ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.01.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2011
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Locul unde s-a semnat tratatul de pace

Ilustrație video-muzicală
Tracy Chapman - New Beginning
TIPĂREȘTE

In apropiere de Potsdam la nord de palatul Sanssouci si de Neuer Gartner se afla palatul Cecilienhof. Acesta este o vila modesta comparativ cu palatul Sanssouci si a fost construita intre anii 1914-1917 de imparatul Wilhelm al II lea pentru fiul sau printul mostenitor Wilhelm si sotia acestuia Cecilia. A fost ultimul palat construit de Hohenzollerni si dimensiunile sale, cat si sobrietatea stilului englezesc Tudor adoptat aici, il fac sa para mai mult resedinta unui nobil decat a viitorului imparat al Germaniei. A fost construit din caramida arsa si lemn de stejar, are sase curti interioare iar camerele rezervate Ceciliei au fost decorate in specificul unei cabine de vapor, dat fiind atractia acesteia pentru mare. Cuplul mostenitor a fost despartit de primul razboi mondial: printul si-a urmat tatal in exil iar Cecile a locuit in Cecilienhof inca 25 de ani pana aproape de sosirea armatelor sovietice in 1945.

Cecilienhof a intrat in istorie pentru ca aici s-a tinut Conferinta de Pace de la Potsdam.

Winston Churchill (schimbat cu Clement Attle din cauza pierderii alegerilor) din partea Marii Britanii, Harry Truman din partea SUA, (Teodor Roosvelt murise de curand) si Iosif Visarionovici Stalin, din partea URSS s-au intalnit intre 17 iulie si 2 august 1945, cand a fost semnat acordul pentru pace. Atunci s-a stabilit impartirea Germaniei si Austriei in patru zone de influenta, dezarmarea, demilitarizarea si denazificarea inclusiv judecarea criminalilor de razboi, distrugerea industriei grele si redirectionarea spre agricultura, confiscarea armamentului greu inclusiv a navelor militare, revenirea la vechile hotare dinainte de 1940 (ex. Polonia), stabilirea reparatiilor de razboi catre Rusia. Tot in acea perioada Truman a pregatit bombardamentele asupra Hirosimei si Nagasaki in scopul fortarii Japoniei pentru capitulare. Romania, desi a intors armele si prin aceasta a scurtat razboiul cu sase luni- timp care ar fi fost suficient pentru ca germanii sa lanseze arma atomica, - desi a avut pierderi umane enorme in Ungaria si Cehoslovacia, a iesit cu statut de tara infranta si nu colibeligeranta, a pierdut ca teritorii Basarabia si nordul Bucovinei si a fost obligata sa plateasca pe timp de opt ani, in valuta si bunuri o datorie de 300 milioane dolari/an; a fost obligata la deblocarea ofiterilor si la reducerea trupelor la 120000 de oameni iar urma impartirii “la procent” de la Yalta, a intrat pentru 50 de ani in sfera de influenta sovietica...

In muzeul din palatul Cecilienhof am vizitat apartamentul Ceciliei cu mobilier de nava, biblioteca printului mostenitor devenit cancelaria britanica, biroul principesei devenit cancelaria SUA, biroul principelui transformat in administratia sovietica, sala de conferinta cu scara superba de stejar. Aici am vazut masa rotunda la care s-au semnat documentele, asezarea sefilor de stat cu ministrii de externe pe scaunele din spatele lor si o serie de fotografii document.

Astăzi hotelul Schloss Cecilienhof, inafara de aripa cu destinatie de muzeu, functioneaza ca hotel de patru stele. A fost vizitat de Regina Elisabeta in 2004 iar in 2007 a fost gazda Conferintei G8 a ministrilor de externe. Hotelul dispune de 41 de camere la preturi normale pentru acest grad de confort: 136 eu pentru camera dubla standard la care se adauga 10 eu/persoana, micul dejun. Oferta se gaseste pe internet. Inafara de incarcatura istorica locul este superb, in apropiere de gradinile palatelor Sanssouci si cu iesire la doua lacuri ale raului Hegel.


[fb]
---
Trimis de Michi in 25.01.11 20:46:12
Validat / Publicat: 25.01.11 21:35:45
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4425 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cecielenhof la Potsdam
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2019 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

popescu.borsa*
[25.01.11 23:14:33]
»

Sperăm că urmeaza Palatul Sanssouci. Cum arată grădinile şi fântânile arteziene ale palatului, în luna ianuarie?

MichiAUTOR REVIEW
[26.01.11 00:32:31]
»

@popescu.borsa: Nu arata. Marile neimpliniri ale unei excursii iarna (nu e vorba de ski) sunt: nu te poti bucura de parcuri si gradini inclusiv bancile lor si la patru juma' e intuneric. La Sanssouci am putut fotografia in interiorul palatului.

Admin
[26.01.11 08:16:57]
»

Review-ul este retras din concurs, deoarece este al 6-lea din vacanta din luna ianuarie 2011.

Este o masura pur formala, care oricum nu o afecteaza in niciun fel pe autoare (e retrasa din concurs), a fost luata doar pentru conformitate cu Regulamentul care spune ca se accepta maxim 5 seturi de impresii CU PUNCTE din vacanta desfasurata in luna X.

dorgo
[26.01.11 15:55:29]
»

@ Admin... stau asa si ma tot gandesc la sarmanul Philleas Fogg, insotit de-al sau amic Passepartout si de cele 80.000 de lire sterline sacrificate aproape degeaba, cu care-a facut ocolul pamantului in 80 de zile, parcurgand uneori cate 20 de localitati diferite intr-o luna, apoi la Dick Sand, capitanul de 15 ani, care in Angola cea neagra, urmarit fiind de dusmanii lui de moarte, Harris si Negorro, parcurgea cu caravana lui cam cate 7-8 sate diferite tot intr-o luna, apoi la copiii capitanului Grant, care isi cautau parintele pe 5 continente, singura lor informatie fiind o sticla c-un biletel in 3 limbi diferite gasit in burta unui rechin, sa nu mai vorbim de Atlantida si insulele exotice vizitate de capitanul Nemo, care scufunda cate 3-4 corabii inamice pe luna in Marea Rosie cu-al sau Nautilus de otel sau de Sir. Samuel Fergusson, care a traversat intreaga Africa de la est la vest in 5 saptamani vizitand vreo 20 de localitati diferite sau... la brasoveanul nostru, Dumitru Prunariu, care-ntr-o zi a vazut din cosmos cam tot ceea ce e de vazut pe Terra... sarmanii de ei, dac-ar fi scris pe AFA, cu totii ar fi fost depunctati serios, in ciuda informatiilor extraordinare pe care ni le-ar fi adus, ar fi depasit cu mult cele 5 review-uri permise pe luna...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster13
[26.01.11 19:58:57]
»

@dorgo as putea sa bag mana in foc, ca toti cei enumerati de catre tine ar fi scris aici pe AFA pentru placerea de a impartasi informatii, nu pentru puncte!

Am atasat aceasta melodie pentru ca aici a luat nastere un nou inceput european, insa unul nefast pentru noi!

popescu.borsa*
[07.02.11 16:55:32]
»

Printre cei 18 votanţi, exista unul care a votat negativ. Ar fi interesant de aflat care a fost motivul.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, Michi, popescu.borsa*
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Potsdam şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.32706594467163 sec
    ecranul dvs: 1 x 1