ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.07.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bistriţa
ÎNSCRIS: 13.04.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 17

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Turcia pe cont propriu

TIPĂREȘTE

Dupa ani de zile in care "am exploatat" acest site pentru pregatirea vacantelor sau a rutelor spre locurile visate imi iau inima in dinti pentru a scrie primul review. Este greu sa vii cu lucruri noi despre locuri ca Roma sau Corfu, de ex. mai ales ca exista printre colegii de site adevarati literati cu descrieri minunate sau foarte bine documentate pe care le citesc aproape zilnic.

Subiectul pe care doresc sa il ating este unul mai putin acoperit si sper ca pot fi de folos.

Fiind un adept al libertatii de miscare, all inclusive-ul nu ma atrage. Astfel ca dupa 2 ani consecutivi de Grecia ideea de a trece granita spre est a inflorit.

Zis si facut. Dupa indelungi cautari pe site-uri gen tripadvisor, villarenters, ownerdirect, etc. am ales o vila si am plecat.

Drumul ales a fost unul de "gica-contra", in urma unui fir de discutie deschis de ionescunic, prin Grecia.

Nu vreau sa intru in polemici vizavi de oportunitate sau nu, unul din factori a fost ca am ales o cazare intermediara la Harmanli, de unde era mai greu sa mai cotim spre Hamzabeyli, alt factor a fost cunoasterea traseului facut anul trecut la intoarcerea din Thassos.

Cazarea la Harmanli am ales-o pentru ca sintem din nordul tarii si am impartit drumul in 2 parti aproximativ egale. Prima Hotel, un hotel care il recomand total pentru tranzit, folosindu-l si la intoarcere. Pretul de 26 euro pentru un apartament de aprox. 50-60 mp. cu un pat dublu si o canapea pt. inca 2 persoane, cu un wi-fi bun, dar fara mic dejun sustine acest lucru.

Vama la turci zero probleme, 10 min. trei masini, nici macar nu am deschis portbagajul.

Drumul prin Turcia arhicunoscut si descris, cu mentiunea ca noi am ales varianta prin Menderes de la Izmir, nedorind sa mai platim pentru o portiune asa scurta de autostrada.

Ca de obicei eu, in calitate de organizator, ca in fiecare an, aveam cele mai mari temeri si emotii: daca e teapa si am batut atita drum? daca nu ne raspunde nimeni la telefon? daca vila e de cacao? . Mentionez ca fata de Grecia sau Croatia am platit toata suma in avans cam cu o luna in avans.

Pina la urma temerile au fost o prostie. Managerii englezi ai vilei au raspuns, au fost la locul de intilnire iar vila a fost minunata.

Singurul lucru negativ a fost faptul ca vila era intre Davutlar si Kusadasi, cam la 15 km de zona de promenade din Kusadasi. Sau daca vreti pentru cunoscatorii zonei, in zona Palm Wings.

Il consider negativ din punctul meu de vedere pentru ca aveam cu mine 2 feciori de 17 ani dornici de distractii. Exista microbuze regulate la 4 TL un sens, dar ultimul care pleaca din Kusadasi este la ora 24, ora la care abia se porneste distractia. Un taxi iti cere 30 euro, dar am negociat la 50 TL odata.

Vreau sa fac niste comparatii cu Grecia pentru cei care iubesc self-catering-ul pentru a-si face o idee.

Dejavantaje.

1. Marea-Pentru cei care iubesc claritatea marii, parca nu e aceeasi Egee ca in Thassos. Personal un impatimit al snorkelitului am fost dezamagit, preferind piscina in mai multe zile. Poate nu e asa peste tot dar …e departe.

2. engleza-Daca in zona turistica nu ai probleme, in rest destul de putini cunoscatori fata de Grecia

3. drumul-Chiar daca bun, lung al naibii nemeritind sa vii pina aici doar pentru o saptamina din punctul meu de vedere

4. Poate cam mult praf in zona pe care o traversam spre plaja.

Avantaje.

PRETURILE!!!

In afara de alcool si carne preturile sint mult mai joase, chiar comparabile cu Romania!

Iar comparatia cu supermarketurile noastre nu interne ci cele de pe litoral s-ar putea sa nu fie in avantajul nostru.

