EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Marea Neagră într-un mic oraș turcesc de provincie
Karasu, locul unde Marea Neagră a fost tare supărată pe noi.
A doua zi după ce ne-am cazat in Agva, am constatat că valurile Marii Negre sunt destul de învolburate pe frumoasa plajă din stațiune. Am cazut de acord cu Bogdan că nu ar strica să facem o baie in mare la 100 km. de Agva adică la Karasu. Punem GPS-ul si rezulta o distanta de putin peste o suta de kilometri pe care urma să o parcurgem in aproximativ două ore, drum de dealuri si vai destul de departe de coasta. Initial nu am crezut ca facem doua ore, dar drumul prin Kaynarca destul de anevoios si diferit de ce cunoșteam noi despre drumurile turcesti. Așadar, am urcat, am coborat prin munti si vai, printre pășuni, paduri de păioase, plantatii de aluni, case răsfirate pe dealuri, într-un cuvant peisaje idilice de un verde placut.
Intrarea in orașul Karasu ne-a oferit o trecere peste raul Sakarya urmată de o zonă industrialo - agricolă sau cel puțin asa părea. Undeva peste halele industriale pe partea stanga vedeam marea. Am înaintat cu mașină pană în zona litorală... și minune, plaja frumosă. faleza extraordinar de bine amenajată, nisip fin, zonă de parcare, restaurante de tot felul si multe magazine.
Din mașină am admirat organizarea de aici a turcilor... impecabilă. Mammăăă ce fericiti eram, lume puțină pe plajă zic... gata aici ne plantăm și facem și noi o bălăceală. Ghinion, cum am dat să intrăm pe plajă, pac langă noi un salvamarm fără baie deci... Ne apropiem și noi de Marea Neagră, mamăăăă. cele mai învolburate, mari și înspumate valuri pe care le-am văzut noi vreodată. Bietul salvamar, asta ne tot explica el în limba turcă dar cine să-l înteleagă dacă noi suntem romani.
După ce ne-am delectat un pic cu marea, am plecat spre oraș să vedem ce ne oferă. Am pornit spre interiorul orașului pe stradutele cochete ale Karasului, nu înainte de a parcurge cu mașina întreaga lungime a plajei.
Cel mai important bulevard al Karasului este b-dul plajei, aici pe langă primărie am parcat mașina și am luat-o la pas, plăcut - palmieri, ceas, fantani, magazine de tot felul, famili liniștite care se plimbau agale de la un magazin la altul.
Pentru a ne liniști stomacul ne-am așezat și noi la o terasă drăguță cu bucătăria la vedere.
La întoarcere spre Agva, chiar dacă mai lung am reușit să reperăm drumul de coastă.
Pentru cei ce vor să ajungă aici am două remarci,
1. Plaja lungă, lată, nisip fin si bine organizată, mici unități de cazare și terase plantate chiar pe faleză
2. Sezonul scurt cel mai probabil iulie și august, poate iunie
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Am spus o plajă superbă, o Mare Neagră și agitată, salvamarii pun mare accent pe prevenție.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Pentru noi a fost relaxare, priveliștea mării Negre agitate, supertare. Oraș curat și liniștit.
Trimis de adrianbogdan in 03.12.21 18:46:54
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adrianbogdan:
Mi-a plăcut plimbarea voastră şi plaja prezentată.
”Am cazut de acord cu Bogdan că nu ar strica să facem o baie in mare la 100 km. de Agva adică la Karasu. Punem GPS-ul si rezulta o distanta de putin peste o suta de kilometri
Te-am invidiat nu o dată pentru cât de receptiv este Bogdan la dorinţele tale şi această nouă experienţă nu face decât să confirme. Eu nu aş fi reuşit ever să-mi conving soţul să meargă la o plajă aflată la o sută de kilometri de locul de plecare, tot pe plajă.
”zic... gata aici ne plantăm și facem și noi o bălăceală. Ghinion, cum am dat să intrăm pe plajă, pac langă noi un salvamarm fără baie deci... Ne apropiem și noi de Marea Neagră, mamăăăă. cele mai învolburate, mari și înspumate valuri pe care le-am văzut noi vreodată. Bietul salvamar, asta ne tot explica el în limba turcă dar cine să-l înteleagă dacă noi suntem romani.
