GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Vacanta in Puglia] Pe malul marii din San Foca pana in Santa Cesarea Terme
Dimineata m-am trezit in urari de la “La multi ani!!! ”. Era ziua mea!! Pentru mine, cea mai asteptata zi din aceasta vacanta. Un mic dejun relaxant … si la drum am plecat!
Prima oprire a fost in San Foca la Spiaggia di Punta Sapone. Ce peisaj! Stanci modelate de valurile marii care au creat astfel mici piscine naturale, cu apa extrem de curata. Stanca era calda, fiind astfel un loc numai bun sa te intanzi si sa te bucuri de soare. Din pacate mai aveam prea multe de vazut, motiv pentru care dupa ce ne-am plimbat desculti pe pietre si am facut cateva fotografii memorabile, ne-am intors la masina.
Cateva minute mai tarziu am ajuns la Roca Vecchia. Prima data am vizitat situl arheologic, care dateaza din Epoca Bronzului. In aceasta zona se afla si Grotta Della Poesia, un sit important din punct de vedere arheologic si al naturii, care face parte din sistemul de cavitati carstice de pe coasta. Aceasta grota este umpluta cu apa marii printr-un canal care poate fi traversat inot sau cu barci mici. Lasand aceste descrieri pompoase deoparte nu pot sa spun decat ca este impresionant. Cand am ajuns noi era deja multa lume adunata in jurul grotei, stand pe pietre la soare, unii dintre ei coborand pe scari pana la apa, iar altii, mai curajosi, sarind de sus. Nu am putut rezista tentatiei si am intrat si noi in apa rece (razele soarelui ajung mai greu acolo sa o poata incalzi). Nu o sa spun mai mult decat ca este o experienta unica pe care v-o recomand.
Revigorati dupa baia facuta am pornit spre o alta plaja, de aceasta data una cu nisip; si nu una oarecare pentru ca aceasta a fost premiata pentru calitatea apei: Torre dell’Orso. Am parcat masina la Parking Company of Lombardo & C (am platit 4 euro si din ce imi amintesc acesta era pretul pe zi). Aceasta parcare este mare si plina de verdeata. Ne-am luat lucrurile si am mers pe poteca spre plaja. De-a lungul ei era plin de tarabe cu fel de fel de suveniruri (si nu numai). Iar apoi am ajuns pe nisipul fin. Cat vedeai cu ochii era plin de nisip, sezlonguri si umbrelute. Sunt foarte multe plaje private in acea zona. Pur si simplu treci de la una la alta. Cat ne-am plimbat noi am gasit o singura bucata de plaja libera, unde nisipul era murdar. Iar preturile nu sunt mici: pentru 2 sezloguri veti scoate din buzunar minunata suma de 20 de euro (iar ca “oferta” primesti umbrela gratis). Era mijlocul zilei si soarele nu ne ierta, asa ca ne-am ascuns si noi sub o umbreluta de sub care ieseam din cand in cand pentru a ne bucura de mare. (printre altele am avut ghinionul sa ma “intalnesc” cu o meduza; a fost luata de un val puternic si a incercat sa se tina de piciorul meu; sper ca a scapat). Doua ore am lenevit pe aceasta plaja. A fost o pauza foarte bine venita dupa “maratonul” din zilele trecute. Mai aveam insa multe locuri interesante de vizitat, motiv pentru care ne-am facut curaj si am pornit la drum.
Nu a trebuit sa mergem mult pana la urmatorul obiectiv care se afla chiar in urmatoarea localitate, Sant’Andrea cu ale sale Faragioli. Acestea nu sunt altceva decat stanci erodate de mare. Dar arata spectaculos! O plimbare pe coasta va va duce la Grotta del Canale, si chiar pana la Grotta del Pepe. Masina poate fi lasata intr-o parcare privata, sau una libera (neasfaltata). Cele doua se afla chiar peste drum una de alta.
Jumatate de ora mai tarziu treceam zidurile fostei cetati Otranto. Mi-a dat impresia unui oras ingrijit si curat. L-am vizitat mai mult pe graba fiindca ziua era pe sfarsite iar noi mai aveam prea multe pe lista. Ne-am luat ceva de mancare si ne-am indreptat spre Castro, fiind totusi constienti ca nu o sa mai ajungem pana acolo.
Ultimele raze ale soarelui ne-au gasit in Santa Cesarea Terme. Aici avea loc ceva festival si drumul era blocat astfel incat si daca am fi vrut sa mergem mai departe nu am fi putut. Ne-am integrat si noi in multime si am perindat orasul pana cand afara era deja bezna.
Intorsi in Lecce am incheiat seara cu un pahar de Prosecco si un tiramisu. Am oftat, cu gandul la cele cateva locuri in care nu am mai reusit sa ajungem (Castro cu a lui capela pe malul marii, Canale del Ciolo si Grotta Aspro). Am reusit totusi sa vedem niste locuri minunate la care pana nu demult doar visam. Nereusind sa bifam tot ce aveam pe lista este doar un motiv in plus sa revenim :)
Trimis de theo1208 in 20.02.18 08:36:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (theo1208); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Plusuri și minusuri în Puglia — scris în 03.06.22 de Georgia76 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 În căutarea luminițelor de Crăciun - 5 zile (și un pic) în „tocul cizmei” italiene — scris în 14.02.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 O vacanța in sudul Italiei — scris în 20.09.19 de AncaF din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Un pic de Italia de Sfantul Nicolae — scris în 01.01.19 de Nicu din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Vacanta in Salento — scris în 12.02.19 de giuliani din [DE] - RECOMANDĂ
- May.2018 O saptamana plina si reusita in Puglia — scris în 17.07.18 de Dimosu din SIBIU - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Puglia, taram magic — scris în 19.04.19 de corina1978 din CRAIOVA - RECOMANDĂ