Si nu discut doar de magazine, vorbim aici si de restaurante, terase. Daca In Grecia nu poti servi masa 2 oameni fara un 25 euro daca bei si o bere si mai si lasi bacsis pot spune cu mina pe inima ca aici o faci mai ieftin. Si deloc mai rau.

Am mincat de ex. 6 oameni si un copil mic cu aprox. 40 euro, cu apa airan si sucuri, sau 4 oameni si beri cu 30 euro, sau 2 oameni cu 10 euro fara alcool.

Berea este comparabila la terase cu Grecia 6-7 TL-aprox 2-2,5 euro. Dar este mai scumpa la magazine unde nu o iei fara 1,5 euro.

Si ca sa nu trec la avantaje doar chestii de ordin banesc, este fascinanta observarea unei alte culturi inclusiv cu aceasta tirguiala ca sa zic asa.

In concluzie, nu stiu daca o sa ma mai intorc, considerind ca lumea e prea mare pentru a merge tot in aceleasi locuri,

Dar recomand cu caldura si self-catering in aceasta tara, unde nu cu bani foarte multi poti gasi cazari cu mult peste alte tari, si ai si ce vizita.


[fb]
---
Trimis de horachira in 25.07.13 11:36:11
Validat / Publicat: 25.07.13 13:41:27
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7623 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

36 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (horachira); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 aleea si piscina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19550 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2

36 ecouri scrise, până acum

se afișează ecourile [1 - 30] din total 36
adryana
[25.07.13 14:55:42]
»

te felicit pentru debut, ai scris frumos si la obiect. As dori sa stiu cum este drumul prin Menderes, daca este bun si cat ati facut pana la Kusadasi. Este bine de stiut pentru cei interesati sa ajunga de pe centura Izmirului pana la Kusadasi, sa scape astfel de autostrada si de plata ei si binenteles sa scape si de cumpararea acelui autocolant HGS.

ionescunic
[25.07.13 15:50:50]
»

Ar fi interesant de descris traseul punct cu punct si calitatea soselelor, pe mine chiar ma intereseaza traseul si nu am initiat acel fir de discutie decat pentru ca ma intereseaza si am sa merg odata pe acolo, niciodata nu deschid o discutie decat daca sunt personal interesat de ceva anume.

PS. De la Harmanli nu era mai usor sa cotesti spre Svilengrad -Cpt Andreevo??

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
horachiraAUTOR REVIEW
[25.07.13 16:36:33]
»

@adryana: drumul este bun usor mai zgrunturos sa zic asa dar fara gropi sau denivelari. Se pot dezvolta viteze mari fiind destul de gol. Cred ca in jur de o ora am facut pina in Kusadasi.

horachiraAUTOR REVIEW
[25.07.13 17:10:44]
»

@ionescunic: Prin Bulgaria traseul a fost unul clasic descris de Dvs. in prima parteRuse-Veliko-Gurkovo-Maglizh-Stara Zagora apoi in jos. La Sredet am spus "ce-ar fi" si am luat-o stinga catre Simeonovgrad. Se ocoleşte Dimitrograd si Haskovo si se scurtează destul de mult. Drumul este in mare parte nou cu o portiune de 5-8 km cu denivelari.

Din punctul meu de vedere merita, zona este goală si o poti calca daca vrei.

Personal cred ca am ales bine mai departe continuarea prin Grecia datorită faptului ca traseul Orestiada-Soufli era proaspat de anul trecut in memorie iar trecerea vamii a fost super lejeră. Daca nu ar fi cei aprox. 20 km in aceeasi conditie de anul trecut nici nu as ezita in a-l recomanda tuturor

Drumul in Turcia te duce la Kesan de unde este clasic descris doar anul asta de citeva ori.

Cu toate ca imi place noutatea unor trasee am folosit si inapoi acelasi traseu pentru a-mi cumpara o cutie mare de Feta, inegalabilă

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[25.07.13 23:54:28]
»

@horachira:

Interesantă experiența, deși nu este genul meu.

