GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Despre statiunea Ayia Napa, cea mai vesela si populara din Cipru, am povestit mai multe lucruri intr-un review precedent, vezi impresii aici.
Acum as dori sa va povestesc despre Excursia cu Famagusta Boat si alte excursii pe mare, pe care le puteti alege din port, dupa ce te-ai saturat de stat in acelasi loc la plaja si doresti altceva. Dar Ayia Napa se mandreste cu cele mai bune plaje de nisip din Cipru!
Am ajuns la ’’ Palms Garden Beach’’. O plaja cum nu am mai vazut in Cipru, atat e de frumoasa! Cu umbrele si sezlonguri in culorile marii si palmieri inalti cat hotelurile din jur. Daca nu mai doresti sa faci plaja, poti alege sa te relaxezi, in alte sezlonguri, mai mari si mai confortabile, cu saltele groase, chiar la umbra palmierilor, asezate in randurile mai din spate. Iar daca privesti toate aceste lucruri din largul marii formeaza o imagine incredibila albastra-verzuie, incat te intrebi cui ii mai trebuie Maldive???
Despre apa marii…... nu-mi amintesc sa mai fi vazut undeva o apa atat de curata si limpede ca aici! Va vor convinge fotografiile mele, sper. Este foarte mica la mal si este plina de pietre, dar cipriotii sunt foarte inventivi. Au realizat un mic pod din saci incarcati cu nisip si i-au asezat pe cate doua randuri, pana in locul unde se sfarseau pietrele si incepea nisipul. De acolo mai aveai de mers mult in larg ca sa poti innota. Apa era foarte calda, fiind inceput de octombrie. Era plin de turisti din Rusia.
Am facut baie si plaja pe saturate. Nisipul era fin si ne cam ardea la talpi, pana ajungeam in mare. In spatele plajei se inaltau hotelurile, iar in spatele lor incepea sa se inalte o colina, pe care cu greu mai vedeai cate un pic de vegetatie. Mai mult stanca.
Alaturi e Plaja Karousos Beach, unde apa marii s-a retras si turistii puteau face plaja si pe pietrele mari de la intrarea in apa. Cand plecai de pe plaja era un dus, pe care il puteai folosi, in primul rand, ca sa te scapi de nisipul care se lipea de picioare.
Portul era in apropiere. Un port dragut si pitoresc, asezat intr-un glof, a carui inchidere era formata de un dig, la capatul caruia este si farul. In apropierea farului este montat un telescop, pe care il poti folosi, daca introduci o moneda si poti admira imprejurimile coastei. Exista si cateva banci aici, daca te asezi nu-ti vine sa te mai ridici, pentru ca privelistea este una de vis, atat catre statiune, cat si inspre largul marii, unde poti admira scafandrii, pescarii si ambarcatiunile de tot felul care vin si pleaca din port.
Se spune ca in Cipru sunt foarte multe pisici. Eu doar aici am intalnit cateva, care isi luau pranzul oferit de-o turista care le vorbea in limba engleza, stand pe-o banca, pe dig. De pe dig poti face fotografii foarte frumoase.
Dupa plimbarea pe dig si dupa ce am terminat de fotografiat, ne-am continuat plimbarea prin port. Am ajuns in zona celor care vand excursii Peste tot afise, oferte si insistente. Le-am studiat pe toate, destul de tentante, dar noi venisem aici pentru o zi in care nu stiam nici noi cum sa impartim timpul mai bine. Si depindeam si de orarul autobuzului cu care urma sa ne intoarcem in Larnaca, unde aveam cazarea.
Majoritatea aveau traseul pana in orasul Famagusta, devenit o mare atractie turistica, fiind considerat un ‘’oras fantoma’’fiind invadat de fortele turcesti in 1974, cand acestea au intrat in Cipru, iar localnicii au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele. Se pot vizita zidurile orasului fortificat, centrul istoric, amfiteatrul, baile romane si niste morminte regale. In cateva cuvinte-un adevarat exemplu de arhitectura medievala din estul Mediteranei.
