ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.11.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 5 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Billund, orășelul companie. Primul LEGOLAND

TIPĂREȘTE

Drumul de acasa pana in Billund

“Stimati pasageri. A inceput imbarcarea pentru zborul... operat de KLM cu destinatia Amsterdam.

Ma indrept spre scaunul meu din partea frontala a avionului si reusesc cu greu sa gasesc un loc deasupra capului pentru bagajul de mana. O noua cursa rezervata 90%, desi este o zi de luni ora 13:55. O masa colorata de de romani, asiatici, englezi, africani se scurge pe culoarul ingust al avionului pentru a ajunge in capitala Olandei, Amsterdam.

Dupa aproximativ 2 ore jumatate de zbor, aterizam la timp pe Marele Aerport Schiphol. Ar trebui sa nu imi fac griji, doar am aproximativ 50 minute pana la decolarea spre Billund, dar sistemul este facut asa incat trebuie sa trec din nou pe la control pasapoarte aflate la capatul terminalului unde aterizasem. Ma grabesc ajutandu-ma de benzile rulante orizontale puse la dispozitia pasagerilor. In mai putin de douazeci de minute reusesc sa ajung la poarta desemnata zborului catre Billund.

Dupa mai putin de o ora din momentul decolarii, mesajul « Welcome to Billund », rostit de una dintre stewardese ma scoate din starea de motaiala si ma umple de bucurie. Slava Cerului ca am ajuns, parca nu se mai termina cursa asta! Avionul ca de obicei plin si zgomotos din Amsterdam precum si diferenta de presiune imi daduse o stare de molesala combinata cu irascibilitate. Pe langa pasagerii din gama oameni de afaceri sau lucratori sezonieri mai exista si gama copii nu neaparat foarte linistiti! Dar bine ca am ajuns.

Biletul de avion a costat 320 EUR (Bucuresti-Amsterdam-Billund si retur) luat cu 2 luni inainte cu KLM. Existau si variante mai ieftine cu cateva zeci de eur la Airfrance sau Lufthansa ambele cu escala, dar avand in vedere numarul de greve avute de cele 2 companii am preferat varianta mai sigura.

Aeroportul din Billund, al doilea ca marime din Danemarca dupa cel din Copenhaga (Copenhagen Airport), este relativ redus ca dimensiuni daca il compar chiar si cu cel din Otopeni Henri Coanda, dar cochet: cu nivel 0 unde gasesti salile de asteptare pentru diferitele curse, nivel 1 unde se afla diferite magazine de haine, magazin de jucarii Lego, loc de joaca pentru copii cu jucarii Lego, o librarie, cateva magazine de suveniruri si cosmetice precum si o sala centrala de asteptare. La nivel +2 sunt in principal doar restaurante.

Avand in vedere ca hotelul la care am fost cazata se afla la o distanta mica de statia de autobuz Legoland (aflata la mai putin de 3km de aeroport), am hotarat sa ma deplasez cu acest mijloc de transport in defavoarea taxi-ului. Am fost usor surprinsa cand am observat ca din multimea de oameni care s-a revarsat din avion la momentul aterizarii, nimeni nu a ales autobuzul in afara mea, indreptandu-se mai toti catre parcarea din corpul alaturat aeroportului. Am avut parte de un tratament de VIP la pret redus- o cursa cu un singur pasager –eu. Pret platit direct la sofer a fost de 22 Kr (app 12 RON). Autobuzele circula aproximativ din sfert in sfert de ora de la aeroport spre centru si invers, asa ca din punctul meu de vedere sunt cea mai economica si eficienta metoda de transport. Dupa mai putin de 15 minute am coborat in fata celebrului parc de distractii Legoland si mi-am continuat cei 200m pe jos pana la hotelul Propellen unde am fost cazata. Aici voi reveni cu un un review separat.

Despre vreme, vara si Sankthans

In mijlocul lunii iunie vremea a fost superba pentru umblat (nu pentru baie sau bronzat): Aproximativ 20-24 grade ziua si spre 16 noaptea daca nu batea vantul sau putim mai frig in cazul in care era vant, cerul a fost mai mult inorat, fara sa fi avut vreo zi de ploaie. Pentru mine a fost vreme de pantaloni lungi si jacheta usoara, pentru copii localnicilor de maneca scurta si fustite, depinde din ce parte privesti lucrurile.

