ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.12.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucureşti
    ÎNSCRIS: 21.05.17
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    DEC-2017
    DURATA: 7 zile
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Muzeul Bardo

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Muzeul Bardo este unul dintre cele mai frumoase si mai mari muzee din Nordul Africii (si al doilea ca marime pe continentul african).

    Clădirea Muzeului Național Bardo a fost construită în secolul 15 drept Palatul Hafsid, localizat undeva in suburbiile Tunisului. Noi am inclus vizitarea muzeului in ziua in care am fost si in Sidi Bou Said, pentru ca astfel Bardo a fost ca un popas in drum.

    Poate ca unii dintre voi nu ati mai inclus Tunisia in traseul vostru turistic după atacurile din anii trecuți. Noi am ales să depășim această teama, întrucât, din pacate, se pare ca niciuna dintre destinații nu este considerată de acum sigură pe deplin. Intr-adevar avem o avertizare MAE in ceea ce priveste călătoriile în Tunisia, dar, după ce am văzut câte alerte false am primit când călătoream în Turcia, am considerat ca putem sa dam "skip". Doamne-ajuta!

    Cat timp am fost in Tunisia nu am constientizat cât de reală este amenințarea teroristă, însă, când am intrat in Bardo, la intrare am trăit un moment destul de intens in tristețe și... neputința. Intre biroul de vestiare și începutul expozițiilor, am văzut pe perete mai multe nume sculptate in piatra, numele celor căzuți în atacul terorist din martie 2015; erau menționate si tarile lor de origine, iar lângă erau arborate steagurile aferente țărilor. Un moment de reculegere înaintea vizitarii unui muzeu de asemenea calibru, cu vestigii semnificative reprezentând, până la urma, o moștenire culturală universală. Terorismul, această problemă a întregii lumi contemporane, este un fenomen care a cauzat extrem de multă suferința, si, cu siguranta, cel mai mult arabilor, ei fiind primii supuși acestor atacuri (deși cele mai sonore sunt cele care se petrec în Occident).

    După ce trecem de momentul de reculegere, ne intalnim cu ghidul nostru din muzeu (care a fost destul de sumar, din pacate) cu care am traversat tunelul de la intrare, piesele de mozaic expuse in aceasta parte fiind inserate în pardoseala...

    Bardo deține colecții importante din istoria tunisienilor, unelw dintre ele vechi de milenii, aparținând diverselor civilizații de-a lungul timpului.

    Bardo ofera spre vizitare si una dintre cele mai mari si rafinate colecții de mozaic roman din lume. Copiii au fost impresionați să găsească aici reprezentați zeii din mitologia romana despre care au citit in literatura destinată lor. Mozaicurile sunt de dimensiuni impresionante si păstrate excepțional, unele dintre ele.

    Acestea au fost aduse la lumina in urma excavarilor care au debutat la începutul secolului 20 in orase precum Cartagina, Hadrumetum, Dougga sau Utica.

    Mozaicul reprezinta o sursa de cercetare asupra vieții duse în Africa de către romani.

    Muzeul contine, de asemenea, o largă colecție de statuete din marmură reprezentând zei sau împărați romani.

    Intr-una dintre săli (nu mai tin minte in care) in care era si o vitrina, am văzut o urma de glonț a atacului terorist din martie 2015. Tunisienii au păstrat același geam tocmai pentru a rămâne vie urma si pentru ca vizitatorii să perceapă o parte macar din dimensiunea violentă a acestei tragedii.

    Așadar, la Bardo găsești numeroase vestigii ale civilizațiilor din secolele 5,3 i. H., dar, mai ales, din 3-10 d. H.

    La iesire din Bardo puteți cumpăra câte ceva de la magazinul de suveniruri de la intrare/iesire. Recomand de aici seturile de artă a mozaicului, ale căror preturi diferă în funcție de mărimea tabloului la finalizare (intre 20 si 40 de dinari).

    ## end review sc
    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de Sakiz* in 31.12.17 15:38:07
    Validat / Publicat: 31.12.17 19:33:00
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA

    VIZUALIZĂRI: 1412 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Sakiz*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P04 Tavanul uneia dintre camerele speciale ale beiului
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9450 PMA (din 11 voturi)

    ECOURI la acest articol

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [31.12.17 19:32:51]
    »

    Mutat în rubrica "Muzeele Tunisului, TUNIS" (nou-creată pe sait)

    Sakiz*AUTOR REVIEW
    [31.12.17 23:20:36]
    »

    @webmasterX:

    Multumesc pentru ajutor!

    mishu
    [07.01.18 19:02:50]
    »

    @Sakiz*: Foarte frumos muzeul, pot spune chiar deosebit si nu stii ce sa admiri mai curand. Eu recunosc cinstita ca am fost fascinata de mozaicuri.

    Un gand bun si pentru cei care ingrijesc acest loc pentru omagiul adus celor care au cazut victime nevinovate in fata terorismului. Cat despre alerte, e bine chiar sa nu le ignoram insa pe de alta parte ai dreptate, nu cred ca mai exista loc care sa poata fi numit sigur.

    Felicitari, votat cu mare drag.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    mishu, Sakiz*
    Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Tunisului:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045156955718994 sec
    ecranul dvs: 1 x 1