GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Impresii grand hotel bansko
Impresii Grand Hotel Bansko
Dupa 2 ani am hotarat sa mergem din nou in Bulgaria la ski dar de data aceasta in statiunea Bansko (data trecuta am fost in Pamporovo). Am ales dupa cateva cautari Grand Hotel Bansko datorita pretului si acesului usor (la intrarea in statiune). Desi hotelul avea recenzii majoritatea relativ negative, noi am avut curajul sa mergem crezand ca in extrasezon lucrurile vor sta altfel (si nu ne-am inselat).
Sa incep sa va spun unele lucruri despre hotel.
Lucruri bune: amplasare la intrare in statiune, in zona periferica lipsita de galagia statiunii. Hotelul este renovat in totalitate, cei drept cu mult rigips darn u este deranjant, mobilier nou, incalzire electrica individual pe fiecare camera. Noi am avut DP. La micul dejun am ramas placut surprinsi si anume aveai de ales dintre oua fierte. oua omleta, paine cu ou, bacon prajit, gogosi, diferite feluri de “fornetti”, vreo 3 feluri de cereale, 2 tipuri de compot, vreo 3 tipuri de cornulete cu diverse umpluturi, iaurt simplu, iaurt cu fructe, fructe la discretie (banana, kiwi, portocale-clementine, mere), pentru doritorii de mezeluri existau 3 tipuri de salam (slabute calitativ) sunca, branza feta, rosii, castraveti, masline, unt cubulete, miere cutiute, 4-5 tipuri de dulceata, fineti, lamai taiate feliute, 3 dozatoare de laptecald, cafea, suc (de tipul TEC), ceaiuri la plic (vreo 3 feluri), paine (vreo 4 tipuri) cu posibilitatea de a o praji. Intr-un colt al restaurantului un bucatar pragatea clatite si sandwicuri calde. Puteai sa servesti cat doreai ca nu se uita nimeni urat la tine. Noi am fost cu 2 copii mici de 4 respectiv 1 an care au facut putina risipa de mancare dar nimeni nu s-a suparat, toti au fost zambitori si binevoitori.
La masa de seara am avut tot buffet si de asemenea mai mult decat sufficient si anume 3 tipuri de carne (pasare, porc, vita/oaie) preparata in moduri diferite (cu sosuri, prajita, pe gratar) paste, supa, legume fierte (broccoli, ciuperci, conopida) altele in fiecare zi, peste (din pacate doar pangasius), mici, chiftelute, tocanite, masline, rosii, castraveti, muraturi traditionale (exceptionale) tot felul de legume taiate. fasiute. amestecate (varza, salata, ridichi, gulii, ceapa), ketchup. maioneza, mustar, otet, ulei de masline, ardei iute (proapat si murat) branza feta, branza cu tot felul de “topinguri” (boia, piper…). La capitolul dulciuri 4-5 tipuri de torturi, slabute calitativ (acelasi blat ieftin din comert cu crèma la rece de diverse arome) budinci de 2-3 tipuri, fructe la discretie (portocale-clementine, mere, banane, kiwi). La acelasi colt din restaurant se pregateau legume coapte pe plita (vinete, dovlecei...)
Noi am avut un apartament cu o camera destul de spatios cu mocheta in camera si parchet in camera cu chicineta. Baia relativ micuta cu dus vertical.
Ca si lucruri negative as putea sa va enumar cateva si anume: la masa de seara nu se servesc decat contracost orice fel de bauturi, chiar si apa, dar se poate bea apa de la robinetul din toaleta (foarte buna de altfel). In camere ca de altfel in aproape tot hotelul lumina este foarte difuza, parka erai in permanenta intr-un erotic bar. Ski busul avea un program cam “labartat”Plecari la 8.30- 9 si 10 si intoarceri la 15-16-17. Internetul WI-FI avea semnal bun dar viteza mica. Curatenia in camere se facea zilnic dar contra unei “atentii” de 2 leva (aprox 1 euro) la 2 zile curatenia era exemplara si se schimbau toate prosoapele, cearceafurile.
