GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Perfect pentru familia mea :-)
Ma credeti sau nu, am inceput sa scriu la acest review de vreo 3 ori pana acum in ultimele trei saptamani, de cand am revenit din vacanta.
Prima data nu mi-a placut cum am structurat ideile / prezentarea, a doua oara am scris unul kilometric, cu detalii, si cand sa-l postez nu's ce eroare mi-a aparut si s-a dus articolul meu pe apa sambetei, caci, nu-i asa, conform legilor lui Murphy, taman atunci nu salvasem in alta parte textul scris cu migala.
Poate a treia oara e cu noroc. Sa incepem, asadar:
Transportul (zbor, transfer):
Charter Tarom, plecare intarziata cu o ora. Asta a fost prima nemultumire, pentru ca la inceputul anului cand am facut rezervarile, orarul orientativ de zbor era cu plecare la ora 12.
Bun, am zis noi, macar nu pierdem in intregime prima zi de sejur. Pe parcurs, cei de la Tarom au modificat orarul de zbor pentru ziua 3, urma sa decolam la 15:30. Speram sa putem baga piciorul in mare in prima zi de cazare, sa ne balacim putin. N-a fost sa fie! Avionul a decolat cu o ora intarziere, iar transferul catre hotel s-a facut in mai bine de o ora, pentru ca au fost lasati turisti la alte hoteluri din zona. Ciudat gandit transferul, ne-am fatzait de colo-colo, cand inainte, cand inapoi, trecand cumva pe langa hotel de vreo 3 ori. In fine, cert este ca am ajuns cand se insera, pana am facut formalitatile de cazare, pana am ajuns in camera, ne-am improspatat putin, abia am avut timp sa mergem la cina din restaurantul principal (se termina la ora 21). Asadar, prima zi de sejur pierduta complet, platita degeaba cum s-ar spune.
De la aeroport la hotel transferul s-a facut cu microbuzul tour-operatorului, totul era organizat, ne asteptau chiar daca intarziasem destul de mult.
Pe drum, ghidul moldovean (de peste Prut) ne-a transmis ca a doua zi avem stabilita intalnire cu reprezentantul agentiei lor, pentru a ne transmite datele personale si a afla despre excursiile optionale. Nici nu m-as fi dus la acea intalnire daca nu ni s-ar fi spus insistent sa mergem, deoarece (sustinea ghidul) agentii de turism au obligatia de a contacta turistii cat mai curand dupa sosire, pentru a-si nota datele personale si de contact ale acestora, urmand sa le transmita autoritatilor locale si ambasadei de la Ankara. Spuneau ca este o masura de siguranta pentru turisti. Mi s-a parut cam cusuta cu ata alba povestea, dar ne-am conformat si am mers la intalnirea de a doua zi, Vadim se numea agentul, o sa revin asupra lui spre finalul review-ului.
Cazarea :
Inca de la iesirea de la terminalul din Antalya ne-a izbit si surprins caldura umeda, imediat ne-am gandit - oare asa va fi tot sejurul? Cam aiurea sa ne chinuim asa, transpiram stand pe loc, abia respiram. Bine ca nu am luat sejurul cu o saptamana-doua mai devreme, ni s-a spus ca temperaturile in timpul zilei fusesera peste 40 gr C, iar umiditatea extrem de mare.
Aceeasi caldura umeda sufocanta ne-a intampinat si la sosirea la hotel, deh, daca autocarul avea AC, a fost mare diferenta de temperatura/umiditate cand am coborat in fata hotelului.
Ghidul s-a ocupat de formalitatile de cazare, tinand cont de solicitarea noastra de a primi camere alaturate sau in aceeasi vila (am calatorit impreuna cu alta familie de prieteni). Am primit camerele 3510 (et 1) si 3590 (et 2). La receptie fiecare familie a primit 2 carduri de acces in camera, 3 carduri pentru prosoape, un mic ghid al resortului sub forma unui carnetel, care pe prima pagina avea inscris numele turistului (capul familiei :-) si numarul camerei. Acest carnetel ar trebui sa-l luati cu voi cand iesiti din resort, teoretic e pe post de "legitimatie de intrare" cand reveniti, intrarea pe aleea resortului este cu bariera si paznic. Tot atunci am primit instructiunile de folosire a seifului din camera (gratuit) si user+parola pentru wi-fi (semnal bun cam peste tot, mai putin in restaurantul principal si uneori in camera prietenilor nostri, aflata la ultimul etaj al vilei).