Ce reprezintă prețul de 1500 afișat în caseta tehnică? Toată vila?

horachiraAUTOR REVIEW
[26.07.13 00:26:09]
»

@nicole33: pentru vila am platit 5800 lei din care 1000 (200 lire sterline) sper sa le primesc inapoi fiind o garantie. Deci sub 1100 euro pentru 3familii pentru 10 zile, mai putin de 40 euro pe zi de familie pentru o vila cu 5 dormitoare, 4bai, bucătărie superutilata, salon, o minunăţie de piscină, etc. Un complex de 10 vile cu paza pe timp de noapte. O sa vad ce poze are grupul si o sa postez.

Cam 1500 am cheltuit doar noi, 2 adulţi cu 2 feciori de 17 ani. Nu mai stiu exact, extrasele de cont inca nu le-am vazut.

Ca experienta o poti incerca. Sa stai sa te saluti cu niste britanici civilizaţi poate e mai mult decit sa te rusinezi la all inclusiv ca unii isi umplu farfuriile la refuz "ca doar au platit, nu?". Fara supărare, doar retoric

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sanis*
[26.07.13 08:03:31]
»

Probabil, ca multi altii, am inceput si eu prin a vizita Grecia. De citiva ani am trecut la Turcia. Motivul?

1. E destul de greu sa combini plaja cu vizitarea de obiective arheologice. Cee nau apropiate plaji (Katerini si Halkidiki) ofera putine tururi, pe care le parcurgi in primul 1-2 ani. Sa vizitezi mai mult, ai nevoie de un tur mai lung, macar 10 zile - dar cu putine (sau deloc) zile de plaja. Oferta in Turcia este mult superioara.

2. Preturile sunt asemanatoare, la calitate asemanatoare. Cea mai buna solutie, se pare, este un sejur la Glyfada, drum cu avion la Athena, care iti ofera (la un preti mult mai mare) ceea ce un sejur "ieftin" la Karterini nu iti ofera.

3. Un sejur in Creta, cu o inchiriere de masina, ar fi cea mai buna solutie pt Grecia. Se poate combina cu o excursie (de o zi) la Thera. De altfel, un sejur pe insule (mai ales in dodecanez) ar fi urmatoarea destinatie pt mine, probabil.

4. Oferta de mincare greceasca este, comparata cu cea turceasca, mai saraca. Nu vorbesc de "impinge tava", ci ca diversifitate. Este clar mai scumpa, la caluitate egala. Nu cred ca pot minca, vreodata, in Grecia un lufar la tava, de cca 40cm, cu legume si o bere, la doar 8 Euro! (asa cum am avut in Fethiye). E drept, preturile in Turcia sunt in crestere in ultimii ani.

5. Din socotelile mele, daca dorim NUMAI plaja, este totusi de dorit cea mai apropiata plaja de casa, cu cele mai bune servicii. Ori, aceasta este in... Bulgaria! Un UAI la Albena, Nisipurile de Aur, de 5* ofera absolut tot ce ofera un sejur la Antalya, la un pret (putin) mai scazut, dar petrecind citeva ore pe drum, nu doua zile! Nu iau in calcul Litoralul romanesc: la fel de scump, dar cu servicii mult inferioare, mult mai aglomerat, mai murdar si mult, muuuult mai galagios. Mamaia o fi buna pt cocalari si pitipoance... care se duc la mare sa traga betii.

mirmicu
[26.07.13 17:03:48]
»

Un review foarte bun care a cuprins multe informatii utile si pe care l-am citit cu placere. Poate niste fotografii ar fi binevenite.

GETIR
[28.07.13 17:10:10]
»

Buna, studiez de ceva vreme impresile de la Kusadasi si am ales pentru anul acesta pana sa citesc acest review o vila pe plaja de la Davutlar (unde am mai fost acum multi ani) este o vila cu 3 dormitoare noua ne era suficiente 2 dar nu am gasit asa ca am luat aceasta vila cu 500euro cazarea pt 7nopti 23 august doar ca te-as ruga daca ma poti ajuta cu ceva preturi la carne si sucuri/ alcool, am intrat pe metro unde am vazut preturi ok la carnea de pui insa am intrat si la supermarket-ul migros unde m-am speriat cand am vazut ca pretul este in lire sterline. Si poate imi spui daca exista ceva supermarketuri prin zona. Multumesc mult pt raspuns

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianbogdan
[28.07.13 18:35:40]
»

@GETIR: Buna! La MMigros preturile sunt in lire turcesti, toate produsele din carne sunt mai scumpe ca la noi. In Turcia doar legumele sunt mai ieftine. In Kusadasi exista o piata a localnicilor acolo gasesti mancarea si mai ieftina.

horachiraAUTOR REVIEW
[28.07.13 20:21:32]
»

@GETIR: Asa cum am spus mai sus carnea si alcoolul sint mai scumpe. Puiul este ieftin poate putin mai scump decit la noi.