Despre vara... si ziua de vara este pana in seara... Tare mult tanjeam dupa o zi lunga lunga sa nu se mai termine lumina, sa adorm pe zi si oricat de devreme m-as trezi sa nu fie intuneric. In Romania nu este cazul dupa cum bine stiti :). Dar in Billund... am adormit intr-o seara pe la ora locala 23 si era amurg; m-am trezit in alta noapte pe la 3 dimineata si deja vedeam pe geam obiectele in clar. (sincera sa fiu am realizat apoi de ce nu reusea sa adorm si am tras jaluzele complet, dar ca experienta a fost foarte frumos).

Pe langa zilele de vara aproape fara noapte, am avut norocul sa ma aflu in Danemarca pe data de 23 iunie – Sarbatoarea Ajunului Sfantului Ioan (Sankthansaften) . Potrivit traditiei, era ziua in care vichingii vizitau fantani tamaduitoare si aprindeau ruguri cu speranta ca asa vor alunga spiritele cele rele. In Epoca Medievala, in seara respectiva, vracii isi faceau proviziile de plante medicinale pentru intreg anul. Incepand cu secolul XX rugurile a fost “populate” cu vrajitoare din carpe si paie, in amintirea epocii in care arsul pe rug a oamenilor era o practica comuna. Astazi fantanile tamaduitoare au fost uitate la fel ca si culesul de plante in clar de luna, dar arsul pe rug a papusilor de paie a supravietuit. In jurul focului amplasat de obicei la malul marii, (dar in lumea moderna se intalneste peste tot- eu l-am gasit in gradina hotelului la muulti kilomentri de mare) se aduna grupuri de prieteni, se fac gratare, se canta celebrul imn “vi elkser vort land” (ne iubim patria), intr-un cuvant, o mare petrecere la care lumea in general se simte bine.

Dar sa revenim putin la Billund in sine:

Oraselul este situat in partea de Sud a Danemarcei in interiorul continentului, aflandu-se la app 30 km fata de Vejle, capitala regiunii si la app 3 ore de mers cu masina de Copenhaga. Are mai putin de 6500 de locuitori si pe langa institutiile clasice (biserici, scoala, primarie, statie de pompieri, dispensar) nu ar impresiona la prima vedere cu absolut nimic. Mai exista un parc inverzit si impadurit cu lac pe miloc si sculpturi executate de tineri artisti, un hipodrom, un bazin de inot cu tobogan acoperit, cateva magazinele in centru pe care le gasesti pe toate inchise dupa ora 18, cateva restaurante cu terasa, multa multa verdeata, aer curat pe care la noi l-am gasit doar in zonele montane si cam atat... Cu toate acestea, turistii abunda mai ales vara si toamna. De ce? Deoarece aici a fost construit din anul 1968 primul parc tematic LEGOLAND. In plus in 2009 a aparut parcul acvatic si centrul de activitati Lalandia care a intregit imaginea promovata intens de autoritatile locate de «Billund- capitala copiilor ». Sa nu uitam ca de la inceputul secolului XX orasul a devenit sediul central permanent a firmei LEGO, despre care as dori sa scriu putin in cele ce urmeaza, cu atat mai mult cu cat in anul 2015 a castigat potrivit Brand Finance titlul de « cel mai puternic brand din lume » :

Scurt istoric Lego: Firma s-a nascut prin anii ‘30, la initiativa lui Ole Kirk Christiansen, un tamplar priceput ce initial a produs si vandut jucarii/ cuburi din lemn. Numele « lego » provine din expresia daneza « leg godt » semnificand in traducere oarecum libera« joaca bine ». Prin anii ’50 din motive economice, firma incepe sa produca si cuburi din plastic interconectabile. Dupa o perioada in care ambele materiale merg in paralel, inlocuirea plasticului cu lemnul devine inevitabila, caci asa piesele se pot conecta intre ele si apoi desface mult mai bine si mai repede. La sfarsitul anilor ‘60 apare linia de produse Duplo, destinata copiilor mici (de peste un an). Piesele sunt de doua ori mai mari, mai late, mai inalte decat piesele obisnuite. Cu toate aceastea pot fi imbinate perfect cu cele din linia lego clasic. Zece ani mai tarziu firma a inceput producerea primelor figurine si introducerea liniei Lego technic. Brandul detine recordul pentru cea mai mare macheta construita vreodata, prin modelul X Wing, ce reproduce la scara 1:1 aeronavele spatiale din seria Razboiul Stelelor.