Bell-boy s-a ocupat rapid de transportul bagajelor si copiilor (cu masinuta electrica), vila in care aveam camerele nu era departe de receptie, asa ca noi adultii am mers pe jos, in urma masinutei. Vila este situata in primul rand de la marginea dinspre sosea (aflata la o distanta confortabila, nu se aude deloc zgomotul masinilor care trec, este si o perdea deasa de copaci intre sosea si hotel). Zona este linistita, cam departe de piscine/plaja, si nu beneficiaza de adierea brizei. Vegetatia este abundenta, am observat faptul ca toti arborii mari (majoritatea pini) sunt numerotati, am vazut placute cu nr 745,746 in zona vilei noastre, dar cu siguranta numarul acestora este mai mare.
Pe masura ce ne apropiam de vila, auzeam din ce in ce mai puternic un zgomot - nici nu stiu cum sa-l descriu - ce parea sa vina din copaci. Bazait, zumzait? Ciudat si enervant oricum, mi-am dat seama ca este produs de vestitele insecte numite cicade, habar nu aveam ca ganganiile astea bazaie cu atat de multi decibeli :-)). Partea buna e ca se opresc la lasarea intunericului. N-am reusit sa vedem cum arata cicadele, le-am cautat apoi pe net, de curiozitate. Urate creaturi.
Prima impresie cand am intrat in camera - culori mohorate, apasatoare. Camera are o forma curioasa, de trapez. Mobilierul are o nuanta inchisa (masuta prezenta cateva semne de uzura, era ciobita pe laturi), iar culorile folosite in camera sunt in nuante de albastru-pamantiu. In plus, luminile din camera, hol si baie sunt foarte "chioare", sotul meu a avut dificultati la barbierit. In camera am gasit un pat dublu si unul single, plus un fotoliu-pat (strans, nu desfacut). In mijlocul camerei se afla o mica mocheta, urata, seamana cu o patura cadrilata. Pardoseala este din gresie, am gasit in camera 3 perechi de papuci, sigilati. Pe pat ne astepta o geanta de plaja cu sigla/logo-ul lantului hotelier Papillon. Halate de baie nu am gasit in camera, nu stiu daca ar fi trebuit sa existe, oricum ar fi fost de prisos, nu le-am fi folosit.
In baie consumabile - gel de dus, sampon si sapun solid. Au fost completate pe masura ce le-am folosit. Curatenia in camera este impecabila, insa m-a surprins lipsa mirosului de "curat". Lenjeria impecabila, prosoapele la fel (se schimbau zilnic), pernele confortabile, salteaua patului excelenta - ferma dar confortabila. Dulapul foarte mic, ciudat gandit, cu rafturi inguste si putine dar cu ditamai spatiul de umerase, pe doua nivele, bun pentru camasi/tricouri, insa daca ai o rochie sau un pantalon, se botesc in partea de jos, se sprijina pe raft. In dulap este incorporat seiful. TV plat, cu diagonala mica, nu l-am deschis decat de vreo 2-3 ori. Pe masa de toaleta din camera exista un set cu cana electrica, pliculete de ness, lapte, ceai, zahar, daca vrei sa-ti prepari o bautura calda in camera. Mini-barul contine doze de Pepsi, Mirinda, bere Efes, apa plata si minerala in sticlute de 0,33 l. Este completat zilnic. Aerul conditionat este centralizat, dar ii poti regla temperatura si viteza din panoul de control din camera. A functionat impecabil, il lasam pornit toata ziua, lasand una dintre cele doua cartele de acces, in locasul dedicat. Ulterior, am pus in locas un card de fidelitate de la o farmacie, a functionat si asa. Interesant este faptul ca AC functiona chiar daca lasai usa de la balcon deschisa, fie nu are senzor, fie era defect. Balconul are si plasa de insecte, sistem glisant, cam incomod de manevrat pentru ca nu are nici-un fel de maner/locas de care sa poti impinge, doamnele sa fie atente, sa nu-si rupa unghiile. Balconul este destul de mic, cu doua scaune si masuta de plastic si un uscator total insuficient (gen suport prosoape pentru baie, cu cateva bare de vreo 30 cm), poti doar sa pui costumele de baie pe el (desigur ca nu am uitat sa-mi aduc carlige de rufe, fara acestea ne-am fi cules "slipii" din gradina), prosoapele le puneam la zvantat pe balustrada balconului.
