ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.04.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 32 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 9 MIN

Un loc tare primitor!

TIPĂREȘTE

Si cateva cuvinte despre faina cazare avuta in micro-sejurul nostru din zona Osmar.

Ne-am hotarat in ultimul moment sa dam o fuguta pe weekend in Bulgaria. Adica am cautat si rezervat chiar in saptamana in curs.

Zona Osmar o stiam de ceva timp, o aveam ca tema pentru o iesire viitoare, cand se va ivi ocazia, dar cazare nu aveam nimic in studiu. Am inceput cautarile noastre plecand de la un articol de pe net, despre zona Osmar, in care lauda si o anumita cazare, dar cand am verificat pe booking.com nu prea ne-a incantat nici nota ei si nici pretul.

Asa ca am extins cautarile in zona, oprindu-ne imediat asupra unei pensiuni ce ne incanta la prima vedere.

Este vorba de Osmarski Houses. O nota mai mult decat buna, de 9,6 din aproape 200 comentarii cu nota 9,6 la curatenie si confort, si cu 9,3 la mancare.

Iar cand am inceput sa ma uit si la pozele de prezentare deja m-a cucerit pe loc.

Am verificat disponibilitatea imediat, vazand ca mai are liber pentru sfarsitul saptamanii 2 camere, am rezervat imediat.

Si pretul de 158 lei/noapte cu mic dejun inclus ni s-a parut ok.

Daca pe la ora 9,00 dimineata eram la aproximativ 30km distanta de pensiune, sa ne cazam am ajuns undeva in jurul orei 16,00, dupa o zi intreaga de plimbari tare placute, despre care v-am povestit in articolul precedent.

In Osmar se ajunge usor dinspre Shumen, drumul fiind bunicel, fara gropi, iar odata ajunsi in sat se merge pe strada principala pana in centrul satului, iar de acolo tot inainte pe o straduta, cca 100 metri, dupa care chiar pe coltul strazii vezi panoul cu numele pensiunii. Pensiunea ocupa intreg coltul strazii, cu intrarea principala din straduta perpendiculara cu cea pe care am venit.

Cand am ajuns noi, deja pe latura cu intrarea principala nu mai era nici un loc liber de parcare, fiind parcate la bordura vreo 4-5 masini. Noi am mai virat o data dreapta ajungand pe o alta straduta pe partea din spate al pensiunii. Asa ne-am dat seama ca pensiunea ocupa un spatiu delimitat de 3 stradute perpendiculare. Aici erau doar doua masini parcate, fiind loc suficient de parcare si pentru noi si alte 3-4 masini.

Am coborat din masina, am admirat rapid din exterior arhitectura cladirii, de fapt al cladirilor, pentru ca aceasta pensiune are doua corpuri de cladire cu arhitectura diferita,

apoi am patruns in curte printr-o usa mare din lemn masiv. Aici ne-am orientat rapid, observand imediat in dreapta intai o usa pe care scria sauna si imediat langa ea o alta usa pe care scria receptie. Acolo ne-am indreptat si noi pasii. Am deschis usa si am intrat intr-o camaruta aranjata frumusel, dar in care nu era nimeni. Pana sa ne dumirim noi a si venit un barbat, proprietarul, care in doi timpi si trei miscari ne-a facut formalitatile de check-in, prilej cu care am aruncat un ochi si prin incapere remarcand decoratiunile rustice, si cele cateva produse oferite spre vanzare, suveniruri si miere. Ne-a rugat sa il insotim sa ne arate camera noastra. Am iesit din camaruta receptiei si am continuat pe alee inca vreo 5-6 metri fiind indrumati sa urcam pe o scara exterioara din lemn masiv pna la etajul cladirii, Aici am dat de o veranda larga, de unde se intra in 3 camere. Noi am avut camera din mijloc.

Cand am intrat in camera efectiv am ramas fara glas. Mai fusesem noi cazati prin pensiuni rustice, ba prin Zheravna, ba prin Lovech, sau prin Koprivstitsa, dar aici parca era cu totul altfel.

Parca am intrat in camera bunicii, dar a bunicii bulgare. :)) In mijloc, patul. Pe pat intr-o cutie din lemn cu aspect vechi gaseai un buchetel de lavanda si o batistuta brodata, alaturi avand prosoapele albe impreuna cu sapunelele, samponul si gelul de dus.

Pe post de noptiere aveai de o parte si de alta a patului doua scaunele vechi.

Dulapul de haine cu usi mari din lemn era incastrat in perete, identic cu dulapurile bulgaresti pe care le-am tot admirat prin vechile case muzeu bulgaresti.