Pentru ca timpul era scurt, am ales o excursie cu barca cu fund de sticla’’Famagusta’’! Calatoria dura o ora si jumatate si ne incadram perfect in timp. O vizita in Ayia Napa nu ar fi completa daca am venit pana aici si sa nu am avut sansa de a vedea cum arata statiunea din largul marii, mai ales ca mi se implinea si dorinta de a putea vedea si Nissi Beach, care ma zapacise de-a dreptul, dupa ce am cumparat o vedere cu totul deosebita, care imi sarise in ochi in statiune.
Aceasta excursie se face zilnic, de aici, din port, si costa in extrasezon doar 5 euro. De obicei plecarea se face la urmatoarele ore: 12,00,2, 30,4, 30 p. m. Noi am ales –o pe cea de la ora 2,30 p. m. Am cumparat biletele si ne-am si urcat. Barca avea o multime de steaguri. Muzica, voie buna, vacanta…
Capitanul Nickos era la datorie, il puteti vedea si in videoclipul pe care il voi atasa la acest review, fiind foarte bucuroasa ca l-am gasit pe internet si este realizat exact despre subiectul review-ului meu. Poate candva si el va descoperi total intamplator acest review in care imi povestesc o zi din vacanta si se va bucura, poate chiar isi va aminti si de noi din fotografii!
Urmarind videoclipul, va imaginati ca mi-a rascolit amintirile, avand posibilitatea sa revad acele locuri, care m-au dus cu gandul la momentele deosebite din Aya Napa.
Nu am fost foarte multi turisti, poate vreo 20! Nu era o barca simpla si mica, cu fund de sticla, cum am mai mers in insula Zakynthos la Blue Caves sau la Navagio. Aceasta avea posibilitatea de a urca la puntea superioara, unde erau cateva sezlonguri si saltele si puteai face plaja. Vara sezlongurile erau contra cost, acum nu.
Jos era si un bar, unde in functie de cat consumai, puteai primi gratis inca o calatorie in ziua respectiva. Langa noi, pe sezlong era un cuplu tanar, foarte simpatic, fata englezoaica si baiatul din Romania, fiind colegi la unul din restaurante, deja erau la a doua tura cu barca in ziua respective. De la ei am aflat aceste amanunte.
Itinerariul era urmatorul: Sea Caves-Konnios Bay-Nissi Beach –Makronissos. . Barca mergea repede, portul si farul ramaneau in urma noastra si ne indreptam catre primul popas, pesterile si alte forme geologice unice din zona, unde apa marii a sculptat aceste forme interesante. Am oprit cateva minute, sa le putem observa, admira si fotografia si ne-am continuat calatoria pe mare.
Urmatoarea oprire Konnos Beach, este o zona foarte populara pentru scufundari. Este o plaja interesanta, in golful Protaras, la baza unei stanci, peste care se poate vedea hotelul cu acelasi nume. Stanca este cu vegetatie saraca.
Ajungem la Nissi Beach, aparatul de fotografiat nu avea voie sa mai stea inchis, dar era potrivit pe zoom, deoarece doar ne-am apropiat de plaja, ramanand in larg. Eu tot cu gandul la imaginea deosebita de pe vedere, tot cautam cu privirea umbrelele rosii care contrastau cu verdele palmierilor, cum vazusem, dar mi-am dat seama ca, poate, vederea e din anii trecuti si umbrelele rosii au fost distruse de soare si inlocuite cu alte de alta culoare!
Nissi Beach, este in Top 10, Cele mai frumaose plaje din Cipru! Numele ei ar fi in romaneste ‘’plaja mica’’ (nissi inseamna mic) ! Dupa cum ne-a sfatuit doamna de la Biroul de Informare turistica, realizam ca avea perfecta dreptate cand ne-a sugerat sa nu plecam de aici pana nu o vedem, fiind deosebit de frumaosa. Multa vegetatie luxurianta, iar langa aceasta plaja se afla o mica insula la care turistii puteau ajunge usor, mergand prin apa. Este renumita pentru practicarea diferitelor sporturi de apa: volei, ski nautic, windsur, hidrobiciclete. In rest, nisip auriu, palmieri, sezlonguri si …umbrele albe!
