ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.04.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.06.12
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAR-2013
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 10 MIN

    Prima dată la Roma

    TIPĂREȘTE

    Bucuros că am găsit o ofertă bună pe un portal de vacanțe reduse am hotărât să margem la Roma, în perioada concediului din martie. Zis și făcut, am rezervat, ne-am pregătit și împreună cu familia am plecat spre Roma bucuroși că ne vom îmbogăți cultural și isoric cu tot ce vom găsi acolo.

    După o oră și jumătate de zbor, am ajuns într-o duminică de martie, pe înserat in capitala impereiului roman. La iesirea din aeroport drept în față am gasit imediat stația masinii (Terravision), ce face legătura cu gara centrală a orașului -stația Termini.

    Până în oraș am făcut în jur de 45min., după care am coborât la metrou. Înainte de aceasta am căutat in gară tichetul RomaPass, pe care la-m găsit la un centru de ziare, cărți, etc. Pe acesta am plătit 30 euro, s-a mai scumpit totuși, nu era ceea ce citisem eu pe forum acasă, adică 25eur. Am plecat cu metroul către stația Cornelia (cea mai apropiată de hotel) de la linia A. După vreo jumătate de oră am ajuns la hotelul Marc Aurelio care este la o distanță nu foarte mare de stația de metrou, dar tot mărșăluiești vreo 10-15min. pe jos.

    La receptie foarte repede am dat rezervările și după ce ne-am cazat la cam. 402 am hotărât să ieșim puțin să inspectăm locul din jur, chiar dacă ceasul arăta trecut de 22.30. Camera noastră a fost una triplă, fără balcon, foarte plăcută, cu paturi destul de confortabile, televizor cu programe italiene si parcă și câteva nemțești, șifonierul destul de încăpător care avea și un mic seif în el, un mini bar în frigider cu câteva băuturi și sucuri. Mi-a plăcut oglinda mare de pe peretele frontal dar și baia echipată corespunzător cu duș, bideu și feon electric.

    Dimineața la restaurantul unității, undeva la demisol, se servea un mic dejun destul de bun zic eu, care cuprindea cereale, croasante, unt, dulceață, miere, șuncă, lapte, cafea... existau și două dozatoare de unde puteai să-ți iei ce dorești.

    Restaurantul și sala de mese echipate cu mese rotunde de 8-10 persoane dar și mese pătrate de 4 persoane, destul de curat dar parcă nu la nivelul de patru stele. Ospătarii au fost destul de atenți la cererile clienților și totul a fost destul de ok.

    Hotelul este situat intr-o zonă destul de liniștită și foarte cochetă aproape de Vatican și cu numeroase magazine pe străduțele din apropiere. Acest hotel am observat că are și o parcare auto pentru turiștii săi.

    Senzația că esti la Roma te face să te gândești mult in urmă la înaintașii Romei și la tot ce-au lăsat ei moștenire acestei lumi contemporane. Mă refer la toate constructiile gigantice pe care romanii le ridicau și care unele dăinuie și astăzi, Pantheonul, Colosseumul și numai.

    Să încep cu prima zi de vizite alese de noi, care a fost Vaticanul... cu muzeele sale. Am plecat după micul dejun către Vatican, unde am ajuns după 20 de min., am coborât la stația Ottaviano-San Pietro și de acolo pe jos pe via Ottaviano și via Porta Angelica către piațaSan Pietro. După stat la o coadă nu prea mare, am reușit să intrăm în Basilica San Pietro, unde am rămas de-a dreptul impresionați de splendoarea și grandoarea acestei frumoase biserici. Toate picturile, toate sculpturile te fac să rămâi fără cuvinte la tot ce vezi adunate de-a lungul sutelor de ani in acest loc superb.

    Am străbătut basilica de la intrare pe partea dreaptă si am iesit din ea pe partea stângă, observând că la fiecare pas exista cineva să ne îndrume și să ne arate pe unde să mergem. O organizare desăvârșită care dacă nu ar exista, la câți oameni sunt la un moment dat înăuntru ar fi haos. Am prins și momentul cu alegerea noului papă și probabil de aceea era tot asa de multă lume ca vara, dar când nu este Roma plină de turiști? ... aproape tot timpul anului.

    Am iesit și ne-m îndreptat către muzee, pe care le-am descoperit prin coada foarte mare de la intrare. După aproape o oră și jumătate, chiar mai bine, am reușit să intrăm înăuntru, unde ne-am așezat la altă coadă pentru a cumpăra bilete.

    Intrarea în basilică a fost gratis dar la muzeele Vaticanului am plătit 16euro/pers. iar pt. fetiță 8 euro.

    A meritat toți banii, deoarece cred că o zi este prea puțin să cuprinzi tot ce există în cele peste 13 muzee din orașul stat.

