ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2022
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Cairo în aprilie

TIPĂREȘTE URM de aici

O vedem la fiecare zbor spre destinațiile noastre de vacanță egiptene, este imensă, imposibil să n-o recunoști din avion, pentru noi împreună cu Delta Nilului este poarta Africii. Imensitatea asta secundă din punct de vedere mărime oraș în Africa se numește capitala Cairo.

Aflându-ne la a doua experiență de vacanță hurghadeză am dorit s-o vizitez neapărat. Dar ce ghinion pentru mine, în săptămâna vizitei muzeul de egiptologie avea un transfer de artefacte către noul muzeu într-un mod mai intens (de obicei în fiecare săptămână se transportă ceva dar nu închide muzeul pentru asta), astfel acest obiectiv era complet închis pentru turiști. Pentru cei care nu cunosc, există deja o nouă clădire impozantă pentru găzduirea vestigiilor faraonice mai aproape de piramide. Muzeul vechi în general este deschis și poate unele secțiuni de unde s-au transferat deja artefacte nu se mai pot vizita. Dar m-am resemnat și m-am dus în excursie și în aceste condiții.

Rezervare, program și preț

Încă în prima zi a sejurului de primăvară în acest an (vezi impresii) am achiziționat excursia la ghidul tour-operatorului de unde am cumpărat și vacanța. Familia neinteresată de capitală și de a circula multe ore cu autocarul a rămas la resort ca de obicei. Lista de oferte conține mai multe obiective/vizite este asemănător cu cele enumerate anul trecut -- amfostacolo.ro/hotel9.php ... latorii&id=3529

Ușor negociat excursia mea am primit-o la 59 euro, plecarea fiind la 3.00-3.30 și întoarcere la 22.30-23.00. În realitate am plecat la 3.30 și la 22.30 am fost înapoi deci 19 ore în total. Am fost penultimul care a urcat în Hurghada și al doilea care a și coborât, astfel în noaptea dinainte am și putut dormi un pic iar la întoarcere am băut toate berile reci care trebuia să le beau în acea zi, luați asta aproape ca o glumă.

Programul pe scurt

Programul pe scurt a conținut vizita orașului vechi, plimbare pe Nil, prânz, piramide, 2 vizite scurte la comercianți și 2 opriri pe drum. Să zicem program foarte sărăcăcios având în vedere ce ar putea oferi orașul la o experimentare pe cont propriu. Lungimea în km a drumului este de aproximativ 2x450 km. Ca și idee mie din toate acestea cel mai mult mi-a plăcut spectacolul oferit de oraș, oamenii din metropolă și viața de zi cu zi a lor. Bineînțeles văzut cu ochi turistic nicdecum să locuiesc pe acolo.

Tot pe scurt... despre Cairo

Ca și un scurt refresh istoric și lăsând la o parte egiptul antic, cetatea bizantină construită în 642 a fost cucerită de arabi. Aflându-se lângă apă orașul a înflorit la propriu devendind un centru important din această partea a Africii. Al doilea oraș ca mărime de pe continent de 453 kmp. cu zona metropolitană împreună la recensământ 2006 avea în jur de 18 mil. locuitori. Ghidul spunea că în prezent discutăm de 22 mil. iar cu cei care se află zilnic în tranzit 25 mil.

Fiind un centru important în Cairo industria este în floare și funcționează indiferent dacă este vorba despre industrie auto, metalurgică, chimică, alimentară, comerț sau turism.

Despre condițiile de drum

Am avut ghid vorbitor de limba română, și doi șoferi care când unul conducea celălalt dormea. La ieșire din Hurghada a mai urcat un băiat negru în costum cu o armă pe care o ținea mai mult sub costum, iar această persoană din fericire cam tot drumul a șomat. Condițiile de drum au fost ca de autocar trebuie să stai cuminte și cu răbdare, măcar climatizarea a funcționat impecabil. Opririle de obicei se fac pe un anumit punct de pe autostradă, este un popas în deșert precum o oază cu locuri de parcare, verdeață, locuri de servit masa, magazine. Aceste popasuri sînt îngărduite cu gard și sârmă ghimpată iar la intrare se vede staționat un blindat al armatei și două mașini de poliție, toate acestea preventiv, în ultima perioadă nu s-a mai auzit de vreun atac asupra turiștilor.