Undeva, intr-un loc mai linistit din apropiere, barca a oprit, iar cei curajosi si doritori de baie, si-au pus vestele de salvare si s-au aruncat in mare! Dupa cateva minute am plecat catre Makronissos Beach, care este o plaj larga, cu nisip fin, care se intinde intr-un grup de vreo 3 golfuri.
Daca tot barca era cu fund de sticla, trebuia sa ne foloseasca la ceva! Capitanul Nickos a avut grija de acest aspect si in repetate randuri ne-a oferit placerea de-a putea vedea prin geamul care separa barca de mare, cum se hranesc pestii.
Excursia noastra se apropia de sfarsit. Barca mergea catre port, de data asta fara oprire, iar noi am putut admira din larg toata statiunea Ayia Napa si imprejurimile si aceasta distractie costa doar 5 euro de persoana!
Mai jos voi aminti alte excursii pe care le puteti alege din port si cateva cuvinte despre ele, poate va vor ajuta in vacantele viitoare. Mie mi-ar fi fost de un real folos, daca le-as fi citit inainte de plecare.
Perla Neagra-dupa cum este si numele, este un vapor mare si negru, unde se tine un adevarat show, iar membrii echipajului sunt echipati ca eroii din filmul ‘’Piratii din Caraibe’’. Este un vas din anul 2009, pe care puteti naviga alaturi de Capitanul Jack si piratii lui, care va pot oferi multa distractie la bord. Este incusa si masa de pranz in bilet, de obicei pui la gratar, iar excursia dureaza toata ziua. Seara, vasul ramane in port si functioneaza ca bar.
Afrodita- este o excursie pe un vas pe care se si poate pescui, innota si face snorkeling si bineinteles, plaja. Traseul-spre coasta de est. Este inclusa in pret si masa.
Dolphin Boat Safari-excursia se face cu o ambarcatiune mica si rapida, cu care se poate intra si in pesteri. Merge si la Cape Greco, care este o formatiune de stanci deosebit de frumoase, care imbratiseaza marea. Apoi destinatia finala este orasul ‘’fantoma’’ Famagusta. Excursia dureaza o jumatate de zi.
Nemo Dolphin Aventuri-este o calatorie cu yachtul, cu Capitanul Pavlos, in care aveti si un pranz inclus. Se poate innota, face plaja, snorkeling, sau pur si simplu sa va relaxati.
Yellow Submarine-era o ambarcatiune tare draguta, mi-ar fi placut cu ea, dar vroiam altceva, pentru ca mai fusesem in Paleokastrita, in insula Corfu cu asa ceva, in luna iulie. Excursia costa 10 euro si calatoria dura tot o ora si jumatate, ca cea aleasa de noi. Iar pentru copii, 5 euro. Poti sta sus, iar daca vrei sa cobori , sunt cam 30 de ferestre prin care poti vedea ce este pe fundul marii. Un scafandru de la bord se ocupa cu hranirea pestilor. Ca traseu mergea la pesterile din apropierea statiunii si in final la Famagusta. La bordul vasului se poate servi anumite bauturi.
Cam atat am observat eu prin port. Poate ca in sezon, sunt si alte variante. Dar consider ca o excursie scurta, cu bani putini, pe mare este una dintre cele mai potrivite moduri de a explora imprejurimile, de a te relaxa, si a te bucura in acelasi timp de mangaierea soarelui de octombrie, a brizei racoroase prin par si de fi alaturi de oameni noi, minunati si prietenosi!
Va invit acum sa urmariti si videoclipul!
Trimis de georgiana in 05.01.12 05:42:09
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
La multi ani tuturor celor care vor deschide aceasta pagina si nu numai!
Va rog daca se poate sa-mi atasati urmatorul video:
http://www.youtube.com/watch?v=cEhy2P7HSB8
Multumesc.
felicitari, mi-a placut rw. tau, multe informatii utile si prezentare frumoasa.
vacante frumoase pentru 2012.
