ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 31.05.10
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 10 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 de 14 ani COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Concediu fabulos Grand Efe (a doua oara) -Pamukkale-Istanbul!!!

TIPĂREȘTE

Am revenit aseara, 2 iulie 2010, din Turcia, dupa un sejur pe care l-as putea numi fabulos.

Mai intai preturile biletelor (2 adulti plus un copil de 14 ani) :

  • 1 noapte Hotel Anzac Canakkale*** (mic dejun) : 46 +17 = 63 Euro
  • 10 nopti Hotel Grand Efe **** all inclusive: 544 + 204 = 748 Euro
  • 1 noapte Hotel Pam Thermal Pamukkale**** (demipensiune) : 3x29 = 87 Euro
  • 5 nopti Hotel Erboy*** Istambul 31x3x5= 465 Euro

Total: 1378 Euro.

Mentionez ca am luat biletele din februarie 2010, cand am platit prima jumatate de pret si am beneficiat astfel de 15% reducere pentru Grand Efe (la celelalte nu se fac reduceri, e prêt standard.

D R U M U L

Plecat din Bucuresti la 7, aproximativ o ora pana la Giurgiu, acolo platit podul la romani si rovigneta la bulgari si apoi Russe - Veliko Tarnovo – Gabrovo - Stara Zagora – Kapikule (Edirne). Cam 5-6 ore. La Veliko Tarnovo putrit face un popas sa vedeti casele de pe buza muntelui. Sunt superbe!

Inainte de vama turceasca nu uitati sa faceti plinul la bulgari, unde benzina de 95 fara plumb este 2,27 leva fata de 3,65 - 3,73 lire la turci!!! vedeti ca la bulgari rar benzinariile dau pe carte de credit, asa ca intrebati inainte sau sa aveti schimbate leva. Noi am gasit chiar inainte de vama o benzinarie (culoarea rosie) care accepta credit card, iar la intoarecere am luat de la Shell, chiar la intrarea in Bulgaria dinspre Turcia.

La bulgari iti fac semn sa treci, la turci treci ca prin branza, iti pun stampila pe pasaport si pa, fara poze ca anul trecut. Turcii nu mai pun viza ptr statele UE. Dupa ce treceti de oficii puteti schimba dolari sau euro in lire turcesti la cursul de 1,87 TL/Euro sau 1,5 TL/USD. Sunt cursuri proaste (curs bun este 1,91-92 TL/Euro sau 1,55-57 TL/USD la banci sau la Exchange Office).

De la Grand Efe/Ozdere la Pamukkale faceti 3 ore, sunt cam 200 km. Autostrada din zona Denizli (cel mai mare oras din apropiere) este in constructie si o luati prin oras. Fiti atenti la drum, noi am bajbait nitel. Intrebati tot timpul, dar sunt si semne si indicatoare. Nu va fi o problema.

Hotelul Pam Thermal (ca si celelalte) este amplasat ciudat intr-o zona aparent terna saraca si santieristica, dar odata intrat pe teritoriul lui peisajul se schimba brusc: gradini ingrijite, drumuri, cladiri frumoase.

De la Pam Thermal catre Istanbul…eiii, aici sunt vreo 650 de km de parcurs si GPS/ul e la mare cinste, chiar daca al nostru a pierdut de vreo 5 ori drumul... Ruta este: Denizli – Usak – Kutahya – Bilecik – Sakarya – Istanbul. La inceput a fost greu sa scapam de regiunea Denizli, ne-a bagat prin drumuri proaste de tara, fundaturi, am vazut si inmormantari, si ce naiba o mai fi fost de se adunau cu neamurile la masa si prin moschei, etc. E o alta lume aici – saraca, infasurata, prafuita, dar oamenii par foarte de treaba, nimeni nu a vrut sa ne manance ca suntem ghiauri!

Drumul spre Usak si dupa e destul de prost si extrem de sus-jos si virajat, aveti grija ca dupa o rampa de nu vezi nimic odata iti apare o curba ac-de-par si zbori cu masina cu tot!! Dar totusi, pana la urma a fost bine si tot am mers pe alocuri cu 130-140 de km/ora! Politie nici vorba, dar nu va bazati pe asta. De la Kutahya incolo, sunt portiuni mari de autostrada si mergeti repede, lejer cu 120 km/h. Un olandez a dat tare in ea si l-am vazut dupa un timp tras pe dreapta de politie. Cred ca avusese cam 160 la ora. Sunt benzinarii multe pentru o oprire ceva, uitati-va la preturi ca difera si la aceeasi firma. Noi am bagat pe aici pe undeva cu 1, 66 TL/litrul, desi era afisat mare 1, 65! asta e!

