ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.05.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Eindhoven, Olanda
ÎNSCRIS: 28.04.14
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Ce sa fie, Antwerpen sau Anvers?

TIPĂREȘTE

Am plecat pe o zi superba de sfarsit de mai sa vedem si renumitul oras al diamantelor - Antwerpen. Mie imi place mai mult numele de Anvers, ca are un « aer frantuzit ». Nu suntem departe de el, la doar circa 1 ora de mers cu masina. Drumul a fost unul frumos, pana am ajuns la granita cu Belgia, apoi, mi-am adus aminte de drumul la trecerea din Ungaria in Romania. Belgienii stau cam prost la capitolul drumuri si asta o spun din cunostiinta de cauza, de cand am venit din Franta mi s-a parut un calvar drumurile belgienilor; daca stie cineva de alte drumuri in Belgia sa ma contrazica. Dar sa revenim la Anvers. Ne-am lasat masina intr-o parcare aflata la circa 10 minute de mers pana in centru (7,50 euro pe zi), parcarea a fost super faina, masina a stat la racoare timp de 6 ore in care am colindat orasul. Asa ca am luat-o la pas pana in centrul orasului, un pic asemanator cu Maastricht, plin cu magazine de lux si cu preturi destul de piperate.

Prima oprire a fost in centru la superba catedrala in stil gotic « Sint Jacobskerk ». Construita in secolele 15-16, aceasta este punctul de plecare al pelerinilor spre Saint-Jacques de Compostelle. Pentru a o vizita trebuie sa cumparati un bilet care costa 6 euro. Pretul nu este unul exorbitant mai ales ca aici se afla tablouri apartinand lui Rubens, Joerdaens si Van Balen. Tot aici a fost inmormantat Rubens. Dupa ce am iesit din catedrala, am dat de cladirea primariei « Stadhuis ». Cladirea este intr-o combinatie de stil roman si flamand, cu cele 87 de steaguri apartinand Flandrei, orasului Antwerpen, Natiunilor Unite, statelor membre UE si celor care au consulat in Antwerpen. In fata primariei se afla o fantana care uda pavajul aflat in « Grote Markt ». Varful fantanii il infatiseaza pe Brabo, un soldat roman legendar, care a eliberat portul Antwerpen, invingandu-l pe uriasul Antigon si aruncandu-i mana in rau. De aici si numele orasului in olandeza « Hand Werpen », denumire care s-a transformat usor in Antwerpen. Am pornit si spre port, al doilea ca marime dupa Rotterdam. Aici se afla si « Het Steen », o fortareata medievala, acum muzeul maritim, datand din secolele 13-16. Dupa ce ne-am odihnit picioarele pe o banca aflata pe promenada raului Scheldt, am pornit pe stradute spre « Rubenhuis ». Era un « must see » al orasului. Biletele le poti procura din fata casei. Aici iti poti lasa la receptie si rucsacul, daca este unul voluminos.

Cand am intrat in casa lui Rubens am simtit un aer de « palazzo », o colectie de sculptura clasica si pictura de o perfectiune nemarginita. Maestrul a trait aici din anul 1610 cand a cumparat casa cu sotia sa Isabella, pe atunci in varsta de doar 16 ani si cu care a avut 5 copii, pana la moartea lui in 1640. Aici a produs majoritatea capodoperelor sale inspirate parca din cei 8 ani petrecuti in Italia, unde a studiat clasicismul roman si arta renascentista italiana. Rubens a fost un pictor desavarsit dar si un bun negustor, a stiut sa isi puna in valoare operele si sa le vanda la adevarata lor valoare. Si acum operele sale participa la cele mai importante expozitii din lume. Ne-am odihnit pe una din bancile aflate in curtea casei si am admirat bujorii infloriti. Am pornit spre ultima destinatie Antwerpen-Central, un fel de gara-catedrala care a fost desemnata in 2009 a 4-a din lume ca frumusete. Gara este cu adevarat exceptionala prin arhitectura ei dar mai ales pentru cele 4 nivele. Constructia garii s-a facut intre 1895-1905 sub directa indrumare a arhitectului Louis Delanceserie, amplasarea fiind locul unei vechi gari de lemn. Are 2 intrari falnice, strajuite de statuia unui leu furios. In interior s-au folosit materiale ca marmura si caramida. Acoperisul cu bolta inalta de sticla ii da o alura de o eleganta deosebita.

Ne-am intors apoi pe bulevardul din fata garii, unde am admirat magazinele pline de bijuterii cu diamant, apoi ne-am oprit la un restaurant pentru a manca traditionalii cartofi prajiti cu ceapa si maioneza, acompaniati de un pui la rotisor. Cam atat despre Anvers sau Antwepen.

Pe curand cu noi aventuri!


[fb]
---
Trimis de Alesana29 in 21.05.14 18:12:59
Validat / Publicat: 21.05.14 20:51:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.

VIZUALIZĂRI: 4132 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Alesana29); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 la o plimbare cu trasura...
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Dabator
[21.05.14 23:55:10]
»

@Alesana29: mie mi-a plăcut.

cristina47*
[14.02.17 19:51:25]
»

Un articol pe care l-am citit acum, dupa ce m-am intors din Anvers.

Articolul contine informatii utile, este placut la citit.

P03 si P07, am ratat locurile. Despre Fantomele Anvers-ului, chiar nu citisem nimic. Poate altadata.

Am cautat mult sediul Bursei si m-am tot invartit...

La Catedrala am intrat asa, in virtutea inertiei, si chiar am primit o traducere a slujbei in franceza. Am filmat in timpul slujbei, ca stiam ca nu e voie sa se fotografieze. Dar cred ca nici de filmat nu era voie. Cand m-am ridicat sa ma duc sa vad picturile, a venit alergand doamna care imi daduse indicatii unde gasesc traducerea. Mi-a spu ca nu e voie sa vizitam. Dupa 13.00, mi-a zis.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alesana29, cristina47*, Dabator
Alte impresii din această RUBRICĂO zi în Antwerpen (Anvers):


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061711072921753 sec
    ecranul dvs: 1 x 1