Baia este spatioasa, insa lumina chioara (cum spuneam mai devreme). Cabina de dus este foarte spatioasa, cu usi glisante. Am inteles ca in alte vile baia este mult mai mica si are cada cu paravan de sticla. Nu am avut probleme cu apa calda, e bine sa stiti ca dusul nu este fixat pe perete cum am mai intalnit in alte parti.
Camerista trece zilnic prin camera si face curat cap-coada, inclusiv pe balcon. Prosoapele sunt schimbate zilnic, consumabilele si hartia igienica se completeaza, lenjeria a fost schimbata la 2-3 zile. Pentru ca am lasat mereu cate 1 eur langa suportul cu cartea de vizita a cameristei, am gasit zilnic diverse aranjamente cu prosoape sau cuvertura de pe pat aranjata "artistic", pijamalele impachetate frumos. Nici-un obiect personal nu a fost miscat de la locul lui. Singurul "minus" legat de curatenie ar fi lipsa mirosului de curat, proaspat, ma gandesc insa ca folosesc substante fara miros, s-au gandit poate la cei cu sensibilitati/alergii.
Nu am vezut insecte gen tantari/muste, am remarcat faptul ca zilnic vegetatia si gazonul sunt stropite cu substante menite sa distruga insectele. O armata de gradinari lucreaza zilnic la tunderea gazonului, plantarea florilor, inlocuirea plantelor uscate, samd. Seara sunt pornite aspersoarele si e o adevarata placere sa te plimbi simtind ici-colo mirosul imbatator de iasomie.
In resort exista cateva pisici, deliciul iubitorilor de feline era o pisica si ai sai 6 pisoi, dragalasi peste masura. Am zarit si doua broaste testoase, care nu stiau cum sa dispara mai rapid atunci cand deveneau centrul atentiei copiilor sau celor care doreau sa le fotografieze.
Masa :
Nu are rost sa intru in detalii, mancarea este din abundenta, pentru toate gusturile. Au descris altii pe larg in ce consta mancarea la fiecare masa. Practic poti manca/bea 24/24, conform orarului restaurantelor/teraselor/barurilor. Excelente placintele turcesti (gozleme). Bautura cred ca este ok, eu am incercat doar vinul, dar nu mi-a placut, toate cele 3 sortimente (alb, roze, rosu) sunt dry. La fel este si vinul spumant - acrisor. Berea ok, whisky la fel, am inteles ca si romul era bun. La bar gasiti lista bauturilor free si care se platesc. Eu am preferat apa plata, nessfrape, chocofreddo, nectarul de fructe, si un suc mixat cu gheata; chit ca era plin probabil de chimicale/coloranti, imi placea pentru ca era dulce si racoritor. Foarte practica ideea cu apa imbuteliata in cutiute de 200 ml, tinute la rece. Le puteai lua de la orice bar, la orice ora. Pe parcursul sejurului am prins cateva seri tematice : mexicana, turceasca, asiatica, mediteraneeana. Iintr-o seara au plimbat cu mare tam-tam un imens arici de inghetata, din care au servit pe toti cei care doreau. Cel mai mult in materie de papica mi-a placut carnea de vita, preparata in fel si chip, extraordinar de frageda si gustoasa. Mai era o salata-aperitiv (printre zecile de sortimente, nu am reusit sa gust din fiecare) care semana mult la gust cu zacusca noastra, insa mai picanta. O gramada de prajituri si torturi, care insa nu prea m-au atras, pareau a nu fi foarte dulci. Foarte bune cele specific turcesti - baclava si alte cele. Fructe - pepene rosu si galben, delicioase cu atat mai mult cu cat erau reci, struguri, mere, pere, portocale, nectarine, banane. Fructe confiate, alune, naut prajit, rahat, fagure de miere. O mare varietate de branzeturi, excelente. Rosii, ardei, castraveti - foarte gustoase. Iti puteai pregati singur salata preferata, din ingrediente taiate si fel de fel de sosuri/dressinguri. La fel, multe sortimente de paine, chifle, cornulete, covrigi cu susan. Fantana de ciocolata prezenta la cina, din 2 in 2 seri.