Parcul Legoland din Billund

Este primul parc din lantul Legoland si a fost deschis in 1968, fiind principala atractie turistica in Danemarca dupa Copenhaga.

Pe langa cel Billund, in Europa mai exista un Legoland in Marea Britanie si in Germania.

Spre deosebire de alte parcuri de distractie (gen Disneyland), se adreseaza in principal copiilor mai mici de 11 ani, avand un numar mai redus de atractii cu adrenalina (roller-coaster) si mai multe distractii pentru copii mici. Pe de alta parte, se lauda cu un puternic caracter educativ, prin instalarea atractiilor gen Scoala de Soferi pentru copii, instrumente muzicale interactive, gradini Duplo, etc).

Parcul se deschide in martie si se inchide in octombrie. Programul zilnic este mai scurt in lunile mai-iunie (atractiile sunt deschise in perioada 10-17, iar parcul in sine ramane deschis in intervalul 10-19) si mai lung in lunile iulie-august (10-19 atractiile; 10-21 parcul). De verificat totusi pe site-ul Legoland programul de functionare pentru zilele in care doriti sa il vizitati, ca sa nu aveti surprize neplacute.

Ca si observatie, in cazul in care de exemplu ajungeti in ziua cu 10-18 atractii si 10-20 parc : pana la ora 17 :30 intrarea este pe baza de bilet. Incepand cu ora 17:30 intrarea este libera si daca aveti noroc, puteti incerca atractii pana la ora 18 fara niciun cost. Dupa ora 18, tot “ce se misca” se inchide, dar inca va mai puteti plimba prin parc, sa admirati machetele celebrelor monumente din lume sau vreo mini padure tropicala tot pe gratis.

Ca si in Disneyland, toate atractiile sunt cotate pe categorii de varsta si inaltime si evidentiate aceste cerinte printr-un personaj Lego cu inaltimea respectiva la fiecare intrare spre distractii.

Personal nu am incercat mancarea din restaurante. Cu toate acestea, am reusit sa imi fac o parere asupra felurilor servite: Cu multe denumiri si arome, felurile sunt cam in aceeasi gama- pizza si paste, salate, cartofi prajiti, carne gatita cat mai rapid in diferite forme, inghetata si fructe. Preturile sunt pentru toate buzunarele de la Hotdog la 20DKK/bucata la family buffet (bufet suedez) 200DKK/persoana.

La intrare, exista si zona de magazine Lego, ce vand pe langa muuulte jocuri lego de la cele mai simple cu cateva piese la cele mai mari si complexe si multe hainute pentru copii. Nu va asteptati sa gasiti vreun chilipir aici, caci nu este cazul (un tricou marca Duplu pentru copil de 3 ani, echivalent a 15 EUR...)

La fel ca si in Disneyland, parcul este impartit in mai multe zone tematice, pe care le voi prezenta mai jos.

Zona Miniland:

In inima parcului se afla zona de miniaturi construite din bucati lego. In decurs de cateva zeci de minute treci pe langa un parc de mori de vant unde macarale se misca, moristile se invartes, au fost modelate diverse centre istorice cu Catedrale unde clopotele bat, poti vedea ce inseamna o piata scandinava, poti admira un port cu nave de mici si mari dimensiuni in miscare sau poti fi martorului decolarii unei rachete Nasa cu fum si zgomot.

Pe langa plimbare, exista si varianta trenulete : Lego train- face inconjurul parcului ca sa ai o privire de ansamblu. Monorail- este un trenulet suspendat la 4 m deasupra pamantului dar care spre deosebire de trenuletul lego ruleaza deasupra unei suprafete mai mica de 50m.

Miniboats- este o plimbare cu barcuta pe apa pe langa monumente celebre construite din piese lego dintre care pot enumera Kronborg Castle, Statuia libertatii, Osaka, Acropole. Pe langa

Legotop- Liftul cu ferestre transparente te poarta pana in varful turnului de 36 m. De aici poti avea o imagine panoramica asupra locului.

