ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Palatul Schonbrunn – expresie a maretiei unui imperiu

Ilustrație video-muzicală

Johann Strauss - Povestiri din padurea Vieneza
TIPĂREȘTE

Nu poti sa ajungi in Viena si sa nu ai trecut cap de lista acest palat construit de Habsburgi in secolul al XVII-lea ca un palat de vanatoare (site oficial: click aici), transformat insa mai tarziu in resedinta de vara a Casei de Habsburg din ordinul Mariei Tereza, aspect care a determinat modificarea constructiei sale in stil rococo.

Un detaliu important este ca la decorarea incaperilor au contribuit chiar membrii familiei imperiale lasand o amprenta de netagaduit asupra acestuia.

Cu putinele informatii pe care le aveam despre acest palat, dar cu certitudinea ca reprezinta un monument arhitectonic de o valoare inestimabila, am hotarat ca sa il vizitam in a doua zi a noastra in capitala austriaca, dupa ce am vazut in aceeasi zi parcul Prater si Hundertwasserhaus (despre care am povestit aici click aici.

Astfel, in jurul dupa-amiezii coboram din metrou la statia Schonbrunn (linia U4) si ne indreptam destul de rapid spre intrare pentru a avea timp suficient sa il vizitam cum se cuvine.

Accesul se face printr-o poarta dn fier forjat grandioasa flancata de doi vulturi aurii cocotati fiecare pe un piedestal din piatra, ceea ce avea sa ni se dezvaluie ochilor in spatele portilor fiind mult mai grandios, o cladire impozanta care « ascunde » in spatele ei o imagine si mai mpunatoare.

Am pasit fermecati de frumusetea acesteia si ajunsi la casa de bilete ne-am interesat ce fel de tur era mai potrivit pentru noi, existand urmatoarele posibilitati:

Turul Imperial care dureaza cca 30-40 de minute si in care putem vedea numai apartamentele lui Franz Joseph si ale Imparatesei Sisi, costul acestuia fiind de 9.5 euro/adult;

Marele Tur, care dureaza aproximativ 50-60 de minute si care cuprinde Turul Imperial, dar si incaperile in care a locuit Maria Tereza (in total 40 de camere). Costul acestuia este de 12.9 euro/adult;

Biletele combinate, respectiv cel clasic (Classic Pass) si cel clasic fara ceremonia de preparare a strudelului vienez (Classic Pass light) in care pe langa Marele Tur mai putem vedea Gradinile Private, Gloriette, si Labirintul si costa 17.9 euro/adult, respectiv 14.9/adult, iar durata unuia este cam 3-4 ore, al treilea bilet combinat fiind cel de aur (Gold Pass), in care aveti posibilitatea sa vedeti si Gradina Zoologica, Casa Palmierilor (ce are 130 de metri lungime si seamana cu Casa Fluturilor din centrul Vienei, insa la scara mai mare) si Muzeul Trasurilor Imperiale (intrare libera pentru copii si tineri) pentru 39 euro/adult. Un alt bilet combinat este Sisi Ticket, care cuprinde, pe langa Marele Tur si vizitarea Colectiei de mobila din cadrul unuia dintre cele mai mari muzee de mobila din lume (amanunte pe site-ul oficial: click aici), precum si Palatul Hofburg (Colectia de portelan si argintarie, Muzeul Sisi si Apartamentele Imperiale), despre care am povestit aici: click aici si pentru care trebuie sa platiti 22.5 euro/adult si va dati seama ca va ia o zi pentru a vedea aceste obiective situate la distanta intre ele, Palatul Hofburg fiind situat in centrul Vienei.

Aici fac insa mai multe precizari. In primul rand, va asigur ca o plimbare prin imensa gradina a Palatului va ia sigur mai multe ore pentru ca mergeti mult pe jos, iar la Gloriette chiar urcati! Ca sa nu mai vorbim de timpul de repaos in care nu numai va odihniti, dar admirati si panorama superba care se vede din acest punct.

In al doilea rand, eu personal nu am aratat nici-un bilet la iesirea din Palat in curtea interioara pentru a merge la Gloriette (trebuia bifat doar pentru a urca la ultimul nivel), nici la Gradinile Private, doar la Labirint am bifat biletul.