O lada din lemn pe o latura camerei, asemnatoare cu o lada de zestre as zice, o oglinda mare in spatele usii de la intrare. In coltul camerei aveai o masa si doua scaune, deasupra mesei pe o polita fiind si televizorul cu diagonala suficient de mare pentru marimea camerei. Suprafata camerei nu este foarte mare, dar este exact cat ai nevoie, pentru a te desfasura in voie. Poate singurul lucru care te incurca nitel ar fi usile mari din lemn ale dulapului, care atunci cand trebuiau deschise cam obturau locul de trecere dintre perete si pat, fiind un pic incomode la manevrat.

Spatiul dulapului era in schimb extrem de generos, rafturi suficiente, spatiul pentru umerase, cu umerase suficiente, iar la partea inferioara cateva sertare incapatoare.

In partea stanga a dulapului, intru-un spatiu la fel de generos este mascat si racitorul.

Pe jos, in camera, mici covorase cu modele in specificul bulgaresc, cum la fel gaseai perne decorative pe scaune, sau pe invelitoarea patului.

Dusumeaua din lemn, felinarul in care era adaptat un bec, asezat pe polita de deasupra lazii din lemn, un umeras pictat in cuier completau de minune aspectul acestei camere.

Baia respecta si ea pe cat posibil aspectul rustic, completand cu cele necesare confortului. Grinzile din lemn ale tavanului, lavoarul realizat dintr-o caladarusa din table pe support din lemn, usile din lemn masiv sunt elementele rustice. Suprafata baii mai mult decat generoase, cu un gemulet ce se deschide direct spre strada, prilej cu care am realizat ca am parcat masina fix sub geamul baii noastre. ????

Peste tot curat, ingrijit, fara cusur. Lenjerie alba pe pat, caldura in camera, si apa calda de la boilerul amplasat chiar in baie.

Cand iesi pe veranda ti se infatiseaza pensiunea si curtea in toata splendoarea sa.

Cand pasesti pe scandurile ce scartie sub pasii tai, cand vezi micuta oglinda de pe peretele de langa scara din lemn, sub care este un mic stergar alb, care mi-a adus aminte de oglinda de la intrarea in casa a bunicilor, unde buniculse barbierea duminica dimineata, cand vezi mâța lenevind pe lavita de pe veranda, deja ai impresia ca te-ai intors in timp, sau ca timpul aici a incremenit in loc, s-a scurs dupa alte reguli.

Curtea este larga si este atat de bine ingrijita, cu peluza din iarba tunsa, pe care gasesti sezlonguri pentru tolaneala, cu flori si alei, dar si cu cativa pomi fructiferi cu coroana frumos taiata. Ai la dispozitie si o masa lunga din lemn, protejata de o copertina, unde-si faceau de lucru vreo 3-4 copilasi desenand si jucandu-se, dar si o terasa acoperita in continuarea corpului de cladire unde am fost cazati noi, unde gaseai suficiente mese si ea cu un aer la fel de rustic.

Practic corpul acesta de cladire are forma literei L, pe o latura fiind receptia si sauna la parter si 3 camere la etaj, in continuare fiind si terasa acoperita, iar pe cealalata latura, chiar pe unde am intrat in curte, aflandu-se la etaj inca alte cateva camere, plus cateva anexe administrative la parter.

Daca ceea ce am descris pana acum imbina lemnul brut cu zidaria, celalalt corp de cladire lipit de acesta, in continuarea acestuia are o arhitectura diferita, fiind numai din zidarie.

Stand in curte pe un sezlong si admirand aceasta cladire in ansambu, ai impresia ca te afli intr-un vechi han, sau intr-un muzeu etnografic, te simti cu adevarat bine aici.

Am fost intrebati daca dorim sa mancam la cina aici si cam pe la ce ora. Bineinteles ca am zis da. Citisem in recenziile de pe booking.com ca se mananca excelent aici.

Cand am dibuit si tavernuta pensiunii, aflata in corpul celalalt, intrand pe o usa la parter si apoi coborand cateva trepte in spirala intrand pe o alta „usa” care era de fapt o cuvertura tesuta, un macat, ajungand intr-o taverna autentic bulgareasca, o mehana cum se numeste ea in lb. bulgara. Foarte fain acest micut restaurant al pensiunii. Nu lipsea nici emblematicul semineu bulgaresc in care ardea mocnit o buturuga, pardoseala din piatra grinzile si stalpi din lemn masiv.

O usa dubla pe partea opusa pe care am intrat dadea direct afara in strada, chiar pe coltul cladirii, strada fiind in panta.