Intrarea in Istanbul e lunga si plictisitoare, plus stresanta pt cei neexperimentati, platiti autostrada 2 lire si ceva.

De la Istanbul la Edirne (intoarcerea acasa) sunt 260 de ceva de km si plaititi autostrada parca 6, 15 lire.

ATENTIE CU AUTOSTRADA!!

La ghiseele de plata de la intrarea pe autostrada veniti, apasati doar butonul si iese biletul pe care il platiti cand iesiti de pe autostrada. ACOLO MERGETI NUMAI UNDE SCRIE « CASH » fiindca ceilalti au tot felul de carduri si abonamente si nu puteti trece, incurcand toata coada si fiind nevoiti o gramada de oameni sa dea inapoi ptr ca voi sa va puteti duce la ghiseul de Cash!!

IMPORTANT CU BANII:

Oriunde afara de Istanbul, bancile schimba bani si se inchid la 17. 30. La Istanbul mergi doar la Exchange Office, vezi mai multe intai. Nu va aruncati sa platiti nimic in Euro sau USD afara de aur sau piele ca va fac turcii cu ochii inchisi la curs!! De asta e bine sa aveti lire inca de la vama si va sfatuiesc sa cumparati de la turcaketul de aici (e de la Halkbank) macar 50 de euro sa aveti de-o ciuperca si-un kebab!! Oricum pierderea nu e mare.

Asaaaaaaa…

Intram in Turcia …spre Canakkale. 260 de km pana la Eceabat, cam 3 ore pe drum bun. Asteptati nitel la feribot, ne-a costat 23 TL masina si noi trei si hop de la Eceabat peste garla la Canakkale. Calatoria cu feribotul e frumoasa, aveti doar grija la vanzatorii de parfumuri care sunt foarte insistenti (inclusive pe feribot) si daca nu urli la ei nu se dau dusi. De asemenea, sunt pusti care vin sa-ti spele geamurile si iarasi sunt foarte insistenti. Zbierati la ei si pleaca. Daca nu zbieri, nu scapi de ei, sunt ca raia. Hotelul Anzac e chiar in piata cu feribotul. Hotelul e OK, micul dejul de bun si consistent. Iesiti la plimbare seara prin Canakkale, restaurante minunate pe malul marii si orasul e frumos si interesant. Mai ales Marina. Noi am fost la unul « Benzine » a fost tare bine. In orasele turcesti veti vedea un numar impresionant de pisici.

A doua zi am plecat spre Grand Efe. Drum frumos, aveti grija la Izmir cu increngatura aia de autostrazi, dar GPS/ul s-a descurcat bine. Apropo, GPS-ul nostru (Moov) s-a descurcat bine la dus in Blugaria si in Turcia. LA INTOARCEREA PRIN BULGARIA NE-AM RATACIT PENTRU AL DOILEA AN CONSECUTIV, SA FITI ATENTI SI LA HARTA PE CARE TREBUIE SA O LUATI CU VOI! DECI IN BULGARIA NU VA BAZATI DOAR PE GPS, CA TE DUCE AIUREA PE VARF DE MUNTE SI ABIA CAND VEDE CA NU TE IEI DUPA EL RECONFIGUREAZA DRUMUL CORECT! LA NAIBA CU BULGARIA ASTA, NICI MARCAJE NICI LIMBI STRAINE NIMIC! VEDETI CA BULGARII AVERTIZEAZA CU FARURILE RADARELE, POLITISTII STAU PITITI DUPA TUFE SI APAR CA GHIOCEII CU PALETA CFR IN MANA, LA TURCI POLITIA NU TE OPRESTE DECAT DACA CHIAR SARI CALUL CU VITEZA. Uhhh…noi de data asta am scapat neamendati de turci si bulgari.

Stati sa trag o tigara si mai scriu.

