GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru aceasta scurta iesire de weekend, in vederea vizitarii Manastirilor Rupestre de la Ivanovo si Basarabovo si a cetatii Cherven, am cautat a ne caza pentru o noapte undeva cat mai aproape de obiectivele turistice pe care doream a le vizita. initial ne gandeam ca pentru aceasta tura sa nu ne mai cazam pentru o noapte in Bulgaria ci sa ne intoarcem acasa in aceeasi zi, avand doar vreo 100km pana la Ivanovo. Dar aruncandu-ne ochii pe booking, ne-a incantat tare mult o pensiune din Koshov. Este vorba de Milkovata Guest House. Avea o nota mai mult decat onorabila: 9,8. Arata frumos in poze si avea pareri favorabile. Nu am mai stat pe ganduri si am rezervat 2 camere.
Pentru a ajunge la aceasta pensiune, din drumul european E85, ce leaga Ruse de Veliko Tarnovo, cam la 25 de km de Ruse, se vireaza stanga spre localitatea Ivanovo, iar din Ivanovo se vireaza dreapta spre localitatea Dve Mogili, iar la vreo 3km de laiesirea din Ivanovo se mai vireaza inca odata stanga spre Koshov, fiind cam 5km de la aceasta rascruce pana in satul Koshov. Drumul este bunicel, asfaltat si fara gropi.
Se poate ajunge in Koshov si pe varianta Ruse, Basarabovo, Ivanovo, fiind un drum la fel de bun.
Chiar la intrarea in sat se trece printr-o mica liziera de pini, incepand si o coborare usoara spre sat, soseau serpuieste un pic prin sat, “vinovat” de aceste “serpuieli” fiind amplasarea satului pe versantul unui deal, cum de altfel sunt multe sate amplasate pe costele dealurilor, prin Bulgaria.
Satul se afla situate chiar pe versantul unui deal ce este strabatut de raul Rusenski Lom, rau ce a sapat atat de frumos in acest deal si nu numai, un frumos canion, o vale larga, marginita pe alocuri de pereti de calcar inalti de pana la 100m.
Raul Rusenki Lom, izvorand dintr-o zona nu prea inalta, de la o altitudine de cam 325m, de langa Razgrad, traversand zone joase nu stancoase, carand tot felul de aluviuni, nisip si alte suspensii, nu este limpede, este murdar, tulbure.
O parte din aceste aluviuni carate le depune in zona calcaroasa unde a sapat acest frumos canion Rusenski Lom, creand pe alocuri zone mlastinoase, zone propice dezvoltarii unei bogate flore si faune, asa luand nastere si Parcul Natural Rusenski Lom, arie protejata.
Revenind “la oile noastre”, dup ace treci de liziera de pini, se intra in sat, pe acea sosea ce coboara in cateva curbe pana la nivelul raului. Chiar de la intrarea in sat apar si indicatoarele cu pensiunea noastra, indicatoare amplasate strategic in fiecare intersectie, indrumandu-te foarte bine catre pensiune. Se ajunge usor la pensiune, drumul este asfaltat in intregime, cu exceptia ultimei portiuni, chiar la nivelul raului, langa podul ce traverseaza apa, unde trebuie sa te indrepti in stanga, pe un drum de pamant, cam 200m, drum ce merge paralel cu raul Cerni Lom, rau ce se uneste un pic mai jos, in aval de sat cu raul Beli Lom si formeaza raul Rusenski Lom.
Practic pensiunea se afla chiar pe malul raului, fiind despartita de rau de acest drum de pamant.
Pensiunea dispune de ocurte foarte larga, cldirea fiind amplasata in partea din spta a curtii, la baza versantului.
Este o pensiune cu o arhitectura foarte placuta, rustica, integrata foarte frumos in peisaj. Este construita pe 2 niveluri, la etaj aflandu-se cele 3 camere, 2 duble si una tripla. Accesul se face pe o scara exterioara din lemn ce da pe o terasa comuna celor 3 camere, realizata tot din lemn, de unde se intra direct in fiecare camera.
Pe aceasta terasa se gasesc cateva masute cu scaune si canapelute pentru relaxare, avand vedere direct spre canion.
Camerele sunt spatioase, mobilate rustic, placut, perfect functionale.