Mult bun gust peste tot. Se poate comanda a la carte, dintr-un meniu dragut, ca un ziar, care pe o pagina descria sumar si prezenta si cateva foto de la procesul de renovare si reabilitatea a vechilor case din sec. al IX-lea si transformarea lor intr-o pensiune atat de primitoare.

Nu gasesti foarte multe preparate in meniu, dar este preferabil sa aiba mai putine, dar cu rulaj, decat foarte multe si invechite.

Gasesti salate, gasesti supe, gasesti preparate gatite, dar si la grilluri. Plus cateva deserturi.

Suficiente pentru toate gusturile as zice. Iar la capitolul bauturi, este de neratat pelinul casei. Atat cel alb cat sic el rosu este nemaipomenit. Zona aceasta este cunoscuta prin pelinul excelent ce se produce aici.

Mancarea este foarte buna, gustoasa, portiile fiind suficiente. Preparatele comandate de noi chiar ne-au surprins placut. Tot zicem ca nu prea ne mai pot surprinde mancarurile bulgaresti, experimentandu-le pe toate fetele, dar iata ca gasim mereu ceva bun. Aici parca am gasit ceva mai multe influente turcesti as zice.

La masa ne-a servit tot proprietarul, avand in ajutor inca o doamna la bucatarie. Adica nu am vazut mai mult de 2 persoane sa se ocupe de toate treburile pensiunii, pensiunea fiind full, adica vreo 8 camere.

noi am petrecut cam 1h30' aici in taverna, cu o muzica placuta in surdina, cu ochii cand si cand spre flacarile jucause din semineu, savurand acel minunat pelin. Adica lenevind, mai pe romaneste. :))

Micul dejun tip bufet a constat in gogosi calde din aluat de paine, specifice bulgarilor dar si romanilor, cel putin in trecut cand painea se facea in casa, friganele, un sortiment de branza buna, ce ducea cu gustul spre feta sit rei feluri de dulceturi de casa. Dulceata de caise, de struguri si de gogonele. Aveai si o carafa plina cu ayran, dar si cateva cutii cu sucuri. Si cafeaua oferita a fost de foarte buna calitate.

Pe masura ce se consumau imediat gazda noastra sosea cu alte produse in completare.

Deci si despre mancare nu pot avea decat cuvinte de lauda.

noua ne plac produsele specifice oferite la micul dejun de bulgari, adica, iaurt, gogosi, banitsa, dulceturi, branza sunt exact pe gustul nostru. Altii ar putea zice ca sunt prea putine produse, ca nu gasesti 3 feluri de oua, 3 de mezeluri si carnati, nu stiu cate feluri de branza si mai stiu eu ce. Dar noua ne place asa!

Posibilitatea de plata cu cardul atat al cazarii cat si al mesei, internet wi-fi ok ar fi alte puncta positive ale acestei pensiuni.

As aminti si despre celelalate facilitati oferite de pensiune, sauna contra-cost, biciclete pentru cicloturism prin imprejurimi, dar nu stiu sa zic daca pe banuti sau gratis (oferta pensiunii zice ca gratis), O zona de gratar, contra-cost, terapie (gratis) cu pisici ???? aici gasesti vre-o 4-5 pisicute dragalase tare, unele mai sperioase dar unele atat de blande de vor sa-ti intre si in buzunar, daca le bagi in seama.

Rezumand despre aceasta pensiune, aici gasesti conditii excelente de relaxare, de papa bun, dar si un punct excellent de plecare spre obiectivele turistice din imprejurimi.

Linistea si verdele curtii spatioase, arhitectura exterioara si interioara a pensiunii te indeamna sa revii aici.

Faptul ca se afla la doar 200km de Bucuresti, constituie o alternativa de luat in seama pentru o evadare de weekend.

Vacante faine!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Testosu' in 16.04.19 09:55:39
Validat / Publicat: 16.04.19 10:22:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Camera noastra
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 32.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    Zoazore
    [16.04.19 10:36:50]
    »

    @Testosu: Start vot! Pai daca te iei dupa nume, care cam suna turceste, si influienta bucatelor ar fi tot pe-acolo!

    Chiar ca la bunica bulgareasca e acolo! Din poze, ma asteptam sa scartaie dusumeaua! Mi-ai confirmat!

    Buchetelul de leventica il puteai lua acasa?

    Testosu'AUTOR REVIEW
    [16.04.19 12:07:46]
    »

    @Zoazore: N-as sti treaba cu buchetelul de lavanda. Nu cred ca era nicio problema in al lua. Noi l-am lasat.

    webmaster
    [16.04.19 13:48:26]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Testosu', Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂOsmarski Houses [Osmar]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052657127380371 sec
    ecranul dvs: 1 x 1