După acest popas s-au trecut munții dar ai senzația că ești pe plaiuri selenare doar stâncă și nisip, praf. după trecerea munților am văzut multe șantiere locuri de bază pentru construcția de drumuri / autostrăzi, la acest capitol egiptenii sînt buni lucrează repede iar utilajele folosite / materialele de drum sînt produse exclusiv în Egipt.

Prima vizită-orașul vechi din Cairo

În orașul vechi din Cairo există o parte de clădiri construite în perioada romană, acest ansamblu de clădiri care cuprind biserici, cetăți, ruine romane formează Cairo coptic. Comunitatea creștină a continuat să existe și după cucerirea Egiptului de către arabi în secolul VII așa se explică păstrarea în stare bună a acestui complex.

Autocarul a parcat într-o zonă unde funcționează bazarul vechi, este o stradă comercială cu multe magazine. În afară de vizita ghidată am avut ocazia să vizitez câte ceva și pe cont propriu până la ora de plecare mai departe. În afară de Biserica Sfânta Maria și Turnul Roman care se află la o stradă mai principală restul de obiective, biserici, muzeul sînt ascunse și se poate ajunge la ele prin niște străduțe înguste și superînguste, acoperite și neacoperite cu fiecare metru pătrat folosit fie pentru magazine, bazare sau alte activități. Astfel am vizitat Biserica Sfânta Maria construită în secolul IV supranumită și biserica suspendată/agățată-nicicum nu este așa este cosntruită doar pe o colină, Ansamblul roman foarte bine păstrat din fosta Cetate Babylon, Biserica Sfântul Sergiu și Bachus ortodoxă coptă construită în secolul IV are criptă vizitabilă în dotare, biserica ortodoxă coptă Sfântul Menas din secolul XVI, Biserica Sfântul Gheorghe ortodoxă greacă secolul X, încă o biserică Sfântul Gheorghe mai micuță și ascunsă.

Muzeul copt a fost fondat în 1908 și oferă vizitatorilor o colecție impresionantă de artefacte creștine. Cred că nu este o surpriză că nu am avut timp de muzeu, asta e blestemul excursiilor ghidate și făcute la mare viteză.

Pe Nil

A doua oprire a fost pentru o călătorie cu un vaporaș pe Nil. Excursia a fost utilă pentru a observa o parte din malurile Nilului din zona centrală a capitalei. Vaporașul a circulat aproximativ 5-6 km după care s-a întors și a revenit la locul de urcare. Vaporașul stil barcă foarte decorată era dotată cu bănci iar copertina de pânză care e pentru vreme rea sau prea însorită era trasă astfel se putea observa mai bine lumea din jur și cei câțiva zgârie-nori pentru că există și așa ceva pe aici. Călătoria a durat aproximativ 1-1,2 ore și am plătit extra pentru ea 10 $.

Portul turistic s-a aflat în apropierea insulei unde se află cartierul Zamalek, podul KasrAl Nile și Cairo Tower de 187 m înățime și Opera din Cairo. Al Manial a fost numele următoarei insule pe lângă care am trecut. Grand Nile Tower se numește următoarea clădire impozantă. Este un hotel de 5 stele construit în 1974 am numărat personal 41 etaje și atâtea și sînt. Arepeste 700 camere și un restaurant care se învârte în vârf. Clădiri înalte am mai văzut pe drum cu etaje peste 30+, dar acestea au fost cele mai înalte observate.

Undeva după Podul Abbas ne-am întors. Pe drum atât pe malul din dreapta cât și pe stânga am văzut diferite clădiri, cum ar fi sedii de ambasade, hoteluri, restaurante (atât plutitoare cât și pe mal) cluburi, malluri, magazine, multe ambarcațiuni. Apa a fost așa cum ne așteptăm să fie apa Nilului nu prea curată, în schimb am văzut pești. Pe drum ghidul s-a oferit să facă poze la mai toată lumea care dorea acest lucru. Mi-am zis că nu se mai termină această ședință foto. Băiatul negru cu arma a nimerit să stea chiar lângă mine, avea o armă orecum sofisticată automată, cum am zis din fericire nu a trebuit folosită.

La masă

În excursie era inclus și un prânz. Restaurantul este unul specific ne-alacarte destinată grupurilor de turiști care vizitează Platoul Giza deoarece se află în apropierea lui. Se numește Caviar 16253. Servirea este de stil bufet iar varietatea preparatelor este mare deoarece ajung aici să mânânce majoritatea turiștilor din lume. Există o zonă de luat antreuri, o zonă de salate, zonă de ciorbe (ce bine mi-a părut), zonă de grătar unde nu lipsea peștele, zonă de garnituri, sosuri, zonă de panificație, condimente, zonă de fel principal cu vită, pui, pește și oaie, zonă de pizza și zonă de dulciuri, fructe. Așa cum se știe băuturile se plătesc chiar dacă este vorba despre o banală apă.

