GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Excelent start pentru un circuit turcesc
Ei bine, mărturisesc sincer că nu rețineam neam Sarimsakli, tot timpul spuneam Samothraki, of bătrânețea-i de vină. Sau poate e prea mare aglomerație în creierul meu blond...
Cert e că „Moșul” ăsta mi-a căzut cu tronc de când am citit articolul lui @turkn, căruia îi mulțumesc frumos pentru pont dar și pentru descrierea făcută pe AFA.
Așadar, am rezervat pe Booking o noapte de cazare, cu AI, cu doar 64 euro pentru 2 adulți. Avantajele mele: hotel frumușel, pe plajă, cu restaurant, bar și piscină, situat la circa 800 km de București. Astfel nu eram nevoită să caut un restaurant pentru cină sau să alergăm după apă și fructe pe la magazine.
De ce e bun un AI la o cazare de tranzit? Simplu: ai și lichidele incluse toată ziua, șezlongurile de la piscină și mare, după haleală nu trebuie să bântui, după un drum obositor ai nevoie de un loc plăcut, cald, curat, de hidratare și de hrană, de relaxare.
Toate acestea le-am găsit la Musho Hotel, Sarimsakli, lângă Ayvalik. Dacă mai adaug că prețul e super, avem deja toate ingredientele unei reușite.
Am găsit hotelul foarte ușor, cu ajutorul waze online, am funcționat perfect datorită cartelei SIM pe care am primit-o în dar de la prietenul meu, căruia îi mulțumesc (cu toate că nu prea intră el pe AFA). Bine, în Turcia merge perfect maps. me dar „unii” nu-l agreează.
Poziționat la malul mării, Musho este o clădire cu 6 etaje, toate camerele beneficiază de balcoane, dar ce balcoane!!! - o să povestesc la momentul respectiv. Stânga și dreapta, o aglomerație de clădiri și mari și mici, în față Egeea și în spate un câmp care se va umple (așa cred eu) cu hoteluri/vile în scurt timp.
Parcarea hotelului era largă, gratuită, se poate parca și pe străduța care se termină pe plajă dar și pe câmpul de lângă „Moșulică”.
Am mers la recepție cu rezervarea printată în limba turcă, o tânără m-a întâmpinat zîmbind, a verificat rezervarea din calculator și... surpriză! La ei apăream cu o single rezervată. Vine și C. la recepție, deja tipa intră în panică, își cheamă colegul să rezolve „dubla”. Își cere scuze, îmi alocă o cameră la etajul 1, cu privire frontală la mare, piscine, bar și tot ce se mai găsea pe acolo. Nu m-am dus să verific nimic, nicio cameră, am vrut să văd marea și să o miros, să-mi deranjeze vântul coafura, să se furnice pielea pe mine simțind aerul turcesc.
Hai să vă descriu drăgălașul Musho :)
De jur împrejurul intrării în hotel este o terasă frumușică, mobilată cu scaune, mese, fotolii, măsuțe. De pe terasa asta se ajunge la bar, piscine, zona de joacă pentru pitici, în zona de relaxare pentru adulți, la plajă.
Recepția este largă, luminoasă, modernă, decorată cu gust. Lifturile moderne, în număr de patru au făcut față cu brio numărului mare de chinezi care au invadat hotelul, cred că toți mergeau în Cappadocia pentru că am dat de ei și acolo, dar asta e o altă poveste.
Holurile Musho sunt mochetate, pereții sunt tapetați cu hârtie plăcută ochiului.
Camera mea era uriașă, mochetată, aveam un holișor cu un dulap deschis, fără uși, era modern, aveam și umerașe. Un seif era fixat în dulap, nu obișnuim să-l folosim, o oglindă era fixată deasupra spațiului pentru valiză, frigiderul era gol dar răcea bine, biroul avea ascuns un taburet colorat, pe birou am găsit o tavă cu două cești și cu o cană pentru încălzit apa, lipseau pliculețele de ceai, ness, lapte praf și zahăr. Am semnalat la recepție lipsa pliculețelor de ceai și zahăr, cât am lipsit din cameră tăvița a fost umplută cu „consumabile băubile”, n-am mai menționat de apa lipsă din frigi, aveam de acasă, n-am mai stresat oamenii. Am avut și două pahare, erau cam „șifonate” dar le-am folosit pentru periuțe și pasta de dinți.
