ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 2 nopți
prieteni
2 AD. + - COPII -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 32 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 11 MIN

Grand Hotel Riga, Ruse: Revelion la înălţime

TIPĂREȘTE

Cred că în ultimii unsprezece ani, în drumurile de vacanţă spre Grecia şi Turcia, am trecut pe lângă Ruse de peste douăzeci de ori, de fapt, pe centura oraşului. Întotdeauna l-am privit cu dezinteres, ca pe un oraş fost comunist cu blocuri gri bătute de ploaie şi vânt, cu multe niveluri, aşa se vede, cel puţin de pe artera ocolitoare a oraşului: bulevardul Bulgaria. Nu m-am gândit niciodată să-l vizităm ca pe un oraş turistic, pentru că nu e în sine aşa ceva, darămite să ne luăm cazare pentru vreo noapte-două. Curând am descoperit că mă înşelasem, că Ruse nu era doar un orăşel, ci unul dintre oraşele mari ale Bulgariei, cu un centru vechi care m-a cucerit prin frumuseţea arhitectonică a clădirilor ce i-au adus renumele de Mica Vienă. Dar asta e o altă poveste pe care, sper, să v-o spun altădată. Eh, aşa-i când te laşi pradă prejudecăţilor!

La ştirea că vom petrece revelionul în Ruse, am exclamat şi întrebat plină de uimire: la Ruseee???!!!... Asta pentru că prietenii responsabili cu asigurarea locaţiei pentru petrecerea cumpenei dintre ani fuseseră şi ei manipulaţi de o agenţie românească ce, iniţial, la aceiaşi bani făcuse o ofertă pentru Balcic. Ofertă, care, după spusele reprezentanţilor săi, se epuizase repede şi la schimb au venit cu propunerea aceasta inedită. Aşa că rămăsese Ruse la preţul promis, care era o opţiune mai bună decât acasă la „Cabana Plăpumioara”, sau la vreun restaurant de prin vechea noastră urbe. Ţin să spun că pentru mine şi soţul meu era pentru prima oară când, de revelion, făceam altceva în afară să ne întâlnim cu colegi, rude, cunoscuţi, darămite să plecăm din ţară, de aceea am mers pe mâna prietenilor care aveau, deja, experienţă, fiind la al patrulea revelion consecutiv în Bulgaria.

Cum până la Ruse aveam numai 160 km, am plecat în ziua de 31 decembrie 2015 de-acasă după orele 9,00, pe la 11,00 treceam podul la care lucrările de reparaţii s-au oprit. Fireşte că acum „am zburat” pe pod neîntâlnindu-ne cu nici o maşină. La ghişeul din vama bulgară gerul aspru a „împiedicat” vameşul să iasă din ghereta ca să verifice actele, trebuind să ne prezentăm noi cu ele la el, în felul acesta strângându-se două-trei maşini în faţa noastră.

Odată ieşiţi din punctul de trecere a frontierei, ne-am angajat pentru prima oară în atâţia ani spre centrul oraşului unde trebuia să căutăm cea mai înaltă clădire din oraş: Grand Hotel Riga.

Pachetul nostru a cuprins două nopţi de cazare cu mic dejun şi cina festivă de Revelion. Am aflat că e un hotel de patru stele, cel mai mare din oraş, un mastodont fost comunist cu 145 camere, şi 10 apartamente, de categorii diferite şi trei restaurante: restaurant Panorama siutat la ultimul etaj, al şaptesprezecelea, mehana – restaurant în stil tradiţional bulgăresc, restaurant Riga cu capacitate de 500 persoane, cofetărie vieneză, lounge bar de vară, restaurant Grădină de Vară (nu era cazul acum), lobby bar (24 ore), 5 săli multifuncţionale de conferinţe, parcare păzită, garaj subteran, centru SPA, sală fitness, etc. De cum am văzut în voucher că aveam camere double economy nu prea mi-a mirosit a bine şi informându-mă de pe saitul hotelului am constatat că erau cele mai simple, bune pentru pachetele turistice vândute românilor, pentru că pe booking nu se regăseau în oferta acestui megaoperator online. Mai multe detalii: ro.hotel-riga.com.