In caseta tehnica apare octombrie 2012, mai mult ca sigur este o greseala
- -
Nota WM: am trecut octombrie 2011 conform celorlalte impresii din acest sejur
Buna ziua, as dori sa merg in concediu anul acesta in Insula Afroditei, impreuna cu sotia si copilul de 4 ani. Si m-am hotarat la statiunea AYIA NAPA. Ce hotel imi puteti recomanda, daca se poate cat mai aproape de plaja aceea superba pe care am vazut-o in fotografiile dvs. ?
As vrea sa fie cat mai aproape de plaja, sau maxim 5 min de aceasta. Un cost estimativ al sejurului?
Cine nu a ajuns inca in aceasta insula a dragostei nu are cum sa inteleaga frumusetea ei!!! Am fost acolo acum mai bine de 15 ani, am stat 3 luni si de atunci sunt indragostit si pur si simplu bolnav dupa frumusetea ei. Acum, dupa atatia ani vreau sa-mi duc sotia si copilul acolo ca sa poata
sa ma inteleaga de ce sunt atat de inebunit dupa CIPRU!
Va multumesc.
@Celeste& @Amero &web 13,
Va multumesc, ma bucur ca v-a placut!
@Pepsi70 ro,
Da, e corect 2011, scuze, dar nu am fost suficient de atenta la acea ora matinala cand am incarcat review-ul. Multumesc, de asemenea si webmasterului care a rectificat greseala.
@Mikulis,
Ma bucur sa aud ca si tie iti place atat de mult in Cipru si ca doresti sa-i duci si pe cei dragi acolo. Noi nu am avut cazare in Ayia Napa, ci in Larnaca, la Hotelul San Remo,
Sa stii ca acum m-am uitat atenta la restul de poze facute in apropiere de plaja aceea frumoasa cu palmieri, cu cea mai curata si limpede apa pe care am vazut-o si am remarcat Hotelul Okeanos, care ar fi cel mai apropiat.
Poti cauta pe site-ul lor si daca iti convine poti lua o decizie.
Sau poti veni in Ayia Napa si din Larnaka, cum am venit si noi cu autobuzul, circula destul de des si face cam o ora si costa 5 euro dus-intors un bilet.
Daca iti mai pot fi de folos si cu altceva, o voi face cu placere.
Uite cum prin citirea acestor randuri constat ca informatiile pe care le detin din propria vacanta in Cipru sunt insuficiente pentru a-mi indruma/sfatui baiatul care va ajunge acolo in februarie.
Citind cu atentie rw-urile tale despre aceasta destinatie deja pot sa il sfatuiesc/ajut mai bine sa i-si faca propriul plan de bataie.
Chiar daca el e la varsta la care o plimbare pe malul marii face mai mult decat vizitarea unui castea sau orice alt obiectiv, cel putin ii pot da mai multe variante.
Ma bucur pentru tine, pentru vacanta frumoasa petrecuta intr-o locatie unde eu m-as intoarce oricand.
Din toate locurile pe unde pasii m-au purtat, daca m-ai pune sa aleg o destinatie unde sa revin, aceasta ar fi Cipru clar.
Asa cum sotul tanjeste dupa Nice si in toamna ii indeplinesc voia tot asa cred/sper sa pot reajunge cat mai curand si eu in Cipru.
@Roth,
Fiecare are un loc de suflet. Al meu este undeva, mai in sud. Si incepe cu ZZZ...
Ma bucur ca ai gasit informatii care te intereseaza in review-ul meu si, pe undeva iti sunt datoare, pentru ca tu mi-ai rezolvat indirect, problema cu cazarea.
Mutat în rubrica "'Opționale' din Ayia Napa, AYIA NAPA (AGIA NAPA)" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 O croazieră „chill & relax” — scris în 09.11.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 A Boat Trip To Remember — The Yellow Submarine Ayia Napa — scris în 15.07.18 de ElenaP din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Croaziere din Ayia Napa — scris în 26.06.18 de oddfever din BUCURESTI - RECOMANDĂ