GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ibis Hotel3 / MENIU
Hotel Ibis, foarte potrivit pentru o vizită în Regensburg
Am ajuns în Regensburg după un drum de vreo 850 km, venind direct de la Paris, de unde plecasem dis-de-dimineaţă. Făcusem vreo 10 ore cu maşina şi, cum nu ştiam exact câte zile vom sta la Paris, nu făcuserăm rezervare la vreun hotel pentru întoarcere. Iniţial, ne-am gândit să ne oprim în Passau, la graniţa cu Austria, dar dând o căutare la GPS pentru POI (points of interest), am constatat că erau mai multe în Regensburg, deci şi şasele erau mai mari, aşa că am ieşit de pe autostrada 3 (E56) la vreo 50 de km de Nuremberg şi am ajuns la Regensburg. Aici, GPS-ul ne-a dus pe Furtmayrstrasse nr. 1, la hotel Ibis. Am parcat în parcarea gratuită a hotelului, am luat o cameră dublă (88,5 euro, mai am şi acum chitanţa) şi fata de la recepţie mi-a spus "mulţumesc" în româneşte, semn că pe-acolo trec mulţi români.
Cum încă era timp până seara, am ieşit la o plimbare prin micul oraş bavarez (ceva peste 100.000 locuitori), situat la vărsarea râului Regen în Dunăre şi pot să vă spun că nu am regretat, dimpotrivă, a fost o încântare.
Imediat cum am ieşit din hotel, am cotit pe Galgenberg Brücke, un pod care trece peste liniile de cale ferată şi dincolo de care se află Regensburg Arcaden, hypermaketul de care vorbea userul laurentiu. Tot acolo se află şi Cinemaxx. Însă ceea ce probabil nu a văzut laurentiu este partea care începe dincolo de Galgenberg Brücke, unde este gara. Mai departe este un parc şi apoi se intră în zona centrului, zonă pietonală foarte largă şi foate frumoasă, care ţine până la Dunăre. Centrul medieval al oraşului este înscris pe lista UNESCO World Heritage.
Ceea ce ne-a rămas în suflet a fost Catedrala, construită în stilul clasic gotic, cu o vechime de pest 700 de ani. Din păcate, era închisă, aşa că nu am putut să o admirăm decât pe exterior. Ce ne-a frapat a fost faptul că, deşi la o primă vedere pare a avea o simetrie perfectă, la o analiză mai atentă sunt diferenţe clare de ordin decorativ, mai ales între cele două turle. Un alt punct de atracţie al Regensburg-ului sunt ruinele cetăţii romane, oraşul, ca şi Treier-ul, având rădăcini adânci din epoca romană antică şi chiar înainte.
De Regensburg sunt legate două nume importante: Johannes Kepler, care şi-a petrecut ultima parte a vieţii şi a murit la Regensburg şi Oskar Schindler (cel din filmul "Lista lui Schindler", care a trăit şi el un timp, după război, în acest oraş.
Foarte multe şi interesante informaţii despre Regensburg se găsesc pe wikipedia, aici.
Am revenit la hotel seara, un pic obosiţi, dar încântaţi şi mulţumiţi că am făcut această alegere de a ne opri în orăşelul de pe Dunăre.
Hotelul Ibis este un hotel de 3 stele, condiţii foarte bune, personalul foarte amabil. În preţ a intrat şi micul dejun, tip bufet suedez, foarte consistent. Dacă aveţi drum prin Regensburg, vă recomand acest hotel şi, de asemenea, vă recomand să faceţi măcar o plimbare prin centru, vă asigur că nu veţi regreta.
Trimis de Costi in 06.01.10 12:23:12
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2009 Ibis un hotel de trei stele — scris în 21.01.10 de snicolaescu din RESITA - RECOMANDĂ