Bere la 4 TL, vin de la 15 TL in sus dar cred ca un vin bun incepe de la 25 TL

In rest, ramin la parerea ca sint foarte apropiate de preturile noastre: brinzeturi 30-40 lei kg, coca cola 2 TL la 2 litri un suc natural gen cappy cam 2,5 TL-5 lei, rosii la tarani 4 lei piersici enorme 5-6 lei, cirese 10 lei, pastrav mai ieftin ca la noi 16-17 lei si ti-i curata acolo levrek un peste beton seamana cu salaul la gust 11-12 TL,

Salamurile proaste nu recomand.

Linga Silver Sand Beach este o familie care face un fel de lipii cam cit o roata de masina la 3 TL. Calda, este motivul pentru care am venit cu Kg in plus.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GETIR
[29.07.13 13:15:14]
»

@horachira: Multumesc pentru informatii, eu am intrat pe MMigros si am vazut preturi in £ ceea ce m-a mirat pt ca ma asteptam sa fie in lire turcesti si atunci am zis ca daca fac paritatea din £ in lei sunt preturi f mari am sa pun si un link (dar nu stiu daca il vor lasa) sanalmarket.com.tr/kweb/s ... ist/30067-pilic.

In ceea ce priveste familia cu lipii ii stiu de data trecuta si chiar si ei sunt un motiv pt care revenim, cand am fost eu erau trei femei care faceau in continuu lipii cu branza si marar iar fiica mea care atunci avea 4 ani abia asteapta sa mearga acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adryana
[29.07.13 16:42:50]
»

@GETIR, acelea nu sunt lipii cu branza si marar, ceea ce ati mancat in Turcia se cheama gozleme si le-am gustat si noi vara trecuta, sunt nemaipomenit de gustoase.

niccu
[23.01.14 15:07:56]
»

Hm... Turcia mai ieftina decit Grecia la self catering?

ma indoiesc dar depinde daca mergi in locuri f populate in Grecia gen Thassos Corfu Kefalonia... poate

eu am platit in Aydin TURCIA 60 Ept o masa nu prea gustoasa

dar sa compari diversitatea si gustul cu Grecia cred ca este prea mult iar motorina este mult mai scumpa in Turcia.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
horachiraAUTOR REVIEW
[19.02.14 10:20:12]
»

@niccu:

ca multi alti colegi de site de prin 2006 ies afara in concedii.

Incerc sa stau macar 10 zile fara drum de fiecare data, o saptamina mi se pare un fulg de nea.

Am fost de 3 ori in Grecia, de 2 in Croatia, in Italia, in Muntenegru.

Nu vb. de city break-uri sau de ce vad in prisma serviciului ca acolo calatoresc in locuri greu de ajuns ca India de ex., unde am fost de 2 ori dar fiind cu treaba doar furi clipe sa vezi cite ceva

incerc sa imi stabilesc un buget de aprox. 1500 euro pt 2-3 pers. daca se depaseste e ok.

pot spune ca am stricat cei mai putini bani in conditiile in care am onorat terasele mai mult decit in alti ani si am facut 3500 km per total luind si motorina de care spui.

Diversitatea si gustul sint chiar "de gustibus", oricum altcineva a postat ce tu contesti dar, pot sa spun ca am mincat mult mai putin comercial, mult mai aproape de traditional ca sa zic asa decit la o terasa din Paralia de ex., unde scrie"reduceri pt.romani" cu meniu, chelneri si retete romanesti.

Ca oriunde, trebuie sa stii ce comanzi, sa fii ghidat.

Anul trecut am stat o luna in Ankara, anul asta 10 zile linga Istanbul si pot spune ca am gustat multe lucruri interesante.

