GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O masa de peste si/sau fructe de mare excelenta
Orbit - Jesse Cook
Pentru ca in timpul sezonului estival suntem "bombardati" de prieteni si rude care ne viziteaza; pentru ca suntem suficient de stresati de aglomeratia creata de "valul de turisti", noi localnicii stam mai mult acasa si evitam sa evadam in diverse locatii.
Insa... vine si vremea noastra la sfarsit de sezon!
Tot planuisem de ceva vreme sa mergem sa ne facem pofta de midii, asa ca, in aceasta dimineata, dupa ce am servit micul dejun, am hotarat sa plecam la Restaurantul Dalboka - ferma de midii.
Drumul catre Vama Veche a fost chiar relaxant, putine masini pe sosea, soarele "ne mangaia" din cand in cand, iar vantul era la el acasa, reamintindu-ne (sincer nu uitasem!) ca suntem la mare.
Prin vama am trecut repede, am platit vigneta (5 euro sau 25 lei valabila o saptamana) si ne-am continuat drumul cel valurit, peticit si cu suficiente gropi, dar nu ne-a deranjat foarte tare pentru ca eram la plimbare si nu am depasit 80 km/h.
Drumul nu e spectaculos, nici macar frumos, iar avantajul este ca mergi in linie dreapta (fara a face stanga sau dreapta) spre Varna, iar la primul indicator care arata Kaliakra 16 km, se face stanga, se merge cam 4 km, dupa care la prima intersectie (sunt 2 indicatoare: 12 km pana la Kaliakra si 6,5 km pana la Dalboka) se merge iar la stanga. Drumul acesta e mult mai bun decat primul, dar se parcurge repede si imediat apare indicatorul cu Dalboka la dreapta.
Se poate merge si prin Kavarna, dar e mai lung (se ocoleste putin).
Incepe coborarea spre “buza apei” si “un du-te vino” de masini inmatriculate in Romania si Bulgaria.
Am parcat destul de repede si mult mai sus de intrarea in restaurant, intuind ca nu o sa gasesc loc de parcare prea usor (era duminica ora 15). Cu cat coboram si ne apropiam de locul in care ne doream sa servim masa, vazand o puzderie de masini, ne intrebam daca o sa gasim lesne o masa libera.
Am avut noroc! Am gasit repede o masa, ne-am asezat si am inceput sa studiem meniul in limba bulgara (nu stiu sa citesc in aceasta limba)... am cerut apoi unul in limba romana.
La bauturi ne-am hotarat repede: ayran si bere Kamenitza; in schimb la capitolul mancare... a fost mai greu: vroiam din toate, problema era ca avem cate un stomac normal nu un sac pentru cartofi!
Am comandat o ciorba de midii (mirajul marii) 4,5 leva, doua portii de midii natur cu condimente 6 lv. /portia, raci de balta – dar nu aveau, rulada cu maduva si midii (era rulada cu dovlecei si midii) 8 lv. /buc. (era foarte consistenta), rulada cu vinete si midii 8 lv. /buc. si pasta de usturoi 2 lv. (o sa atasez o poza cu meniul si preturile).
Toate au fost excelente (inclusiv ayranul), chiar foarte satioase (eu n-am reusit sa mananc tot ceea ce-mi propusesem), iar la final notade plata a fost de 40,9 leva.
Cursul de azi: 1 leva = 2,38 lei.
Chiar daca era foarte aglomerat, a durat mai mult pana ne-au luat comanda, insa servirea a fost rapida (credeam ca o sa dureze mai mult).
Locatia nu e una luxoasa, dar e rustica, cu o priveliste splendida (vad marea des, dar nu ma saturam sa o privesc), cu multe mese, mancare gustoasa, proaspata si cu preturi rezonabile.
Interesant este ca, daca nu cunosti locatia sau daca nu-ti povesteste cineva, e greu sa ajungi din intamplare si totusi acolo este multa lume. Oare de ce? Va las pe voi sa raspundeti!
Ghiftuiti, am plecat spre masina, tanguindu-ne ca avem de urcat dealul cu un unghi destul de inclinat, dar cu stomacul plin de midii usor digerabile!
Pentru ca am fost acolo, am simtit nevoia sa va povestesc si poate ca o sa va “delectati“ si voi intr-o zi cu o gustoasa masa de peste si/sau fructe de mare.