Timp de mâncat am avut aproximativ 45 minute. De la restaurant este foarte puțin până la piramide. În fața restaurantului și ca peste tot în Egipt de altfel era plin de vânzători ambulanți de souveniruri cei care promit și luna de pe cer doar să cumperi de la ei.

Giza

A urmat vizita pe platoul Giza. Orașul Giza care este de fapt lipit de Cairo pe Valea Nilului este al treilea ca mărime în Egipt cu vreo 8 milioane de locuitori. Autocarul s-a oprit mai întâi la intrare, iar turiștii trebuiau să treacă pe la controlul de securitate. Biletele turiștilor au fost achitate deja.

Condițiile de vizitare ar fi: Bilet adult 200 EGP, interioare cu morminte Kheops 400 EGP, Khafre 100 EGP, Mers Ank 50 EGP, Menkaure închis. Studenți, copii au jumătate de plată din acest tarif, copii sub 6 ani liber. Orarul de vizitare este 7.00-17.00. Fotografierea cu telefonul sau aparatul foto este permisă peste tot, în interioare foto cu aparat costă 20 EGP.

După trecerea de securitate ne-am urcat din nou în autocar până la platou. Acolo am avut în total timp de vizitare aproximativ 1,5 ore, după care ne-am dus către Sfinx.

Complexul de monumente antice/necropole la scară mare a fost construită în 2580-2560 (estimat) î. e. n. cu scopul de a găzdui trupurile faraonilor decedați. Monumentele sînt unice în lume de asemenea și comoară națională al Egiptului. Aici discutăm de mult mai multe obiective de vizitat pe lângă cele trei piramide mai avem ceva pui de piramide adică mai micuțe, templele, mormintele, cimitire, drumuri toate din acea perioadă.

Așezarea obiectivelor dinspre intrare: Piramida Lui Kheops cea mai mare urmează în prim plan. Dimensiunile acestuia sînt 138 x 227 x 227 m. Drum avem și la stânga și la dreapta. La stânga găsim intrarea în templul funerar. În spatele piramidei găsim Mastabele (m-am uitat un pic ce însemană sînt morminte pentru cei cu rang înalt și are formă rectangulară cu acoperiș plat) La dreapta de marea piramidă găsim cimitirul de vest iar la stânga cimitirul de est. După cimitirul de est spre oraș vom găsi morminte sculptate în stâncă dar și Monumentul Funerar al Reginei.

Circulând mai departe spre Piramida lui Khafra 136 x 215 x 215 m (pe cămilă, șaretă sau pe jos) la stânga de acesta găsim templul funerar al lui Khafra iar la dreapta din nou ceva morminte scluptate în stâncă. În spatele acestuia găsim o minipiramidă se cheamă Piramida Satelit

Mai departe la Piramida Menkaura 61 x 108 x 108 m la stânga sa găsim templul funerar cu același nume, în spatele acesteia Piramidele Reginelor de 3x. Atât de la Piramida Khafra cât și de la Menkaura există câte un drum funerar în jos iar clădirile găsite în capătul acestora se numesc Templul Lui Khafra și Templul Lui Menkaura Din Vale. Între cele 2 drumuri funerare găsim Piramida lui Hentcaus și un alt Mastabe.

Între primele 2 piramide s-a construit un drum asfaltat pe care circulă vizitatorii, autocarele. Intrarea este pe la marea piramidă iar ieșirea pe la sfinx. Marele Sfinx de la Giza și Templul Sfinxului se arată aici la ieșire înapoi spre oraș. Leul cu chip de om îl reprezintă pe Khafra și este din calcar. are o dimensiune de 73x20x19 m.