Froghopper- copii sunt legati/ asigurati de un fel de canapea cu locuri, ce este propulsata in aer

Lego safari- tot un fel de trenulet care te poarta printr-o imitatie de jungla/ safari. Pe langa vegetatia luxurianta naturala, veti admira pasari flamingo, tigri si lei, zebre si girafe, chiar si crocodili. Imaginea este intregita de sunetele specifice zonei

Caterpillar: un alt nume pentru “buburuzele” de la noi, doar ca se invart in cerc cu viteza mai mare

Traffic school: contra unei taxe suplimentare (de 50 kr) si pe baza de rezervare prealabila, copii intre 7 si 13 ani invata regulile de baza ale condusului in Danemarca. Proiectul este sustinut impreuna cu SEAT.

1. Legoredo Town:

Lego Canoe: Un fel de montagne russe pe apa: in loc de vagon sunteti in canoe ce urca si coboara pe apele ïnvolburate. In timpul calatoriei veti trece pe langa diverse animale lego (ursi, pume, serpi cu clopotei) ce scot diverse sunete.

Lego mine: aici copii invata sa cearna äur, pe care apoi in schimbul unei taxe suplimentare il pot transforma intr-o moneda stralucitoare.

Western ride- binecunoscutul carusel pe caluti de lemn existent si la noi in tara in toate balciurile si parcurile de distractie. Nimic mai mult sau mai putin, exclusiv pentru copii sub 150 cm.

Ghost- the haunted house – mergi printr-un fel de labirint de oglinzi si vezi fantome/figurine lego. Daca indrepti lanterna descoperi diferiti monstrii. Pe moment masina profesorului traznit care te propulsa in aer si apoi te lasa sa cazi liber este inchisa. De aceea nu exista limita de inaltime pentru casa bantuita.

Nu lipsesc din peisaj muntii in care sunt sculptati figuri celebre din instoria Statelor Unite precum si statuia marelui indian, pazita de un lup cenusiu din piese lego.

2. Imagination zone:

Lego studios- varianta 4D de film cu personaje/omuleti lego.

Atlantis by Sea life- un acvariu enorm cu pesti de diverite marimi, inclusiv rechini. Esti pus intr-un fel de submarin cu ajutorul caruia pleci incautarea orasului Atlantis. Ajuns la destinatie, descoperi diferite acvarii mai mici unde poti atinge diferitele creaturi cum ar fi crabi sau stele de mare.

3. Adventure land:

The temple: Atractia simuleaza un sit arheologic egiptean. In semi-intuneric, turistii sunt asezati in “jeepuri” ce inainteaza pe sine. Toti sunt inarmati cu pusti cu laser si joystick-uri cu care trag cat pot de bine in diferitele chestii (monstrii) ce le ies in cale

The temple games- joc de impuscat chestii (asemanatoare cu cele clasice de la noi cu tras cu pusca de la balciuri). Este contra cost

Falk fire brigade- cine este cel mai rapid dintre masinile de pompieri pe care le conduceti

Adventure path- un fel de labirint in care trebuie sa va gasiti calea de iesire

Extreme racers- unul din montagne-russe-urile destinate copiilor peste 120 cm. Te urca pana la 16m inaltime dupa care esti lasat sa cobori foarte abrubt. Urmeaza o serie de zig-zaguri ametitoare.

Jungle racers- plimbare cu scuterul pe apa. Ca si element de surpriza, trecatorii de pe uscat pot detona “bombe” subacvatice prin apasarea unei manete de de pe tarm. Astfel este generat un jet puternic de apa, suficient cat sa ude atat pe cei din scuter cat si pe cei de la mal.

4. Knight’s kingdom :

Viking river splash : Esti pus intr-un fel de vartelnita plutitoare ce este codusa prin apa cu ajutorul unor sine. Atractia principala este ca vei aluneca impreuna cu vartelnite pe un fel de cascada.

The dragon : In interiorul unui castel medieval ai ocazia sa vezi diferitele aspecte ale vietii de atunci cu sabii si vrajitori, dragoni si comori. Esti asezat

intr-un trenulet sub forma de dragon. Cand totul pare calm si linistit, apare elementul surpriza... trenuletul accelereaza brusc si urmeaza zona cu sine foarte virajate.