Zona de relaxare, eu nu-i văd rostul într-o cameră, era măricică, avea două fotolii (bune de aruncat țoale pe ele) dar nu avea măsuță.
Patul era mare, confortabil, acoperit cu lenjerie albă, pernele minuscule, aveam un pled pentru a ne înveli, a fost totul ok. Noptierele erau niște cutii haioase, moderne, erau păzite de aplice albe, una avea lumină rece, alta avea o lumină de veghe.
Balconul era o glumă, era minuscul dar nu franțuzesc, frumos și colorat, aveam suport pentru uscat prosoape, o vedere spectaculoasă și cam atât. Nu știu dacă măsura 50 cm lățime, norocul meu că sunt pitică, mi-am mutat taburetele colorat de sub birou pe balcon și mi-am creat un minim de confort. Geamul uriaș al camerei era acoperit cu perdea și draperie groasă, foarte utile, asigurau intimitatea, noi fiind cazați la etajul unu. Lumina în cameră era caldă, plăcută, bună pentru citit nu pentru cusut. A. C. era proțăpit pe perete dar nu l-am folosit, TV era slim, deasupra biroului, am găsit un post de muzică și a rămas așa, nu-mi trebuie altceva în vacanță. Wi-Fi funcționa bine în hotel și de jur împrejurul lui, dar nu „bătea” până la plajă.
Curățenie era peste tot, e drept că n-am ridicat patul și nici nu am folosit lupa dar mirosea a curat în toate încăperile.
Baia era mare, modernă, am avut patru sticluțe cu „ceva” în ele, n-am pus cicliștii să văd ce scria pe etichete. Am avut și oglindă pentru riduri, un feon pe care nu l-am folosit, prosoape mari și mici, unul pentru picioare, nu erau pufoase dar erau albe și curate. N-a lipsit nici hârtia igienică, lumina din baie era cam chioară dar sexi, avantajul fiind acela că nu-ți vedeai mecla bătrână și ridată, dar nici burta, în oglindă zic.
Restaurantul era mare, frumușel, luminos, suficient de spațios am crezut eu, până au apărut chinezii pițigăiați. Mâncare era destulă, variată, salate, fructe, legume, brânzeturi, dulciuri, ciorbe, afară se pregătea carnea pentru grătar dar și omleta de la MD. Am găsit carne de pui, pește, vită, chiftele, erau pregătite la grătar dar și gătite în câteva feluri de mâncare.
Pentru că eu am stat doar o zi și o noapte m-am declarat extrem de mulțumită, e o mare diferență între un sejur de câteva zile și o singură zi, eu poate n-am văzut/întâlnit multe „defecte” pe care un alt turist le-ar sesiza într-un sejur mai lung.
MD ca și cina au fost pe placul nostru, bogate, cu gust bun, nimic wow, dar nu am dus lipsă de nimic. Pentru cei care pleacă devreme din hotel se pune la dispoziție MD indiferent de oră dar acesta nu e la fel de bogat ca cel inițial, erau cam nemulțumiți chinezii =))
Barul de la piscină era la dispoziția turiștilor până la ora 23, băuturile au fost locale, pe gustul meu, pe cele importate le am și acasă, berea a fost bunicică, vinul rose mi-a plăcut tare mult, ceaiul turcesc a fost un deliciu, cafeaua de la aparate a fost tare, bună și gustoasă. Fac o paranteză și spun că aparatele sunt la discreție, toată noaptea, nu numai ziua, astfel încât pițigăiații de chinezi și-au făcut cafele la ora 5 dimi și se proțăpiseră la piscină, sub geamul nostru. Am vrut inițial să arunc cu apă pe ei, gemea una și se hilizea de ziceai că alte-alea... Dar am fost drăguță și doar i-am certat un pic, în șoaptă. Mă deranjase chiar și pe mine, trează fiind la ora aia, citeam. Teama mea era că îl trezește pe domn și n-aveam nevoie de stres la ora aia matinală, eu atunci mă relaxez. Gata cu paranteza.