La Giza mi-am petrecut timpul astfel :Am plătit 10 $ pentru o plimbare pe cămilă. Cămila se pare a rezistat sub greutatea mea dar s-a tot b... t pe drum, și-a făcut și nevoile, egal nu m-a deranjat m-am bucurat că nu am căzut de pe cămilă. La capăt de drum mi s-a cerut aparatul foto personal mi s-a făcut poze pe cămilă și jos după care am urcat înapoi și mers înapoi. Conducătorul de cămile a fost un copil de vreo 10-11 ani destul de priceput la orice și aici mă nu mă refer la cămile ci la cunoașterea limbilor străine, în setarea/reglarea rapidă a orice fel de aparat foto/telefon și la cerut bani. De fapt a cerut 5-6 euro în condițiile în care se dă maximum 1 $. Majoritatea acceptă și lei românești, pe care le schimbă ulterior. După această echitație de cămilă și datul dolarului am făcut plimbare de voie între piramide. Este plin de vânzători ambulanți și aici. Îți oferă și soarele de pe cer numai să cumperi de la ei. De pe platoul Giza am observat și noul muzeu de egiptologie de care n-am avut parte. Se va deschide cel mai târziu la iarnă dar se estimează noiembrie 2022.

La oprirea la Sfinx ghidul nostru a povestit că vreo săptămână în urmă a fost ghid la vizita președintelui nostru. O fi dorit să impresioneze dar colegii din autocar nu au fost prea încântați când au auzit asta. De fapt în Cairo când am trecut pe lângă vreo clădire guvernamentală a huiduit ghidul și șoferul iar la Sfinx auzind de vizita povestită mai sus huiduiau ai noștri...

Vizitele comerciale

Imediat după ce am coborât de la Giza am vizitat magazinul Giza Papyrus exact așa se numește. Vizita nu a durat mult, s-a făcut o prezentare interesantă cu fabricarea materiei de bază-foiței de papyrus- pentru pictură/inscripții, am căscat ochii la exponate, nu au fost insistenți să se cumpere dar s-a cumpărat. Am mai servit un suc și un ceai aici.

A urmat un magazin de parfum, prezentare foarte profesionistă cu servire de ceai, cafea și suc, fără insistență să cumperi neapărat ceva. Oamenii au cumpărat precum și la papyrus datorită produselor de calitate și a prețului bun.

Spectacolul străzii din Cairo

Am explicat la început, mi-a plăcut. Dar cu ochi turistic nicdecum să locuiesc aici. Este orașul contrastelor, am văzut cartiere bogate precum sărăcie mare în alte locuri. Putem vedea aici vile luxoase sau blocuri cu ștaif dar găsim clădiri fără acoperișuri sau apartamente de bloc neterminate unde locuiesc oameni, de ex fără acoperiș, fără ferestre ăn locul acestora se găsesc pături. Înțeleg că nu plouă dar cu căldura ce fac?

Gunoaie vedem aproape peste tot, este o normalitate la ei. Mai vedem oameni care stau pe bordură și acolo mănâncă în tovărășia pisicilor și câinilor. La o măcelărie, măcelarul cu hainele de lucru plin de sânge tăia carne la căldură de 40 de grade și servea pe jos pe ziare. Alții vindeau carnea pe mese afară dar tot la căldură. Doar în magazinele de pește peștii se țineau în gheață. Am văzut și un transport de carne într-o camionetă cu benă deschisă și cu carne neacoperită. Am văzut transport de carne și cu carne ambalată în saci de folie dar tot într-o benă deschisă la căldură. Mă rog poate ei sînt mai imuni, noroc că la resorturi se mai fac audituri de calitate, altfel toată lumea și-ar petrece sejurul la spital. D

in punct de vedere circulație rutieră ambuteiajele nu erau o surpriză semănau cu cele din România poate acolo în Cairo un pic mai agresiv. De circulat se circulă fiecare cum poate nu prea vezi mașini nelovite sau nezgâriate. Autobuzele, microbuzele de transport locale nu folosesc aer condiționat geamurile sînt deschise. Mașini am văzut de toate pentru toți unele pe care le vedeai doar în anii 80 altele de lux. Am văzut și Dacii destule fie sub sigla Dacia fie sub Renault. Poliția este la datorie sînt multe locuri păzite. Totuși la 25 mil de locuitori găsim și câțiva nebuni, cu bombe/arme poate. Dar am văzut și polițiști relaxați am văzut 2 exemplare într-o mașină la un punct de control, sforăiau de-a binelea, mă rog o excepție.

Revenind la sfârșit excursia de și cu multe lipsuri din punct de vedere turistic, mi-a plăcut, mi-a ajuns pentru acea zi, pentru mai multe trebuie revenit pe cont propriu.