Exista stand separat pentru mancare dietetica/diabetici. Afara, pe terasa restaurantului principal, se pregateau pe loc diverse feluri de mancare, carne la gratar, peste, inele de calamar, etc. Orezul era delicios, nu stiu cum il prepara, dar este foarte bun. Am gasit de cateva ori garnitura din grau zdrobit (bulgur) sau orz (seamana cu orezul, dar bobul este mai mare si gustul difera putin).
Ce sa mai, o diversitate de feluri de mancare, n-am reusit sa gust din fiecare.
Geniala ideea cu restaurant separat pentru cei mici. Felurile de mancare erau la aceleasi zilnic, pe placul piticilor.
La toate restaurantele si terasele automate de cafea si ceai (pliculete sau iti puteai pregati ceai turcesc, din esenta si apa fierbinte). Diverse bauturi, lichioruri, cocktailuri.
Plaja, marea, piscinele :
Deoarece resortul se intinde pe o suprafata generoasa, nu simti deloc faptul ca e full, nu te inghesuie nimeni. Locuri suficiente la plaja si piscine. Prosoapele de plaja se iau/schimba de la o toneta amplasata langa amfiteatru. Am ales sa facem plaja la piscina de langa PapyLand, aici umbrelele sunt dintr-o panza groasa prin care nu trece soarele, in comparatie cu copertinele de pe plaja, care sunt dintr-o plasa deasa, prin care trece soarele si te poti "praji" fara sa-ti dai seama. In plus, adancimea acestei piscine este de 1,42 m (buna si pentru copiii cu colac, si pentru adultii care nu stiu sa inoate foarte bine), are o sectiune de jacuzzi, un sistem de jeturi de apa gen perdea in mijloc si un fel de pavilion amplasat in mijloc, ce ofera umbra pe centrul piscinei. Apa foarte calda, curata, zilnic o verifica un angajat, face niste teste. Ce nu mi-a placut (oarecum) era faptul ca intrarea in apa nu avea o bara, ceva, sa te sprijini cand intri sau iesi din apa. Daca nu erai atent, riscai sa te lovesti de una dintre laturile scarii, era chiar la nivelul apei, nu o vedeai daca soarele iti intra in ochi. Seara piscinele sunt "aspirate" si igienizate (se toarna ceva substante pe baza de clor, insa nu se simte mai deloc izul, cum se intampla in alte parti). In plus, fiind langa PapyLand, copiii se duceau singuri acolo, aveam si un bar in imediata vecinatate. La acest bar ne-am petrecut si serile, era liniste, briza marii adia, luna stralucea pe intinsul marii, se auzea o muzica placuta, in surdina.
Ne duceam sa ne balacim si in mare, era un pic mai mult de mers/ocolit pe langa bar, pana la scarile ce coborau spre plaja, daca ar fi sa gasesc un cusur - era bine sa fi fost scari de acces si in zona acestei piscine. Dar putina miscare nu strica nimanui, nu-i asa?