În fine, am găsit destul de uşor hotelul (un reper al oraşului) cu o bună amplasare pe malul Dunării ce dezvăluie o frumoasă privelişte asupra fluviului, asupra falezei bine amenajată şi a bulevardului Pridunavski (la numărul 22 aflându-se hotelul) ce mărgineşte oraşul ca o cingătoare. Distanţa faţă de centru e un fleac: circa 400 m. Fiindcă am sosit cu aproape o oră înainte de check-in, am fost rugaţi de recepţioneră să mai aşteptăm puţin pe motiv că nu erau gata cu toate camerele. În timpul acesta ne-am familiarizat cât de cât cu hotelul, am sesizat prezenţa unui mare grup de conaţionali cu care urma să ne întâlnim la petrecere. Am primit voucherele pentru cina festivă care se anunţa mai deosebită, măcar că avea loc la restaurantul Panorama, cel mai de soi din tot resortul (evenimentul fiind sărbătorit în toate cele trei restaurante), iar meniul, se anunţa în aceeaşi notă, era cel mai scump: 125 leva/persoană şi speram noi cel mai grozav, în compensaţie cu cazarea de la care nu aveam aştepătări prea mari.

Camera şi baia

Primim cheile, suntem informaţi că vom sta la etajul al treisprezecelea spre care accesul se face numai cu ascenesorul şi stupoare! , camerele, per ansamblu, nu arătau rău deloc. Aşa se întâmplă când pretenţiile sunt modeste. Camerele noastre au fost vecine, foarte generoase ca suprafaţă şi în care domina curăţenia. De la intrare aveam un hol destul de mare din care în dreapta era baia iar pe stânga aveam dressingul încăpător şi cuierul deloc înghesuit. Mobilierul era diversificat în funcţie de zonă: în dreapta cea de dormit cu două paturi individuale separate de utilele noptiere, în faţă cea de relaxare cu două fotolii mici şi vechi între ele cu măsuţă pe care ne aşteptau câteva fructe pe-o farfurie, din partea casei. Aveam chiar şi zonă de toaletă/birou cu oglindă mare pe perete, sertare în corpul de birou, scaun, telefon şi felicitare pe birou din partea casei. Frumos, nu? Televizorul, model vechi, cu diagonală mică, suspendat nu avea nici un program de-al nostru, noi credeam că ar fi fost posibil, dată fiind apropierea. Aerul condiţionat funcţiona binişor ajutându-ne în mare măsură să avem o temperatură acceptabilă, întrucât căldura de la calorifere a fost zgârcită, probabil şi din cauza frigului accentuat, centrala să nu fi făcut faţă suficient pe lângă furnizarea ireproşabilă a apei calde.

Problema cea mare era faptul că aceste camere nu mai fuseseră modernizate demult, cred că de vreo 15 ani cel puţin, judecând după fenestraţia de aluminiu în vogă pe la mjlocul anilor ’90, mobilierul vechi şi scorojit pe alocuri, după instalaţiile sanitare, deşi funcţionale, uzate, după gresia şi faianţa cu aspect demodat, uşile interioare vetuste. Nu acelaşi lucru se poate spune despre alte etaje care fuseseră renovate, aşa cum se putea observa de jos, de-afară. Mocheta, în schimb, era cel mai nou element din cameră, chiar plăcută şi pufoasă.

Însă, nimic nu se compara cu superba perspectivă asupra oraşului spre partea sa apropiată de port, asupra Dunării cu faleza sa dincolo de care se zărea timid satul Slobozia de pe malul românesc.

La baie, care din punctul de vedere al spaţiului alocat, era destul de largă, cel mai mult m-a deranjat lipsa bazinului de wc, deh, aşa erau într-o vreme instalaţiile, care nu dădea eficienţă din lipsă de colectare a apei. La fel, multă rugină în cadă, sifonul de pardoseală ruginit, priza de lângă oglindă nefuncţională. Ca aspecte pozitive, prosoapele au fost schimbate a doua zi, gunoiul ridicat.

Revelionul de la Restaurantul Panorama

Sincer, aşteptam cu nerăbdare noaptea de Anul Nou, unu la mână că voiam să mă detaşez de anul care n-a fost bun deloc pentru mine aducându-mi o mare pierdere, doi la mână că vroiam să văd, din curiozitate, restaurantul considerat a fi perla de la Grand Hotel Riga, desfăşurat integral pe cel mai înalt nivel, al şaptesprezecelea, deasupra tuturor etajelor de locuit şi mai cu seamă priveliştea minunată oferită de –acolo de sus din balcoanele laterale, atât spre centrul oraşului cât şi spre Dunăre, de unde focurile de artificii încinse în tot oraşul la miezul nopţii s-au văzut mirific. Nu degeaba l-au denumit Panorama.

