GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Le Clos Des Medievales Hostel [Le Thoronet](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Despre (In)Fundatura medievalilor
Nu prea ma pricep la franceza si, dupa mai multe schimburi de pareri "amatoristice" despre cum s-ar traduce Le Clos Des Medievales in limba romana, unii pretinzand ca inseamna Fortificatia Medievala, altii Inchizatura Medievalilor, am apelat si la un "profesionist", care ne-a sugerat ca traducerea mai corecta ar fi Fundatura Medievalilor, ca pe la noi.
Am adoptat imediat acest din urma termen, pentru ca s-a apropiat foarte mult de realitate, cazarea de la Le Clos Des Medievales din localitatea Le Thoronet, departamentul Var, sud-estul Frantei, fiind "demna" de titulatura strazii.
Am ales aceasta destinatie la dus spre Barcelona din mai multe considerente, cum ar fi situarea la o distanta convenabila pentru a ne odihni cum se cade, pretul, mai mic decat al altor locatii din aceiasi regiune, si ineditul unei asemenea cazari, deoarece nu mai fusesem cazati in Franta "la tara".
Sincer, dupa pozele postate pe Booking.com, nu ne asteptam la mare lucru, cum s-ar zice era "un esec asumat", dar nici chiar asa. Dupa ce ne-am invartit pe cateva stradute si mai multe sensuri giratorii, am dat, in sfarsit, de cladire, situata undeva la marginea satului.
Receptionera, care vorbea o franceza asemanatoare cu a noastra, fiind de origine poloneza, ne- a aratat cea mai buna camera a lor, care se gasea la etajul1, intr-o cladire alaturata. Cand am intrat inauntru, ne-a izbit un miros ca de spital, pe care l-am semnalat gazdei, dar aceasta a spus ca s-a facut curatenie si, daca vrem, putem schimba camera. Am zis OK! ; hai sa luam alta camera. Am ajuns in alta cladire, unde, la parter de aceasta data, ne-au fost aratate alte doua camere, care aratau jalnic, cu un miros aproape insuportabil, fata de care mirosul de la prima camera parea chiar parfum. Asadar, inapoi la prima camera! Gazda incepuse sa cam maraie, dar nu aveam de ales, caci mirosurile erau groaznice.
Mai mult, dupa vizionarea ultimelor camere, am dat nas in nas cu niste indivizi dubiosi, despre care gazda a spus ca erau cazati acolo, fiind muncitori in sat.
Atunci am inteles noi de ce politica pensiunii era sa-ti inhate banii imediat de pe card, nu de alta, dar ca sa nu te dumiresti si apoi sa vrei sa anulezi rezervarea.
Ne-am intors trap saltat la prima camera si am deschis geamul, pe care l-am tinut asa pana aproape de a ne culca, preferand frigul decat mirosul.
A doua zi ne-am trezit disdedimineata cu gandul de a pleca cat mai repede, dar ne-am amintit ca platisem deja micul-dejun, care fusese inclus in pretul cazariii. De obicei, micul dejun la francezi este cam subtire, dar acum era chiar rahitic: doua croasante si o prajitura obosita rau cumparate de la magazin, probabil la cel mai mic pret, si o cafea care era doar colorata. Mai era un pachet mic de unt de 10 grame si un gem la cutiuta.
Inainte de a pleca, ne-am hotarat sa facem o vizita prin localitate. Era vineri, 21 aprilie, iar afisierele erau pline cu fotografii de oameni politici, dat fiind faptul ca peste cateva zile, adica duminica 23 aprilie, urma sa se desfasoare primul tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Frantei.
Am plecat din Le Thoronet consolati de gandul ca nu numai in Romania, ci si in Franta mai exista inca unitati de turism demne de fundaturi!
Trimis de neilsimon in 08.05.17 19:26:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (neilsimon); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.45239800 N, 6.30441300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Le Clos Des Medievales Hostel [Le Thoronet], Draguignan" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX:
Este ok
Am stat și eu odată în Franța, la Besancon, într-un hotel populat de dubioși (care nu erau de fapt decît niște ouvrieri de-ai lor) și peste măsură de jegos, în ciuda unui aspirator plimbat cu aplomb de o duduie pe mocheta din hol. Dar mîncarea a fost excelentă.
Apoi am văzut că în general la ei cazările au un aer vetust și neglijent. Sau mai bine zis neglijat.
@abancor:
Acum cativa ani am stat la Paris, la Ibis Hotel, timp de trei zile.
Era situat aproape de Arcul de Triumf, deci bine pozitionat.
Camera era insa atat de mica, incat treceam peste pat ca sa ajungem la geam.
La micul dejun, care era supravegheat de o senegaleza, se dadeau niste croisante atat de mici, incat te gandeai ca sunt pt pitici.
Iar preturile erau exagerat de mari in raport cu serviciile prestate.
Hehe, ce ne lăudăm care mai de care cu cazări mediocre!
Ca într-un banc, l-am mai zis la un articol despre un hotel cu camere minuscule din Japonia, pare-mi-se.
Cică doi amici își povesteau vacanțele. Primul:
- Camera mea de la hotel era așa de înghesuită, încît trebuia să las ceasul afară, că n-aveam loc cu el.
- Asta e nimic. A mea era atît de mică, că atunci cînd am băgat cheia în broască, am spart geamul.
@abancor:
E bun!
Ar trebui facut si un site pe tema asta, nu neaparat in cadrul AFA!
Inainte de '89 Bula era prezent mai tot timpul printre noi, ca spirit de gluma!
Pînă găsim siteul ăla cu bancuri turistice, să-ți mai zic unul. Le țin minte mereu în tandem, pentru că pe ambele le-am citit acu vreo douășicinci de ani în revista Rebus, care avea cîte o pagină de glume tematice (sau nu) în fiecare număr (cu hoteluri, cu avioane etc.).
Cică un turist proaspăt cazat îl cheamă în cameră pe directorul hotelului, să îi comunice niște reclamații:
- Trec peste mojicia recepționerului și peste bezna de pe hol, dar cînd am intrat în cameră, inadmisibil așa ceva, am surprins un șobolan în mijlocul patului, care a fugit imediat...
Aici directorul îl întrerupe:
- Stați un pic, dar ce e cu foca aia din colț?
- Domle, ai răbdare, acu vorbeam despre șobolani. Ajung imediat și la problema umezelii.
@abancor:
Ca lumea, tata!
Da' mai stii revista Urzica?
Si pe acolo gaseai cate o poanta buna!
Totusi, ai putea sa strangi cateva zeci de bancuri intr-o cartulie. Sunt edituri cu preturi relativ accesibile...
Mai vorbim
Cu stima
Da, găseai! Anual scoteau și un soi de almanah, Perpetuum comic, de o calitate bună, erau și texte străine, traduse, nu numai din țările socialiste.
Pe vremea aia era destul de prezentă în vocabular meseria de „umorist”. Cutare e umorist. Chestia e că umoriștii de meserie erau de fapt percepuți drept niște tătăici prăfuiți.
@abancor:
Ce cautat era Perpetuum comic!
Nu prea aveai de unde alege, ce-i drept, dar parca acum, cand ai, nu prea ai ce!
Poate facem si noi un site, ca nu e mare scofala, sa stii!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)