ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 21.09.10
STATUS: PARTENER
TIMP CITIRE: 9 MIN

Nu trageti in pianist!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Trebuie sa fiti rabdatori...e lung.

Introducere

Am citit acum ceva vreme un review al unui domn care ne povestea despre vacanta dansului undeva intr-un hotel din Antalya. Ca o concluzie finala, dansul nu mai dorea sa se intoarca acolo.

La cateva zile, un alt review despre acelasi hotel in aceeasi perioada, cu alt ton, alte descrieri, orice probleme intalnite de altii in postarile anterioare erau justificate sub o forma sau alta. Concluzie finala, autoarea postarii s-ar intoarce cu placere.

Apoi, intr-un ecou la postarea doamnei, unul din webmasteri (vazand probabil ca au fost trimise de la aceeasi adresa) o intreaba pe autoare daca are vreo legatura cu reviewul anterior. Doamna raspunde ca este sotia domnului care scrisese mai inainte si ca i se pare firesc, avand pareri diferite despre vacanta petrecuta impreuna in Antalya, sa si le exprime amandoi pe AFA.

Incercand sa indulceasca cumva comentariile nefavorabile ale sotului dansei despre membrii echipei de animatori din hotelul respectiv, doamna scrie foarte inspirat: “Nu trageti in pianist! Face si el ce poate. ”

Va multumesc doamna pentru ideea pe care mi-ati conturat-o, ideea care imi incoltise de multa vreme in minte dar nu stiam inca cum anume sa-i dau o forma.

Cuprins

Am citit multe pareri in ultima vreme despre echipele de animatie din hoteluri, ca de obicei unele foarte bune dar parca mult mai multe de genul” animatia de doi bani” sau “ animatorii se straduiau dar nu le iesea prea bine”sau “spectacole jalnice ”sau “un baiat se straduia sa faca animatie dar nu ne-a interesat”.

Asa cum v-ati obisnuit deja cu mine, ma dau cu parerea si va rog sa ma ajutati sa gasim cate ceva de spus despre animatorii din hoteluri si cluburi. Nu stiu foarte multe despre animatorii pentru copii dar poate ma ajutati voi si cu asta.

Sa incercam sa vedem cine sunt acesti animatori si cu se ocupa ei de fapt. Poate la sfarsitul discutiei noastre vom putea sa-i comentam in oarecare cunostinta de cauza, avand mai multe date pentru a putea trage o concluzie cat mai aproape de realitate.

ANIMATOR CENTRE DE VACANTA sau ANIMATOR SOCIO - EDUCATIV este o ocupatie introdusa relativ de curand in COR, cu codul 511303. Adica, asa cum spunea bunicul “si asta e o meserie tata! ”

Iata pe scurt ce ar trebui sa faca un animator:

"●Asigură securitatea participanţilor la activităţi, monitorizează activităţile efectuate pentru a asigura respectarea normelor si procedurilor de protecţie a muncii si pentru a putea interveni şi elimina în cazul nerespectării lor de către clienţi.

• Stimulează participarea voluntară la activităţi, desfăşoară activităţile de animaţie şi dezvoltă comportamentul pozitiv al participanţilor.

• Gestionează activităţile zilnice ale participanţilor.

• Elaborează proiecte de sejur pentru centrele de vacanţă.

• Organizează sejururi în centrul de vacanţă.

• Fixează mecanismele de siguranţă sau explică clienţilor folosirea acestora.

• Controlează echipamentul pentru a verifica starea de funcţionalitate, execută reparaţii minore şi de întreţinere şi reglează maşinile.

• Pune în funcţiune, conduce sau explică regulile de utilizare a mecanismelor sau a echipamentului automatic în parcuri de distracţie, carnavaluri sau alte zone de recreaţie.

• Desfăşoară activităţi specifice centrelor de vacanţă.

• Stabileşte obiectivele activităţii şi lucrului în echipă.