---

G R A N D    E F E

La Grand Efe…am mai scris. CEL MAI BUN RAPORT PRET-CALITATE PE ZONA KUSADASI. Servicii bune, curatenie, masa buna si variata, rai pentru copii, foarte bun pentru adulti si adolescenti. 4 bazine de piscina, tobogane, 2 baruri, cartofi prajiti, hamburgeri si clatite intre mese, sucuri si apa la discretie. 33 de km de Kusadasi. Neaparat vizite la Efes, Priene-Milet-Didima, Claros (fara bani aici), croaziera cu corabia, Milli Park (e superb, primul golfulet, se face baie pe nisip fara pietre, poti merge si la un canion dar e departe, 6-7 km de urcus). Kusadasi e superb, neaparat o plimbare pe malul marii plus Insula Porumbeilor (cetatea era inchisa).

PAMUKALE

Am stat o noapte la Hotel Pam Thermal, o minune pentru cei ce vor bai termale in ape feruginoase. Hotelul are o fantana arteziana cu o asemenea apa (atentie e fierbinte) unde fierul s-a depus natural im terase asemanatoare celor din Castelul de Bumbac (« travertinele » albe, fala locului si cel mai important punct de atractie. Accesul la aceste piscine termale e gratuit, aveti robinet cu apa termala si in baile din camere. Accesul de face numai cu casti de inot pe cap, costa 2 TL bucata. Accesul in piscina termala se face pana la 0ra 22 inauntru si 24 afara, e ceva sa stai in apa aia calduta sub clar de luna! Masa super (mai buna si variata ca la Grand Efe), dar atractia principala este compexul din varful muntelui – terasele albe, Necropola de la Hierapolis si Piscina Cleopatrei (care consta 10 Euro/pers ca sa te imbaiezi, privitul e gratis. Eu zic sa aveti aceasta experienta, e minunat sa te plimbi prin apa si sa inoti printre leandri minunati si privind sub apa coloanele antice ale unei lumi demult trecute! Plus ca acolo aveti si restaurante cu berica sucuri etc.

La Terasele de calcar exista un parau care este deviat odata prin unele terase (cele mai mari si mai spectaculoase) alta zi prin alte terase mai mici. Daca prindeti ziua in care terasele mari sunt irigate, va fi splendid, chiar daca anul acesta am vazut ca nu te mai lasa nici macar sa te apropii de ele, dar-mi-te sa mai inoti ca altadata. Cu toate astea, experienta de a le vedea prima data e unica!!!

PAM THERMAL

Este iarasi o experienta frumoasa, desi pentru unii poate e pierdere de timp si bani. Hotelul e destinat celor care vor tratament (vin o multime de occidentali si japonezi, lume cu mult mai mult staif si bani decat la Grand Efe, care e mai mult un parc popular de lux, dar la banii astia asta e!!! ). cat aveti timp (fiindca veti fi plecati la terasele albe – Hierapolis – Cleopatra Pool) folositi din plin piscina termala si bazinele aferente, iar a doua zi dimineata nu ratai o baie in piscina principala (normala) unde apa are o limpezime de nedescris! tare placut!

I S T A N B U L

I S T A N B U L

I S T A N B U L

Oras fabulos, nu am vazut in viata mea atata viata colcaind la tot pasul. Se ard zile, se ard nopti, se infiripa iubiri de o zi, dar si de o viata. Totul impletit in cele mai exotice arome, tinute, rase, atitudini, peisaje si culori. Marile muzee pe de –o parte (palatele imperiale Topkapi (20TL) si Dolmabahce (20TL), Muzeul de Arheologie (10 TL), Hagia Sofia (Aya Sophia, 20 TL), Moscheea Albastra (Sultanahmet, gratis ca e moschee nu muzeu), Moscheea Suleymaniye (inchisa ptr renovare), Turnul Galata – pe de alta croazierele pe Bosfor/Cornul de Aur (35 euro/persoana jumatate de zi diverse combinatii de traseu dar fara masa inclusa, 65 euro/pers toata ziua diverse combinatii care includ masa si cu stopuri la monumente cu vizite cu ghid). Noi am rezervat prin hotelul nostru si am avut 10% discount.