    Peste toate cred că pentru mine Capela Sixtină este o capodoperă care pune în mintea celui care o vede o liniște și totodată un val de întrebări profunde.

    Opera lui Michelangello este măreță, unică și supremă, realizată cu o dăruire, ambiție și credință de neânchipuit. Aceasta trebuie văzută o dată în viață.

    Am ieșit din această experiență buimăciți de toate minunile văzute și parcă deodată ieșiți din transă ne-a cuprins foamea pe toți. Cu un pliant în mână, primit pe când stăteam la coadă, am găsit restaurantul și ne-am și proțăpit în scaune comandând meniul zilei.

    Un restaurant micuț, cochet situat pe via Degli Scipioni aproape de Vatican, unde pentru trei persoane am plătit 35euro. Am servit o pizza, o fanta, o prăjitură pentru copil, iar noi am servit crochete pane de pui cu cartofi și salată, un pahar de vin de 200ml, o bere, câte o prăjitură, o cafea și o inghețată,

    După această masă ne-am îndreptat către hotel de la aceeași stație de metrou, Ottaviano.

    A doua zi se anunța mai plăcută încă de dimineață, soarele și-a făcut apariția iar noi am plecat cu o și mai bună dispoziție către noul obiectiv - Colosseum.

    Cu metroul până la statia Termini unde am schimbat către statia Colosseo pe linia B de metrou. Aici la Termini o aglomerație de nedescris, dat fiind că era ora de plecat la serviciu, dar am reușit să ajungem cu bine. Am ieșit din statia de metrou direct in fața colosului roman, pe via Dei Fori Imperiali. Aici am intrat destul de repede, asta pt. că am avut RomaPass și nu a trebuit să stăm la rând. Copilul a primit un tichet special gratuit cu care a intrat și la celălalt obiectiv Palatino și Foro Romano împreună cu noi.

    Și aici am rămas uimit de ce puteau construi arhitectii împreună cu romanii acum 2000 de ani. Despre Colosseum se poate deasemenea spune multe, dar ce este de văzut și de auzit am auzit și de asemenea m-am informat.

    La ieșirea din acest colos te întâmpină arcul lui Constantin, un monument ridicat de către senatul roman în cinstea lui pentru luptele glorioase.

    Palatinul și forul roman ascund foarte multă istorie încă ascunsă sub pământ.

    După aceste obiective am plecat către Foro Traiani unde am zărit columna lui Traian cu celebrele lupte ale romanilor cu dacii (barbarii) cum îi numeau ei, apoi monumentul impresionant din Piazza Venezia- Vittorio Emanuell, (un rege al Italiei care a abolit pedeapsa cu moartea).

    După câteva poze la acest monument, ne-am îndreptat către frumoasa fântână Fontana di Trevi, pe via Del Corso apoi pe via dei Sabini pâna acolo. Aici ca peste tot o mare de oameni, care mai de care cu aparate foto, camere de filmat, telefoane, imortalizau această capodoperă superbă.

    Ne-am îndreptat apoi spre Pantheon trecând prin Piazza Colona și Piazza Montecitorio până în Piazza Rotonda. Fiecare piată din Roma are să-i arate turistului ceva desebit, un obelisc, o fântână, dar toate pietele sun frumoase, au farmec.

    De la Pantheon am mers către Piazza Navona, o piată superbă care nu trebuie ratată dacă mergeți la Roma. Acolo găsiți numeroase restaurante cu diverse preparate pe gustul fiecăruia, cei drept prețurile sunt mai ridicate în zonele acestea. Noi am servit masa in Piazza dei Fiori unde am ales și de această dată meniul zilei la 10 euro, de unde alegeai ce era trecut în el, lasagnia, pizza, salate.

    De aici am plecat pe jos către Vatican și am admirat pe drum numeroase clădiri frumoase cu o arhitectură deosebită. Am ajuns la podul San Angelo, trecând pe lângă castelul San Angelo, un alt obiectiv important, nu am mai putut intra deoarece era deja ora închiderii astfel am luat-o ușor pe via della Conciliazione către Piazza San Pietro și de acolo din nou la stația de metrou Ottaviano.

    Am ajuns la hotel pe la ora nouă frânți de oboseală, astfel că fică-mea a adormit instantaneu.

    Eu mi-am zis că trebuie să văd Roma și noaptea astfel că după un mic repaus am plecat singur să explorez Roma noaptea și să fac și câteva poze. Am plecat cu metroul direct la Piazza di Spania unde am tras niște poze, apoi am mers pe celebra via Condotti, cu numeroasele magazine celebre, ale marilor firme de modă, apoi am ajuns la Fontana di Trevi care arată absolut superb noaptea și aici desigur și la această oră târzie erau o multime de oameni.