Orice experienta are o nota personala de aceea sint pareri si pareri, dar bugetul nu minte.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Cristian_h*
[19.02.14 10:48:28]
»

hmmm, la mine a fost invers, ani la rănd am mers în Turcia apoi au dispărut vizele pentru Grecia şi de atunci am uitat de Turcia ... aşa ca fapt divers în Naxos Ciclade un meniu fix, aperitiv, fel principal, desert (de obicei lubeniţă) plus un pahar de vin, bere, sau suc = 7 euro!!! greu de crezut, nu?

In Folegandros, un platou rece(tzatziki, salată vinete, icre,brănză prăjită, salată de spanac) pentru 2 persoane, 2 porţii de budincă de paste cu carne de capră o specialitate locală, o carafă de vin +desert o prăjitură cu miere 22 sau 23 euro!!!

niccu
[19.02.14 12:00:22]
»

Exact ce am spus horachira nu poti compara paralia cu de ex. Fethye. Oludeniz. etc dar crede-ma nu stiu daca ai mancat in grecia la o taverna asa mai pentru localnici......

abia dupa poti face comparatie

in turcia cel mai bine (nu cel mai ieftin) am mincat in Sarigherme si in oras in Gocek. stima!

horachiraAUTOR REVIEW
[19.02.14 13:01:49]
»

@niccu: tocmai ca am mincat de aceea ti-am raspuns. In Sinarades, Corfu se uitau grecii ca vitelul la poarta noua totul comandindu-se prin semne.

Inca o data, eu nu am zis niciodata, te rog citeste again "mai gustos", mai bogat, etc. Am zis mai ieftin.

tu esti cel care a folosit cuvintul "nu"

Cit despre comparatii, repet, de gustibus. Mie personal imi plac ambele bucatarii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
horachiraAUTOR REVIEW
[19.02.14 13:22:04]
»

@Cristian_h: Nu fac apologia Turciei, grecii fiind cel mai aproape de inima mea. De cite ori am fost intrebat"de unde sinteti" in Grecia am incercat sa fiu f. atent sa vad reactii pe care le-am observat in Europa de vest de multe ori.

Nu le-am vazut niciodata, dimpotriva!!!

Dar...

Turcia mi-a schimbat parerea cu 180 de grade. Si nu pentru all inclusive, pentru restul.

Pai ce santiere am vazut, ce organizare, ce echipamente de protectie, schele, oameni harnici, m-au impresionat.

De unde stiam de "turcisme", care inca mai sint, am vazut si lucruri de calitate.

In zona Gebze, un oras in sfera de influenta a Istanbulului mincam un fel de meniul zilei cu 7TL. 4 produse la alegere 2-3 ciorbe 3-4 feluri doi salate deserturi, extra ceaiul nelipsit.

O chestie interesanta, nu stiu daca am mai vazut-o pe site.

In orasele nu de pe litoral, in 99% din restaurante nu se bea!!!

In Ankara doar intr-o seara am fost pe o strada speciala numai cu baruri in rest ayran a fost prietenul meu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Corina70
[19.02.14 13:50:33]
»

@horachira: e de inteles de ce nu se bea alcool in restaurantele locale, doar e o tara musulmana. singura exceptie este, cred, acel "raki". asa cum nici carnea de porc nu o vei gasi in meniu, cu exceptia catorva resorturi si in randul comunitatilor care apartin de alta religie. in zonele turistice da, exista bauturi alcoolice in meniurile barurilor/restaurantelor, dar in cele in care mananca de obicei doar localnicii, ioc bautura ca sa zic asa: -).

si eu am ramas impresionata vazand cum, cu o echipa de 3-4 oameni si 2 utilaje, se asfalta in ritm ametitor pe soseaua dintre kusadasi si soke, acum cativa ani. iar la noi sunt cate 15-20 de oameni la o mica asfaltare, majoritatea se sprijina in lopeti si doar cativa muncesc efectiv...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunic
[19.02.14 18:40:06]
»

Ma bag si eu in vorba pentru ca este o chestiune care ma roade si trebuie ca userii, oamenii, sa stie adevarul despre vanzarea alcoolului in Turcia.

