GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În circuitul din Ucraina, făcut de mine în 2013 (și despre care am scris deocamdată doar aici și aici), primul popas l-am făcut de fapt în Republica Moldova, la Chișinău.
Ca pentru toate celelalte cazări din circuit, evident și în Chișinău am ales cazarea și am făcut rezervarea pe booking.com. Am ales pentru popasul de o noapte Hotel Olimpia.
Hotelul are și un sait propriu, dar este, pentru majoritatea dintre noi, total inutil, deoarece este numai în limba rusă.
De altfel, tot personalul cu care am interacționat, cu o singură excepție, nu vorbește românește și nici engleza... doar rusește.
Deși hotelul este destul de bine amplasat, în apropierea Grădinii Botanice, lângă Parcul Valea Trandafirilor, am ajuns destul de greu acolo, pentru că adresa indicată pe booking.com (și pe saitul propriu) este Bulevardul Decebal, 72/2. GPS-ul ne-a dus destul de aproape de hotel, pe Bulevardul Decebal, dar acolo, surpriză, nu era niciun hotel. Ba mai mult, întrebând în stânga și-n dreapta, inclusiv la magazinele de la parterul blocurilor din zonă, nimeni nu ne-a putut lămuri unde ar putea fi acest hotel. În plus, ne-am mai izbit și de atitudinea foarte ostilă a unora, care ne-au răspuns foarte înțepat, în rusește, că nu înțeleg ce-i întrebăm.
Într-un final, am decis să merg în spatele blocului de la adresa specificată, unde erau intrările locatarilor. Acolo am întâlnit un domn, care, foarte amabil, mi-a arătat unde se afla hotelul (la câteva zeci de metri mai departe). Totuși, accesul nu se poate face cu mașina din Bulevardul Decebal, ci dintr-o stradă paralelă cu acesta, cu acces dinspre strada Trandafirilor, sau dinspre strada Zelinski. Pe aici se ajunge la hotel, care este o clădire nu foarte mare, înconurată de ziduri înalte de peste doi metri și cu o poartă metalică închisă permanent. Curtea interioară servește și de loc de parcare (nu foarte mare).
Ajunși în fața porții, am bătut și ni s-a deschis imediat, fiind poftiți în curte.
Personalul este foarte amabil, dar, cum spuneam, nu prea vorbește românește. Nu e un impediment prea mare, mai ales că, totuși, era o doamnă la recepție, care vorbea românește, așa că ne-am cazat rapid și am aflat și câteva informații legate de oraș.
Am plecat apoi în explorarea orașului și ne-am întors seara târziu, după ce mâncasem, pentru că hotelul nu dispune de un restaurant. De data asta am nimerit din prima, fără să bâjbâim, deși era destul de întuneric. Am urcat în cameră, am făcut un duș, am intrat puțin pe internet și am zapat printre programele TV, după care ne-am culcat și am adormit imediat în patul dublu, larg și comod.
Apropo de TV, toate programele erau fie în rusă, fie în română, iar unele dintre ele erau combinate. Știți, ca pe vremea comunistă, când programul TV era ”parțial color”. Acestea erau ”parțial în română”. :))
Baia era curată și echipată cu strictul necesar: săpun, șampon, prosoape de mâini și de corp, uscător de păr.
Nu știu dacă din cauza oboselii, dar am dormit profund, fără să fim deranjați de zgomote. E drept, hotelul este amplasat într-o zonă liniștită, pe un teren care făcea parte cândva dintr-un liceu industrial. Nu știu dacă nu cumva chiar clădirea hotelului a făcut și ea parte din acea școală, sau poate a fost construită mai târziu. Cert este că alături se află și un teren de tenis, care am înțeles că aparține tot hotelului; acesta pretinde că are și piscină, dar nu am văzut unde se află aceasta. Hotelul mai are și o saună și sală de masaj, dar nu am apelat nici la aceste servicii. Este foarte probabil ca aceste facilități să fi făcut parte din baza sportivă a liceului de care vorbeam, mai ales că, alături de hotel, se află și o sală de sport.
Trebuie să mai menționez că în cameră este și instalație de aer condiționat și camerele dispun de balcon. Internetul a funcționat ireproșabil.
Pe ansamblu, mi-a plăcut atmosfera intimă și oarecum izolată a hotelului, în ciuda faptului că recepția e înghesuită, iar totul, așa cum spuneam, e înconjurat cu ziduri înalte, care te duc cu gândul la o închisoare, sau măcar la un internat, dar, pe de altă parte, îți dau o senzație de siguranță.
Dimineața am avut și mic-dejun, inclus în prețul camerei. Acesta este fix, fără posibilitatea de a alege și este adus în regim de catering din altă parte, pentru că hotelul nu dispune de facilități pentru prepararea micului dejun. Singura facilitate din acest domeniu este un automat, cu băuturi răcoritoare și alcoolice. E drept, există și un mic bar, la recepție, dotat cu un expresor și un cuptor cu microunde. Recepționera este în același timp și barmaniță. Hotelul dispune și de camere cu bucătărie utilată.
Micul dejun ce ni s-a servit a constat dintr-o plăcintă moldovenească cu carne și o cafea mare. Nu e chiar micul dejun ideal, dar, cum spuneam, a fost inclus în prețul camerei.
Vorbind de prețul camerei, acesta a fost la data vizitei noastre echivalentul în lei moldovenești a sumei de 29 €. Suma nu se poate plăti decât numerar, deși la rezervarea pe booking.com e necesar un card, dar doar pentru garantarea rezervării.
Cam atât s-ar putea spune despre hotelul Olimpia din Chișinău, adică, în general, de bine.
Pentru cei care doresc să ajungă acolo fără să bâjbâie prea mult, iată coordonatele GPS: 46.995793,28.857016.
Trimis de Costi in 19.12.14 15:44:23
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.99579300 N, 28.85701600 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Setat coordonatele GPS cf indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate
Costi
vreau sa iti spun ca este genul de review pe placul meu.
de ce?
Pai, ne spui cum ai rezervat, ce e pe site si ce e real, cum se plateste, cum se vorbeste, cat de usor se gaseste etc.
pt mine care ajung in medie o data pe an la chisinau cu atat mai util.
bravo!
Dan
Doar vreo două vorbe:
- de pe saitul lor, am înțeles că e de fapt un „minihotel” (așa e denumit acolo);
- și ca o întărire a acestei chestii, din pagina cu prețuri rezultă că au doar patru camere.
-dacă ai fi putut citi și partea asta
” (заезд со стороны ул. Зелинского или Трандафирилор (улицы Роз))
din pagina lor de contact, poate n-ar mai fi fost la fel de greu de găsit:
„acces din strada Zelinsky sau Trandafirilor”
@Dan&Ema -
Mulțumesc pentru aprecieri.
@Dragos -
Am citit asta (cu Google translate ), dar prea târziu... Pe booking.com nu scria... Chiar și cu această indicație este destul de greu de ajuns, pentru că nu știi unde să intri pe lângă o construcție (nu e o stradă, doar un intrând), ca să ajungi la hotel. Tot coordonatele GPS sunt mai bune, dar nu cele pe care le aveam de pe booking.com, ci cele de pe Google Maps.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)