Plaja este lata, cu nisip fin, inchis la culoare. Zona rezervata hotelului este suficient de lunga incat sa gasesti sezlonguri libere indiferent de ora. La intrarea in apa sunt zone unde sunt pietricele pe o latime de 30-50 cm (sa zicem), zonele isi schimba mereu pozitia, in functie de valuri. Apa marii este incredibil de calda (29-30 grade cand am fost noi), foarte sarata, cumva tulbure, am fost un pic dezamagita, crezand ca Mediterana fiind, va fi limpede si in culori incredibile. Nici macar nu miroase "a mare" :- ( ( (. In apa nu sunt alge sau vietati ciupitoare, se zaresc mici pestisori ici-colo. Ma asteptam sa vad pescarusi, ma rog, ca la orice mare care se respecta :-)), insa nu prea erau, zburau spre largul marii, spre tarm nu veneau.
O singura data am gasit cateva scoici pe mal, aduse de valurile care se inteteau seara (probabil sub actiunea fluxului). In rest - pietre de toate marimile si culorile, slefuite perfect.
Peste tot o curatenie desavarsita, tot timpul vezi pe cineva din personal ca vine sa mature, sa goleasca vasele de lut (pe post de scrumiera si cos de gunoi), sa stearga daca s-a varsat ceva pe gresia de langa piscina, samd. La toalete curatenie impecabila, miros placut, exista in fiecare cabina de toaleta "colace" de hartie de unica folosinta ce pot fi puse pe colacul toaletei. Singura toaleta care nu era chiar impecabila tot timpul era cea de la restaurantul principal, probabil personalul nu facea fata la cat de mult erau utilizate la orele de servire a meselor.
Punctul-forte pentru copiii nostri a fost, desigur, PapyLandul. Nu are rost sa descriu prea mult, au facut-o altii inaintea mea, cert este ca ai nostri copii au avut unde si cum sa-si petreaca timpul. Dragut din partea celor de la resort sa ofere fiecarui copil cate un ghiozdan-rucsac personalizat cu sigla/logo-ul Papillon, fetitele primesc roz, baietii albastru. De asemenea, pentru ca baietelul familiei cu care am fost a implinit 9 ani in timpul sejurului, parintii au putut organiza o mica masa festiva cu ajutorul celor de la guest-relations. Masa a fost decorata festiv, la final cel mic a primit un tort, cu lumanari si artificii, cei care ne-au servit la masa i-au cantat Happy Birthday, noi Multi Ani Traiasca, cel mic a fost placut surprins si impresionat, nu se astepta la asa ceva.
Profit de ocazie sa-i multumesc d-rei Emel, animatoarea vorbitoare de limba romana (e originara din Constanta, insa s-a stabilit de cativa ani in Ankara). Este o domnisoara cu adevarat incantatoare, copiii o indragesc din prima clipa, se ocupa foarte bine de ei. Fetita mea a declarat ca din toata aceasta vacanta cel mai mult i-a placut de Emel. Nah, ce sa mai spui in fata unei astfel de declaratii de dragoste?
Distractia:
In fiecare seara se organizeaza spectacole in amfiteatru. Tematica este afisata langa restaurantul principal si langa toneta cu prosoape de plaja. Sincer, m-au dezamagit, slabute in opinia mea. Singurele mai reusite au fost cele de circ si cu trupa de acrobati cubanezi. Dezavantajul - prezentarea se face in rusa, germana, turca, engleza mai putin. Dupa spectacol au loc diverse activitati : muzica live, concurs de dans, etc. Intr-o seara a fost organizat party-beach, foarte frumos, cu lasere, focuri de artificii, muzica antrenanta, animatori si turisti pusi pe distractie.
Echipa de animatori isi desfasura programul de obicei la piscina principala si la terasa-bar de langa. Probabil si prin resort, nu stiu, nu m-a interesat. Mi-a placut faptul ca nu erau insistenti, sa vina sa traga de oameni, sa participe la activitati. Cu alte cuvinte, vrei sa te distrezi, ai variante. Vrei sa lenevesti, o poti face fara sa te deranjeze cineva sau ceva.
Toboganele sunt si ele o atractie a resortului. Nu toti au curajul sa le incerce, merita insa, macar pentru a bifa o experienta. Te distrezi fie ca le incerci, fie ca privesti acrobatiile celor care aterizeaza in apa. Daca nu aveti rau de inaltime, urcand la ultimul nivel aveti o panorama foarte frumoasa a zonei, ce merita imortalizata in poze sau filmata.