Turcia este o tara musulmana, alcoolul este interzis, da interzis, credinciosilor, in schimb in multe seriale turcesti vedem cum oamenii beau de sting, in bodegi amarate, pana cad pe jos morti de beti.

Eu nu am vazut asa ceva cu ochii mei, nu am vazut turci care sa guste cu nesat alcool, chiar deloc. Insa am gasit extrem de multe localuri civilizate care nu vindeau nici picatura de alcool si am intrat la banuieli.

Intr-un final am intrebat care e treaba si un vanzator de alcool mi-a spus cu mana pe inima ca religia nu are absolut nimic de-a face cu acest aspect important pentru un turist. Este vorba de taxe pe care unii prefera sa nu le plateasca. Deci exista o licenta de alcool in Turcia, iar unii comercianti dau vina pe religie pentru a nu plati aceasta licenta si a nu oferi omului insetat o bere dupa ce mananca un peste fript intr-o chifla.

PS. E ca naiba sa bei cola dupa peste... iar ayranul... sa fim seriosi, lapte batut sarat si chiorat cu apa, nu e rau dar totusi...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
arru
[19.02.14 18:51:53]
»

@sanis: Am fost anul trecut la Mamaia. Si ma duc si anul acesta. Si jur cu mana pe inima ca nu sunt pitipoanca, si sper din tot sufletul ca sotul meu sa nu fie cocalar (altfel bag divort ))) Si zau ca nu m-am dus pentru betii

In rest, la punctul 5, adevar graiesti!

arru
[19.02.14 18:56:43]
»

@ionescunic: Pot sa spun ca si in Tunisia, ca tara musulmana era cam la fel.

Dar am fost in supermarketuri unde exista un raion special cu bauturi alcoolice si de unde, ca turist, puteai sa-ti cumperi ce-ti poftea inima. Si, din cate am vazut acolo, nu erau numai turisti. Eu am detectat si ceva localnici. In schimb, existau camere de supraveghere - cel putin pe zona unde se vindea alcoolul. In restul magazinului nu am vazut, sau poate nu le-am observat eu... Deci cred ca e vorba mai ales de licenta

horachiraAUTOR REVIEW
[19.02.14 19:53:45]
»

@ionescunic: subscriu TOTAL P. S. -ului. Dar uneori cind vezi crime si violuri din cauza consumului de alcool in special Botosani, Vaslui-no offence-te gindesti daca nu ar fi mai bine fara. Nu sint popoare mai educate peste tot s-a facut ba cu bota ba cu amenda ba cu taxele. La un santier s-au intimplat citeva chestii nasoale intr-o zi culminind cu caderea unei schele. Nu s-a intimplat din fericire nimic dar ghici? Au adus o oaie si au sacrificat-o. apoi fiind bucatarie au gatit-o si la finalul zilei am mincat-o vreo 40 de oameni cred. Oarece crezi ca s-a servit linga? Cola fanta ayran. clar o bere mergea mai bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Nasshu
[19.02.14 20:28:53]
»

Din ce am vazut eu in Turcia, referitor la

Deci exista o licenta de alcool in Turcia, iar unii comercianti dau vina pe religie pentru a nu plati aceasta licenta

, nu cred ca se aplica taxe decat de la o anumita tarie (grade) in sus!

Pretul la bere si la vin nu mi s-a parut piperat, insa la bauturile alcoolice ridicate in grad (wiskey, vodka, si ce o mai fi fost prin raft), care le-am vazut de asemenea in supermarket-uri si hypermark-eturi, e adevarat pretul era fff piperat in comapratie cu noi!

In statiunile turistice, eu nu am vazut bodega, crasma care sa nu ofere macar bere clientilor. Si aici vorbesc de bodegi frecventate mai mult de localnici!

Ca sa nu mai spun ca in orice benzinarie exista mereu bere la frigider.

Incet incet insa cred ca si la ei lumea se va ''converti'' la consumul de alcool , multi o fac deja in casa , nu in public !!

Sa nu uitam ca prin anii 90-95 nu prea vedeai chip de fata pe strada din cauza broboadelor... acum e dezmat in discoteci ... oare acolo tot ayran consuma ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ionescunic
[19.02.14 22:32:09]
»

@Nasshu: Din pacate in restul tarii sunt foarte multe restaurante, terase sau carciumi, care nu au nici macar bere fara alcool, acest lucru l-am intalnit in mai multe localitati din Capadocia in Edirne si in Istanbul.