Un alt punct sa zicem negativ a fost faptul ca noi am ajuns dimineata in jurul orei 10 si ni s-a spus ca nu ne putem caza doar dupa ora 14, dar contra unei atentii de 10 euro am fost cazati intr-o ora.
Zona spa este extraordinara, piscine cu apa calduta, jacuzi, sauna cu aburi (2 la numar) sauna uscata (2 la numar) sauna cu infrarosu, fotolii de relaxare din piatra incalzite la 37 grade, camere de relaxare, camera incalzire picioare cu un arzator in mijloc catre care indreptai picioarele., baie turceasca (contra cost), masaj (contra cost), sala de sport (noi nu am folosit-o deoarece eram destul de obositi de la ski.
Ca si staiune de ski am fost placut surprinsi ca se da interesul pentru a multumi turistii, avand zapada destula (artificiala in statiune unde afara erau 7-10 grade, iar sus de la 1500 m altitudine zapada si artificiala si naturala de la 30 cm in sus. La cota 1600 si 1700 se poate urca cu masina (cca 11 km pe sensul de mers) destul de greu cu serpentine cam dificile. Un punct sa zicem delicat erau parcarile si in statiune dar si in parcarile de sus unde ziua de parcare costa 12 leva (aprox 6 euro).
Chiar si la hotelul nostru parcarea din fata era 20 leva pe zi, in lateral era 3 leva pe zi, dar existau in spatele hotelului si partial pe lateral cam 30 locuri parcare fara plata (locuri care le prindeai cam greu).
La subsolul hotelului exista si o MEHANA (restaurant cu specific bulgaresc). Noi cum am avut DP am putut lua masa la acest restaurant (cu rezervare prealabila) cu doar 7 euro de pers (copii nu au platit). Mancarea este tip buffet (mananci cat te tine) mancare buna, de calitate, cu specific local, abundenta, muzica live (cam prea tare), bauturi de orice fel contra cost, lumina ambientala foarte subtila spre deloc.
Sper ca v-am fost de ajutor cu acest comentariu, si va urez tuturor un sejur placut.
Trimis de gabi.77 in 27.01.14 09:53:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: pamporovo, hotel Finlandia4*
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gabi.77); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.84395766 N, 23.48758936 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ai facut ceva drum din Arad pana in Bansko. Ai mers pe la Vidin?? Hotelul cred ca este de "Agonie si extaz". Pentru cei care au fost inaintea ta a fost de agonie. Eu cred ca in sezonul de varf, bulgarii sunt dovediti plus ca hotelurile nu fac fata cu sala de mese unde in mod normal turistii mananca pe rand si nu toti deodata ca la masa de Revelion.
@fanespoitorul: Am fost pe la Belgrad deoarece am foarte multa autostrada si este mai rapid, si da noi am fost in extrasezon (e mai gol si muult mai ieftin) si a fost fantastic (de sarbatori ne petrecem in familie fara stres provocat de altii pe banii nostrii)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2019 Grand Hotel Bansko... Dezamăgitor — scris în 10.03.19 de MarianaBihoi din REşIţA - nu recomandă
- Aug.2018 Un hotel frumos — scris în 20.08.18 de DiaRux* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Un hotel modest — scris în 08.03.17 de mstefan din GALATI - nu recomandă
- Feb.2014 Nu vă duceți acolo!!! — scris în 08.02.14 de horia1969 din SLATINA - nu recomandă
- Dec.2013 NU recomand! — scris în 17.01.14 de m0nique din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2013 De evitat!!!! — scris în 01.01.14 de tibibv05 din BRAșOV - nu recomandă
- Jan.2012 Florimont cu bune & cu rele — scris în 24.01.12 de DB-01-VIN din TARGOVISTE - nu recomandă