Pe langa atractiile mentionate mai sus, poti asista la o piesa de teatru de papusi in aer liber unde la anumite ore apar printi si printese, specifici epocii medievale.

Am mai vazut o fantana strajuita de o vrajitoare si “locul printesei” (un fel de mic foisor decorat in roz in in care te poti fotografia)

5. DUPLO Land- pentru copilasii mici.

Casutele duplo –unele din machetele celebre dublo (Politie, Pompieri) marite de app 15 ori.

Duplo Airplane

Legondol- roata mai mica

6. Pirate land

Pirate splash battle:, esti imbarcat pe un vas inarmat cu tunuri cu apa. Te lupti cu celelalte barci aflate pe « mare » sau cu cei de pe uscat.

Pirate boats- alte barcute (de data aceasta lente) care intra printr-un munte. Acolo veti gasi povestea piratilor neinfricati.

The lighthouse- asezat intr-un scaun, trebuie cu ajutorul mainilor sa te ridici pana in varful turnului. Apoi cobori la fel.

7. Polar miniland

Penguin bay- un acvariu enorm unde traiesc pinguini “ in carne si oase”. Inoata linistiti spre deliciul copiilor si parintilor.

Ice pilot school- robotul programat de tine in prima parte a “distractiei”, iti executa comenzile si te balanseze in diferite moduri

X wing model display- cea mai mare macheta construita vreodata de lego

Polar X-plorer- Cel mai noi roller- coaster din parc. Mie personal mi-a placut cel mai mult dintre toate atractiile parcului. Se incearca creerea atmosferei de la Pol-cu ursi polari si cu pinguini, dar si cu exploratori curajosi. Atunci cand te astepti mai putin vei avea o cadere « in gol » cu trenuletul. Experienta unica, ce mai!

In concluzie, recomand cu caldura Billund si Legoland familiilor cu copii!


[fb]
---
Trimis de lady_anca81 in 14.01.16 10:49:36
Validat / Publicat: 14.01.16 13:06:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE SCANDINAVE.

VIZUALIZĂRI: 27639 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Osaka
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23600 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

Admin
[14.01.16 13:05:54]
»

Excelente impresiile/recomandările

Mutat în rubrica "Legoland (parc de distracții) [Billund], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

-

Avand in vedere ca hotelul la care am fost cazata se afla la o distanta mica de statia de autobuz Legoland

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Dan-Ioan
[14.01.16 15:11:54]
»

@lady_anca81 -

Felicitări - frumos, util, detaliat, lectură plăcută și interesantă! Mă încurcă ”Aeroportul din Billund, al doilea ca marime din Danemarca dupa cel din Stockholm” Am fost la Stockholm și aș fi jurat că e în Suedia Poate aranjăm cu webmasterul să ”fixeze” eventuala eroare.

Aș fi vrut să văd și componența echipei, m-am în stânga ecranului, dar n-apare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
lady_anca81AUTOR REVIEW
[14.01.16 16:51:31]
»

@Admin:

Asa cum a semnalat corect un utilizator rog editare in text aeroportul billund este al doilea ca marime dupa copenhaga nu stockholm. Imi cer scuze pt inexactitate

lady_anca81AUTOR REVIEW
[14.01.16 16:57:03]
»

@Dan-Ioan:

Multumesc pt corectare text. aveti dreptate.

Ref la echipa, aici am fost din pacate singura intr o delegatie. Peste vreo 2 ani imi doresc sa o iau si pe fata mea. trebuie totusi buget marisor caci danemarca nu e sub nicio forma ieftina

webmasterX
[14.01.16 17:05:37]
»

@Dan-Ioan, @lady_anca81 -Rezolvat!

lady_anca81AUTOR REVIEW
[15.01.16 08:21:57]
»

@Admin -

@WebmasterX - Coordonatele GPS sunt corecte.

multumesc pentru modificare in text.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expert
[12.05.16 12:55:50]
»

Buna,

O sa ajung si eu la Billund in august 2016, si o sa fiu cazat la acelasi hotel, imi puteti spune mai multe si despre hotel - nu ati mai revenit cu recenzia?