In al treilea rand, daca optati pentru Classic Pass light, mergeti mai intai la Cafeneaua Palatului unde are loc demonstratia de preparare a strudelului vienez (despre care am povestit aici click aici), deoarece nu stiti cat va dura vizitarea intregului Palat si a gradinilor sale, iar demonstratiile incep la fiecare ora fixa si e greu de apreciat cand puteti ajunge aici si nici nu stiu daca mai aveti rabdare pentru asta... Cel putin asa am procedat noi, deoarece am ajuns pe la ora 14.00 si nu vroiam sa fim conditionati de acest lucru si nici sa il ratam, avand in vedere ca ultimul tur era la ora 18.00 (pe perioada verii, altfel Palatul se inchide la 17.00).

Daca doriti sa luati Gold Pass, trebuie sa veniti dimineata pentru a acoperi toate aceste obiective a caror vizitare dureaza 1-2 zile si eu cred ca cel mai bine e sa alocati o zi pentru obiectivele destinate copiilor.

Cred ca stiti deja ca exista reduceri pentru cei care poseda Viena Card sau sunt studenti, ca de altfel si pentru copii si familii, dar si gratuitati, iar tururile in Palat care includ ghid « uman », daca mi se permite o atare exprimare... , costa mai mult, altfel aveti ghid audio pentru vizitarea apartementelor din palat, toate aceste preturi fiind afisate la casa de bilete sau in brosura care va este inmanata odata cu achizitionarea tichetului si puteti plati si bilete individuale pentru fiecare obiectiv in parte, cum este si cel destinat vizitarii Muzeului Copiilor (site oficial: click aici), unde puteti afla amanunte interesante din viata cotidiana a copiilor familiei imperiale (acesta costa 4.9 euro/persoana).

In al patrulea rand, odata cu biletul primiti un cupon de vouchere care va ofera reducere (1-3 euro) la mai multe obiective turistice si care se retin la casele de bilete atunci cand le vizitati.

Dupa cateva dezbateri am ales biletul combinat Classic Pass, considerand ca numai atat puteam vizita in cateva ore, tinand cont si de faptul ca a doua zi urma sa plecam, primind si un pliant in limba romana cu incaperile pe care le vizitam si de unde am extras mai jos denumirea acestora.

Astfel, dupa ce am urmarit ceremonia de preparare a strudelului vienez in Cafeneaua Palatului si unde am gustat din minunatul preparat, am continuat vizita noastra cu Turul Imperial al Palatului, unde am fost condusi catre apartamentele lui Franz Joseph si ale Imparatesei Sisi, respectiv catre cele 26 de camere!

Mai intai am intrat in Camera de garda, destinata supravegherii intrarii in apartamentul Imparatului si in care am vazut chiar garzile acestuia! Culoarea predominanta a incaperii, ca si a celorlalte camere este de un alb imaculat cu stucaturi aurii, care confera acestuia un aer distins, iar mobila luxoasa in stil rococo prezenta peste tot intregeste imaginea grandioasa a Palatului.

Camera in care cei care doreau audiente la palat este Camera de Biliard, numita asa dupa masa de biliard existenta aici si care a apartinut bunicului Imparatului si unde isi petreceau militarii timpul liber. Evident ca urmatoarea camera este cea in care se acordau audientele, respectiv Camera din lemn de nuc, numita astfel dupa lambriurile de lemn care imbraca peretii camerei.

Au urmat apoi Camera de lucru si in care am putut vedea masa de lucru a lui Franz Joseph si un tablou al Imparatesei Sisi si dormitorul Imparatului unde se afla un tablou cu acesta pe patul de moarte, culoarea predominanta a acestora fiind rosu-grena, urmate de cateva camere destinate Imparatesei, cu peretii imbracati in matase inflorata, din care o incapere era utilizata pentru infrumusetarea acesteia, stiut fiind faptul ca era foarte cocheta si ingrijita. A urmat Dormitorul imperial, amenajat astfel cu ocazia nuntii acestora, destul de intunecat, cu peretii imbracati in matese bleumarin cu motive florale, de parca noaptea intrase in camera... si in care exista paturi twin, nu un pat matrimonial!