Într-adevăr, plaja este frumoasă, foarte lată şi incredibil de pustie. Să o compar cu plajele de la Marea Neagră românească din aceeaşi perioadă? Mai bine nu.
Până la urmă eu tot nu am înţeles dacă aţi reuşit sau nu să faceţi baie în mare la Karasu.
Dacă aţi respectat sau nu indicaţiile salvamarului contează mai puţin. Pe mine mă interesează dacă apa mării era caldă în zona respectivă.
Te mai aştept şi cu alte impresii din această vacanţă turcească.
”Într-adevăr, plaja este frumoasă, foarte lată şi incredibil de pustie. Să o compar cu plajele de la Marea Neagră românească din aceeaşi perioadă? Mai bine nu.
Neata! Atat de frumoasa este plaja din Karasu incat am ramas muti multe minute la poalele marii Negre si regretam valurile imense care veneau spre noi foarte furioase.
Nu aveai cum sa intri in mare, zona acesta este recunoscuta pentru curentii puternici, de aceea turcii merg mult pe preventie, salvamarul vine frumos la tine si iti explica riscurile la care te expui daca intri in mare. Este cunoscut faptul ca in zona Sile, Agva, Kerpe, Karasu Marea Neagra cere/ia tribut din ala de care noi il mai dadeam noi turcilor in perioada medievala... fete pentru harem, baieti pentru oaste.
Nu iti spun cat de bine echipati erau baietii si fetele de la salvamar, cu skjeturi, salupe, ATVeuri, cabinet medical cu tot dichisul pentru resuscitare, personal medical in general tanar. Stai linistita ca nu o sa vedem echipametul asta vreodata in viata asta la Mamaia, nu zic Eforie.
@adrianbogdan:
”Nu aveai cum sa intri in mare, zona acesta este recunoscuta pentru curentii puternici, de aceea turcii merg mult pe preventie, salvamarul vine frumos la tine si iti esxplica riscurile la care te expui daca intri in mare.
Frumos, elegant, civilizat, dar tot este frustrant să priveşti frumuseţe de mare şi de valuri şi să te mulţumeşti doar cu privitul.
”Este cunoscut faptul ca in zona Sile, Agva, Kerpe, Karasu Marea Neagra cere/ia tribut din ala de care noi il mai dadeam noi turcilor in perioada medievala... fete pentru harem, baieti pentru oaste.
Sinceră să fiu, eu nu ştiam. Am studiat mult prea puţin zona turcească a Mării Negre şi asta din motive evidente, deoarece am preferat mereu alte "mări turceşti" care îmi ofereau la pachet şi servicii UAI de top. Soţului i-ar fi plăcut să aleg vreun hotel prin partea asta de Turcie bucuros să conducă mai puţin, chiar mult mai puţin, dar n-a avut noroc
Mi-a plăcut comparaţia cu "tributul"
”Stai linistita ca nu o sa vedem echipametul asta vreodata in viata asta la Mamaia, nu zic Eforie.
Nu-mi fac asemenea iluzii.
Pentru că tot vorbeai de prevenţie mai înainte, nu pot să nu-mi amintesc cât de "preventiv" eram abordată de salvamarii de la noi care aveau iresponsabilitatea de a-mi scoate dopurile de la saltea atunci când pluteam dincolo de geamandură. Doar pentru a impresiona câte o domnişoară dornică de o plimbare moka cu barca. Noroc că abia mă apucasem de fumat şi încă mai aveam capacitatea de a rezolva singură problema .
O surpriză frumoasa acest oraș Karasu... ????
„Cel mai important bulevard al Karasului este b-dul plajei, aici pe langă primărie am parcat mașina și am luat-o la pas, plăcut - palmieri, ceas, fantani, magazine de tot felul, famili liniștite care se plimbau agale de la un magazin la altul. "
Într-adevăr, pozele sunt destul de incitante, felicitări pentru mica escapadă și spiritul de aventură!
Mutat în rubrica "O zi în Karasu, KARASU" (nou-creată pe sait)
-
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)