Unde se poate manca in zona? Merita sa inchiriez masina sa ma plimb in zona?

Multumesc

bmiruna
[10.10.16 16:18:28]
»

@expert: Foarte interesant articolul, intr-adevar! Multumim! Si noi mergem la anul, in august... Poate ne mai sfatuim.

LTZ
[29.12.16 23:43:13]
»

@expert: Buna,

as vrea si eu detalii, te rog, in legatura cu posibilitatile cele mai optime pentru masa, dat fiind faptul ca, cazarea contine numai micul dejun.

Sunt accesibile preturile la restaurantele din Legoland sau este vreun restaurant prin preajma mai economic?

Mergem in iunie, si sunt curioasa cat cash pot lua cu mine deoarece la plata cu cardul se percep anumite comisioane?

Multumesc anticipat, LTZ

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
expert
[30.12.16 00:02:54]
»

@LTZ: Buna,

Am fost in Billund in august 2016, cazat la hotel Propellen. Trebuie sa tii cont ca Billund este de fapt un orasel mic, cam ca Otopeni. Adica aeroportul, parcul de distractii si hotelul sunt pe o distanta de 5 km. Eu am inchiriat masina - si a fost foarte ok, ai parcari si te mai poti plimba in zona.

Legat de mancare - nu prea sunt multe optiuni, eu nu am gasit ceva sa recomand, exista un supermarket in Billund - unde gasesti cam de toate, la preturi normale.

In ziua cand am fost in parcul de distractii, am mancat acolo - mancare e scumpa 20-25E de persoana un pranz.

Alte optiuni sunt restaurantele din hotel - http://www.propellen. dk/En/Restaurant/A-la-carte ai mai multe detalii aici, sau mai sunt cateva restaurante in Billund, apar si pe tripadvisor, dar sunt la fel de scumpe, cam pe 20 de euro / persoana o masa, daca te limitezi.

https://www.tripadvisor.com/Restaurants-g189531-Billund_South_Jutland_Jutland. html

Eu am mancat din restaurantul hotelului, de la supermarket sandwich-uri seara cand eram prea obositi sa mai iesim, in parcul de distractii si intr-o zi in Aarhaus, un oras pe care l-am vizitat - dar la vreo 150 km de Billund.

Atentie!! Mai mult de 1 zi, nu prea ai ce sa faci in parc, e destul de mic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
LTZ
[30.12.16 10:32:35]
»

@expert: Iti multumesc pentru detalii, care este supermarketul pe care l-ai amintit? eventual ai adresa?

expert
[30.12.16 10:43:25]
»

@LTZ: Cu placere,

Se numeste SuperBrugsten - este similar megaimage, daca le stii pe cele din Bucuresti. superbrugsenbillund.dk

Ai de mers cam 10 minute de la Legoland pana la magazin, cum am mai zis, Billund, este un orasel mic.

Cred ca e singurul supermarket - nu ai cum sa-l ratezi, eu l-am gasit pe google maps, la o simpla cautare.

Are de toate, cred ca si ceva semipreparat, nu are mancare gatita ca la Carrefour - dar e ok pentru chestii rapide.

Mai e o pizzerie, care e tot in zona, am zis ca revin si poate mananc acolo, dar nu am ajuns, am mancat pizza chiar in LegoLand, e ok, acceptabila.

Google Maps

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
LTZ
[31.12.16 10:40:49]
»

@expert: Merci, am gasit si eu pe harta marketul, intradevar este aproape. Din cate am inteles in pretul biletului sunt incluse mai toate plimbarile si distractiile, asa este?

expert
[31.12.16 13:53:15]
»

@LTZ: Buna,

Biletul include totul - ca si distractie - doar ca se formeaza cozi - exista o aplicatie pentru telefon, de la legoland, care are harta + timpul cat trebuie sa astepti pentru o atractie. Poti sa te orientezi dupa ea, ca sa castigi timp. Cu bani sunt produsele alimentare si suvenirurile.

Biletul e bine sa-l iei de pe internet, online, ca sa eviti cozile + e mai putin mai ieftin, dar trebuie sa stii exact ziua/zilele cand vei fi acolo. Poti intra cu apa, mancare, etc, nu te controleaza nimeni.

O zi este suficienta pentru tot parcul, doua zile sunt la limita, un pic prea mult.