Excursii bune vă doresc


[fb]
---
Trimis de AZE in 25.07.22 22:53:17
Validat / Publicat: 26.07.22 10:53:31
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 1575 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Pe Nil de pe vaporaș
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 35300 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[26.07.22 11:12:47]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu
[26.07.22 11:46:44]
»

@AZE:

Familia neinteresată de capitală și de a circula multe ore cu autocarul a rămas la resort ca de obicei.

as fi lasat plaja fara nici un regret pentru asa ceva, cu tot chinul drumului, emotiile pe care le ai cand mergi in compania "protectiei", insa ceea ce e de vazut merita.

Nu am ajuns inca in Egipt, insa cand o sa o fac, istoria va fi parte a aventurii Egipt.

Frumos, o experienta de neuitat, felicitari, votat cu mare drag.

Michi
[26.07.22 12:53:12]
»

@AZE: Eram atât de fascinată de Egipt încât el şi Parisul au fost primele excursii ˝afară˝în 1990. A fost o excursie de 15 zile organizată într-un barter cu România care construise hotelul de patru stele ˝Les trois pyramides˝din Cairo. Am plecat din Hurghada unde nu erau decât trei hoteluri şi am ajuns seara în Egipt. Plimbarea pe Nil a fost de patru zile. La Abu Simbel am prins 45 grade, noi fiind obişnuiti cu max 30 pe atunci. Acum, e ceva obişnuit. Muzeul de egiptologie l-am vizitat de două ori: odată cu grupul, a doua oară numai noi doi, cât timp ceilalţi au fost la bazar. Mulţumesc pentru interesantul review care m-a făcut să retrăiesc excursia de acum 32 de ani.

ariella
[26.07.22 13:31:35]
»

Noi am luat pentru Cairo si Luxor excursie privata. Noi, ghidul si soferul. Chiar daca costa mai mult, o recomand din toata inima. Ne-am facut programul cum am vrut si confortul a fost net superior.

Muzeul de egiptologie functioneaza inca in cladirea veche, multe din exponate au fost mutate, dar esential este ca Tutankhamun este inca in vechiul muzeu.

maryka
[26.07.22 21:30:28]
»

Mie mi-a plăcut Cairo așa cum e, dar, am avut marele noroc că știam la ce să mă aștept, adică pe de o parte multă mizerie și sărăcie, pe de altă parte lux și clădiri impunătoare, mi-au plăcut foarte tare sediile institutelor de cercetare, ministere, facultăți, etc. Poate chiar contrastul acesta este interesant. E drept că n-ați văzut muzeul, e mare păcat, dar ați văzut orașul vechi, care de obicei nu este pe lista de vizitare în mod obișnuit. Probabil a fost pentru compensare. Eu m-aș fi dus bucuroasă să vizitez cartierele vechi, dar asta e, atât s-a putut atunci.

În orice caz, atunci când se va deschide The Grand Museum, sigur aș face o vizită acolo.

Cine știe, într-o zi... dar oricum, cred că trebuie abordat separat, doar Cairo, pe cont propriu!

Felicitări pentru excursie și articol!

nicole33
[27.07.22 06:36:15]
»

@AZE:

Încă în prima zi a sejurului de primăvară în acest an am achiziționat excursia la ghidul tour-operatorului de unde am cumpărat și vacanța. Familia neinteresată de capitală și de a circula multe ore cu autocarul a rămas la resort ca de obicei.

Ai procedat foarte bine, însă poate ar fi trebuit să fii mai convingător.

Eu nici nu am conceput să nu ajung la Cairo şi la Luxor încă de la prima vizită în Egipt, pentru ca următoarele vizite să le dedic doar snorkelingului şi relaxării.

Ştiu că drumul până la Cairo este lung şi obositor, cu multe ore petrecute în autocar, însă satisfacţia ulterioară vizitei merită orice efort. Juniorul tău este de acum suficient de mare pentru a suporta drumul lung, dar şi pentru a înţelege foarte bine cele văzute acolo şi de aceea este păcat că nu a fost la Sphinx şi la Piramide.

Dar ce ghinion pentru mine, în săptămâna vizitei muzeul de egiptologie avea un transfer de artefacte către noul muzeu într-un mod mai intens (de obicei în fiecare săptămână se transportă ceva dar nu închide muzeul pentru asta), astfel acest obiectiv era complet închis pentru turiști.

Într-adevăr, ai avut mare ghinion că ai prins muzeul închis. Era un obiectiv important şi extrem de interesant în cadrul excursiei.

După redeschiderea muzeului în noul sediu, parcă m-ar tenta şi pe mine o nouă excursie la Cairo, poate într-o altă formulă decât cea cu autocarul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ariella, maryka, Michi, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.058668851852417 sec
    ecranul dvs: 1 x 1