că scânteia mi-ai dat-o! Dacă mi-ai prezis că „suntem fugiți de-acasă”, vezi ce departe am ajuns, nu?!

    Lăsând gluma la o parte, acolo, în general, toate cazările sunt amenajate în genul acesta, doar că gradul de confort poate diferi. Turiștii, însă, le apreciază mult pe cele simpluțe fiindcă le place să guste din tradiționalul stil turcesc măcar cele câteva zile petrecute în Cappadocia.

    Așa cum spus și @crismis, tot ceea reprezintă obiective istorice este protejat pentru a fi pus în valoare și exploatat din punct de vedere turistic.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    maryka
    [12.10.17 17:50:25]
    »

    Aventura nu putea fi completă fără frumoasa şi inedita cazare la "pietre". Totul e frumos, nici nu trebuie să fie mai luxos, asta e şi ideea, de a păstra caracterul regiunii. Mi se pare la fel de romantic ca un covor de trandafiri... În orice caz voi tine minte despre această cazare, îmi doresc să văd zona şi atunci aş bea şi eu o cană de ceai turcesc la geamul camerei de piatră unde se văd baloane plutind în aer... sau dragostea?

    irinadAUTOR REVIEW
    [12.10.17 21:53:41]
    »

    @maryka: Cu scuzele de rigoare pentru acest răspuns întârziat, încep prin a-ţi mulţumi pentru ecou, vizită, aprecieri.

    "Pietre" în toate formele sunt acolo peste tot. De mii de ani oamenii şi-au amenajat adăposturi în burţile acelor stânci, de ce să nu facă şi hoteluri şi pensiuni?! Într-adevăr pentru noi e ceva inedit şi, da, poate fi şi romantic. Oricum, e altfel, nu seamănă cu nimic din ce-am văzut.

    Dacă îţi doreşti să ajungi în Cappadocia, sigur nu vei fi dezamăgită şi poţi lua în calcul o cazare de genul acesta, nmerită să experimentezi şi altceva!

    marius gaudi*
    [13.10.17 20:40:16]
    »

    @irinad: Parcă vă văd stând de vorbă:

    Unul dintre voi zice (nu contează care): Weekedul viitor parcă aş vrea să mergem la Fieni

    Celălalt: Eu parcă aş zice să mergem la Ruse

    Primul: Acum că m-ai stârnit, hai să mergem la Stara Zagora.

    Şi voi ajungeţi la Roma.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    roth
    [03.12.17 23:03:45]
    »

    pitoresc si inedit, chiar ca un loc de poveste/desene animate

    Ce as mai vrea si eu acolo, vremea le aseaza si candva o sa vad acele locuri.

    Foarte frumos povestit si buna alegere, recunosc.

    irinadAUTOR REVIEW
    [04.12.17 10:26:05]
    »

    @roth: Sigur le vei vedea, mai ales când îți dorești mult acest lucru!

    Cappadocia are de oferit tot ce-și poate dori un turist de la ea: e romantică, e deosebită, e primitoare, e minunată!

    Mulțumesc mult pentru vizită, aprecieri, ecou!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, crismis, elviramvio, irinad, marius gaudi*, maryka, mishu, roth, tata123 🔱

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084614038467407 sec
    ecranul dvs: 1 x 1