Un lucru marunt, dar care conteaza in modul de apreciere al serviciilor oferite de gazde este faptul ca atunci cand ne-a insotit sa ne prezinte camerele, televizorul era pornit, si programul era romanesc. Asta arata atentia gazdei fata de turist.
Baia larga, cu dus dar fara cabina de dus ci cu paravan de sticla anti-stropire si a restului baii.
Consumabilele erau la locul lor, prosoapele albe, moi si pufoase.
Fiind ocupata la momentul rezervarii 1 camera dubla, noi chiar daca am fost doar 4 persoane am rezervat celelalte 2 camere ramase disponibile, una fiind tripla, dar ne-a placut aceasta pensiune si nu a contat acest fapt, ca e un pic mai scumpa camera tripla.
Incalzirea camerelor se face intr-un mod original:
Pe langa convectoarele electrice, existente in camera, exista si o tubulatura de aer, mascata in structura cladirii, care preia o parte din caldura generata de semineul de la parter din mehana (din sala de mese) si o distribuie prin intermediul unor ventilatoare montate in tubulatura in fiecare camera de la etaj, inclusive in bai, fiind grille de introducere aer cald. Asa ca atata timp cat arde focul in semineu, incalzesti si camerele de la etaj, practice realizezi o preincalzire a camerei, cu caldura care oricum se pierdea, iar cu ajutorul convenctoarelor mentii acea temperature pe timpul noptii.
La parter se gaseste sala de mese, suficient de mare dispunand de 2 mese. O masa mai mare, patrata la care te asezi pe acele divane traditionale specific bulgaresti/turcesti si o masa mai micuta, dreptunghiulara, dotata cu bancute.
Piesa de rezistenta este bineinteles semineul, care incalzesteatmosfera atat la propriu cat si la figurat.
Peste tot in cladire este foarte curat. Exista internet Wi-Fi gratuit cu semnal un pic mai slabut sus in camera, routerele fiind amplsate jos in sala de mese. Dar cum nu merg in vacanta pentru “a sta pe net”, nu ne-a deranjat acest aspect deloc. Jos in sala de mese semnalul era excelent.
Exista si doua terase micute de o parte si de alta a pensiunii, unde vara poti sta la aer pentru a manca sau a te racori cu o bere rece.
Eu am testat terasa/veranda de la etaj, unde seara pe la ora 8,30-9,00 am stat in tricou savurand o bere Kamenita. =))
Curtea foarte larga, dispune de cate un mic teren de mini-fotbal, de badminton, de joaca cu mingea, sau fara. Exista si o piscina, micuta, din acelea supraterane, care vara cred ca este “bagata tare mult in seama”, In jurul ei se afla sezlonguri, umbrele de soare, chiar si un hamac am observat.
Curtea este plina de verdeata si flori, functie de anotimp.
Pensiunea pune la dispozitie doritorilor biciclete pentru plimbare, dar si o barcuta si undite pentru a-ti incerca norocul la pescuit pe raul ce trece prin fata curtii.
Gazdele au amenajata si o gradina pentru zarzavatrui si legume chiar si un solar/sera pentru acestea.
Parcarea este amenajata la poarta, chiar pe malul raului, tot pe malul raului fiind amenajate in dreptul pensiunii si cateva mese cu bancute, de relaxare, pentru a servi masa sau o bere, doua… … :)
Se poate manca la pensiune, iar mancarea pot spune ca este si gustoasa, si suficienta si rezonabila in pret. Cina pentru patru persoane, cu tot cu bauturi si desert+mic dejun a fost 78 leva (aprox. 180 lei).
Iar despre gazde ce sa va povestesc: Nikolay, proprietarul acestei mici pensiuni, este un om extraordinar.
Ne-a intampinat de cum am sosit in parcare, s-a scuzat ca nu sunt gata camerele (era abia ora 11,00 :))) fiind inca turisti, dar i-am explicat ca nu dorim a prelua camerele la aceasta ora, ci doar am trecut sa ne anuntam sosirea si plecam in plimbarile planificate in acea zi, urmand a ne intoarce pe seara.
Ne-a recomandat rapid ce putem vizita prin zona, lucru de apreciat, chiar daca noi aveam temele facute pentru obiectivele de vizitat.