• Păstrează inventarul echipamentului, putând depozita sau scoate din stocul existent anumite articole si efectua lucrări de asamblare/ dezasamblare a acestuia

• Proiectează conţinutul activităţilor din perioada sejurului şi stabileşte tipurile de activităţi de animaţie.

• Negociază activităţile din grila previzională şi definitivează grila de sejur.

● Elaborează materiale necesare desfăşurării activităţilor şi amenajează spaţiile de desfăşurare a activităţilor în centru de vacanţă.

• Urmăreşte respectarea regimului de viaţa al participanţilor şi evaluează activitatea grupului

• Prezintă informaţii cu privire la activităţile din centrele de vacanţă, furnizează informaţii despre facilităţi, gama de activităţi de divertisment, norme şi regulamente.

• Stabileşte şi asigură necesarul de resurse materiale pentru sejur şi necesarul de animatori

• Identifică particularităţile locaţiei şi a mediului înconjurător.

• Închiriază, vinde sau asigură echipamentul sportiv şi elemente adiţionale ca de exemplu pantofi de bowling, mingi de golf, costume de baie, scaune.

• Promovează proiectele de sejur ale organizatorului şi activităţile din centrul de vacanţă.

Iata si ce insusiri trebuie sa aiba un animator:

-conştiinciozitate;

-corectitudine, seriozitate, comportamente orientate spre scopuri clar delimitate;

-orientare către exterior, acţiune, spre oameni si aspectele sociale, uşurinţă în comunicare, nevoie de experimentare continuă;

-abilitatea de a rămâne menţine echilibrul emoţional şi în situaţii de stress fără a prezenta manifestări extreme şi neconcordante cu situaţia. “

Toate acestea, vor fi dobandite in urma unui curs si stagiu de practica de cateva luni finalizate cu o testare si cu obtinerea unei diplome.

Parca nu pare prea simplu...

Imi amintesc despre primele mele contacte cu animatorii din cluburile turcesti.

Acum sapte sau opt ani, intr-un complex de 5 * + din Bodrum am intalnit in echipa de animatie o romanca. Profesoara de sport, o urmaream in fiecare dimineata cand coordona programul nostru de gimnastica in apa, vorbind in engleza si germana. Apoi o urmaream seara in spectacole, schimband costume pentru programe diferite. Dansa, canta si dimineata se ocupa de aqua gym.

Intr-o zi ne-a auzit vorbind si s-a asezat langa noi la masa de pranz. Curiosi, am inceput sa-i punem intrebari si am aflat ca este a treia vara intr-o echipa de animatie si …inca mai are de invatat. Ca in fiecare vara slabea in jur de 10 kg din cauza caldurii si a programului draconic. Dimineata, pe plaja jocuri diferite apoi gimnastica in apa in mai multe serii si apoi repetitii. Dupa masa de pranz cand noi zaceam la racoare in camere obositi de atata plaja si mancare ei erau pe scena la repetitii la vreo 40 de grade, iar dupa masa de seara se imbracau in costume si erau actori, cantareti si dansatori in niste spectacole pe care cu greu le puteai deosebi de cele ale profesionistilor. Schimbau in decurs de doua ore sapte opt costume diferite, coafuri, machiaje. Ne povestea de seful echipei de animatie care ii supraveghea permanent sa nu scurteze cumva vreun program ca de lipsit nu se punea problema. Nu aveau voie sa fie tristi sau abatuti sa nu transmita starea oaspetilor care venisera in vacanta sa se distreze.

Ne mai povestea de coregraful rus care avea pretentii de la ei ca si cum ar fi fost o trupa de balet profesionist din Moscova. Invatase din mers miscare scenica, pasi, versuri, muzica. Altfel…ajungea acasa in cateva zile si nu-si putea permite. Se indragostise de un brazilian tot animator ca si ea dar specialist in “ capoeira” un amestec de lupta, dans si muzica braziliene. L-a dus acasa dar parintii nu au fost de acord sa se casatoreasca asa ca s-au casatorit fara stirea lor si au gasit destul de greu un club care sa-i accepte pe amandoi in echipa de animatie.