Înăuntru, mesele aranjate elegant, găzduiau cele 80 persoane ce reprezintă capacitatea restaurantului aşezate după cum fuseseră cumpărate locurile: masa conaţionalilor noştri de vreo 20 persoane, masa noastră de patru persoane, mesele celorlaţi clienţi, toţi bulgari, nu mai mari de câte 10 persoane. Totul decorat cu bun gust, mijlocul lăsat liber ca ring de dans, muzica excelentă asigurată de un DJ care, în pofida faptului că eram minoritari, ne-a respectat alternând şi câteva melodii de-ale noastre, inclusiv, braşoveanca (dedicându-ne “pentru priatenii din Rumania”), simţindu-ne ca nişte veritabili musafiri. Cuvinte de laudă am şi pentru ospătari, foarte eleganţi, amabili şi prompţi.

La reuşita evenimentului au contribuit două elemente esenţiale, pe de-o parte, meniul aparte, de clasă aş spune, pe de altă parte entertainmentul oferit: programul artistic, tombola, vizita lui Moş Crăciun. Startul a fost dat la orele 20,00, iar finalul petrecerii a fost undeva pe la orele 2,00. Să le luăm pe rând!

Meniul, după cum v-am spus cel mai costisitor din întregul resort, deşi ne fusese tradus de agenţia românească cu google translate din bulgară în română, nu era deloc clar, aşa că nu prea ştiam exact ce aveam să mâncăm. Degeaba aveam voucherele scrise în bulgară. Oricum ne-am dat seama că era ceva sofisticat în accepţiunea noastră. Şi aşa a fost, la aperitiv am avut, în mare, “selecţie de tomate”, brânză de capră la grătar, cu salată de ardei capia copţi, cu crutoane, măsline kalamata, prune deshidratate, ceapă roşie, bine pudrate cu condimente mediteraneene, cu platouri mici separate cu brânzeturi fine şi şuncă din piept de raţă feliat ca şi coala de hârtie. Figuri, pe la noi ştiţi cam ce se dă!

A urmat raţă cu portocale pe pat de rucola, caise confiate şi bacon. Drept să vă spun cu greu mi-am dat seama ce era, prima dată culoarea închisă a preparatului care mai era stropit şi cu sos la fel de închis la culoare, m-a dus cu gândul la ficat gătit, apoi următoarea idee care mi-a venit a fost că e muşchi de vită în sânge ce nu mă încânta defel, dar cu dificultate am reuşit, în cele din urmă, să mă dumiresc că era vorba de file de raţă. Ciudat, dar gustos!

Piesa cea mai tare a meniului era adusă fiecărui client, fastuos de către ospătari sub un “clop” de inox care, odată ce era ridicat, lăsa să se vadă un fel de friptură care părea de pui mai mic (sau prepeliţă), cu o garnitură de fasole verde, broccoli, şi quiche de cartofi. Gustul cărnii era foarte bun, dar nu părea de pui, am aflat mai târziu că era de porumbel de care, parcă, mi-am amintit din copilărie când mai mâncasem aşa ceva.

Desertul nu a fost nici el unul obişnuit, era o prăjitură delicioasă cu cremă de whiskey baileys, şerbet de mentă şi trufe de ciocolată. Toată seara parcă am fost la Master Chef!

De băut a fost la început rachie, apoi vin alb şi roşu, apă plată/minerală, sucuri. Pe masă boluri mici cu caju, migdale, plăcinte cu răvaşe (din păcate, din nou, numai în bulgară), şampanie la cumpăna dintre ani.

Entertainmentul a debutat cu vizita lui Moş Crăciun venit să-i facă fericiţi pe cei câţiva copilaşi ai unor familii bulgare care, probabil, nu avuseseră cu cine să-i lase pe cei mici. Apoi, a urmat tombola la care au fost înscrişi automat toţi musafirii, dar norocul a surâs doar unui singur român ce s-a ales cu o sticlă de whiskey, celelalte premii, puţine desigur, au mers la localnici, inclusiv premiul cel mare “un week-end all-inclusive la un hotel de patru stele din Bansko”.