Seara ne-a intampinat inca de la poarta, s-a oferit de fiecare data sa ne ajute la bagaje, mereu zambitor dornic de socializare. Un om tare placut, deschis cu zambetul pe buze.
Sa va mai spun ca la plecare, a doua, zi ne-am despartit cu imbratisari, iar Nikolay ne-a mai surpins placut inca odata cand ne pregateam sa urcam in masina, s-a scuzat a dat o fuguta in curte, in gradina, de unde s-a intors cu un buchet de crizanteme/tufanele culese atunci pe care le-a oferit sotiei mele.
Ce pot sa mai zic in incheire, despre ospitalitatea acestor oameni…. ‼!
Am avut senzatia, pe periaoda sederii noastre aici, ca am stat in casa unor buni si vechi prieteni!
Trimis de Testosu' in 25.11.15 14:04:22
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 43.66212800 N, 25.98823600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.
-
Mutat în rubrica "Milkovata Guest House [Koshov], RUSE" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - Este ok pozitionata pe harta.
Superb loc! In ultima saptamana a lui octombrie am fost si noi acolo! Bine, nu chiar la pensiunea descrisa de tine (la care imi doresc sa ajung candva, datorita acestei descrieri si a fotografiilor atasate), ci... in alta parte (voi scrie, promit!), cu scopul de a vizita... cam aceleasi obiective ca si voi.
Zona e superba si prea putin exploatata, din punctul meu de vedere.
@crismis - Adevarat! Este o zona tare faina, prea putin pusa in valoare!
@Testosu - Frumos loc și… atât de aproape de noi! Cel puțin bucureștenii pot face această deplasare oricând pentru că nu necesită prea mult timp. Eu am tot propus să facem măcar un weekend în zona Basarabovo, dar soțul meu - mereu în criză de timp - nu a putut accepta. Am fost o dată, fără el, într-o mică excursie de o zi la Russe, Basarabovo, Cerven și mi-a plăcut atât de mult liniștea acestor locuri încât aș vrea să revin.
Milkovata Guest House, conform descrierii tale, este o locație de luat în considerare. Cât despre originalul sistem de încălzire… Toate aprecierile mele pentru descrierea de specialist pe care ai făcut-o acestuia!
Ai plătit totul în leva sau și cu lei/euro?
@iulianic: Multumesc pentru aprecieri.
Am platit in leva. Pe booking fiind trecuta doar plata cash, am trecut intai pe la bancomat in Ruse si am scos bani. Nu stiu daca acceptau si plata in lei/euro.
Un lucru care mi-a mai placut este faptul ca am primit un email de la pensiune cu 3 zile inainte pentru confirmarea rezervarii.
Totusi este o pensiune, o zona unde mai mult de 3 zile m-as cam plictisi.
@Testosu - Mulțumesc și eu pentru răspuns!
Cu siguranță, nu este un loc în care să rămâi mai mult timp, dar tocmai pentru apropierea de București, mă gândeam cu plăcere la o escapadă de weekend, vara, acolo.
Am întrebat și de alte valute - și atunci mă gândeam în special la lei - datorită apropierii de România. Am auzit că prin unele locuri se mai acceptă și lei. Probabil fac asta doar cei care au mici afaceri (învârteli) prin România.
@lore2016: păi... nu ai citit mai sus? La Milkovata Guest House (Милковата къща) !
O amintisem și eu, ieri aici.
oh, scuze
deja m-am incurcat in locatii.
Micul dejun este tip bufet suedez?
Au restaurant unde se poate servi cina seara?
@lore2016: aici, unde am stat, aceasta unitate de cazare functioneaza in regim de pensiune. Au vreo 3 camere doar, ce bufet suedez sa ofere?
Si celelalte mese sunt oferite tot in acelasi regim. Ne-au intrebat seara, cam ce sa ne serveasca la micul dejun, adica ceva clasic, sau ceva specific, traditional. La fel si pentru seara ne-au intrebat ce am dori, noi lasand la latitudinea gazdei a ne alege meniul de seara (E drept ca suntem familiarizati cu bucataria bulgareasca, care-i pe gustul nostru????)
Ce doriti a vizita excursia voastra din zona?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2021 Milkovata Guest House, cazare rustică în Koshov — scris în 17.09.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