ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.10.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 1 nopți
single

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Haukeland Hotel - Bergen

TIPĂREȘTE

Când am ajuns la Haukeland Hotel situat într-o suburbie a oraşului Bergen, pe Jonas Lies Vei 59, asfaltul era ud şi încă picura uşurel - semn că furtuna care ne-a alungat din oraş trecuse şi pe aici. Construit aproape de Spitalul Universitar Haukeland, acest hotel este principalul refugiu de noapte pentru cei care îşi vizitează rudele spitalizate aici pentru mai mult timp. Asta nu înseamnă că Haukeland Hotel - Bergen nu este mereu pregătit şi pentru alt gen de musafiri.

Amplasat la numai 3 km de centrul oraşului, în cartierul sudic Årstad, hotelul este ideal atât pentru cei care vor să viziteze oraşul istoric Bergen, cât şi pentru cei care doresc să exploreze două dintre cele mai renumite fiorduri norvegiene, Sognefjord şi Hardangerfjord.

Se pare că în trecutul îndepărtat, aici, la poalele muntelui Ulriken, a fost o reşedinţă a marilor căpetenii vikinge. Însuşi fondatorul oraşului Bergen, regele Olav Kyrre, ar fi condus noul oraş din aceste locuri. După ce scaunul regal a fost mutat, în jurul anului 1300 aşezarea a intrat în posesia unei mănăstiri. Abia la începutul secolului trecut a fost alipită oraşului Bergen devenind astfel suburbia sa sudică. Alături de câteva construcţii moderne (spitalul, stadionul de fotbal, hotelul), clădirile vechi - suficient de multe - încă amintesc de vremurile foarte îndepărtate.

Chiar în faţa Hotelului Haukeland se află Årstad kirke, o foarte veche biserică pe care nu am vizitat-o în interior. Bineînţeles că nu era deschisă înainte de micul dejun, atunci când exploram eu împrejurimile. Nestingherită de nimeni, i-am dat ocol şi am fotografiat din mai multe unghiuri zidurile sobre, de piatră şi turlele ascuţite, cu acoperişuri verzi.

Haukeland Hotel - Bergen, cu doar trei etaje, a fost dat în folosinţă în 1998 şi are dotări dintre cele mai moderne: o zonă de wellness şi spa, săli de conferinţe, internet Wi-Fi gratuit, loc de joacă pentru copii şi... cine mai ştie ce? Fiind în tranzit, am acordat prea puţină atenţie acestor aspecte.

Privită din exterior, fără o arhitectură deosebită, clădirea mi s-a părut cam sobră. Fântâna arteziană din faţă şi vegetaţia din jur sunt singurele elemente care mai decorează întrucâtva intrarea.

La recepţie am aflat că hotelul dispune de 178 de camere single sau duble, unele dintre ele având în dotare şi câte o canapea extensibilă. Şi camera 307 (care mi-a fost repartizată), deşi single - cu un pat pentru o singură persoană - avea şi o canapea extensibilă, mare, cu două perne de pluş.

Mobilierul, un pic obosit din cât am observat, mai includea o măsuţă, un birou în sertarul căruia am descoperit Noul Testament în variantă engleză şi norvegiană, un scaun capitonat, un suport pentru bagaj, un şifonier cu multe sertare, cu cuier şi cu oglindă mare. În interior erau umeraşe şi perne suplimentare. Ascuns sub birou, se află minibarul gol.

Camera pardosită cu linoleum, decorată cu două tablouri, nu are balcon. De la fereastră se vede intrarea principală a hotelului, fântâna arteziană şi Årstad kirke, biserica medievală.

Iluminatul artificial este asigurat de veioza de lângă pat, de lampa de la birou, precum şi de lampa din colţul încăperii, de lângă canapea.

Camera 307 - presupun că şi celelalte - are în dotare aer condiţionat, calorifer, televiziune prin cablu (dar un televizor de tip vechi, cu tub), telefon şi detector de fum.

Baia este mare, îmbrăcată toată în gresie şi faianţă lucind de curăţenie. O cabină de duş cu scurgere direct prin podea, un scaunel de plastic, o oglindă mare şi o chiuvetă frumoasă, plus cele două recipiente cu săpun lichid, paharele de plastic sigilate în folie, setul de prosoape, şerveţelele cosmetice, hârtia igienică şi peria de toaletă, fac parte din dotările băii.

N-am văzut restaurantul de la Haukeland Hotel - Bergen decât a doua zi, la masa de dimineaţă. Este atât de întins încât cred că este în măsură să primească mai multe persoane decât găzduieşte hotelul într-o noapte. Totul este modern, iar oferta culinară pentru micul dejun este la fel de variată ca şi la celelalte hoteluri norvegiene la care am fost cazaţi. Nu cred că este necesar să specific toate produsele, totuşi ca o notă particulară, trebuie să amintesc clătitele calde (gata preparate sau pe care ţi le preparai singur dacă voiai), precum şi gama foarte variată de gemuri cu care le puteai asezona.

Am stat la Hotel Haukeland - Bergen la 28 iulie 2013.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 02.10.13 14:32:13
Validat / Publicat: 02.10.13 16:51:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1866 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Bergen - Haukeland Hotel, intrarea principală şi parţial fântâna arteziană.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042994976043701 sec
    ecranul dvs: 1 x 1