Altele :
Am preferat sa ne odihnim, sa lenevim in resort. De aceea nu ne-au interesat excursiile optionale pe care tot incerca sa ni le vanda Vadim, reprezentantul tour-operatorului. Am facut totusi o mica iesire din resort, in localitatea invecinata - Kadryie - pentru cumpararea unor suveniruri pentru cei de-acasa. Statia de dolmus este chiar vis-a-vis de aleea de acces spre hotel, cursa costa 1 euro/persoana/sens, drumul dureaza 10-15 minute. Capatul traseului este chiar in zona comerciala, cu zeci de magazine si magazinase - suveniruri, imbracaminte, incaltaminte, bijuterii, condimente, jucarii. Preturile se pot negocia. Pentru ca sunt obisnuiti cu prezenta predominanta a turistilor rusi, vanzatorii te abordeaza intai in rusa, iar pretul e comunicat in dolari. Dupa ce se lamuresc din ce tara esti, se schimba putin lucrurile. Pe Hagi cred ca-l stie toata Turcia :-))).
Asa cum va spuneam pe la inceputul romanului-fluviu de fata, revin asupra "domnului" Vadim, reprezentantul tour-operatorului cu care ne-am intalnit a doua zi dupa sosire, chipurile sa-i dam datele personale (printre altele). Desigur ca interesul sau a fost sa ne prezinte excursiile organizate de agentia pe care o reprezenta. L-am ascultat politicoase si rabdatoare (eu si prietena), iar la final am stabilit clar ca Vadim ne va transmite un sms cu o seara inainte de plecare, pentru a ne comunica ora la care vom fi preluati de la hotel pentru a merge la aeroport. In principiu, ora era 14:30. Dar era posibil, sa zicem, ca orarul de zbor sa se modifice, caz in care se modifica si ora de preluare de la hotel.
A venit si ultima seara a sejurului. Verificam mobilele din ora in ora, sa nu ratam mult-asteptatul si pretiosul sms de la Vadim. S-a facut ora cinei, sms - nema. In drum spre restaurant, ne-am oprit la receptie, sa ne interesam daca putem afla informatii in legatura cu plecarea noastra sau poate ne lasase Vadim vreun mesaj pe-acolo. Cei de la receptie au fost foarte amabili, au sunat la agentie si ne-au spus ca ora de preluare va fi 14:05. S-a facut noapte de-a binelea si Vadim tot nimic.
In ultima zi, am facut bagajele dis-de-dimineata, stiam ca trebuie sa eliberam camera la ora 12, aveam insa posibilitatea sa le lasam in camera prietenilor nostri pana la plecare, in camera noastra urmau sa fie cazati alti turisti. Ziua a inceput cum nu se putea mai bine, o ploaie zdravana de vara, cu tunete si fulgere, dupa care a iesit soarele si ne-am putut bucura de ultimele ore de plaja si balaceala. Dupa ce ne-am spalat/schimbat, am lasat bagajele in lounge-room de langa receptie, am fost la masa, apoi ne-am instalat cumintei pe canapelele de la receptie, asteptand sosirea autocarului. Se facuse ora 14 si nici-un sms sau telefon de la Vadim. Prietena mea s-a enervat si l-a sunat, doar sa-l faca cu ou si otet, evident ca Vadim era picat din luna, habar nu avea ce si cum, cred ca uitase de noi cu desavarsire. Oricum faptul era consumat, daca ne bazam doar pe Vadim, ramaneam pe-acolo... n-ar fi fost o idee rea :-))), oricum cele 7 nopti de sejur au fost insuficiente pentru noi, nu ne-am saturat, la anul stim ce avem de facut : 10-12 nopti, daca suntem sanatosi si punem bani deoparte din timp.
