ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Bijuterii China - partea a III-a: Mormintele dinastiei Ming, Beijing

TIPĂREȘTE URM de aici

In 2014 a urmat o alta deplasare China astfel:

Aeroportul Otopeni, plecare 14 octombrie 2014, cu Aeroflot, pana la Beijing, escala la Moscova, intoarcere in data de 06.11.2014 escala tot la Moscova, drum mai scurt decat anteriorul drum din 2013 plus inca alte 2 zboruri, 8 trenuri, deplasari multiple cu masina. Existand experienta anterioara am ales sa mergem cat de des se putea cu trenul. Avand in vedere ca la aeroport trebuie sa fii cu 2 ore inainte, ca aeroportul se afla la o oarecare distanta de oras, reiese ca pe distante care nu depasesc 1500 km e destul de ok, iar de confortabil in mod clar (daca va deplasati cu trenuri D sau G. Hoteluri in care am si dormit localizate in 9 orase:

3 nopti Shijiazhuang - Ximei Business Hotel4*

4 nopti Jinan Hotel Blue Horizon Licheng

2 nopti Taizhou Huangyan Yaoda Hotel 4*

1 noapte Hangzhou Hotel Zhejiang International 5*

1 noapte Jingdezhen nu retin numele hotelului, am ajuns seara (noi aveam cazare in Yingtan insa ne-au sugerat aceasta schimbare) iar a doua zi de dimineata am plecat in audit si de acolo mai departe (cu masina in Nanchang

1 noapte Nanchang – Seven Star 4* Hotel si aici am ajuns seara iar dimineata devreme am plecat la gara, de acolo pana in Guangzhou cu trenul -1100 km, apoi pana la aeroport cu taxiul -60 km, si de la aeroport spre Taipei -Taiwan

3 nopti Taipei – Hotel Royal Seasons 4* (apoi revenit la Beijing cu avionul)

3 nopti Beijing - Grand Mercure Beijing Central Hotel 4*

3 nopti Weifang- Weifang International Financial Hotel 4*

Continui periplul prin istoria Chinei cu o vizita la mormintele dinastiei Ming. Aici spre norocul meu am ajuns oarecum din intamplare. Venind din Taipei dupa cazarea in Beijing la hotelul Grand Mercure Beijing Central Hotel 4*, hotel pe care il recomand si despre care am scris aici de ce vezi impresii

Am cautat biroul de turism despre care citisem ca ar fi in holul hotelului. Am reperat destul de repede acel birou la care era un tinerel si am spus ca vrem sa vizitam Marele zid chinezesc, la altceva nu ma gandisem. Ne-a intrebat ce zona anume vrem sa vizitam Mutianyu sau Badaling. Aici m-a bagat in ceata deoarece nu stiam ce sa-i raspund, noroc cu Nancy care a raspuns ea in locul nostru recomandand Mutianyu. Excursia cuprindea astfel vizitarea mormintelor dinastiei Ming, Marele zid chinezesc, o fabrica de jad, o fabrica de matase si pranzul inclus, nu mai stiu exact undeva 60-70 Euro, insa consider ca a meritat. Daca mergi pe cont propriu este mult mai ieftin, insa trebuie sa fii in stare sa te descurci mai ales cu transportul in comun, iar la obiectivele respective sa fie cineva in stare sa-ti spuna ceva. Acestea fiind zise dimineata la ora 7 ne astepta in fata hotelului un autocar, care rand pe rand a cules turisti de la mai multe hoteluri dupa care am pornit la drum. Despre turisti acestia erau din diferite tari/ continente (Canada, SUA, America de Sud, Europa). Era o dimineata de intai Noiembrie, placuta insa cu ceva vant, bine ca nu ploua am pornit spre Mormintele dinastiei Ming, primul obiectiv. Nu pot spune ca eram superentuziasmata, motorul meu fiind programat pentru Marele zid. Retinerea mea a luat sfarsit cand am ajuns acolo si am pasit in acest loc care cuprinde o farama din istoria Chinei. Din pacate nefiind o persoana chiar de factura poetica poate comentariile vor fi cam plastice, va asigur insa ca sunt printre prietenii AFA cativa care daca vor ajunge acolo vor scrie ceva deosebit, si nu vreau sa dau nume pentru a nu omite anumite persoane. Spre norocul meu am fost inspirata si am inregistrat de multe ori ghidul, astfel incat acest review se bazeaza pe langa ce am vazut si pe explicatiile ghidului, uneori destul de greu de inteles (de ex. cuvantul Feng Shui a cam durat pana sa-l intelegem de la el).

Bun, dupa ce am parcurs distanta de aproximativ 50 km, admirand peisajele am ajuns si la destinatie, Changling, unde este cel mai mare mausoleu al mormintelor dinastiei Ming, si unde dupa 2-3 poze am depasit poarta de intrare si ne-am trezit intr-un templu. Ca sa spun putin pe scurt despre ce este vorba, aici sunt inmormantati 13 dintre imparatii dinastiei Ming, incepand cu cel de-al treilea imparat (imparatul Yongle) si asta deoarece pana atunci capitala era la Nanjing. Dupa mutarea capitalei la Beijing a fost construit acest lacas. In traditia chineza credinta este ca omul are trei vieti, trecut, prezent si viitor, astfel incat pentru viitor, cel de-al treilea imparat Ming a trimis un maestru in arta Fengshui pentru a gasi locul perfect pentru aceasta asezare, aceasta cautare a tinut 7 ani cand a fost ales acest loc la aproape 50 km de Beijing.

