ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.08.2009
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Craiova
    ÎNSCRIS: 18.01.09
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    AUG-2006
    DURATA: 2 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    PLAJA şi MAREA:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Muzee Venetiene

    TIPĂREȘTE

    Prima data cand am fost la Venetia (1995) nu am avut "ochi" decat pentru orasul in sine, pur si simlpu nu ma saturam de plimbarile la pas admirand spectacolul unic care-l ofera Serenissima Republica, abia mai tarziu am inceput sa explorez si patrimoniul cultural al acestui oras... si "Doamne Dumnezeule" sunt atat de multe de de vazut si de povestit. Pentru cei interesati am sa incerc sa prezint cat de scurt posibil despre muzeele de arta de aici:

    -GALLERIA FRANCHETTI-

    Ca'D'oro (palatul de aur) este poate cel mai celebru exemplu de Gotic flamboyant venetian, numele vine de la decoratiile aurite care ornau candva fatada acestuia din pacate in 1846 Giovanni Battista Meduna a inceput restaurarea palatului, demontand si vanzand toate acele decoratii fapt pentru care a fost adus in fata justitiei. Dupa ce s-au perindat mai multi propietari in fine, baronul Giorgio Franchetti, restaureaza complect acest edificiu si-l doneaza municipalitatii in 1915 (cenusa acestuia se afla ingropata in curtea interioara a palatului sub una din coloane). Etajul superior al acestui edificiu adaposteste colectia de picturi (Qadreria) generic numita Galleria Franchetti,

    compusa din picturi semnate de Paris Borbone, Titian, Mantegna (celebrul supliciu al Sf Sebastian), Van Dyck, Tintoreto, Sansovino. tot aici se gasesc frescele semnate de Campagnola si Pordenone aduse de la Manastirea Santo Stefano (sec 9) precum si ceramica veche venetiana, bronzuri apartinand scolii venetiene si alte exponate de arta flamanda cat si cateva exemplare de portelan apartinand celebrei colectii Conton.

    - MUSEO CIVICO CORRER-

    se afla situat in aripa napoleoneana a "Procuratie Nuove " in piata San Marco si are ca nucleu colectia de picturi donata de patricianul venetian Teodoro Correr in 1830. Se imparte in 2 sectiuni si anume:

    1 - Colectia istorica - 33 de incaperi aflate la primul etaj pline cu o fabuloasa colectie de obiecte care se constituie intr-un tablou elocvent al vietii sociale si artistice venetiene. Foarte multe reprezentari ale Leului Sfantului Marc simbol al Venetiei, blazoane, steaguri, costume, portretele dogilor si a altor inalti magistrati, pinze care reprezinta diverse ceremonii, monezi, documente privind batalia de la Lepanto, harti maritime si nu in ultimul rand capodopera lui Antonio Canova - Daedalus si Icar- foarte interesant si captivant!

    2 - Quadreria - caleria de picturi -19 incaperi - prime doua cu pinze reprezentative pentru stilul venetiano-bizantin timpuriu, urmatoarele cu opere realizate de pictori venetieni Lorenzo Veneziano, Jacopo delle Masegne, Bartolomeo Vivarinni si pictori flamanzi Bruegel, Cranach, Hugo van der Goes, pe langa toate acestea sunt expuse obiecte de ceramica si celebrul serviciu de masa Correr (70 piese) decorat de catre Niccolo Pellipario in 1525.

    -PINACOTECA QERINI STAMPALIA-

    aceasta colectie de picturi se afla in palatul cu acelasi nume si consta in 20 de incaperi care pe linga picturi ale artistilor din sec14-18 contin mobilier de epoca, portelanuri, panoplii cu arme, instrumente muzicale, atmosfera este deosebita, furniturile originale din secolul 18, stucaturile si oglinzile venetiene creaza impresia unei somtuoase resedinte, de asemenea foarte frumoasa este colectia de desene si schite semnate de catre Titian, Rafael, Tintoretto si Veronese.

    - ACCADEMIA DELLE BELLE ARTI-

    cine apreciaza pictura si in mod special scoala venetiana nu trebue sa rateze acest muzeu amplasat in vechea biserica santa Maria della Carita. Muzeul prezinta o vedere de ansamblu asupra evolutiei picturii venetiene in decursul a cinci secole 14/18, Bellini, Titian, Veronese, Tintoretto, sunt doar cateva nume poate cei mai cunoscuti artisti foarte bine reprezentati aici.

    - MUSEO DEL SETTECENTO VENETIANO

    acest muzeu este dedicat secolului 18 venetian, se afla situat in palatul Rezzonico in districtul Dorsoduro. In 1935 palatul a fost cumparat de catre municipalitate, a fost restaurat si remobilat si transformat intr-o splendida resedinta aristocratica oglinda a splendorii vietii nobiliare venetiene. Cuvintele sunt de prisos totul este de un bun gust desavarsit, de mentionat faptul ca unele saloane sund decorate cu fresce realizate deTiepolo.

    -COLECTIA GUGGENHEIM -

    se pare ca cea mai importanta colectie de arta moderna din Italia este aceasta gazduita de Palatul Venier dei Leoni care se afla pe Gran Canal, constructie inceputa in anul 1749 si neterminata pina in prezent, dar care beneficiaza de o frumoasa gradina.

    Colectia se compune dintr-o serie de lucrari apartinand unor pictori ai secolului 20, probabil pictori recunoscuti, personal nu am recunoscut decat un singur stil Picasso-celelalte nume nu mi-au spus nimic, pe mine personal nu m-a impresionat de loc acest muzeu (chiar am regretat ca l-am vizitat) cumva nu este locul lui acolo dar poate sunt eu snob!


    [fb]
    ---
    Trimis de Cristian_h* in 08.08.09 20:26:40
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA. A mai fost în/la: Dolomiti, Lombardia, Roma, Toscana, Sardinia
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3606 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristian_h*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Ca D\'Oro, care adaposteste Galleria Franchetti
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1900 PMA (din 3 voturi)

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster26
    [14.02.18 18:26:52]
    »

    Mutat în rubrica "Muzeele Veneției, VENEZIA / VENEŢIA" (nou-creată pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Cristian_h*
    Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Veneției:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043989896774292 sec
    ecranul dvs: 1 x 1