Trimis de romanitzaa in 12.09.10 23:27:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (romanitzaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40383400 N, 28.38902600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Este o locatie care mie si sotului ne-a placut ff. mult. Am fost anul trecut cand ne-am intors de la Nisipurile de Aur. Sotul si-a luat un bol de scoici iar eu am luat o scrumbie care a fost super buna. Nu am incercat altceva pt. ca eram la volan si nu am vrut sa risc si lug e drumul catre casa. Felicitari pt. rw. si 1 vot.
Excelent, asta a fost o vizita culinara. Nu ma gindeam ca se duce cineva ,,afara" doar pentru o masa la restaurant dar se pare ca merita! Si ce bunatati! Nici nu ma gindeam ca se pot face sarmale cu fructe de mare. Chiar au gust bun? Se potrivesc ingredientele?
Daca mai ajung in Bulgaria trebuie sa trec pe acolo.
Bose, noi constantenii (cand avem pofta de fructe de mare) mergem in Bulgaria (din pacate).
Ingredientele se "leaga" foarte bine, iar produsul finit e delicios.
Daca ai ocazia, sa nu ratezi locatia!
Multumesc webmaster13!
Cred ca se "asorteaza" bine cu midiile si cu privelistea.
Desi mi-am propus sa ajung in aceasta vara la ferma de midii, n-am reusit, poate trag o fuga intr-un weekend sa admir si capul Kaliakra... de pe uscat,
Frumos povestit, felicitari!
Am o mare nedumerire: ce-i ayran-ul asta pe care l-ai laudat atat?! Nici din poza nu m-am prins, pare un iaurt, ceva, dar tu-l mentionezi alaturi de bere... are si alcool? In rest, observ ca menu-ul pe baza de midii este de o mare diversitate.
este o bautura turceasca traditionala cu: iaurt, sare si menta.
Eu stiam ca are si apa in ea dar nu stiu in ce procent, alaturi de celelalte ingrediente.
Stiu ca se bea si in Turcia si tarile arabe. Cred ca e o bautura de sorginte araba.
O reteta pe care am gasit-o pe net zice asa: 700 ml. iaurt gras de oaie sau capra, 300ml. apa, 2linguri frunze de menta, 1 lingura rasa de sare, cuburi de gheata. Toate se amesteca cu blenderul si... pofta buna
Ayranul este foarte bun pentru digestie.
L-am baut foarte mult in Turcia, dar si in Bulgaria si niciodata nu a avut in compozitie menta.
Si eu imi fac acasa: cantitati egale de iaurt mai gras (de casa daca se poate, dar nu Danone sau alte asemenea asa-zise iaurturi) si apa, sare dupa gust (mie imi place putin mai sarat); toate amestecate un minut in blender si apoi la frigider.
E ideal vara mai ales cand e foarte cald.
Menta este optionala, in Istanbul am baut cu menta pt. prima oara si a fost f. bun.
Renumit mai este acest restaurant in Bulgaria! Si se vede este si foarte cautat de romanii nostrii!
Imi plac preparatele cu fructe de mare, deci pentru anul viitor daca ajung pe litoralul bulgaresc sigur o sa-i calc pragul cel putin pentru acea bautura - ayran care contine menta si este aroma mea preferata!
@corinne
Nu peste tot gasesti ayran cu menta. De cele mai multe ori nu are menta, dar poti sa soliciti.
Cu menta sau fara, este foarte gustos si sanatos. Iti spune acest lucru o persoana care, cu exceptia ayranului, nu mananca alt tip de iaurt, sana, kefir, etc...
Şi mie mi-a fost greu să mă decid ce să aleg din toate acele bunătăți. Fiind patru persoane, am comandat un platou cu cât mai multe sortimente. Frigăruile de midii le-am catalogat drept o bizarerie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Alertă! Dalboka, nu! — scris în 14.08.24 de cazacualin din BUCUREșTI - nu recomandă
- Aug.2023 Nu mergeti! — scris în 16.08.23 de ux130364 din CLUJ-NAPOCA
- Aug.2023 Ultima experienta la Dalboka — scris în 05.08.23 de ux130156 din CONSTANţA - nu recomandă
- Apr.2023 Dezamagitor — scris în 02.04.23 de ux128785 din CONSTANTA - nu recomandă
- Jun.2022 Dezamăgire — scris în 26.06.22 de corelia din MANGALIA - nu recomandă
- Jul.2021 Dalboka - groaznica experiența — scris în 11.07.21 de cristinaion din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2021 Nimic extraordinar — scris în 23.06.21 de Dan 80 din BUCURESTI - nu recomandă