GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De la Marea Neagra, la inceputul lui iulie (vezi impresii), am ajuns la Marea Egee, spre sfarsitul aceleasi luni. Am ales sa fie Marti Beach, din Kusadasi.
Drumul: Fix 18 ore. A plecat autocarul la ora 16 din Bucuresti, iar la ora 10 am fost in Kusadasi. Prin vami s-a trecut relativ repede, fara aglomeratie si peripetii, iar la feriboat am ajuns la 3,30 si la 4 treceam Stramtoarea Dardanele. Nu am facut mai mult de 30 min. Trecuti in Asia, am mai mers inca 5 ore si ceva pana la Kusadasi. Acolo ne-am impartit pe la hoteluri, ultimul fiind hotelul nostru: Marti Beach.
Hotelul: Cazare de 4 stele, cu camere restranse la strictul necesar, baie stil cabina de dus, blat de marmura, usa glisanta si la dus si la intrare in baie. Accesul in camera este bazat pe cartela, care porneste si opreste curentul din camera. Doua paturi simple, un dulap cu 3 usi, un birou cu minibar incorporat, noptiera intre paturi, un LCD fixat pe perete, o masuta si un taburet iar in balcon doua scaune de plastic. Si sa nu uit, aer conditionat individual in camera. Cand era pornit, era O. K, cand il opreai, se facea destul de cald, aerul de afara nu era suficient. Predomina francezi, turci si putini romani. Presupun ca au contracte stranse cu francezii pentru ca si personalul este vorbitor de franceza iar posturile de Tv sunt majoritare in limba franceza.
Curatenia se face zilnic, gasesti mai mereu figurine facute din prosoape.
Hotelul are 6 etaje: la parter este un bar si o terasa ce da in pontonul amenajat cu sezlonguri, daca cobori ajungi la plaja, daca urci, dai in terasa restaurantului de la etajul 1. Camerele pornesc de la etajul 2. E un singur lift, care opreste intre 2 etaje, ori urci, ori cobori pe scari.
Barul si restaurantul: Masa se ia la etajul 1 al hotelului. Are terasa cu mese cu vedere la mare, in stil bufet all inclusive, cu preparate reci si calde, pe mese sunt aranjate si tacamurile, afara sunt numai mese de 8-10 locuri, dar lumea se amesteca fara probleme. Exista un bar in interiorul restaurantului unde cafeaua si sucurile le servesti singur de la dozator, iar bauturile free ti le servesc ei: bere, vin rosu, alb, gin, vodka. Alte pretentii sunt contra cost. Putine alternative, dupa parerea mea, si lipsiti de imaginatie. Mancarea e bazata pe pui, vita, peste si salate de tot felul, garnituri de legume si paste, orez, deserturi de multe feluri. Sunt convinsa ca te poti satura numai mancand desertul. Fructe si prajituri de te saturi privindu-le. Nota 10. In fiecare zi a fost tort preparat pe baza de frisca si fructe.
Plaja si marea: Hotelul are amenajat un ponton cu sezlonguri si umbrelute, nu are piscina, dar are acces direct in mare, cu doua scari de metal acoperite de mocheta si o scara de piatra. Apa nu are adancime mare si la una din ele cobori direct pe nisipul fin. Daca nu vrei sa stai la sezlong, in partea dreapta a hotelului este plaja Lady Beach, nu este larga, dar are nisipul fin, fara scoici, cu intrare lina in mare, limpede si calda. Nu sunt alge din acelea verzi, scoici, dar gasesti alge uscate, maronii, subtiri care seamana cu coaja de copac faramitata. La parterul hotelului, la nivelul pontonului, este amenajata o terasa cu un bar unde se servesc bauturi free de la 10-19,30, mai este un bar contracost care se transforma in free dupa orele 19,30, cand se inchide terasa. Se coboara o scara pana la nivelul plajei si marii si poti sa-ti iei bauturi de la bar indiferent unde stai.
Distractia: Comparativ cu bulgarii, aici nu am descoperit parcuri de distractii. In afara de terase unde se serveste masa si magazinase cu tot felul de maruntisuri, nu am vazut altceva. Posibil ca distractia sa o constituie alegerea de optionale sau practicarea de sporturi extreme. Ca peste tot, se poate alege intre hidrobicicleta, scuter de apa, parasailing, banana, canapea gonflabila. La capitolul optionale: excursii la Efes, Pamukale, plimbari cu vaporasul, horse safari sau jeep safari sau cunocutele bai turcesti. Preturile pornesc de la 15 E la 45E. Poti opta si pentru Adaland, parcul acvatic, pentru doar 20 E intrarea. Seara de luni a fost seara turceasca, cu mancaruri traditionale la cina si un program special incepand cu ora 21,30. Au fost dansuri traditionale turcesti interpretate de o formatie tanara si un numar special cu o dansatoare din buric. Pana la orele 24, au bagat muzica disco.
In centru se ajunge cu maxi taxi nr. 5, cost 1E/dus. Acolo poti admira vasele de croaziera acostate in port sau colinda prin bazare in cautarea pretului perfect. Preturile pornesc de la 5 LT, dupa parerea mea, tot in Romania sunt mai ieftine.