Imi mai povestea de balerinele rusoaice, cu scoli de balet prin patria mama dar care nu ajunsesera pe marile scene ale lumii dintr-un motiv sau altul dar pentru ca erau atat de bine pregatite, celelalte fete nu le puteau face fata decat daca repetau multe ore in plus. Rusoaicele faceau dimineata pilates si aerobic cu oaspetii clubului iar doua dintre ele se ocupau de clubul copiiilor. Baietii se ocupau de plaja dimineata, de jocurile de polo din piscina, darts si multime de alte jocuri pe plaja si in apa.

Ba chiar intr-o dimineata erau toti aliniati la storcatoarele de portocale si ne umpleau paharele cu suc invitandu-ne zambitori la un super spectacol in seara aceea.

Toate astea pentru 400-600 de euro, casa si masa. Ne mai povestea ca dupa o vara de munca in ritmul asta, iarna zaceau storsi de puteri acasa, fara slujbe, incercand sa cheltuiasca cat mai putin din ce stransesera in vara.

Era inalta, tanara si foarte bronzata. Mi-a spus ca uraste soarele si aglomeratia.

Acum cativa ani, tot in Bodrum, ne-am imprietenit cu unul din baietii din echipa de animatie. Era student in Ankara, acasa mai avea sapte frati si surori si parintii nu-l mai puteau sustine material. Treaba lui de dimineata pe plaja era sa prezinte fiecarui “sezlong” in parte in engleza, rusa si germana (limbi pe care le vorbea bine), oferta centrului SPA din hotel si excursiile cu vaporasele hotelului prin imprejurimi. Combinatii de masaje, bai turcesti, reduceri la pachete, sa prezinte tailandezele care faceau masaje afara in niste corturi si beneficiile masajului tailandez. Seara facea parte dintre figurantii de pe scena. Nu se descurca sa cante si sa danseze dar vindea masaje si excursii cu vaporasele la greu. Vorbea frumos, era frumos si stia sa vanda. Era prieten cu toti, ne stia de la prima discutie pe nume si incerca sa invete cuvinte noi in limba fiecaruia dintre noi. Dar cel mai tare m-a impresionat in ultima noastra zi de vacanta. Partenerul meu care trebuia sa conduca doua zilel pana acasa fusese prins de o durere cumplita de spate. Stiti voi presupun. Mergea stramb si abia calca pe un picior. Ramasesem numai cu banii pentru motorina si hotelul din Chanakkale. Prietenul nostru de pe plaja l-a vazut si fara sa-l intrebe nimic l-a dus la maseuza tailandeaza care l-a scos din dureri in jumatate de ora fara sa-i ceara nimic.

Acum trei ani, in Grecia, pe terasa hotelului seara de seara canta un pianist. Muzica linistita café-concert, isi facea programul parca desprins de toata rumoarea de pe terasa, de turistii rusi si germani care strigau ametiti de multe pahare, de copiii care tipau pe langa pian. Era in varsta, cu ochelari, intr-un costum de culoare inchisa de fiecare data desi era foarte cald.

Il asteptam seara de seara urmarindu-i muzica si atitudinea, admirandu-i rabdarea si tenacitatea de a canta cate doua ore unor oameni care pareau nu numai ca nu-l asculta dar parca nici nu stiau de existenta lui. Din cate am reusit sa-mi dau seama piesele erau grele, nu se grabea si nu repeta nimic in aceeasi seara. Nu am vazut pe nimeni aplaudandu-l la final. Asa ca intr-o seara ne-am asezat mai aproape de el si la finalul unei piese am aplaudat indelung. Dupa noi au inceput sa-l aplaude si ceilalti. S-a ridicat, s-a luminat la fata, a pus mana la inima si ne-a multumit cu o reverenta apoi ne-a dedicat urmatoarele piese.