Concluzia acestei vacante : este destinatia ideala pentru familiile cu copii (pana la 12 ani, sa zicem). Cei care nu au copii, persoanele in varsta, care isi doresc liniste si relaxare deplina, s-ar putea sa fie deranjati de prezenta masiva a copiilor. Emel ne spunea ca in medie, in perioadele de varf de sezon, in resort sunt prezenti 500 de copii. Tot ce-i posibil, noi nu am simtit asta.
Majoritatea turistilor din resort sunt rusi - mai exact familii cu copii. Poate de aceea nu i-am vazut sa se manifeste galagios sub influenta bauturilor. Sau poate sunt mai educati, rafinati, in comparatie cu rusii de care se plang alti turisti, din alte zone/resorturi din zona Antaliei.
Foarte multi turisti vorbitori de limba germana, cativa francezi si destul de multi romani, chiar am schimbat cateva vorbe cu o familie care era al doilea an venita in vacanta aici.
Nu pot sa spun ca m-a deranjat sau nemultumit ceva in asa masura incat sa depunctez resortul. M-a impresionat armata de oameni care se ocupa de resort, pentru ca totul sa fie perfect si pe placul turistilor. Managerul general era prezent in resort, de dimineata pana seara. Il vedeai cum inspecteaza absolut totul, de la intrare pana pe plaja. La masa supraveghea toate zonele. Daca observa ceva in neregula sau nelalocul lui, imediat telefona sa vina cineva din personal sa se ocupe de situatia respectiva. Totul foarte discret, fara a deranja turistii. Felicitari managementului acestui resort, sunt foarte bine organizati, amabili, se ocupa de probleme atunci cand acestea apar.
A fost vacanta perfecta pentru familia mea, din pacate s-a terminat prea rapid; acum va trebui sa incep cautarile pentru vacanta de la anu'. N-as vrea sa mergem tot aici, poate imi recomandati voi ceva similar, atat ca pret, cat si calitate/conditii.
Poze nu voi posta, anul acesta am preferat sa filmam, sunt mai placute amintirile salvate in acest mod. Vorbesc de la sine si reflecta realitatea pozele puse de cei care au scris impresii inaintea mea.
Daca am omis ceva, ma puteti intreba.
Sper c-ati rezistat cu bine pana la finalul acestui review :-))).
Trimis de Corina70 in 01.10.14 17:26:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi - Batihan Hotel
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Corina70); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.85781500 N, 31.01910500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un review grozav, pacat ca-i lipseste sarea in bucate: pozele! totusi PMA maxim
@Corina70 -
Un superbonus oferit cu plăcere.
Mi-a plăcut review-ul, deși câteva fotografii ar fi fost binevenite.
”In fine, cert este ca am ajuns cand se insera, ... Asadar, prima zi de sejur pierduta complet, platita degeaba cum s-ar spune.
Zborul cu avionul este avantajos ca timp și mai confortabil decât drumul cu mașina, însă un orar de zbor nefavorabil turistului, plus eventuale întârzieri, conduc la pierderea unei zile de concediu, evident, plătite. Cei care aleg transportul individual, pe lângă economia de bani, au libertatea de a-și calcula singuri ora la care doresc să ajungă la hotel pentru a beneficia din plin de vacanța mult așteptată.
”Halate de baie nu am gasit in camera, nu stiu daca ar fi trebuit sa existe, oricum ar fi fost de prisos, nu le-am fi folosit.
Halatele puteau fi solicitate și primite imediat fără costuri suplimentare.
”Am primit camerele 3510 (et 1) si 3590 (et 2).
Camera de la etajul al doilea era, probabil, 3530.
”Concluzia acestei vacante : este destinatia ideala pentru familiile cu copii (pana la 12 ani, sa zicem). Cei care nu au copii, persoanele in varsta, care isi doresc liniste si relaxare deplina, s-ar putea sa fie deranjati de prezenta masiva a copiilor.
Nu te contrazic când afirmi că Belvilul este destinația ideală pentru familiile cu copii, doar vreau să adaug faptul că și cuplurile fără copii pot avea un sejur reușit în acest resort, existând piscină de relaxare și zone în restaurantul principal destinate doar adulților, în care este interzis accesul copiilor sub 12 sau 16 ani.
