ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bazilica Sf. Ulrich si Afra – un simbol al orasului Augsburg

TIPĂREȘTE URM de aici

La aceasta biserica am ajuns tot din intamplare, si poate prin faptul ca se vede de la distanta turnul principal si atunci esti curios sa vezi ce se afla acolo. Aceasta biserica cunoscuta sub numele de Bazilica Sf. Ulrich si Afra, este un simbol al orasului Augsburg si contine moastele a trei sfinti, si avand in vedere ca acesti sfinti au trait inainte de marea schisma dintre cele doua biserici, acesti sfinti sunt considerati ca apartinand si bisericii ortodoxe, asa ca in continuare va voi povesti cate ceva despre aceasta biserica si cei trei sfinti: Sfantul Ulrich, Sfanta Afra si Sfantul Simpert.

Chiar daca nu sunt la fel de cunoscuti precum multi alti sfinti, veti descoperi ca viata sau sacrificiul lor are ceva de spus.

Sfanta Afra a trait in perioada Imparatului Diocletian cand crestinii erau ucisi pentru credinta lor, astfel incat si Afra a fost judecata pentru credinta ei si arsa pe rug in anul 304. Ulterior peste mormantul ei a fost ridicata o biserica ce a fost daramata de calugarii benedictini in secolul X cand au inaltat actuala basilica. Afra a fost canonizata in anul 1064 cand la deschiderea sarcofagului a fost gasit un schelet aproape intact si bine conservat. Sf. Afra este cinstita in data de 7 august.

Sfantul Ulrich provenea dintr-o familie nobila si s-a nascut in 890, insa de mic s-a remarcat ca fiind protector al celor sarmani. A fost numit episcop de Augsburg in 923 si timp de 50 de ani a slujit biserica si a avut grija de cei aflati in nevoie. A avut un rol important in razboiul impotriva ungurilor in 955 cand imbracat in hainele preotesti si avand in mana o cruce a calarit in fruntea ostenilor incurajandu-i in lupta. A murit la data de 4 iulie 973, data la care este cinstit in fiecare an, iar in anul 993 a fost canonizat fiind primul sfant canonizat chiar de papa. Si mormantul acestuia se afla in capela din subsolul bisericii.

Sfantul Simpert s-a nascut in anul 750 iar in anul 778 este numit eiscop de Augsburg. A avut un rol important in intemeierea si administrarea teritoriala a episcopiei svabo-bavareze. I-a sprijinit pe cei in nevoie si a refacut de fiecare data lacasurile de cult ce erau distruse in urma diferitelor razboaie considerand ca oamenii au bevoie de locuri unde sa uite de grijile zilnice. Se presupune ca a murit la data de 13 octombrie 807, pentru ca in secolul XVII Papa Gregor al XV-lea sa permita cinstirea lui ca sfant, aceasta facandu-se la data de 13 octombrie.

Si cam acestia sunt cei trei sfinti cinstiti in aceasta biserica, si poate ca acesta este si motivul pentru care aceasta biserica este considerata un simbol pentru oras. Nu stiu daca era chiar locul pe care sa il consider un obiectiv de neratat, am ajuns acolo poate mai ales ca asa cum “bantuiam” eu pasii m-au adus aici, sau poate ca asa a fost sa fie. Ceea ce am prezentat aici despre acesti trei sfinti este varianta ultra scurta a vietii lor, a fost interesant de citit si ii pot pretui astfel mult mai mult.

Ca asezare, biserica se afla in punctul cel mai inalt al orasului, si poate ca si de aceea este atat de vizibila. Constructia este gotica iar cele trei altare din interior sunt considerate capodopere ale sculpturii germane.

Ca istoric aceasta bazilica ofera informatii foarte interesante, am spicuit printre date, asa ca vi le ofer mai jos:

- 1577 (oficial) dar 1644 (practic) biserica este ridicata la gradul de abatie imperiala

- 18 octombrie 1777 – concert de orga sustinut de Wolfgang Amadeus Mozart

- 4 mai 1782 Papa Pius al VI-lea sarbatoreste liturghia in biserica

- 1802 are loc secularizarea si biserica intra in posesia statului Bavaria si in 1810 devine parohie

- 4 iulie 1937 este declarata de papa Pius al XI-lea bazilica minora

- 4 mai 1987 este vizitata de papa Ioan Paul al II-lea

Stiu ca multi dintre colegii mei sunt in stare sa povesteasca cu lux de amanunte interiorul, mie imi este greu pentru ca nu ma pricep la aceasta parte tehnica/artistica sau cum vreti sa o luati, eu pur si simplu am admirat unele elemente de interior si am sa va invit mai bine sa le vedeti si voi in poze. Ceea ce insa am remarcat (si cred ca asta o face oricine fara nevoia unor notiuni speciale) este ca detaliile ocupa un loc important in evidentierea fiecarei lucrari. Avem ca sa spun asa doua parti ale acestei biserici, una care ne arata o biserica relativ simpla (dar mareata), in schimb extrem de elaborata in asa cum spuneam mai sus cele 3 altare, atat de minutios detaliate, amvonul, cristelnita, pentru ca in final sa existe un echilibru firesc care sa iti confere si tie o liniste aparte.

Insa trebuie sa va spun ca langa aceasta basilica se afla inca o biserica, numita Sf. Ulrich si aceasta mi s-a parut deosebia in interior sis per sa va placa si voua.

In speranta ca nu veti crede ca am luat-o razna va invit sa vedeti pozele si va doresc alegeri inspirate.


[fb]
---
Trimis de mishu in 09.10.20 23:05:45
Validat / Publicat: 09.10.20 23:39:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 726 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Bazilica Sf. Ulrich si Afra – al doilea altar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27200 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi prin Augsburg:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070096969604492 sec
    ecranul dvs: 1 x 1