Incheiere

Balerine rusoaice care n-au ajuns pe marile scene ale lumii sau care poate chiar danseaza pe aceste scene dar vor sa mai castige ceva in plus pe timpul verii, actori care n-au gasit de lucru in alta parte, studenti care vor sa se intretina singuri si poate sa-si intretina si fratii. Profesori de sport sau de limbi straine care n-au reusit predand la scoli sa-si faca viata mai buna sau doar tinere sau tineri care au absolvit cursurile de cateva luni de “Animatori centre de vacanta”. Muzicieni profesionisti pensionari care au cantat o viata in orchestre mari …De ce i-am aplauda pe scenele teatrelor si aici in clubul de vacanta nu?

Toti depun aceleasi eforturi pentru ca noi sa ne simtim cu adevarat in vacanta. Stiu, sunt platiti pentru asta. Dar asta nu inseamna ca nu merita un zambet, aplauze sau multumiri din partea noastra. Ca nu merita sa intram in jocurile lor cand ne abordeaza pe plaja, sau ca merita ignorati sau tratati ca si cum ne-ar deranja. Desi sunt special instruiti sa nu deranjeze cu insistenta... Chiar daca nu le iese mereu …nu ne pot face pe toti sa ne simtim bine. Doar daca vrem.

Poate ati observat ca n-am folosit cuvantul “obiectiv”. Analiza mea de mai sus (sau ce o fi) e departe de a fi una obiectiva. Nu am cum…sunt mama de pianist.

Pentru obiectivitate ma bazez pe voi si va multumesc.

Randurile dintre ghilimele sunt inspirate de aici: consiliere.mmssf.ro/po.wa ... e%20vacanta.pdf


[fb]
---
Trimis de TEOANCA in 02.08.12 20:23:12
Validat / Publicat: 02.08.12 21:45:10

VIZUALIZĂRI: 2570 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Dedicatie pt TEOANCA. Unul din compozitorii/pianistii mei preferati, Gershwin. Daca ar fi fost color (poza, desigur), era imbracat cu ceva rosu, stiu eu sigur :))
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28102 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

TEOANCAAUTOR REVIEW
[02.08.12 21:38:18]
»

http://www.youtube.com/watch?v=l5PjDwcU8c4

Webmaster te rog daca se poate sa pui muzica de aici. Multumesc.


Rezolvat.

MCM
[02.08.12 22:42:49]
»

Cat de mult imi place ideea ta de discutie. N-am sa spun ca mi-ai citit gandurile (dar asa ai facut).

In vara aceasta am fost la un resort in Belek, Limak Arcadia, nu este nici un secret, de unde am venit de-a dreptul incantata. Si stiti de ce? Ca doar resortul este contruit in 1995 (deci vechi, fara holuri somptuoase, candelabre de cristal, sau camere care sa se intoarca dupa soare), ba chiar in primele zile am avut o camera in care AC n-a functionat. Si cu toate acestea imi doresc sa ma intorc si anul viitor. De ce?

Datorita echipei de animatie. Se vedea ca le place ceea ce fac, o faceau cu drag, pentru ca aceste lucruri se simt. Ne invatasera numele, nu numai al fiicei mele (eu eram doar "mafrend") ci si aproape al tuturor turistilor. Munceau pe rupte, exact asa cum spune Anca, nonstop, repetitii, costume groase la 40 grade, dar de cate ori ii vedeam erau cu zambetul pe buze si cu o vorba glumeata in coltul gurii. O echipa care m-a facut sa simt ca zambetele mele nu sunt suficiente, asa ca le-am multumit la fiecare in parte in ultima zi a vacantei (si erau "doar" 20, nu mi-a scapat nici unul, si stiu si acum cum ii cheama pe fiecare). Erau genul de oameni, tineri, frumosi, care te faceau sa te simti ca facand parte din familia lor. Din toate echipele resorturilor vizitate pana acum (nu sunt multe), aceasta echipa, este de departe cea mai grozava. Si mai stiti ceva? Daca va uitati pe tripadvisor, Limak Arcadia este pe locul 2 dintre toate resorturile din Belek. Oare de ce? Am vazut turisti care veneau acolo pentru a 4-5a oara. Daca aveti rabdare sa cititi, o sa vedeti ca mai mult de jumatate din lungimea oricarui comentariu, este plina de multumiri aduse echipei de animatie. Asa ca cei de la Limak, au tras lozul castigator.