Restaurante super in zona Sirkeci-Eminonu (in apropierea terminalului de feribot-uri din peninsula istorica) dar vedei inainte preturile. Poti manca si cu 135 TL (enorm ptr 3 persoane dar atat ne-a costat in prima seara) dar si cu 70 TL. Zona este insa minunata, sute de restaurante la strada, culori, mirosuri de-ti gadila narile, haite de turci te invita sa te asezi la masa, au table mari cu preturile afisate. Neaparat incercat cotletul de miel (lamb chops) a fost delicios si pt mine care in Romania nu mananc carne de oaie nici platit!!! acum mi-am schimbat opinia. Kebab-ul bun e facut cu miel si nu e pe placul tuturor, in plus e destul de condimentat ptr noi. Dar e bun! Berea Efes…o minune. Langa Moscheea Yeni Mosque se afla un restaurant aparent modest, se cheama ceva cu Seven si acolo mancati pui la rotisor fff bun si ieftin (un pui intreg cu toate cele pe langa el (orez, grau fiert condimentat, ceva cartofi, salata, rosii toate pe un platou a costat 20 TL si am mancat pe saturat 3 persoane, ne-a mai si ramas!! ).

Dupa mica « tzeapa » pe care am luat-o in prima seara cu consumatia de 135 TL la un restaurant Hayat (nici o legatura cu marele lant hotelier international) am mancat in fiecare seara pe o straduta de langa hotelul nostru, unde aveau preturi bune si ne-am imprietenit atat de tare cu turcii incat nici nu mai stiam de cate ori aparea pe masa cate o farfurie de cartofi prajiti (din partea casei!! ) si, in ultima seara cand nu mai aveam bani si am trecut sa zicem papa, ne-au asezat cu forta la masa pe mine si pe fiu-meu (sotia facea bagajele) si, desi le-am zis ca nu am bani, mi-au dat gratis o cahea cappucino si un ceai de mere ptr baiat!

Asadar, daca te duci cu inima deschisa si ii lasi sa isi faca numarul ai numai de castigat.

CEL MAI IMPORTANT: TOT TIMPUL ZAMBITI SI ATITUDINE POZITIVA!! IN FELUL ASTA II AVETI IN MANA SI SA STITI CA MARE E SUFLETUL TURCESC!!!

ATENTIE LA ZONA MOSCHEILOR SOFIA SI M. ALBASTRA!!!

Aveti grija ca in zona Marilor Moschei totul e mult mai scump. Am baut aici un cappuccino cu 9, 5 TL (sa nu ma spuneti nimanui) si na, ii lasi 10 (dar era mare si de departe cel mai bun baut in Turcia), Doner-ul (un fel de saurma la noi dar fara cartofi prajiti si cam mic) este 6 TL fata de numai 3 TL sau chiar 2, 5 TL un pic mai departe. Sunt multi turcaleti cu porumb fiert 1 TL si porumb copt 1, 5TL si covrigi cu susan 0, 75 TL si castane coapte (nu am luat si nu stiu pretul). La moschei te descalti si bagi sandalele intr-o punga pe care ti-o dau gratuit (au multe acolo), iar doamnelor li se dau saluri gratis cu care sa se acopere. E chiar simpatic. Normal, salurile le dai inapoi la iesire. Evitati orele de rugaciune, cand accesul ghiaurilor e interzis. Doar la Aya Sofia e ok, ca este muzeu. Nu uitati sa faceti poze, in moschei e permis (nu este insa permis la Dolmabahce si la Topkapi in salile interioare unde exista tablouri, bijuterii si fantome care se sperie usor si emigreaza!! Aici turcaletii sunt cam paranoici si enervanti. De la piateta dintre moschei, opus cu tramvaiul, faceti un pic la stanga prin spatele Hagiei Sofia si ati ajuns la complexul Topkapi care este de asemenea remarcabil.

TRAMVAIUL

Este foarte util si costa 1,5 TL calatoria. Face legatura intre puncte de interes precum Aksaray (Laleli) Moschei – Dolmabahce – Turnul Galata. 1 calatorie = 1 jeton. Cumparati jetoane de la un automat care da rest. Repet, chiar da restul ok deci nu va sperianti. Tramvaiele arata super (ultramodern) dar sunt in general tare aglomerate. Daca esti atent, te anunta din timp fiecare statie dar au si harta afisata in vagoane cu principalele puncte de interes. Noi am fost reticenti la inceput fata de tramvai, dar apoi abia asteptam sa il luam ca sa nu ne mai rupem picioarele.

CUMPARATURI… SCUMP, BRE, SCUMP!!! ANU’ TRECUT ERA MAI IEFTIN!!! SI LA IZMIR E MAI IEFTIN CA LA ISTAMBUL!!!

