REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Livadhiotis City Hotel. Gazdă potrivită pentru sejurul din Larnaca
La mulți ani cu sănătate vă urez dragi membrii AFA, familiilor dumneavoastră și celor dragi, în Noul An care abia a început.
Pentru sejurul planificat în Larnaca, Cipru, în luna august a anului trecut, am ales un hotel mic și cochet amplasat chiar în inima centrului istoric. Este vorba despre Livadhiotis City Hotel - 3 stele, iar pentru alegere am avut în vedere că sejurul s-a întins pe durata a 14 nopți și conta faptul să fie cât mai aproape de plajă și de obiectivele de vizitat. Livadhiotis City Hotel se află situat la 100 de metri de faimoasa plajă Phinikoudes, la intersecția dintre străzile Pavlou Valsamaki și Nikolaou Rossou, extrem de înguste și dens circulate. În zonă sunt multe restaurante și magazine care fac din aceasta una extrem de aglomerată. Dar acesta este tot farmecul!
Adresa: Odos Nikolaou Roussou 51, Larnaca 6021. Coordonate GPS: 34.91158 N 33.63589 E.
Accesul în hotel se face din Odos Nikolaou Roussou chiar vis-a-vis de Zhouhouri Square. Acest loc, în care se intră printr-un pasaj arcuit deasupra căruia stă scris„Evkaf Dairesi, Bekir Pașa” , a îndeplinit rol de parcare până la izbucnirea pandemiei Covid 19. Astăzi vasta curte are cu totul altă întrebuințare: organizarea de manifestări culturale și spațiu de relaxare pentru mulțimile de vizitatori. În acest imens pătrar se află Moscheea Zhouhouri, Cofetăria Lokmakos, sediul Cultural European – Larnaca 2030 (orașul va fi capitală cultural europeană în 2030), Cafeneaua To Perasma, Centrul Cultural„Ground Gallery” .
Livadhiotis City Hotel se află la o distanță de 120 metri de Biserica Sfântul Lazăr, la 300 metri de Moscheea Djami Kebir, la 400 metri de Fortul Medieval, locul de unde începe faimoasa Promenadă Phinikoudes (Promenada Palmierilor) .
Hotelul este structurat pe două anexe. Prima, cu trei etaje, are camere cu vedere la străzile Pavlou Valsamaki și Nikolaou Roussou. A doua, cu două etaje, are camere cu vedere la Odos Nikolaou Roussou și către curtea interioară unde se află terasa restaurantului. Trecerea între cele două anexe se realizează printr-un hol de tip plan înclinat prevăzut cu balustradă și pardoseală specială pe care nu se alunecă. Administrația oferă spre cazare 99 de camere de diferite tipuri: family room, double room și triple room. Cele familiale includ o zonă de relaxare și un balcon mai mare față de celelalte. Printre facilitățile oferite se numără: acces gratuit la servicii internet în toate spațiile, terasă interioară, snack-bar, restaurant, aer condiționat în zone publice, servicii ascensoare, concierge, spălătorie și curățătorie chimică, servicii rent-a-car, birou info-tourist, magazine de proximitate, spațiu internet, room-service, facilități pentru oaspeți cu dizabilități, sală de conferințe, salon coafură-frizerie (la cerere și contracost), recepție nonstop.
În toate camerele și spațiile publice din hotel fumatul este strict interzis, cu excepția terasei din curtea interioară și pe balcoane. Un lucru trebuie avut în vedere cu maximă grijă: în Cipru folosirea prizelor se face după model britanic. Adică este nevoie de un adaptor tip G care poate fi solicitat de la Recepție în schimbul unei garanții de 10 euro care se înapoiază la sfârșitul sejurului. Asta în cazul în care Recepția dispune de așa ceva. Am ales varianta să-mi cumpăr unul de la un magazin din apropiere pentru care am plătit 2 euro.