Salonul de receptii care a urmat si care este cunoscut ca si Salonul imparatesei aduce o nota luminoasa prin tapetul de matase deschis la culoare. Aici exista un element interesant, respectiv un ceas aflat in fata oglinzii care este prevazut cu un cadran inversat pentru ca ora sa fie vizualizata si din oglinda!

Salonul de mese pentru familia imperiala decorat corespunzator parca isi asteapta mesenii de sange albastru care, in cadrul dineelor oficiale, serveau specialitati franceze, iar in cele ale familiei preferau bucataria vieneza.

Dupa ce am vazut si Camera copiilor si Salonul galben, decorat cu portrete ale copiilor clasei burgheze, fata de salonul urmator care ne infatiseaza portrete ale copiilor Mariei Tereza, care au vedere spre minunata gradina a palatului, am vizitat Salonul oglinzilor unde se tineau concerte si in care Mozart si-a sustinut aici primul sau concert la varsta de numai 6 ani.

Urmatorul salon care mi-a placut, dupa ce am vazut si Camera Rosa decorata cu tablouri cu peisaje ale cunoscutului pictor ce i-a dat si numele incaperii, a fost Marea Galerie din centrul palatului si care era utilizata pentru receptii si baluri, dat fiind lungimea impresionanta a acesteia, respectiv 40 de metri si care este decorata cu oglinzi de cristal si fresce pe tavan.

Interesant este faptul ca desi era jumatate in restaurare cand am vizitat-o noi, acest lucru era aproape insesizabil prin modalitatea pe care am vazut ca o utilizeaza vienezii de a acoperi partea destinata restaurarii cu panza ce imita cladirea ce urmeaza a fi restaurata pana in cele mai mici detalii, astfel incat iti creaza impresia ca aceasta operatiune nu are loc!

In aceasta incapere a avut loc intalnirea dintre Kennedy si Hrusciov in 1961, definitorie pentru Razboiul Rece.

In Mica Galerie ce urmeaza acestei incaperi aveau loc petrecerile zilelor de nastere si onomastice ale familiei regale si ofera o panorama spectaculoasa asupra parcului si a Gloriettei.

Insa incaperile care mi-au placut cel mai mult au fost cabinetele chinezesti rotund si oval si unde se pot vedea piese de mobilier lacuite cu incrustatii albe din lambriuri de lemn si cu decoratii din portelan de culoare albastru si alb, folosite ca si camere de joc si conferinte de stat secrete.

Pentru a continua turul nostru cu incaperile in care a locuit Maria Tereza, am terminat primul tur cu Camera caruselului si Sala de ceremonii, unde aveau loc festivitatile de nunti si botezuri din timpul Mariei Tereza si in care sunt expuse tablouri cu astfel de momente.

Cei care nu au achizitionat decat Turul Imperial sunt invitati sa iasa din Palat, in timp ce noi, fericitii, ne continuam vizita prin prezentarea biletului de intrare cu Salonul albastru chinezesc decorat cu tapet din hartie de orez si picturi in medalioane si unde a fost semnata Declaratia de renuntare a ultimului Imparat care avea sa sfarseasca domnia de 600 de ani a Casei de Habsbourg!

Incaperea ce a urmat mi s-a parut una foarte trista fiind captusita cu panouri negre lacuite incadrate cu rame aurite, numita si Camera de lac vechi si care este o camera comemorativa decorata astfel dupa moartea lui Franz Stephan.

Dupa camera Napoleon si cea de portelan, care este decorata cu peste 200 de desene in cerneala albastra incadrate de rame din lemn vopsit ce imita portelanul si care au fost realizate de Franz Stephan si unul dintre copiii sai, am ajuns in Camera milioanelor, una dintre cele mai scumpe din palat datorita faptului ca peretii sunt imbracati in lemn de trandafir extrem de rar si cu inseratii indo-persane. Aici culoarea rosu-inchis a draperiilor este inlocuita de culoarea verde care inlocuieste si tapiseria scaunelor.

In Camera goblenurilor am admirat frumoasele tapiserii de Bruxelles dispuse pe pereti si fotolii, dupa care am vizitat Salonul rosu, Camera imperiala, ce a fost dormitorul Mariei Tereza, Camera de lucru a lu Franz Karl si Camera vanatorii care a incheiat circuitul nostru prin palat.