Constructia seamana mult cu Orasul interzis deoarece amandoua constructiile au fost ridicate in aceeasi perioada (inceputurile acesteia dateaza din 1409) o mare diferenta insa este data de faptul ca este pastrata constructia initiala, care nu a fost afectata de incendiu precum Orasul interzis.

Acest mormant a fost contruit in perioada 1409 – 1427 de Zhu Di, cunoscut mai degraba ca si Imparatul Yongle si care mai apoi a reprezentat locul de ohihna pentru inca 12 imparati in urmatorii 230 ani, acopera o suprafata de 120 km2 si este totodata cel mai bine pastrat mormant cu numarul cel mai mare de imparati ingropati aici. Conform datelor inregistrate impreuna cu imparatul Yongle si sotia lui au mai fost ingropate de vii saisprezece concubine pentru a –si insoti imparatul in viata de apoi. Locul este vizitat anual de milioane de turisti din intreaga lume insa turistii asiatici au un respect adevarat pentru acest loc.

In Iulie 2003, comitetul UNESCO World Heritage a inscris Mormintele Ming-Beijing si Xiaoling din Nanjing pe Lista World Heritage ca un ansamblu al mormintelor imperiale ale dinastiilor Ming si Qing

Ca sa continuam cu vizitarea, dupa ce am trecut de poarta de intrare, drumul catre mormant a urmat directia sud-nord fiind format dintr-o succesiune de porti si de cladiri, destinate ritualului inmormantarii. Prima dintre cladirile vizitate si totodata una dintre cele mai frumoase din complex este Sala ofrandelor o cladire ce ce seamana foarte mult cu pavilioanele din Orasul Interzis. Este o cladire asezata pe o platforma si avand trei nivele, fiecare nivel fiind marginit de balustrade din marmura si care sunt sculptate cu deja cunoscutele figuri reprezentand dragoni si pasari Phoenix acestea fiind simbolurile imparatului si imparatesei.

In aceasta cladire cred ca am petrecut cel mai mult timp, in centrul ei se afla o statuie imensa a imparatului Yongle. Aceasta cladire este un spatiu in care se gasesc sute de ani de istorie a Chinei.

Aici am vazut o multime de bijuterii si decoratii din jad, de diferite dimensiuni, de exemplu catarame care cu cat erau mai mari si mai impresionanate aratau vaza celui care le purta. Pentru ce inseamna Jad si ce este confectionat din Jad au un adevarat cult, considerand calitatea celui din China ca fiind de departe cea mai buna (comparandu-l cu jadul din Canada, sau alte tari)

De asemenea aici este elogiat amiralul Zheng He, care a calatorit spre Oceanul de vest, atingand peste 30 tari din Asia si Africa demonstrand de-a lungul vietii calitati diplomatice si politice. Sunt mandri de aceste amiral despre care considera ca ar fi descoperitorul de fapt al Americii si mentioneaza chiar si o carte scrisa de Rowan Gavin Paton Menzies, un scriitor englez “ 1421: anul in care China a descoperit America”.

Ne continuam descoperirile acestui lacas cu traseul catre Orasul patrat si Turnul memoriei: pe o platforma se inalta un turn care adaposteste o tableta din piatra (alcatuita din 3 parti) – se va regasi in pozele atasate- pe care este scris numele imparatului ingropat aici.

Aici ajungem de fapt in punctul cel mai inalt si indepartat fata de intrare iar in spate avem un deal despre care ni s-a spus ca acesta este de fapt mormantul imparatului Yongle.

Un alt simbol al acestui loc este reprezentat de Poarta spre paradis pe unde erau purtati imparatii pe ultimul drum. Acum grupurile care trec prin acea poarta striga cat pot de tare „ Nu sunt mort”, ne-am amuzat dar nu ne-am dorit niciunul din grup sa facem acest lucru, am preferat sa trecem pe langa poarta.

In ciuda felului despotic de a conduce imparatul Yongle a fost considerat insa ca fiind o persoana care a incercat sa duca China la un nivel de dezvoltare economica si politica deosebita. El a fost cel care a mutat capitala de la Nanjing la Beijing. De asemenea a promovat Confucianismul si a incercat sa cultive traditiile chineze.

In final am incercat sa-mi scuz ignoranta si sa ma bucur ca am vazut si asa ceva si cum se spune ca o poza face cat o mie de cuvinte, cred ca pozele vor arata mult mai bine ce am scris in cateva cuvinte si vor spune pentru mine „Am fost acolo”

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 13.01.16 14:28:00
Validat / Publicat: 13.01.16 18:12:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 3310 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Beijing - mormintele dinastiei Ming, interior curte, in fata se vede Sala Ofrandelor
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[13.01.16 18:11:46]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursie Beijing , CHINA IMPERIALĂ" (deja existentă pe sait)

Aurici
[13.01.16 18:31:37]
»

@mishu - Dragă colega, am innebunit citindu-te în ultima vreme. Știi cu frica mea de avion... Fac terapie de zor, nu se mai poate. Îmi repet de 100 de ori pe zi că voi ajunge in China. Sper să funcționeze. Așa să îmi ajute Dzeu!

webmaster26
[06.04.17 08:32:39]
»

Mutat în rubrica "Mormintele Ming, BEIJING" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

mishuAUTOR REVIEW
[06.04.17 09:52:54]
»

@webmaster26: Cum am mers acolo cu un autocar nu pot confirma localizarea pe harta din pacate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂMormintele Ming:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061461925506592 sec
    ecranul dvs: 1 x 1