Piscinele erau curate, nu duhneau a clor, șezlongurile nu aveau saltele, există și o piscinică pentru pici dar și un șarpe-tobogan tare urâțel.
Hotelul nu primește animale de companie.
Musho are și Spa contra-cost, o sală de fitness, o sală de conferință, dar și o piscină interioară, nu le-am vizitat, n-am avut nevoie.
Câțiva plamieri dădeau o notă exotică locului, dar multe mese și fotolii erau strânse, era final de sezon în Ayvalik. Asta am constatat și la plajă, umbrelele vietnameze erau cam zduncinate, șezlongurile răvășite, barul de pe plajă închis, parcă venise tsunami și totul părea părăsit. Apa mării era călduță și limpede, era tare frumoasă. Plaja era lungă, îmbrăcată cu nisip.
Dar soarele ne rămăsese fidel, strălucea nestingherit, ne răsfăța simțurile și pielea, ne înviora ziua iar seara ne-a trimis la cină cu un zâmbet portocaliu-roșiatic ascunzându-se după dealurile din zare.
Trimis de krisstinna in 31.10.19 07:50:19
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.26849200 N, 26.67787100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Asteptam cu interes " seria Turcia" pentru ca e cu mare, cu soare si arome orientale. Superb hotel, dar nu inteleg ceva, cum ai stat o zi si o noapte?! La cat ai plecat din Bucuresti si la cat ai ajuns la Ayvalik?! Tu ai avut 800 km, eu voi avea 900 km de la Pitesti. Nu ti s-a parut maxim de obositor?! Nu prea stiu cum sa impart drumul, sotul nu vrea sa auda de 2 nopti intermediare pana la Marmaris (se crede tanar). Zice ca vreau sa-l opresc din 200 in 200 de km. -
Chinezoii pitzigaitori bag seama, chiar te urmaresc peste tot. In Turcia eu nu am dat de ei, e clar ca sunt pe urmele tele, ma mir ca nu s-a prins dl. C.
Acum ma voi delecta cu poze si astept continuarea. Pup!
@michaela_1961: De obicei mă cazam in Canakale, dar acum am hotărât sa nu impart drumul in jumătate, ci in prima zi 800km iar in a doua 450 km.
Poți ajunge la Musho in jurul prânzului, după ora 14 ai totul inclus. Asta până a doua zi când te hotarasti sa pleci iar la drum.
Noi putem circula și noaptea, mai ales prin Bulgaria.
Din clipa in care primesti brățara la Musho nu mai ai nevoie de niciun ban
La alte cazări intermediare poți alege MD sau DP, poate mai scump decât la acest hotel și nu ai toate facilitățile de la Mosulică. Plus ca in alta parte scoți bani din buzunar pentru băuturi sau alte produse consumate.
Da, am început serialul turcesc , am “prostul” obicei de a nu amesteca destinatiile, nu îmi place sa sar de la una la alta. Indiferent de noutățile pe care le voi aduce pe sait, nu le voi pune in fața acestei ordini firești, scriu din plăcere (tu știi asta) și îmi place sa cred ca scriu și pentru a îmi ajuta colegii. Desigur ca nu voi scrie despre ceea ce s-a scris mult și bine pe AFA (de ex. Istanbul), vreau sa fiu utilă, nu repetitivă, vorba lui @crismis
Urmează Pașa Beach, articol mult așteptat de tine, voi detalia cât pot de mult, voi pune poze, ca și aici, in caz ca îmi scapa ceva la scris, poți studia pozele pentru detalii.
Auzi, îmi spune C: “aș merge iar la Mosulică și la Pașa Beach, la anul” Nu va fi război, eu așa cred. Și nici teroriști
Te imbratisez cu drag
@krisstinna: Moshulica asta este o optiune grozava, desi cam multi km de la mine pana la el, dar ce sa vezi?! Am facut o simulare pentru iunie si apare " Epuizat" --. Dar a fost asa, de control, ca eu inca nu stiu exact cand vreau sa plec.