Bucurandu-ne de faptul ca ziua mohorata nu a degenerat inca in ploaie am coborat in gradina palatului si ne-am decis sa urcam spre Gloriette, nu inainte de a admira statuile dispuse in gradina din loc in loc.

Astfel, am ajuns la Fantana Neptun, situata la poalele dealului palatului si unde apa ce cade se varsa intr-o piscina, unde nu se putea sa nu facem cateva sedinte foto si care ofera o imagine spectaculoasa asupra palatului si a gradinii din spatele statuilor sale ce il reprezinta pe Neptun, o nimfa si zeita Thetis.

Am urcat apoi dealul Schonbrunn, simtind aici febra musculara de la alergatura prin centrul Vienei din ziua precedenta, observand abia cand am ajuns la Gloriette ca exista un trenulet care te poate duce pana aici, evident contra cost, dar reprezinta o solutie optima de a economisi putin efort! Daca insa urcati pana aici si aveti mai mult timp la dispozitie putei chiar sa va odihnti la o masa in cadrul Cafenelei situata aici (site oficial: click aici) si sa mancati clatite ori sa savurati cafeaua speciala cu lichior de portocale a Mariei Tereza!

Nu va spun ce panorama extraordinara se vede de sus asupra Palatului, dar si asupra Vienei!

Atat in fata, cat si in spatele Gloriettei, o colonada superba aflata in capatul gradinilor deasupra careia troneaza central vulturul imperial, exista doua piscine cu apa, oarecum identice, si care dau senzatia relaxarii in acest peisaj fabulos.

Am coborat mai apoi cu harta palatului in mana incercand sa descoperim Labirintul in care ne-am « ratacit » de cateva ori si in care adultii se hlizeau deopotriva cu copiii si fiindca ploaia isi facuse deja simtita prezenta ne-am grabit spre iesirea din palat, nu inainte de a da o fuga prin Gradinile private.

Am stat mult prea putin aici pentru a gusta pe deplin acest palat minunat construit cu 300 de ani in urma si care face parte acum din patrimoniul UNESCO, am regretat ca nu am ajuns mai devreme, dar o sa revenim cu copiii pentru a vedea si Gradina zoologica pe care am sarit-o si care este cea mai veche din lume, insa mai sunt si multe alte obiective ce poti fi vazute in incinta Palatului Schonbrunn si pe care va las sa le descoperiti singuri!


[fb]
---
Trimis de magdalena in 27.09.10 16:41:29
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6000 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Viena, Palatul Schonbrunn - intrarea in curtea Palatului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2001 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

magdalenaAUTOR REVIEW
[27.09.10 16:48:27]
»

Deoarece am scris mai multe impresii despre Viena si cum altfel, la cate minunatii ofera, rog un webmaster sa retraga punctele standard alocate acestui review daca este necesar, in conformitate cu regulamentul, deoarece nu le tin socoteala, lasand acest lucru in sarcina administratorilor, misiunea mea fiind aceea de a aduce in prim plan ceea ce merita a fi vizitat, contribuind astfel cu o mica particica la imbogatirea site-ului in impresii de calatorie.

Multumesc!

Edit ulterior:

Webm, rog mutarea impresiilor acolo unde le este locul si imi cer scuze anticipat! click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
presario
[27.09.10 18:14:33]
»

Credeam ca azi avem "zi de Budapesta" pe site, dar vad ca e Viena. Nu-i nici o problema, e bine si asa.

Felicitari pt review.

webmaster13
[27.09.10 19:36:18]
»

Conform regulamentului am retras pma alocate de catre program, in schimb am atasat aceasta melodie!

magdalenaAUTOR REVIEW
[27.09.10 19:38:39]
»

Webmaster, as fi vrut sa incarc fotografiile, se poate totusi sa fie mutat review-ul aici: click aici?

Imi cer inca o data scuze pentru incadrarea gresita! Vad ca nici linkurile nu sunt activate...

Eu nu am posibilitatea reincadrarii.