Sosirea pe Aeroportul Internațional Larnaca s-a efectuat pe 3 august, în miez de noapte, și asta din cauza decolării cu trei ore întârziere din București. Nu mai intru prea mult în detalii că nu doresc să umplu spațiul cu acestea. La preluarea bagajelor am așteptat aproximativ 50 de minute deoarece la aceeași bandă erau descărcate trei zboruri sosite la intervale scurte: Birmingham, Cluj Napoca și București. Atenție mare să nu pleci cu bagajul altuia din greșeală! Noi, cei veniți din București, le-am ridicat ultimii. Un reprezentant local ne-a aștepat după luarea bagajelor și ne-a condus către parcare unde așteptau autocarele de transfer. Împreună cu doi prieteni, cuplu, am fost debarcați în apropiere de hotel printre ultimii. Fix la ora 02:00. La Recepție urma să avem o surpriză de proporții: eu figuram cu sejur dublu, perioada 02.08 – 16.08, în regim single, însă prietenii mei aveau cazare începând cu data de 09.08. Recepționerul, cu o față adormită și o engleză slabă, încerca să ne convingă de acest lucru deși pe voucherul lor de cazare scria clar: sejur în perioada 02.08 – 16.08, în cameră familială. În cele din urmă situația avea să se rezolve când tipul a izbutit să găsescă datele corecte în calculator. Dar, a trecut ceva timp în care nervii au fost întinși la maxim. Pentru acest fapt nu a primit„nici cea mai mică atenție!” Însă, problemele nu s-au oprit aici. Eu am primit o cameră tip family, cu spațiu de relaxare și balcon mare, la etajul 2, deși eram singur. Foarte ciudat! Prietenii mei erau înghesuiți într-o camera tip single la etajul 1. Ce se întâmplase practic? Tipul de la Recepție încurcase camerele noastre. Le-am cedat„apartamentul” prietenilor primind în schimb micuța cameră de la etajul 1. Eram decis să anunț acest lucru la Recepție, a doua zi, dar nu am mai făcut acest lucru.
Camera 120. Spațiul în care m-am cazat se află la etajul 1, cu parchet laminat pe jos și două paturi twin. La intrare, în dreapta este baia, iar la stânga dulapul pentru haine. Aici am găsit 10 umerașe, o masă cu fier de călcat, o pernă, o pătură și seiful electronic. Lângă dulap era suportul pentru bagaje. Baia, relativ mică, cu gresie pe jos și faianță pe perete, dotată corespunzător: cadă cu duș, chiuvetă, prosoape de față și corp, consumabile cosmetice, pahare tip suport pentru pieptene și periuțe de dinți. Prosoapele erau schimbate zilnic, dar trebuie să fie aruncarte la podea, ca să știe personalul administrativ că dorești acest lucru. Camera nu era prea mare (20 mp), dar potrivită pentru o singură persoană. Din dotările acesteia: masă rotundă cu picior de lemn, două paturi twin, noptiere la marginea paturilor (pe una dintre ele era telefonul de cameră), două scaune, birou, mini-bar (gol), oglindă de perete, cană electrică pentru ceai și cafea, pliculețe de ness și zahăr, lapte condensat, televizor fixat în perete care avea în bandă doar 12 programe (nici unul în limba română), dar putea fi logat la internet și youtube. În camera 208, cedată prietenilor, era televizor de generație veche, cu tub, care nu suporta accesul la noile tehnologii. Lângă televizor, pe perete, era expus un tablou cu pictură modernă și o tematică pe care nu mi-am bătut capul s-o înțeleg. Tot pe perete deasupra holului de la intrare era montat aparatul de aer-condiționat. Patru aplice - două lângă paturi, una în holul de la intrare și alta la oglindă – asigura iluminatul artificial. Pe timpul zilei dacă trăgeam draperiile aveam lumină de afară, dar și vedere la stradă unde erau magazine și restaurante unul lângă altul. O distanță extrem de mică care atentează la intimitate. Balconul este micuț, cu balustradă din fier forjat și sticlă groasă, dotat cu două scaune și o măsuță din plastic. După cum am mai spus vederea este la strada, iar distanța mică intre clădiri, periclitează intimitatea. Trebuia să fiu atent cum ies îmbrăcat.
Personalul administrativ intra zilnic în cameră pentru a schimba prosoapele și a ridica gunoiul. Așternuturile au fost schimbate la jumătatea sejurului. Persoana care s-a ocupat de zona etajului 1 era originară de pe plaiurile noastre. De fapt trei femei din Romania și o rusoaică asigurau serviciul de curățenie în tot hotelul. Programul lor începea la ora 07:00 și lua sfârșit la ora 15:00 (inclusiv sâmbăta și duminica). Româncele noastre aveau o vechime de peste 15 ani în Larnaca.