In privinta razboielilor, eu zic ca turcii astia au si ei o diagrama cand incep rafuielile cu kurzii, de obicei in extrasezon, ca n-or fi nebuni sa-si falimenteze turismul. E drept ca teroristii tocmai asta vor- - dar, sa fim optimisti!
Multumesc mult ptr rabdarea cu care mi-ai dat toate lamuririle posibile (pe site si extra) si felicitari ptr descrierea hotelului, te face sa vrei acolo! ----
@michaela_1961: Si eu am " facut" Marmarisul tot cu oprirea intermediara la Canakale. Ideea e ca nu va fi obositor decat pana veti intra in Turcia. De acolo drumul e excelent, se circula superbine. Chiar nu isi au sens doua opriri...
@iulian68: Mulțumesc de încurajări. Am făcut și noi Marmaris ul și cu o oprire, și cu doua, am făcut și Kusadasi ul dintr o bucata (ceea ce nu sfătuiesc pe nimeni), dar acum avem alta vârstă și de aceea eram mai temătoare. Soțul meu se crede la fel de zmeu și zice ca nu vrea sa l opresc ziua în amiaza mare ca să ma cazez în condițiile în care sofam amândoi.
Drumuri bune și vacante super!
@michaela_1961: Multumesc de urari! Eu ultima oara am plecat din Bucuresti la 7:30 si in jur de ora 19 coboram de pe ferry. Am stat inda mult in vama la turci ca sa inregistrez masina...
Puteti solicita oferte pentru cazare de prin februarie-martie 2020. Cautati pe FB pagina lor:" Musho" ; fac rezervare si pentru turistii straini.
Daca nu ma înșel este al 2 lea review despre acest hotel scris pe AFA. Felicitări.
Și eu l am tot urmărit și ma tentează acest hotel ptr la anul. Dar nu la dus măcar la întors din Marmaris.
Mulțumim ptr poze. Chiar arata bine.
La anu vreau sa incep cu Gelibolu, Izmir apoi Pasha din Marmaris, voi continua cu Aquasis și sper sa bifez și Musho la intoarcere.
Încă nu am citit impresiile tale de la Marmaris dar o voi face. În seara asta mi am rezervat timp ptr a ma documenta. Toate cele bune în continuare.
@m liviu: Mulțumesc de vizită, îți doresc alegeri inspirate și vacanțe frumoase!
@krisstinna:
”Ei bine, mărturisesc sincer că nu rețineam neam Sarimsakli, tot timpul spuneam Samothraki, of bătrânețea-i de vină. Sau poate e prea mare aglomerație în creierul meu blond...
Îţi place să te alinţi . Eu sunt convinsă că nu sunt de vină nici bătrâneţea şi nici aglomeraţia . Pur şi simplu ai făcut alte asocieri la momentul respectiv. Mi se întâmplă şi mie să mai încurc borcanele. Am două staţiuni din Bulgaria pe care le confund mereu din cauza unei uşoare asemănări de nume şi trebuie să mă concentrez câteva minute pentru a nu scrie perle pe site.
Dar că Sarimsakli este lângă Ayvalik ştiu de vreo zece ani şi nu am şanse să greşesc. La vizitele ulterioare în Turcia, mi-a folosit mult, mai ales după ce am aflat că este denumirea turcească pentru usturoi/mujdei etc. Eu sunt mare amatoare de usturoi şi când nu îl găseam prin restaurant, ceream direct bucătarilor care nu prea ştiau ei de " garlic" , dar la " sarimsakli" se luminau instantaneu şi mă serveau la masă, chiar dacă nu aveau expus în restaurant. Dacă le-aş fi cerut " Samothraki" nu cred că aş fi avut succes
”De ce e bun un AI la o cazare de tranzit? Simplu: ai și lichidele incluse toată ziua, șezlongurile de la piscină și mare, după haleală nu trebuie să bântui, după un drum obositor ai nevoie de un loc plăcut, cald, curat, de hidratare și de hrană, de relaxare.
Corect!
