ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.03.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Iasi
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

O minunata primavara araba

TIPĂREȘTE

Titlul nu are absolut nici o semnificatie politica sau sociala, este doar rezultatul unui sejur personal dorit de mult la mare si la soare in conditiile in care la noi in tara zapada inca se vedea pe munte.

Nu doresc sa fac o naratiune de aceia voi puncta cat mai semnificativ fiecare impresie din sejur pentru a ajuta (si convinge) pe alti turisti sa mearga in Egipt.

1 - riscul de securitate: nu exista asa ceva in Sharm, zona este militarizata dar controalele sunt aplicate strict doar in cazul egiptenilor nu si in cazul turistilor, pe sosele cam din 20 in 20 de Km sunt filtre ale armatei care opresc doar masinile mici nu si autocarele cu turisti si sincer nu pareau deloc ca stau doar de plictiseala acolo chiar pareau foarte vigilenti, intrarea in hotel se facea prin porti ca la aeroport dar la fel nu sunt controlati turistii doar localnicii, plaja hotelului era pazita zi si noapte de 6 (sase) persoane de la securitate iar accesul prin poarta principala erau politisti bine inarmati de la politia turistica. Te poti plimba fara nici o grija prin bazarele din apropierea resorturilor, fiecare bazar este supravegheat de un politist care intervine imediat de i se solicita ajutorul, de asemenea pe strazi patruleaza masini de la politia turistica. Singurul lucru ce te poate deranja este doar ,,agresivitatea'' vanzatorilor ceva mai agasanti ca in Turcia. De mentionat ca in Sharm nu exista locuinte personale ale egipteniolr de rand doar vile impunatoare ale diplomatilor si politicienilor, angajatii hotelurilor locuiesc intr-un fel de ghetouri de unde pot pleca doar cu un fel de bilete de invoire.

2 - temperatura aerului si apei: in perioada 21- 28 martie temperatura a variat intre 28 de grade C la sosire si 34 la plecare iar a apei marii intre 22 si 25 de grade, apa din piscinele neincalzite avea in jur de 20 de grade (rece) iar in cele incalzite in jur de 28 de grade C. Atentie, este o mare problema daca bate vantul atunci temperatura aerului poate scadea cu pana la 10 grade chiar daca este soare, iar din cauza curentilor apa marii devine foarte rece.

3 - resortul: format din cladirea principala cu receptia si cu doua corpuri laterale, in mijlocul resortului sunt baruri si piscine, 4 la numar, din care doua sunt incalzite, cladirile au maxim doua etaje ca de altfel in toata statiunea deoarece totul este construit pe nisip, in partea stanga cu (fata la mare) se gaseste o mica zona cu magazine de suveniruri si alte nimicuri preturile sunt negociabile. Sfat: am cumparat suveniruri si alte cadouri din bazarul aflat la aprox. 300 m vis a vis de hotel in partea stanga si am platit cam jumatate din sumele cerute initial de comercianti.

4 - restaurantele si camera: sunt doua restaurante pricipale si trei baruri ce servesc si mancaruri fast food, restaurantele sunt amplasate sub corpul principal cu iesire la piscine unul din stanga (spatele la mare) este family frendly si serveste toate trei mesele iar cel din dreapta este dress code (pantaloni lungi la barbati) si serveste doar dejunul si cina, bucataria este la mijloc mancarea este aceiasi la ambele. Sfat: restaurantul din stanga este deschis pana la ora 24 00 pt cei ce ajung tarziu. Pe plaja sunt doua baruri unul serveste numai bauturi iar la celalant se serveste kebab, fasole si clatite incepand cu ora 13 00, la barul de la piscina se servesc incepand cu ora 12 00 burger, salata de ton si alte specialitati la gratar. Sfat: conditiile de igiena sunt fara repros in resort dar cei care au mancat in afara chiar in excursii organizate au avut probleme de sanatate (boala turistului).

Camera excelenta, cu vedere la mare. Sfat: daca vreti liniste cereti o camera cu vedere la piscina, altfel veti avea parte de o muzica provenita de la un hotel vecin pana la ora 23 00.

5 - distractie: acest hotel nu are amfiteatru, exista o zona langa receptie unde in fiecare seara se organizeaza diferite spectacole, destul de interesante, exista echipa de animatie de organizeaza jocuri in piscina, boccia, gimnastica etc...

6 - plaja: foarte mare, dotata cu umbrele impletite din salcie si cu un fel de paravane mobile ce pot fi amplasate in asa fel incat sa beneficiezi de mai multa intimitate, niciodata nu a fost ocupata mai mult de aprox. 20 % din capacitate. Marea are mici portiuni cu nisip dar trebuie neaparat papuci speciali deoarece fundul este plin cu resturi ascutite de corali, pe o lungime de aprox 500 de m apa are aprox 1,2 m adancime (dimineata in timpul fluxului) dupa amiaza scade pana la glezne. Sfat: cumparati ochelari si tub de respirat sub apa, undeva la 30 de m de mal (in dreptul turnului salvamar) exista un mic recif unde puteti vedea: o mica murena alba, pesti colorati de recif, pesti balon, castraveti de mare, sepii mici (cat pumnul) creveti, pesti sabie de peste 1 m lungime etc...

7 - calitatea mesei: din punctule meu de vedere a fost super OK nu era risipa de mancare ca la resorturile de cinci stele din Turcia dar destula si bine gatita, specialitati: crabi fierti sau la gratar, branzeturi de diferite tipuri am impresia ca era si de camila, dulciuri, torturi, creme, budinci, fructe (foarte bune curmalele egiptene proaspete) etc... predomina carnea de vita si pui, rar de miel.

8 - calitatea serviciilor: exceptionala, oriunde erai servit imediat inclusiv la sezlongul de la plaja, curatenie exceptionala. Componenta turistica era: 80 % englezi trecuti de varsta a doua, restul ceva rusi, italieni si romani (aprox 7 familii) mentionez ca primul avion plecat din Bucuresti cu destinatia Egipt era full cu 360 de turisti.

9 - bacsisurile (tips): nu uitati de ele, salariul unui egiptean este de 50 dolari pe luna iar bacsisurile sunt privite ca o sursa sigura de venit, poti sa nu dai nimic si vei fi la fel de bine servit dar eu am dat in fecare zi 2 dolari celui ce facea curat in camera si 2 dolari baiatului cu prosoapele de la plaja si am beneficiat de servicii extra.

Ca o concluzie: m-am simtit minunat dupa o iarna ce parca nu se mai termina, singurul disconfort a fost drumul dublu ca durata (3 ore) cu avionul fata de Turcia, in rest totul super OK.

Pentru cei ce urmaresc si citesc site-ul Am fost acolo (care pe mine m-a ajutat foarte mult in alegerea hotelului) va recomand sa mergeti in Egipt, veti avea un sejur minunat!


[fb]
---
Trimis de pelerin in 31.03.15 13:07:28
Validat / Publicat: 31.03.15 14:03:24
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2269 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pelerin); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂJaz Mirabel Beach Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.026772975921631 sec
    ecranul dvs: 1 x 1