Vestitul ceai de mere, cutia mare de 600 gr. de praf, este 7-8 LT, halva cu fistic 4-8 LT, rahat de tot felul 2 LT/cutia.
In bazar, de fapt, oriunde te duci, turcul incearca sa-si vanda marfa. De la banalul salut, care il stie in mai multe limbi, ajungi imediat sa-I spui de unde vii, ce doresti sa cumperi si pana la ce prêt oferi. Sunt turci zambitori si raman amabili pana la sfarsit, dar si turci obraznici care sar la replici taioase. E bine de circulat in grupuri.
Concluzie: Diferenta dintre 3 si 4 stele consta in calitatea serviciilor, inclusiv a mesei. Iar dintre Sunny Beach si Kusadasi este distractia. Si continuam cu diferentele... Marea Egee nu are algele Marii Negre, e mult mai limpede, nisipul mai fin, mai tasat.
Trimis de vacantamea2012 in 30.07.12 17:06:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Alanya
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vacantamea2012); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.84186000 N, 27.24109300 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
eu o sa merg pe 10.08.2012 - niste detalii mai vreau daca se poate.
1. se poate sta pe pontonul hotelului si face baie fara sa iti rupi picioarele in pietre in dreptul hotelului? deci nu pe Ladys Beach - am copii cu mine si vreau sa se simta bine
2. aceeasi bataie pe sezlonguri dimineatza sau sunt suficiente?
3. care a fost cursul de schimb in perioada cand ai fost acolo?
4. ai retinut pretul la parasailing? anul asta parca m-as incumeta...
@Nasshu: Iti pot spune ca ai facut cea mai buna alegere, hotelul are cea mai buna pozitie.
1. Dupa cum se vede din foto, pontonul este situat in lateralul hotelului, are 2 randuri de sezlonguri de-a lungul lui si in capat, unde este si un bar (contracost, dupa cum stiu eu), mai sunt asezate alte sezlonguri cu vedere direct la mare. Sunt 2 scari de metal acoperite cu covoras plastic gen iarba verde care coboara pana la o inaltime de 1,20-1,30 si ca sa nu calci pe pietre, au pus saci umpluti cu nisip. Asadar poti merge fara papuci si din dreptul pontonului. Mai este un loc de sarituri, dar adancimea este mica, deci nu te poti arunca in cap. Copii pot cobori doar in colac pe ponton sau mers cu ei pe plaja care incepe doar coborand cateva trepte. Aici ai avantajul de-a ajunge cu usurinta si pe plaja, dar si beneficiind de avantajele hotelului. Apa nu are adancime mare, poti strabate chiar mergand prin apa drumul de la ponton, la plaja.
2. Tind sa cred ca nebunia asta cu ocupatul sezlongurilor cu noaptea in cap o au doar romanii. Aici, fiind majoritatea francezi, nu a fost intalnita practica asta, gaseai sezlonguri oricand si nu se statea cu prosopul toata ziua ocupand inutil unul. Dupa amiaza se facea umbra pe ponton.
3. Nu prea intalnesti case de schimb pe faleza. Se poate la hotel si pe la agentiile de croaziere. Cursul era 1E=2LT prin imprejurimi, nu stiu exact, eu nu am schimbat aici. Dar daca te duci in centru, cu acel maxi nr. 5, gasesti la case de schimb 1E= 2,13 LT.
4. Chiar langa hotel era Water Sport care practica diferite sporturi extreme. Avea o salupa mai mica cu care tragea diverse dupa ea si una mai mare cu care facea parasailing. Preturi: 15-20 E cu banana, hidrobicicleta, canapea gonflabila, ski jet 35E-45E iar parasailing 45 E single si double 65E. Avea si oferta, la un pachet de 110E includea ski jet, gonflabila si parasailing.
Eu va recomand sa mergeti la prima agentie de pe faleza mergand de la hotel, ceva cu Wind, daca mai retin bine, aveau cele mai bune preturi, iar daca achizitionezi mai multe, iti fac reducere.
@Nasshu:
La hotel este ok apa, poti face baie in siguranta.
İti recomand sa nu iei de la agentia de pe plaja, toate preturile sunt foarte scumpe acolo. Pana ajungi la Marti, exact cum incepi sa cobori spre hotel, pe colt in stanga se afla agentia Sundial, unde toate preturile sunt mai mici, intrebi de Ozzi si el o sa te ajute. Si nu numai pentru sporturile de apa... pentru orice alta excursie este mai ieftin. Vacanta placuta!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2015 Dezamăgitor, ocoliți hotelul!!! — scris în 20.09.15 de roxidavid din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2015 Marti Beach - saracie si mizerie — scris în 09.09.15 de iosef din PLOIESTI - nu recomandă
- Aug.2015 Dezamagire — scris în 31.08.15 de floris din EFORIE SUD - nu recomandă
- Aug.2015 Dezastru, de evitat, nu recomand nici dusmanilor — scris în 24.08.15 de strong_1991 din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2015 Marti Beach - vacanta si relaxare — scris în 14.08.15 de Dan si Elena din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Un concediu dezastruos — scris în 05.08.15 de pescar din BRAGADIRU [IF]
- Aug.2015 Evitati — scris în 02.08.15 de alexandru. din BUCUREşTI - nu recomandă