Prin 2010 sau 2011 pusesem ochii pe un hotel de cinci stele cu AI, dar mai modest aşa, pe plaja din Sarimsakli, pe care intenţionam să-l folosesc la dus ca hotel de tranzit în drumul spre Bodrum, dar am renunţat făcând drumul dintr-o bucată. Eu eram interesată de o primă baie în mare înainte de a ajunge la Bodrum, iar soţul era mai interesat de o bere rece sau două sau trei, extrem de binevenite după atâtea ore de condus.
Plăteam mai mult ca în alte părţi şi nu apucam să consumăm mare lucru, doar cina cu ceva de băut şi apoi micul dejun după care plecam imediat la drum, dar scăpam de stresul căutării unei cârciumi, seara, obosiţi după drum.
Îmi place " Moşul" ăsta al tău, chiar dacă nu are decât patru stele, preţul este ok şi-mi pare chiar mai interesant decât hotelul ochit de mine cândva pe care nu-l mai găsesc nicăieri, decât cu rezervare directă pe site-ul lor.
@nicole33: OMG! Îmi provoci palpitații alegând ceva ce mie mi-a plăcut, tu ești pretențioasa rău, exact ca fiul meu
Dar da, ai dreptate, o bericică, o baie in piscină, o baie in mare și ceva de haleala, un somn odihnitor intr-o camera mare, asta sper sa îți fie pe plac măcar un pic.
Desigur ca știu ca te raportezi la preț, altfel nu se poate. La fel am făcut și eu, de-aia nota mea a fost maximă, cazările intermediare doar cu MD costă in jur de 50 euro. Dacă adaugi cina, piscina, șezlongurile, cafelele și hidratarea, sări de prețul de la Mosulică. Așa mi-am calculat eu intermediara
@turkn: Am tot cautat pe Booking sa rezerv o noapte la acest hotel dar arata epuizat. Sistemul. Nu cred ca e deja vândut.
Am luat legătura și cu ei pe Facebook și mi-au dat preț ptr o noapte 1000 lire all. Le am spus ca ajung spre seara din Didim și după md a 2 zi plec sa mi dea alt preț. Momentan nu au răspuns.
Totuși nu dau asa mult. Cu 90 euro am prins Hilton la Gelibolu la dus ptr o noapte. Aștept sa vad dc îmi răspund...
Oricum preturile au luat o în sus rău. Dacă anul acesta am stat la Hotel Marine cu 50 euro ptr la anul îmi da pe Booking 140...
@m liviu:
Nu au inca tarifele stabilite pentru anul viitor, asa ca asteapta pana in februarie-martie, moment cand ei vor pune oferta pe booking. Dar urmareste pe FB, fiindca acolo trec ei toate noutatile, inclusiv momentul cand poti incepe sa faci rezervare.
Anul acesta (2019) au avut perioada de rezervari timpurii pana prin iunie, nu retin exact data.
Contul pe care trebuie sa te uiti este " MUSHO" .
@m liviu: Eu am vorbit cu ei pe site ul hotelului. Mi au spus ca nu au apărut încă preturile ptr înscrieri timpurii, dar în principiu mi au dat cam 45 euro camera dubla cu demipensiune. Mi au cerut nr de telefon și mi au promis ca ma vor anunță când pot face rezervări. O sa anunț și aici dacă primesc vreun semn. O seara buna!
@michaela_1961: Da ați obținut un preț bun. As fi de acord și eu cu un preț de 60.70... euro ptr md. Având în vedere ca suntem 2 adulți și 2 copii.
@m liviu: Deocamdata n a aparut nimic. Pretul l-am obtinut cu aproximatie asa, ca nu aveau nimic concret. Dar cred ca vei obtine 60-70 euro cu DP. Nu am gasit conceptul la Demipensiune, oare intra si bauturi, berea macar... ?! Kristinna a avut AI, mie mi au zis ca numai DP vor avea. Ne vom lamuri cred cat de curand, ar cam trebui sa scoata ofertele.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2018 Musho Hotel Sarimsakli — scris în 13.06.18 de turkn din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Superba vacanța ! — scris în 21.07.21 de Elena Iosif din ROMâNIA - RECOMANDĂ