    Am plecat și de aici, după o ședință de poze către stația de metrou Barberini unde am luat ultimul tren de metrou către stația Cornelia.

    Am căzut frânt de oboeală, dar a treia zi am plecat din nou cu forțe proaspete pentru că la Roma nu știi ce repede trece timpul și parcă î-mi doream să nu plec de acolo niciodată.

    Noua zi, am ales Piazza della Republica, am mers în Parcul Villa Borghesse cu destinația Galeriile Borghesse. După o mărșăluire de vreo oră jumătate prin frumosul parc am ajuns la Galeriile Borghesse unde am vrut să intrăm dar surpriză... ! N-am reușit deoarece uitasem să facem rezervare cu o zi înainte iar la casa de bilete chiar dacă am arătat RomaPassul mi s-a spus că acolo se intră numai cu rezervare. Deci dacă ajungeți la Roma, ceea ce vă doresc și vreți să vizitați aceste galerii de artă va trebui să aveți rezervare.

    Am plecat pe aleile largi și bine îngrijite ale acestui parc imens, am trecut si prin piata București- este un loc în acest parc care se numește așa- am ieși și am mers să le arăt și fetelor mele ceea ce văzusem eu cu o seară înainte, adică Piazza di Spania și celelalte.

    Uite așa repede a trecut timpul și am plecat către hotel să ne recuperăm bagajele pe care le lăsasem dimineață. Am ales să facem chek -outul dimineață ca să mai putem vizita pâna după amiaza câte ceva. Domnii de la hotel au fost foarte înțelegători și ne-u ținut bagajele într-o cameră până le-m recuperat.

    La finalul sejurului am plătit la hotel alți 18 euro ca taxa de oraș și care se percepe pe numar de nopți/persoană, până în zece zile, câte 2 euro/noapte.

    Știam de această taxă încă din țară așa că nu ne-am făcut probleme.

    Astfel, după ce am servit o ultimă masă la un mic bufet de lăngă hotel, am plecat către aeroport pe același traseu pe care am sosit.

    Cu o întârziere de o jumătate de oră am urcat în avion. Aici pot să spun doar faptul că la italieni ordinea este literă de lege, asta pentru că la coada de îmbarcare, la chek-in, a venit cineva ne-a scos pe cei cu copii, împreună cu cei care au prioritate la îmbarcare și ne-u urcat într-un autobuz separat de ceilalți călători, fapt ce la București nu s-a întâmplat, respectul se naște din cultură și educație.

    Și uite așa am ajuns acasă seara târziu, asta și pentru faptul că meridianul noastru este cu o oră avans față de Roma.

    Astfel am petrecut un sejur excepțional împreună cu familia mea într-unul dintre cele mai vizitate și frumoase orașe din lume, unde respectul pentru istorie și cultură are alte conotații, modernitatea se dezvoltă armonios fără a afecta istoria iar oamenii parcă sunt mai înțelegători și docili cu o poftă de viață aparte.

    Eu îmi permit să recomand ca acest oraș să fie văzut cel putin odată în viață, dacă nu se poate de mai multe ori. Mult noroc!

    P. S.

    Cu siguranță am să mai ajung la Roma, pe mine m-a fascinat acest oraș.


    [fb]
    ---
    Trimis de vivas71 in 04.04.13 03:42:48
    Validat / Publicat: 04.04.13 08:11:33
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 4628 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vivas71); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Vedere din față a hotelului.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 17 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [04.04.13 07:28:30]
    »

    @vivas71: bun-venit pe sait şi în comunitatea AmFostAcolo.ro.

    Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare

    Pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    alex1968
    [04.04.13 12:07:27]
    »

    Din cate stiu eu (dar s-ar putea sa ma insel), hotelul Aurelius (la sectiunea caruia apare acest review) nu este acelasi cu hotelul Marc Aurelio, unde ai stat.

    webmaster
    [04.04.13 12:28:23]
    »

    @alex1968: excelentă observația, mulțumim!

    Mutat la rubrica "Marc'Aurelio Hotel" (deja existentă pe sait).

    marocanu21
    [04.04.13 18:37:04]
    »

    Asta da review de debut!

    Felicitari!

    vivas71AUTOR REVIEW
    [06.04.13 10:09:14]
    »

    @marocanu21: Mulțumesc frumos! domnului ,,marocanu21" pentru încurajări.

    Eu am descoperit acest sait abia anul trecut și este extraordinar să poți împărtăși impresiile de călătorie celor care vor să meargă în anumite locuri pe care le-ai văzut. Pe mine m-au ajutat.

    Călătorii plăcute în continuare și vouă.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alex1968, marocanu21, vivas71
    Alte impresii din această RUBRICĂMarc'Aurelio Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.040191173553467 sec
    ecranul dvs: 1 x 1