@nicole33 - Ai dreptate in legatura cu nr camerei, cred ca era 3539. Nu reuseam deloc sa memoram numarul camerei, il vedeam doar seara :-).
Stiu ca exista piscina de relaxare si zona pentru adulti in restaurant, insa daca la acea piscina scapi, in restaurant nu prea ai cum sa faci abstractie de forfota si galagia/plansetele/urletele celor mici. Mai ales ca zona pentru adulti era imediat langa standul cu salate/prajituri (parca), toata lumea trecea pe-acolo. Sunt persoane care chiar nu suporta galagia celor mici, am simtit nevoia sa atrag atentia asupra acestui aspect, sa stie la ce sa se astepte toti cei interesati de un sejur la acest hotel.
Cat despre halate, am mai spus, n-aveam motive sa le folosim, de aceea nici nu m-a interesat sa le obtin.
Am uitat sa va povestesc despre spa : un turc simpatic pe nume Aziz se plimba zilnic pe plaja si la piscine, incercand sa gaseasca doritori de proceduri. Stiam ca pentru a avea un bronz frumos si durabil, e recomandat sa faci un peeling in prima zi de sejur. Contra sumei de 40 euro (o reducere de 50% fata de tariful normal, afisat la receptia spa-ului) am fost rasfatata timp de aproape 2 ore cu sauna, peeling, masaj cu spuma, masaj cu ulei parfumat, masca faciala cu alge si minerale. Toate acestea au fost facute de o tanara din Bali; la cat era de miniona si slabuta, nici n-ai fi banuit cata forta avea in maini, am simtit asta la masaj. Pentru 2 ore m-am simtit intr-o alta lume, a fost un rasfat si o relaxare totala.
Cat despre fotografii, credeti-ma, n-as fi avut ce sa arat / evidentiez in plus fata de pozele incarcate la rubrica acestui hotel, pe care le-am studiat cu mare atentie inca de cand am decis sa mergem aici in vacanta.
Nici nu am mai luat aparatul foto cu noi, ci camera video. Si in general, cand facem poze, in cadru apare fiica mea, sotul, sau noi trei.
Daca prietena mea citeste articolul, o rog pe ea fie sa-si scrie propriile impresii, daca are timp si chef (are user pe AFA), fie sa incarce aici pozele pe care le-a facut, stiu sigur ca a facut o gramada de fotografii.
Bun articolul.
Multumim.
Si noi am fost anul acesta in Turcia dar inca nu am avut timp sa postez pozele si parerile dar recomand cu incredere hotelul Crystal Admiral Resort Suite & Spa din Side.
O sa postez in curand.
@Corina70 - As fi interesat daca acest hotel are parcare intrucat doresc sa ma deplasez cu masina personala.
@marianbuc - da, exista parcare. intra pe impresiile postate de userul @dcuanita, gasesti o fotografie cu harta resortului, locurile de parcare sunt amplasate imediat dupa ce treci de bariera de intrare, zona este supravegheata, masinile stau la umbra. cand am fost eu acolo, singurele masini din parcare erau cu numere de turcia, probabil erau ale celor care lucreaza in resort. noi am stat in "block" 35, amplasat langa "staff house", din balcon puteam vedea masinile din parcarea de la "staff house".
@Corina70: Multumim pentru informatiile oferite si impresiile impartasite,
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 Un hotel foarte bun recomand din toata inima — scris în 18.07.24 de pelerin din IASI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Recomand - o vacanta placuta — scris în 21.08.19 de Drucker din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Hotel f bun — scris în 09.06.19 de TuristBm din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Jun.2018 2018 - Papillon Belvil — scris în 26.10.18 de SILVIA 77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Din pacate nu as mai reveni — scris în 10.09.17 de Galactica22 din SANGEORGIU DE MURES - nu recomandă
- Jul.2017 După un an am revenit la Papillon Belvil! — scris în 29.07.17 de moraru marian din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Concediu reușit, cu multă plăcere și altă dată! — scris în 06.11.16 de moraru marian din BUCUREşTI - RECOMANDĂ