Cumparaturi…aici e o mica problema. Toate s-au scumpit. Noi nu am fost anul acesta in Aksaray (cartierul comercial de langa cel istoric) ptr ca am auzit ca nu mai sunt deal-urile de anul trecut. Nici bazarul nu m-a impresionat, desi sotia mea si-a cumparat de aici niscai aur. Poti aduce si aur de acasa, ti-l schimba ei si platesti doar manopera. Nu mai stiu ce preturi au fost, daca vreti o intreb si va spun. Dar mergeti, pentru prima oara e interesant.

O CHESTIE SIMPATICA:

Voiam sa cumparam alune (fistic, migdale si alune de padure) dar in bazar si la Bazarul de Condimente (Spicy Bazaar, de langa Yeni Mosque) erau imens de scumpe (40-50TL/kg, fata de numai 16 TL cat platisem anul trecut in bazar la Konak-Izmir. Intr-o seara, la restaurantul pe care il frecventam, apare un turcalete si ne intelegem la 25 TL/kg ptr vreo 5 kg. Urma sa ni le aduca seara urmatoare. Zis si facut, seara urmatoare turcul era mot acolo si ne astepta. Disperat de viata, numara banii cu infrigurare si, vazand ca nu ne-am mai tocmit inca o data (era si aiurea) ca am venit la timp si ca ii dam banii fara probleme ne i ape toti de ne pupa de ne albeste!!! Parca am fi cumparat 5 tone, nu 5 amarate de kilograme! Mai mult, in seara aceea de pomina, stand in strada la masa la restaurant, ne-am tot trezit de vreo 4-5 ori cu cate vreo doi pumni de alune pe masa!!! Bun asa, pe cand si la Romanica la fel??

ALUNELE:

Cumparati numai alune turcesti marca ANTEP si nu iraniene, care sunt mai ieftine dar si mai proaste. Cereti turcilor alune Antep si faceti-va ca sunteti cunoscatori, si nu dat mai mult de 25 TL pe kg. E cam acelasi prêt la toate categoriile de alune.

PARTEA PROASTA LA ISTANBUL:

DACA ESTI PRIMA OARA, ITI IA VREO 2-3 ZILE SA TE ACOMODEZI SI SA TE PRINZI DE TOT CE MISCA SI DEJA E PREA TARZIU. DAR NU-I NIMIC, NU VENIM DIN NOU??? SI APOI DIN NOU SI DIN NOU SI TOT ASA? VENIM!!

---

In consecinta (ca am obosit!!!) a fost o experienta si o vacanta minunata, poate cea mai frumoasa de pana acum. Daca stii sa ii intelegi si sa-i iei asa cum sunt, turcaletii astia ti se lipesc de suflet.


[fb]
---
Trimis de lv67x in 03.07.10 14:46:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Fetiye, Letoonia Club (1994)
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lv67x); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Pam Thermal, Pamukkale.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

18 ecouri scrise, până acum

creivean
[03.07.10 14:56:15]
»

@lv67x

Ai fi meritat mai mult de 400 PMA, da' nu se poate. Superb review. Mă bucur că ai avut o vacanţă reuşită.

micheline
[03.07.10 15:18:40]
»

Extraordinar review! Multumim pentru informatiile atat de utile si bogate.

alinutzza140*
[03.07.10 15:24:42]
»

Foarte bine sris review-ul dvs. Unii au talent la scris. Felicitari. Un vot.

presario
[03.07.10 15:24:48]
»

Foarte tare - excelent scris. Felicitari !

creivean
[03.07.10 16:48:19]
»

Unii au talent la scris.

Absolut corect. Şi şti care-i bucuria mea ? Că unii scriu pe aici

balasa violeta
[03.07.10 17:03:27]
»

FELICITARI! Am votat cu mare placere ! Interesant tot ceea ce ne-ati povestit. O zi buna !

Admin
[03.07.10 20:25:36]
»

Intr-adevar un review exceptional, iti taie pur si simplu rasuflarea, precum filmul cu acelasi nume

In orice caz un review care candideaza clar la "cel mai bun review al anului"

Jos palaria, lv67x!

aaaaa
[03.07.10 20:40:59]
»

foarte frumos

Si eu am trecut cam prin aceleasi locuri anultrecut si mi-am amintit cu placere locurile vizitate

sbacau
[03.07.10 21:16:12]
»

foarte frumos scris- chiar ai talent! Mai cu o gluma, mai cu un pret...nici nu stiu cand au trecut vreo 10 minute...si am citit cred vreo 6-7 pagini de carte...