Multumesc anticipat pentru efort!

magdalenaAUTOR REVIEW
[27.09.10 20:09:47]
»

@webmaster13, multumesc pentru acest superb fond muzical!

magdalenaAUTOR REVIEW
[27.09.10 21:53:01]
»

Vad ca nu ma asculta nimeni cu mutarea impresiilor aici: click aici...

catalinalupu
[27.09.10 22:07:38]
»

Un web de serviciu... help... impresii excelente... dar postate gresit... locul lor e dupa cum spune si autoarea lor la sectiunea dedicata Vienei... Multumim

raduu1972
[27.09.10 22:13:56]
»

rog un webmaster sa o ajute pe colega noastra, va multumesc

magdalenaAUTOR REVIEW
[28.09.10 07:23:50]
»

@radu, se pare ca nu vrea nimeni sa ma ajute asa ca voi purcede la incarcarea fotografiilor!

Nici toate link-urile nu functioneaza...

Admin
[28.09.10 09:23:44]
»

@magdalena: mutarea fotografiilor nu poate fi facuta decat de doua persoane - eu si webmaster77. Eu nu am ajuns pe aici decat acum (cand exista fotografii nevalidate), iar webm77 a fost probabil ocupat si el.

Review-ul va fi mutat dupa validarea fotografiilor.

yssy*
[28.09.10 09:31:47]
»

Palatul Schonbrunn se afla in Austria- Viena, si nu in Budapesta - Ungaria. Va rog sa mutati acest review

Admin
[28.09.10 10:56:03]
»

odata cu validarea pozelor, impresiile au fost mutate la rubrica castelului Schonbrunn.

magdalenaAUTOR REVIEW
[28.09.10 18:54:34]
»

Multumesc!

biancuta
[29.09.10 12:02:51]
»

O prezentare excelenta a Palatului Schonbrun, un obiectiv care nu trebuie ratat daca ne aflam in Viena! Felicitari pentru impresionanta descriere!

Alina Morar
[29.09.10 14:06:41]
»

Data viitoare sa nu ratati sub nici o forma Zoo. E cel mai frumos si mai mare zoo pe care l-am vazut.

In palat eu nu am fost, doar ne-am plimbat prin gradini si la zoo, apoi am vrut sa urcam si la Gloriette, dar eu eram cu burta mare, picioarele imi erau super umflate, era foarte cald si cararea aceea era doar pe la soare.

Foarte multi faceau jogging. Nu stiu cum putea pe caldura aceea, la ora 13!!!

magdalenaAUTOR REVIEW
[29.09.10 14:21:43]
»

Multumesc tuturor celor ce m-au votat!

@Alina Morar, nu am vrut sa vedem zoo deoarece inca de acolo ne-am promis ca vom reveni curand cu copiii si am amanat aceasta bucurie.

@biancuta, iti recomand aproape tot ce am vizitat eu in Viena, multe nu trebuie ratate!

savastefania
[30.09.10 22:15:53]
»

M-ai cucerit cu Viena. Urmatoarea tinta de concediu anul viitoare va fi Viena. O sa-ti cerem sfaturi pentru ca esti un bun ghid. Foarte frumos review-ul!

aida.alecu*
[23.10.10 19:52:12]
»

Un pic mai tarziu, dar niciodata prea tarziu sosesc si felicitarile mele! Urmaza sa trec si eu prin Viena si am tot cautat ceva mai amanuntit despre ea si obiective turistice importante! Uite ca am gasit un rw pe cinste!

magdalenaAUTOR REVIEW
[23.10.10 21:50:12]
»

@aida, multumesc! Daca urmeaza sa mergi in Viena iti recomand sa citesti impresiile de pe acest site cu privire la diversele obiective, sau poti citi chiar o incursiune in Viena in doua parti, respectiv ce am putut eu vedea in 3 zile aici si aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
aida.alecu*
[24.10.10 10:32:28]
»

Multumesc pt sfaturi! Nu stiu inca cat timp vom avea la dispozitie, primul pe lista este insa Schonbrunn! Destinatia nostra e Graz, dar la intoarcere am zis ca nu putem trece prin Viena fara sa vedem macar castelul! Sunt convinsa ca asta ne va face sa ne dorim o vacanta in Viena pt ca daca mergi undeva si incepi sa descoperi e deajuns sa ramai cu sufletul neimpacat ca nu ai putut vedea tot!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aida.alecu*, Alina Morar, biancuta, catalinalupu, magdalena, raduu1972, savastefania, yssy*
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Schonbrunn:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067222118377686 sec
    ecranul dvs: 1 x 1