ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.06.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.01.17
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Ferma de midii Dalboka

TIPĂREȘTE URM de aici

Unul din obiective minivacanței a fost să mergem la ferma de midii de la Dalboka. Am plecat din Kavarna și am urmat indicatorul de Kaliakra 16 Km. După aproximativ 10 km un indicator ne trimite spre stânga - Dalboka 1.5 km. Nu mergem mult și în fața noastră încep să se vadă parcate stânga-dreapta, fiecare cum reușise, multe mașini de România. Parcăm și începem să coborâm panta spre restaurant. Drumul așa cum îl știti toți cei care ați fost pe aici, nu s-a schimbat, nu s-a asfaltat.

Citisem că se stă mult și până vine comanda … …. încărunțești. Așa că întreb un cuplu dacă au așteptat mult și răspunsul prompt a fost NU și ce să aleg stânga sau dreapta și mi s-a spus OBLIGATORIU DREAPTA.

Coborâm pe sub arcada unde stă scris Ferma de midii Dalboka și virăm spre dreapta. Mergem, mergem, mergem și toate mesele ocupate. Spre capătul restaurantului două băncuțe libere în plin soare. Ne așezăm și așteptăm să vină să ne ia comanda. Am așteptat vreo 5 minute, dar soarele și-a spus cuvântul și am început să căutăm o masă la umbră și am gasit-o. 55. Așa scria pe suportul de șervețele. Între timp băiatul care a venit la noi ne-a dat un meniu în română și am început lecturarea lui.

Pe meniu era trecut că această societate comercială a fost înființată în 1993 și e specializată în cultivarea și producerea midiilor curate din Marea Neagră, mediul în care ele se dezvoltă trebuie să fie unul curat, condiție importantă pentru calitatea lor. Am mai aflat că ele se folosesc pentru mâncare de peste 2000 de ani, dar că în Europa se cultivă de doar 800 de ani. Și bineînțeles ce beneficii aduc în organism consumul acestor scoici.

Ochii mi-au fugit pe rubrica De ce suntem aici? unde midiile erau vedete: musaca cu midii, ardei / roșie umplut (ă) cu midii, ruladă cu dovlecel /vânătă și midii sau sărmăluțe de varză / foi de viță cu midii, în jur de 6 leva porția. Mă uit mai cu atenție și ne hotărâm să luăm 3 porții de midii Dalboka

•la tigaie – midii cu cochilie cu sos picant

•în sos de vin – cu miez de midii, ceapă, ciuperci

•italiene – miez de midii, paste, roșii, ciuperci

la 8 leva porția.

Poți găsi în meniu tot felul de pești: scrumbie, stavrid, hamsie, calcan, guvid, strunghil, zargan, raci de mare, creveți, macrou, caracatiță, calamari.

Există și rubrica Pentru cei care nu știu de ce sunt aici cu file de pui, carne de porc și Fără asta nu se poate midii Dalboka umplute cu mere sau cu dovleac. Le-am marcat pentru data viitoare.

Bucătarul vrăjitor ne propunea ciorbiță de midii sau de pește sau ambele. Am luat de pește și s-a dovedit o ciorbă cremă cu pește grozavă. 5 leva orice ciorbă adusă într-un vas de ceramică albastru. Și chelnerul a spus că fără pâine prăjită nu merg icrele.

Și desigur lista cu băuturi non-alcoolice (Coca-Cola 3 leva, Cappy 2 leva și Nestea 2,50 leva) și alcoolice bere la draft Kamenica și Staropramen și la sticlă (în jur de 3 leva) și vin.

De la mesele restaurantului se vede crescătoria și mulți pescăruși. Locul este un adevărat furnicar: ospătarii cu platourile pline duse într-o mână și clienții care vin și pleacă.

Totul a dispărut din farfurii foarte repede. Am stins midiile cu berea rece (unii fără alcool), am cerut nota de plată. Am fost plăcut surprinsă când am văzut că se poate plăti și cu cardul. Totul a durat cam 45 minute.

Este un loc unde mi-aș dori să revenim sa incercam midiile umplute cu mere sau chiar sarmalele.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de fredutza in 08.06.17 10:58:45
Validat / Publicat: 08.06.17 11:33:03
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA

VIZUALIZĂRI: 2932 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Midii in sos de vin
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

ANILU
[08.06.17 20:38:53]
»

@fredutza: De curiozitate am citit articolul tău să văd cum mai este la Dalboka și să văd dacă v-a plăcut.

Și după cum am văzut totul a fost bun și gustos.

Ai dreptate, Obligatoriu dreapta.

Am fost și noi anul trecut și ne-a plăcut dar tare greu a fost la întoarcere cu burta plină.

Anul trecut construiau ceva la intrare, n-am reușit să ne dăm seama ce vor să facă, au terminat?

Să vă fie de bine.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
fredutzaAUTOR REVIEW
[12.06.17 12:55:36]
»

@ANILU: Buna. Sunt niste trepte pe care se coboara dupa ce treci pe sub arcada si o toaleta f. f. f. f. curata - tot dreapta -. Este pentru prima data cand venim aici.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, fredutza
Alte impresii din această RUBRICĂFerma de midii Dalboka:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046174049377441 sec
    ecranul dvs: 1 x 1