Am ajuns la...doua concluzii: ori in loc sa iti petreci concediul ai stat si ai pandit si ai scris mereu (deci cu pixu-n mana!) ceea ce este- clar!- exclus, ori ai o memorie fantastica (ajutat de doamna, pun pariu!)- ceea ce pare mai verosimil.

In concluzie- puncte cat de multe pot (si nu ma lasa de doua ori!) pentru unul dintre cele mai in amanunt rw din ce am citit de cand imi consum literele si ochii pe site!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
creivean
[03.07.10 21:50:19]
»

si nu ma lasa de doua ori!

Pentru a putea vota de două ori un review care merită, parcă-ţi vine să-ţi faci o clonă

webmaster, era o glumă nevinovată, no offence

balasa violeta
[03.07.10 22:39:39]
»

Si totusi nu pot sa nu intreb, apele termale de la Pamukale cu depunere de fier sunt asemanatoare cu cele de la Karlovy Vary ? Pe acelea le-am vazut. Am pus o floare in apa de izvor si intr-adevar fierul se depunea. Interesant ! Acolo erau niste canute cu care beam apa din izvor dar nu faceam baie iar la Pamukale se face baie dar nu se bea. Exista vreo asemanare intre cele doua? La Pamukale nu am fost.

lv67xAUTOR REVIEW
[04.07.10 00:41:01]
»

multumesc. acest review a fost scris la revenirea in Bucuresti.

cand scrii ceva ptr a-i ajuta pe altii, mai ales pe un asemenea site, primul lucru care trebuie facut e sa te pui in postura cititorului - ce ar vrea el sa afle? ce l-ar interesa? sunt jurnalist si practic acest exercitiu zilnic, mai ales la serviciu.

abbilbal*
[08.07.10 11:31:18]
»

Multe noutăţi aflate din descrierea timpului petrecut în Turcia, dar şi de pe traseu. Mulţumesc pentru informaţii. Am oferit votul meu la punctaj maximum.

roxy_elena_2006
[06.08.10 22:13:14]
»

buna!... urmeaza sa plec in Turcia pe 31 august; am citit parerile de pe forum si am ramas oarecum ingrijorata in privinta plajei si a apei. Tie cum ti s-a parut plaja? Pietrele din apa te deranjeaza? Cat e de adanca apa? :-? ...

Astept raspuns - Multumesc anticipat

lv67xAUTOR REVIEW
[06.08.10 23:26:51]
»

pt roxy elena:

eu am facut baie doar pe plaja privata de la Grand Efe si a fost ok. da, pietrele din apa deranjeaza dar iti iei papuci din aia de apa si nu ai nici o treaba. apa e limpede si buna, desi la inceput te cam ustura ochii ca e mai sarata fata de Marea Neagra. dar asta e Mediterana! da, apa e adanca, dar sunt balize pe care nu trebuie sa le depasesti.

la aproximativ 40m in larg sunt doua pontoane plutitoare pe care poti face plaja sau sa inoti pana la ele si inapoi. acolo apa e adanca, dar presupun ca stii sa inoti. si copiii merg acolo! in consecinta, din punctul meu de vedere, a fost ok. personal am preferat apa din piscine, dar si apa marii era minunata.

in alte parti nu stiu ca nu am fost (cu exceptia Grand Efe / Kusadasi si Fethiye-Oludeniz, unde iarasi apa e adanca si coboara repede nu ca la noi).

va fi bine, ai sa vezi. drum bun si vacanta placuta!!! du-te cu inima deschisa si totul va fi ok.

roxy_elena_2006
[08.08.10 11:56:43]
»

mersi fain de raspuns

cardone
[28.02.11 18:31:14]
»

felicitari, ecoul tau m-a decis sa aleg acest hotel pentru vacanta ce v-a sa vina. Intradevar, nu tii pixul degeaba in mana

lv67xAUTOR REVIEW
[28.02.11 19:32:46]
»

multumesc, cardone. am fost doi ani la rand acolo, in primul rand din cauza pretului atractiv si nu am regretat.

vacanta placuta!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aaaaa, abbilbal*, alinutzza140*, balasa violeta, cardone, creivean, lv67x, micheline, roxy_elena_2006, sbacau
Alte impresii din această RUBRICĂGrand Efe Club [Ozdere]:

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068857908248901 sec
    ecranul dvs: 1 x 1