Gandeste-te cum e sa mananci kofte, asezonate cu ardei iute prajit, insotite de sos de ardei iute si muraturi murate langa ardei iuti murati si sa bei... ayran sau apa sau cola, un deliciu, dupa asa tratament am avut nevoie de cateva zile sa imi revin si cand am iesit din Turcia... am privit cu regret la semnul ala de... Grecia 7 km.

Pentru mine acest lucru este o limitare, pe care eu ca turist nu o inteleg, pe langa multe altele in Turcia, religia nu are absolut nici o legatura, nu ii obliga nimeni sa bea, dar mie trebuie sa imi vanda, eu decid daca beau, ce beau si in ce cantitate, nu altcineva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[19.02.14 23:09:50]
»

@ionescunic: turcii astia nu mai au alcool sa vanda si in restul tarii ca nu le ajunge sa mai aprovizioneze resorturile din Antalya, Marmaris, Bodrum, Kusadasi etc... ))

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Nasshu
[19.02.14 23:30:16]
»

@ionescunic: pai cine te opreste sa iti cumperi de la benzinaria din drum? Asta presupunand ca dupa ce ai mancat ardei iuti facuti in toate felurile mai puteai bea ceva acidulat sau ''gradat'' !

ionescunic
[20.02.14 07:06:55]
»

@Nasshu: Oameni buni, poate nu va dati seama, dar asta e o problema si destul de mare, cea mai mare statiune turistica din Turcia nu are plaja, cei mai multi turisti ii atrage Istanbulul si asta de foarte departe, zilnic sunt intre unul si doua milioane de turisti acolo, iar in acest oras exista destule locuri care iti dau sa bei apa chioara, la ora 22.00 nu se mai intampla nimic, tragi cu tunul pe strazi, iar un cockteil adevarat probabil ca primesti dupa ce executi o crima.

Sa fim seriosi voi mergeti cu berea in buzunar la carciuma? La carciuma unde toti se lauda ca religia... bla bla bla... minciuni gogonate.

O alta poveste : am mai bine de 60.000 de km parcursi in ultimii 7 ani inafara Romaniei , majoritatea lor prin Grecia , anul trecut o pietricica a facut ca parbrizul meu sa se fisureze , ghiciti unde ? In Turcia pe soselele lor extraordinare si muncite in ritm topait de lambada ...

La vama un turc tanar , lucrator vamal -lipitor de abtipild pe usa, ce nu parea un prost , se uita la masina mea , de parca nu toate taxiurile lor ar fi Loganuri si ma intreaba duios - Aceasta masina ...e o masina buna?

Raspuns : Omule , n-ai avut in viata ta masina asa buna ca asta , daca nu ai inca , grabeste-te sa iti cumperi una la fel!

PS. Stiati ca in Turcia exista toalete , WC-uri , doar pentru barbati ? NU am vazut niciodata doar pentru femei. Exista mixte destule , insa se pare ca nu se pot desprinde de vechile metehne din vremea Magnificului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adryana
[07.07.14 06:39:07]
»

fiindca eram interesata de varianta prin Menderes spre Kusadasi, iata ca anul acesta am mers pe aici, drumul este super si recomand acest traseu celor care vor sa evite autostrada dintre Izmir si Kusadasi, sa isi bucure ochii cu peisaje si sa faca economii la bani.

Chiar nu merita sa dai 35 Lire pe un stick pe care sa-l lipesti pe parbriz si sa te stresezi de unde sa il cumperi.Si asta mai ales cand folosesti de 2 ori autostrada.

Va asigur ca aceasta varianta de drum are un farmec aparte, este mult mai frumos, vezi o parte din orasul Izmir, apoi vezi marea de la inaltime si drumul se opreste la intersectia mare dintre Selcuk, Kusadasi si zona Pamucak (pt cei ce cunosc bine zona).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, adryana, calatorul, Corina70, GETIR, horachira, nicole33, sanis*
Alte impresii din această RUBRICĂÎn Kusadasi pe cont propriu / self-catering:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.081939935684204 sec
    ecranul dvs: 1 x 1