Atractia ce mai impresionanta este ICE PILOT - vezi pe youtube - este sub forma unei capsule pe care o poti configura ca si miscari, eu am fost de 3-4 ori aici.

LTZ
[02.01.17 12:33:00]
»

@expert: Buna,

Iti multumesc pentru detailare, am rezervat biletele de intrare impreuna cu cazarea si masa, am sa descard aplicatia de care ai pomenit ca sa stiu care atractie este mai putin aglomerata.

Cu multumiri, LTZ

bmiruna
[01.02.17 14:13:19]
»

@expert: Buna! Ne mai impartasesti si noua din experienta la Legoland/Billund? Cred ca ne-ar fi de ajutor. Multimim!

expert
[01.02.17 15:17:37]
»

@bmiruna: Multumesc de sugestie, o sa fac un review separat, cu cazare, transport si mici sfaturi care ajuta. Incerc sa-l compun si sa il postez in seara asta pana cel tarziu maine.

LTZ
[02.02.17 10:12:11]
»

@expert:

Buna, astept si eu cu nerabdare, noi plecam pe 18 iunie.

bmiruna
[02.02.17 11:19:56]
»

@LTZ: Putem vorbi pe privat? Sa ne sfatuim in legatura cu programul excursiei samd? Cat intentionati sa stati, ce mai vizitati in afara de Legoland, cum faceti cu cazarea etc... ?

LTZ
[02.02.17 12:24:48]
»

@bmiruna: ti-am scris mesaj privat

LTZ
[26.03.17 11:24:11]
»

@LTZ: Buna, ai ceva noutati referitor la Legoland?

OvidiuB
[04.09.17 16:16:50]
»

buna tuturor. pentru cei care vor sa mearga e bine sa stie ca daca preturile la jucarii sunt relativ cam aceleasi din Ro, preturile la mancare (mai ales in parc, dar nu numai) sunt "usor" diferite. cum e vorba de o tara in care salariul mediu net e de aprox. 3100 euro... un hot-dog costa 30dkk iar o bere (halba de 500ml) 70dkk (aprox. 10 euro!). altfel mancarea este ok, spre diferenta de cafea, care este... subtire, dar evident tot scumpa.

pentru cei care stau in hotel sau in "sat" recomand linistit Lalandia. Aici puteti gasi o pizza foarte buna, iar la etaj puteti consuma pe principiul cat poti la pret fix. (200dkk adultii si 100dkk copii). au si un mini-market. dar atentie, tara nordica fiind ei inchid pe la ora la care romanul abia se gandeste unde "sa iasa"...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
OvidiuB
[04.09.17 16:25:43]
»

scuze ca-mi permit sa completez. chiar daca adrenalina nu e la nivelul altor parcuri de distractii, e bine sa va ganditi la ce si cand ati mancat cand ma suiti in "trenulete" si mai ales la ice pilot school; daca setati nivelul de dificultate peste 3 e bine sa fiti atenti (mai ales la cap) deoarece miscarile vor fii putin mai rapide si mai sacadate motiv suficient sa va intrebati daca nu exista si un buton de panica...

bmiruna
[05.09.17 12:37:30]
»

@OvidiuB: DA, intr-adevar!! Ice Pilot e cel mai "tare" ca senzatii. Si eu ma gandeam ca ar trebui un avertisment la intrare sa nu fi mancat si ce se intampla daca se urca cineva care tocmai a mancat, nestiind ce il asteapta. Noi ne-am dus la Polar Ice si la Ice Pilot inainte de pranz. Dupa - exclus! Oricum, mi s-a facut rau la propriu (cu greata, ca la raul de masina), chiar pe treapta mica, 2. Noroc ca stomacul era gol

Cat astepti si te uiti la altii ti se pare ca dureaza putin. Dupa ce te urci, te intrebi daca se va mai termina vreodata Noua ne-a placut, ne-am dat si pe 4, dar nu recomand decat "expertilor" si luat treptat. Nu incercati de la inceput pe o treapta superioara.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bmiruna, expert, lady_anca81, LTZ, OvidiuB
Alte impresii din această RUBRICĂLegoland (parc de distracții) [Billund]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.2971568107605 sec
    ecranul dvs: 1 x 1