Si ce concluzie trag eu de aici? Depinde de fiecare dintre noi ce doreste sa faca intr-o vacanta. Cine doreste lux si vrea odihna, bauturi fine, normal ca nu va fi impresionat de camerele putin "prafuite" de timp ale resorturilor mai vechi, sau de eforturile permanente ale baietilor/fetelor, ba chiar vor fi agasati de insistenta/agresivitatea lor (asa vor cataloga veselia si dorinta lor de a-i antrena in vre-un joc haios).

Cine doreste sa se distreze (distrat in toate formele: cantat, dansat, jocuri pe plaja, noi cunostinte, interactiunea cu oameni de tot felul) si gaseste asa o echipa, se simte perfect. Si-si doreste sa se intoarca. Asa ca mine

Si as mai spune ceva: un multumesc din suflet, spus oricui face ceva, pentru ca tu sa te simti minunat in vacanta, face bine nu numai celui caruia te adresezi, ci face bine si propriului "corason"

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
tache
[03.08.12 08:46:30]
»

Va impartasesc opiniile. Respect!

Gabise
[03.08.12 09:40:26]
»

Mare dreptate aveți! Ne- a rămas in memorie o echipa de animatoari de la un hotel pe care i- am admirat nu numai pentru munca pe care o fac ci si pentru faptul ca deși era sfârșit de sezon aveau aceeași daruire in mică lor.

In fiecare seara era minidiscoteca pentru copii, cu aceleași melodii si aceleași miscari. Dupa câteva zile învățasem noi refrenele cel puțin si mult timp după aceea parca le auzeam in cap.

Știu ca ne- am mirat atunci: Sa auzi aceeași melodie si sa dansezi același dans din mai pana in Octombrie in fiecare seara si in Septembrie sa ai aceeași energie si sa transmiti dorința de a dansa atator copii e de apreciat.

Programele de seara pentru adulti măcar nu se repetau in fiecare seara ci o data pe saptamana.

Tot respectul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
bessondm
[03.08.12 11:51:56]
»

E vorba de respect, pana la urma, Anca. Si de-aici discutia coboara catre educatie, familie, societate. Dar nu vreau s-o extind prea mult. Cert este ca ne-am obisnuit sa pretindem respect in virtutea obisnuintei - sunt client, am platit, merit respect; sau sunt mai batran, trebuie sa ma respecti; sau sunt sef, trebuie sa-mi acorzi respectul cuvenit functiei (n-are importanta ca pana mai ieri ti-era subordonat etc. Exemplele pot continua. Faptul ca sunt client nu inseamna ca pot sa intru cu bocancii plini de noroi in livingul pensiunii s.a.m.d.

O vorba simpla, din popor, spune ca respectul se castiga, nu se impune. Exceptie, armata, dar acolo altfel sta situatia ). Extrapoland - respecta si vei fi respectat! Merg pe acest principiu, chiar daca am avut situatii in care am luat-o in freza, nu de putine ori am acordat respect unor persoane care nu meritau.

Nu ma doare gura sa spun "buna dimineata" doamnei de la cleaning, ori "te rog" si "multumesc" colegei care tocmai a trimis un fax de care aveam nevoie. La fel ma deranjeaza tonul superior pe care mi se adreseaza un bodigard la poarta vreunei institutii de stat, permitandu-si sa ma tutuiasca cand imi cere buletinul... il pun la punct imediat, raspunzandu-i in aceeasi nota, chiar daca are 50 de ani!...