Livadhiotis City Hotel oferă regim de cazare doar cu mic dejun inclus. Cel puțin asta au fost ofertele pentru 2024. Pandemia a dus la schimbarea politicii administrației hotelului. Bucătăria este în grija a doua femei, o româncă cu vechime de 17 ani și o poloneză, iar servirea se face în regim de bufet suedez. De la conaționala noastră am aflat că înainte de pandemie când se asigurau cele trei mese zilnice servirea la mese și bar o făceau trei tineri bulgari și o româncă. S-a renunțat la serviciile lor, iar la bar a rămas românca și un cipriot. Din păcate fata nu a vrut să vorbească pe limba noastră în timpul cât serveam ceva la bar. Doamna de la bucătărie mi-a confirmat că nu vorbește decât în greacă și engleză. De fapt, în cele două săptămâni petrecute în Larnaca, am întâlnit câțiva conaționali la taverne și restaurante care au discutat cu noi doar în limba lui Shakespeare.
Micul dejun a fost în aceeași nuanță zilnic: omletă, ouă fierte, ouă ochiuri, fasole scăzută, cartofi prăjiți și fierți, cârnăciori fierți, bacon prăjit, trei tipuri de brânză, trei tipuri de mezeluri, salată de roșii cu castraveți, măsline negre și verzi, pâine feliată albă și neagră, pâine prăjită, chifle, croasante, gem, unt, miere, iaurt, crema de ciocolată, fructe (mere, banane, pere, pepene, ananas), prăjituri. La dozatoare se servea sucuri, cafea și ceai. Chiar dacă nu era diversificat, micul dejun s-a dovedit extrem de consistent.
Zona de lobby. Spațiu nu excesiv de mare, dar impunător prin eleganță. Intrarea se face prin Odos Nikolaou Roussou. În fața intrării este Recepția și cele două lifturi. Pe timpul zilei serviciul este asigurat de fete zâmbitoare, gata oricînd să ajute. Mister Livadhiotis își face și el prezența, involuntar sau când este solicitat în vreo problemă urgentă. La stânga Recepției este Restaurantul cu sala de mese și terasa din curtea intrioară. În stânga cum intri de pe stradă, și la dreapta Recepției, avem Barul care primește clienții atât în interior cât și pe terasa exterioară cu scaune și fotolii confortabile. O scară albă din marmură duce la mezanin unde sunt toaletele, sala de conferințe, internet-office și birourile administrației hotelului. Zona de Bar este dotată cu trei ecrane video, o pianină, plante exotice, un sistem de iluminat fantezist și obiecte de cristal.
La final, într-o concluzie, Livadhiotis City Hotel reprezintă locația ideală de cazare, în orice anotimp, pentru persoane nepretențioase, familiști sau oameni de afaceri, dornice de un sejur liniștit și relaxant. Aici am găsit gazda potrivită și o recomand și altora.
Anul Nou să vă aducă multă sănătate și inspirație în alegeri pentru vacanțe reușite!
Trimis de ovidiuyepi in 02.01.25 10:57:09
- A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
- Alte destinații turistice prin care a fost: Turcia Italia Malta
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovidiuyepi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 34.91145200 N, 33.63598500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ovidiuyepi: Știu hotelul, l-am remarcat în plimbările făcute între fort și biserica Sf Lazăr. Cred că ai făcut o alegere bună atât ca poziționare, cât și ca raport preț-facilități.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Da, da!” În camere fumatul este strict interzis” . Se fumează din greu in camere. Iubesc Orientul.
Toți românii din Cipru sunt simpatici si foarte muncitori. Insula e plină de migranți din Africa si Orientul Mijlociu. Materialul prezentat este foarte bun pentru un turist care vrea să se cazeze la Livadhiotis
Hotelul este așezat intr-o zonă strategică extraordinară, exact in centrul vechi istoric din Larnaca lângă biserica Sf. Lazar, fortul medieval si se află in apropierea plajei. Asta e punctul lui forte. LXXXVIII
@Carmen Ion: Aveti dreptate! L-am considerat de la bun inceput bine pozitionat! Raportul calitate-pret a fost unul OK!
Va multunesc pentru ecou !
La multi ani!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2016 Trecerea dintre ani pe insula Afroditei — scris în 15.01.16 de rora din CâMPINA - RECOMANDĂ
- Oct.2012 Livadhiotis City Hotel - Larnaca — scris în 03.11.12 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Un concediu asa cum am asteptat de mult — scris în 18.08.10 de rodica1roman* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Cipru de vis... in opinia mea — scris în 14.06.10 de analia02 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2009 Un concediu reusit — scris în 27.07.09 de adaniela24 din IASI - RECOMANDĂ