De departe, însă, cel mai agreabil punct al serii a fost programul artistic ce a durat de la 22,00 la 23,50 oferit de două tinere perechi de balerini de la Opera din Ruse care au susţinut un minunat spectacol, alternativ cu o, la fel de tânără, interpretă de muzică la modă al cărei nume nu l-am reţinut, deşi a fost anunţat de multe ori de DJ ce a cântat, din politeţe, la un moment dat ceva şi în română. Dansatorii s-au întrecut pe ei înşişi delectându-ne pe rând cu dansuri populare bulgare, dansuri ţigăneşti, executate cu mare ţinută şi cu valsuri, fragmente din “Lacul lebedelor” interpretate cu mare graţie şi sensibilitate.

Noaptea a culminat cu spectaculoasele focuri de artificii care au luminat şi au bubuit în tot oraşul şi pe care le-am urmărit de pe terasele laterale ale restaurantului, cel mai frumos fiind cel lansat de pe Primăria din Ruse.

Micul dejun

În cele două dimineţi de la Grand Hotel Riga mâncarea de la micul dejun a fost aproximativ aceeaşi, asta nu înseamnă că e o notă proastă, dimpotrivă, deoarece diversitatea alimentelor de bună calitate şi bine gătite ar fi fost dificil să nu satisfacă pe orice pretenţios. În privinţa cantităţii, se putea mânca oricât, nimeni nu avea ceva de comentat.

Concluzie

În ciuda unei cazări modeste cu mai multe minusuri decât puncte tari, per total acceptabilă pentru două zile, la propriu şi la figurat, revelionul de la Grand Hotel Riga a fost la înălţime, ştiu sigur că-mi voi aminti cu plăcere de el!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 18.01.16 19:07:52
Validat / Publicat: 18.01.16 21:16:00
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3667 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Dunărea albastră dimineaţa de la fereastra camerei noastre de la etajul al XIII-lea din Grand Hotel Riga Ruse
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69250 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 32.30 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    14 ecouri scrise, până acum

    Mihai18
    [18.01.16 23:28:15]
    »

    Sărut mâna Irina.

    Scuze pentru că sunt tocmai al 15-lea la vot, dar sunt primul la ecouri. Am deschis calculatorul tărziu, tocmai pe la ora 22,30. Azi am muncit cu soția de ne-am rupt, nu pentru noi, ci pentru alții pentru că avem păcatul să fim sufletiști (dacă vrei detalii, întreab-o pe Elviramvio pentru că suntem colegi de suferință în această privință).

    Și acum câte ceva despre review. Este foarte natural și de aceea mi-a plăcut. Ai descris fidel evenimentul și cum te-ai simțit tu acolo. Acestea îi dau valoare. M-ai scăpat de coordonate geografice plictisitoare de parca nu am sti sa ajungm si fara ele, de pasaje întregi copy-paste și altele. Bravo si un FB cu toata convingerea.

    Si cum, a fost prima data cand mergi la Ruse? Vai de mine. Sa sti ca noua ne-a placut si am facut poteca pana acolo. Noi avem parcarea noastra preferata, avem magazinul nostru preferat (CBA) avem restaurantul nostru preferat (vis-a-vis de CVA) si multe altele. Am multe, multe fotografii, imagini video, asi putea sa scriu cel putin 2 review-uri, dar nu fac asta de la ultimul meu review (plimbare pe Sena) cand @Bogumil m-a certat intr-atat ca mi-a scos review-urile din cap. Ma rezum doar la ecouri, dar tare mi-e dor de un review.

    Noapte buna si sa ne citim cu bine.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [19.01.16 08:21:42]
    »

    @Mihai18 - Mulţumesc mult pentru aprecieri, Ruse ne-a plăcut şi nouă mult. Vom mai reveni, cu siguranţă, mai cu seamă că în acele zile totul era închis şi aş vrea să intru şi în interiorul câtorva obiective, nu numai să le văd pe-afară. Sper să reuşesc să scriu un pic şi despre oraş, acum când impresiile sunt calde.