Si mai e ceva: nu stiu de ce ne e atat de greu sa facem o persoana fericita printr-un singur cuvant (ce bine iti sta cu rosu!), dar ii ranim asa de usor pe cei din jurul nostru, tot din doua cuvinte (bai, bolovane, e atat de simplu, cum nu pricepi?), ii gratulam asa usor cu invective, taxand cea mai mica abatere/greseala. Rautatile ne vin mult mai usor decat amabilitatile, ai observat?

PS. Sa-ti traiasca pianistul!...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
TEOANCAAUTOR REVIEW
[03.08.12 12:04:22]
»

Precum cainele care s-a oprit din dat tarcoale pentru i se terminasera, asa mi s-au terminat mie cuvintele. Cred ca am folosit prea multe aseara cand am scris.

Pentru gandurile bune si cuvintele inspirate, pentru voturile neasteptat de multe pentru un asemenea subiect, mama pianistului va multumeste!

MCM
[03.08.12 17:53:54]
»

@bessondm: Draga colega, chiar iti sta bine in rosu ))))

In alta ordine de idei, se pare ca si tu mi-ai citit gandurile. Iti spune cea care gaseste si livreaza cate un compliment tuturor persoanelor care presteaza servicii (si nu numai) cu care se intalneste in fiecare zi. Secretul este sa fie sincer si ancorat in meandrele concretului.

Mai greu este sa ma abtin la vorbele scapate printre dinti cand o masina imi taie fata in trafic, sau in alte conditii cand iti vine sa te duci la persoana respectiva, s-o iei de guler si s-o scuturi bine. Stiti cu totii despre ce fel de persoane vorbesc, dati de ele peste tot, inclusiv in concediu.

@TEOANCA: te rog sa-mi dai voie sa incarc 1-2 poze in care se vad diverse stadii de distractie, in care erau implicati cei din echipa de animatie. Asta ca un multumesc in imagini adresat lor

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
TEOANCAAUTOR REVIEW
[03.08.12 19:11:02]
»

Sigur, sigur MCM.

Poze cu pianisti ai? Eventual imbracati in rosu?

MCM
[03.08.12 20:38:10]
»

@TEOANCA: multumesc draga mea. Pentru ca nu am reusit sa aleg doar 2 fotos, din cele muuuulte, a selectat o fotografie de grup.

Rog wm sa fie dragut si sa execute cate un link pt fiecare dintre cele 2 fotos, ca sa nu se piarda in multitudinea de fotografii incarcata pe AFA. Multam fain

webmaster
[03.08.12 20:41:36]
»

@MCM: cele doua foto au fost atasate acestui review

MCM
[03.08.12 20:52:20]
»

@webmaster: multumeeesc

bessondm
[05.08.12 10:34:01]
»

@MCM: Multumesc, colega

Sunt convins ca si in viata de zi cu zi sunteti la fel de elegante ca pe-aici, pe forum (tu&mama pianistului). Chiar si fara a purta rosu )

MCM
[05.08.12 15:20:55]
»

@bessondm: eeee, ma straduiesc si eu. De cele mai multe ori imi iese. Ol za best

AndreeaG
[06.08.12 17:56:00]
»

Tot respectul Anca!

Subscriu si eu timid pe la ce ai scris

Desi nu am o experienta foarte vasta in arta de a calatori, nicodata nu uit sa fiu OM, nici la mine acasa, si cu atat mai mult "in deplasare", cu cine merita.

Omenia trebuie luata si impartasita peste tot, am zis!

Iar cei care au meseria, atat de grea, de a incerca sa ne faca sa ne simtim bine, trebuiesc recompensati, mai ales cei care chiar se straduiesc... fiecare dupa cum crede de cuviinta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, bessondm, Gabise, MCM, tache, TEOANCA
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări... turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041680097579956 sec
    ecranul dvs: 1 x 1