    În ceea ce priveşte review-urile dvs., eu vă încurajez să mai scrieţi, din toate lucrurile învăţăm ceva. Oricum ştim de la început şi ne asumăm riscul, în acest sens, ca ceea ce scriem să nu placă tuturor, pentru că nu suntem construiţi toţi la fel, nu avem aceleaşi gusturi. Dar asta e o altă poveste...

    Să înţeleg că sunteţi implicat în acţiuni umanitare, alături de alţi colegi de sait?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Mihai18
    [19.01.16 08:48:14]
    »

    @irinad - Cu siguranță. Dacă vrei, citește review-ul meu - Să iubim aminalele.

    Cu bine.

    Aurici
    [19.01.16 12:30:59]
    »

    @irinad - Inedit, da! Dar foarte frumoasă petrecere! Bulgarii se pricep bine la asta.

    Am făcut și noi un revelion în Bulgaria la Hotel Rashev din Veliko pe care l-am închiriat pe tot, pe vremea când ne organizam singuri. Dar ei ne-au asigurat un DJ, cu toate că noi ne căram cu muzica noastră, foarte, foarte bun. La fel ne-au organizat o tombolă la care nu ne-am așteptat, ne-au dat premii, am găsit răvașe pe masă în noaptea de revelion și am avut o repriză de muzică bulgărească tradițională și toate ospătărițele ne-au învățat să dansăm. Toate astea, 3 nopți cazare, toate mesele și tot ce am zis la "fabulosul" preț de 115 EUR/familie. Asta în 2010. Și ne mai mirăm ce tot căutăm pe la ei.

    Mă bucur că și ție ți-a plăcut lăsând la o parte cazarea cu ceva minusuri. Important este să fie curat iar la ei așa am găsit întotdeauna. De aceea pot să trec cu vederea una-alta.

    Înțeleg că n-a fost ultima experiență, că ți-a plăcut și că va urma.

    daf434
    [19.01.16 15:14:56]
    »

    Interesant de retinut! Chiar am cautat un loc unde sa ne petrecem revelionul impreuna cu prietenii, am cautat in Ruse, mai aproape de casa, dar nu am fost asa norocoasa, nu am gasit nimic... mai toate agentiile de la noi au pachete pentru revelion numai in statiunile bulgaresti...

    Daca se poate, as dori foarte mult sa stiu agentia romaneasca care vinde astfel de pachete pentru Ruse... e tentant...

    Multumesc, si va urez multe alte "ieseli" frumoase...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [19.01.16 16:23:26]
    »

    @Aurici - Da, așa este, mi-a plăcut, voi mai reveni în Ruse și nu numai. Au organizat bine, frumos și elegant acest revelion, toată stima.

    În ceea ce privește cazarea, nici eu, nici soțul meu și nici prietenii noștri nu suntem foarte pretențioși, dar cu toții suntem realiști: la asemenea prețuri, nu aveam așteptări prea mari. Și, totuși, acestea ne-au fost întrecute, per total, rezultând o experiență plăcută și interesantă pe care o vom mai repeta cu siguranță.

    Curățenia, în schimb, e foarte importantă, când o ai, ești mai tolerant cu privire la alte aspecte.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [19.01.16 20:47:17]
    »

    @daf434 - Scuze pentru acest răspuns întârziat, vei primi imediat PM cu numele agenţiei prin care prietenii mei au rezervat pachetul. În ciuda unor mici inconveniente, a fost o "ieşire" plăcută, în ciuda faptului că nu mă prea aşteptam.

    Mulţumesc pentru urări şi îţi doresc şi ţie vacanţe frumoase!

    Eugenia55* †
    [20.01.16 10:42:13]
    »

    Ce m-ai pacaliiiiit! Cand am vazut Riga am intrat in sevraj, hopa, zic, aici e de mine! Sa explic : mergand in Lituania, acum 1 1/2 ani, placandu-mi foarte mult, am zis sa extind experienta Tarilor Baltice, de-aici se trage foamea de Riga

    Eu raman cu foamea mea ca vad ca a voastra a fost biiine potolita!

    Pe vremea mea, Ruse era "dincolo", ce mai conta nuanta de gri-fiset, gri-sobolan sau, ulterior, gris argenté sau perlé

    irinadAUTOR REVIEW
    [20.01.16 13:28:55]
    »

    @Eugenia55 - Aș fi vrut eu să fie vorba de un hotel din Riga, capitala Lituaniei Letoniei, dar nu cred să ajung prea curând acolo...

    Aveți mare dreptate, Ruse era pe vremuri o destinație aparte, chiar se organizau excursii de o zi în oraș, știu mlte persoane care în perioada de dinainte de 1989 mergeau special acolo să-și refacă rezervele de alimente, etc. După cum bine ne-amintim, în Bulgaria se găseau mărfuri care de la noi dispăruseră demult.

    Însă și eu am descoperit cu bucurie că orașul e chiar deosebit în afara culorilor cenușii și terne ce se văd de pe linia de centură. Dealtfel voi încerca să descriu cum am perceput eu orașul într-un articol pe care-l voi scrie separat.

    Dragoș_MD
    [20.01.16 15:23:14]
    »

    @irinad -

    Aș fi vrut eu să fie vorba de un hotel din Riga, capitala Lituaniei

    totuși, ultima oară când amfostacolo (deși era încă în interiorul fostei URSS), Riga era capitala Letoniei! (a Lituaniei e Vilnius).

    irinadAUTOR REVIEW
    [20.01.16 16:43:26]
    »

    @Dragos - Da, ai dreptate, Riga e capitala Letoniei și nu a Lituaniei, mulțumesc pentru aducere aminte, m-am grăbit să răspund și n-am prea fost atentă, îmi fac mea culpa. Oricum, nici la Vilnius, nici la Riga n-am șanse să ajung!

    mishu
    [22.01.16 23:34:59]
    »

    Ce pot sa spun, inca o data se dovedeste ca alegerea Bulgariei ca destinatie de petrecer a timpului liber este o optiune de luat in seama. Iar pentru mine Ruse este chiar aproape eu fiind din Bucuresti.

    Despre alte destinatii cum ar fi Riga, da mi-ar placea sa-l vad, din pacate l-am "vazut" in decembrie prin prisma informarii pe care trebuia sa o ofer baiatului cel mare care mergea acolo la concurs. Biletul de avion il luasem din septembrie si a fost 1000 lei (in decembrie pretul se dublase) cazarea nu a fost tocmai ieftina (65 euro camera pe noapte) insa era cea mai aproape de sala de concurs (mers pe jos 2-3 minute. Altfel de pe net scosesem si locuri potrivite de luat masa si totul a fost ok. Ca " recompensa" si " amintiri" de la Riga ne-a adus carnati din carne de strut. A fost delicios. Acum ma ocup de Moscova (concurs in februarie) asa incat nu pot spune ca ma plictisesc.

    Imi place sa citesc toate impresiile postate, mi se pare o ocazie minunata sa aflam mai multe despre tara noastra sau alte destinatii si astfel putem spune cu totii macar citind " am fost acolo".

    Felicitari, votat cu placere. Si ma bucur ca votul meu ti-a adus zuperbonusul ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    irinadAUTOR REVIEW
    [23.01.16 00:10:54]
    »

    @mishu - Mai întâi, mulţumesc pentru vizită şi votul aducător de ZB la acest review care nici prin cap nu mi-a trecut că va primi atâtea voturi. Ruse este, într-adevăr o bună opţiune de-o "ieşeală" pentru bucureşteni sau cei din sudul ţării, judecând după distanţa relativ mică.

    În privinţa capitalei Riga, ce să mai zic, îmi e aşa necaz pe mine fiindcă am "comis-o" dintr-o grabă şi-o neatenţie inexplicabilă, noroc cu alţi colegi foarte atenţi, că până la s-a reparat.

    Acelaşi lucru pot spune şi eu despre călătoriile pe care le fac atunci când citesc articolele postate pe sait de alţi colegi, simt că AmFostAcolo şi eu un pic cu fiecare. Cel puţin review-urile dvs. despre locuri din Asia la care nici nu îndrăznesc să visez, sunt cu totul deosebite!

    Succes fiului dvs. la concursul din februarie de la Moscova şi spor la documentare pentru dvs. !

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mishu
    [23.01.16 00:17:27]
    »

    @irinad: multumesc frumos si astept sa mai citesc impresii de calatorie

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Aurici, daf434, Eugenia55*, irinad, Mihai18, mishu
    Alte impresii din această RUBRICĂGrand Hotel Riga:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.075208902359009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1