ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
    DIN: Constanta
    ÎNSCRIS: 19.11.09
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2010
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    6 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    O idee geniala + fonduri Sapard = un loc minunat

    Ilustrație video-muzicală

    TIPĂREȘTE

    Introducere (a se citi doar optional)

    Am avut o saptamana asemanatoare unui film de actiune... prost. Nu stiu cum se face ca, tocmai atunci cand caut zile linistite, nu am parte de ele.

    Luni: aflam din nou ca vom avea musafiri... multi musafiri, desi vara este pe sfarsite. Daca esti rezident la malul marii, n-ai ce face, iti primesti toate rudele, din toate colturile tarii, cu catel, cu purcel... la plaja. Problema nu era ca vin, problema era ca vor sa vina doua familii exact in aceeasi perioada. Toti nu au loc asa ca, pe unii dintre ei va trebuie sa-i refuzam. Sa-i refuz eu, bineinteles, ca al meu sot nu se baga in treburi din astea... murdare.

    Marti: De dimineata plecam spre Varna, cu inca o familie, o singura masina - a lor. Ei vor la "shopping-areala", noi la cascat gura, mai mult. Oricum, am plecat plini de veselie, bucurosi ca avem o zi departe de agitatia cotidiana. Ajungem la granita, scoatem buletinele cu gurile pan' la urechi, scoatem si talonul (la cerere) si incepe distractia:

    - 600 lei amenda, 3 puncte de penalizare si retinerea talonului! spune politistul de frontiera pe un ton certaret, nevoie mare, cu un zambet rautacios.

    Ne uitam la el ca fraierii, neintelegand nimic.

    - Trageti dupa cladirea aia si asteptati-ma acolo!

    Ne trec "jdemii" de ganduri prin "tartacute". Masina era cumparata la mana a doua, asadar, daca o fi fost naibii furata? Asteptam blocati din cauza stresului, timp in care apare politistul care ne intreaba:

    - Nu va e dom'le rusine?

    Ma bag si eu in seama, vazand ca altii nu indraznesc, si-l intreb:

    - Domnu' politist... de frontiera, spuneti-ne, va rugam, ce am facut? Care este problema, ca noi nu intelegem?

    - Ia citeste ce scrie aci, dom'soara! Aci pe spatele talonului... cand zice ca expira ITP-ul asta, bata-l vina? Ah?

    Ma uit si... inghit in sec. Expirase de 3 zile. Prietenii nostri incep sa se certe, incercand sa ajunga la o concluzie in privinta vinovatului: el sau ea? (era masina lor, o conducea sotul meu). Sotul meu coboara din masina si are o discutie cu politistul, din aia cu rugaminti fierbinti. Intr-un final, facem cale intoarsa, stam 3 ore la coada in Mangalia la un service autorizat si... pe la ora 14:00 reusim si noi sa trecem granita si sa ne vedem de treaba. Perseverenti oameni, nu? Nu ne-am dat batuti...

    Miercuri: Zi de curatenie, pasiunea vietii mele....Iar o sa avem musafiri!

    Joi: Hotaram, dupa impresiile citite pe AFA, sa plecam catre Ferma de midii de la Dalboka. Trei familii: socrii mei, noi si cumnata cu sotul. Plecam doua masini, la granita realizam ca una dintre ele are RCA-ul expirat. Urmeaza un mare circ pentru gasirea vinovatului, iar cale intoarsa, iar rezolvat problema, iar intors la granita. Deja ma durea capul si culmea... radeam singura ca proasta! Ajunsi acolo, macar am uitat de toate relele!

    Vineri: Dupa o asteptare de 17 zile, vin cei care trebuiau sa ne monteze aerul conditionat. Pana mi-au scos furtunele afara mi-au facut trei gauri in perete (se tot loveau de armatura betonului). Mi-au lasat peretii "ciuruiti" si o mizerie incredibila.

    Sambata, Duminica: Eu din casa nu mai ies si nu mai primesc pe nimeni inauntru!!! Nu, categoric! Stele nu-mi prea sunt favorabile in aceasta saptamana...

    Si acum... sa trecem la lucruri serioase!

    Ferma de midii de la Dalboka este un loc destul de cunoscut printre constanteni. A fost nevoie de o idee buna, de fonduri Sapard si a iesit un loc inedit si...profit. Ne-a fost recomandat de multe ori de catre prieteni, am citit lucruri frumoase despre el pe acest site. Asadar, haidem la pomul laudat!

    Cum ajungeti? De la Vama Veche pana acolo faceti maximum 50 km, drumul cat de cat ok. Urmati traseul Durankulak - Shabla si apoi, la intrare in Kavarna, tineti stanga pentru a intra in localitate (daca faceti dreapta mergeti spre Varna si... nu e bine). Dupa intrarea in Kavarna, mergand tot inainte, veti ajunge la o intersectie unde se poate poate merge doar in doua directii, stanga sau dreapta. Faceti stanga si, dupa aproximativ 1 km, veti intalni un indicator Dalboka dreapta. Acolo va veti da seama ca sunteti pe drumul cel bun. Dupa vreo 4-5 km veti intalni acelasi indicator care va va duce pe un drum ingust, aproape asfaltat, care coboara spre mare. Nu va suparati ca va descriu asa amanuntit. Noi ne-am uitat putin pe harta inainte de plecare si am zis ca am retinut si ca-i simplu dar...la Kavarna a trebuit sa apelez la Pepsi, care si-a deschis saracul repede calculatorul ca sa ne indrume. Noroc cu prietenii!

    Lasati masina in parcare si alegeti restaurantul din dreapta, pentru ca acela detine vestita ferma de midii.

    Locatia nu este una una luxoasa si... e departe de a fi eleganta. Sunt multe mese si canapele din lemn, acoperite cu fete de masa albe, curate. Mesele sunt muuulte si alinitate pe tarmul al marii. Locul este simplist si rustic, miroase a mare, se aud valurile iar decorul taie respiratia. M-a cuprins o stare placuta de... liniste si am uitat de toate problemele. Exista o zona unde se poate face chiar si plaja, insa nisipul este inlocuit de pietricele mici si rotunde.

    Servirea: Imediat ce ospatarii va vor auzi vorbind romaneste, va vor da meniuri in limba romana. Puteti vorbi cu ei in engleza, in romana (o inteleg bine) sau... cu mainile (si asta inteleg). Sunt amabili si foarte prompti iar mancarea a venit foarte repede. La ora 17:00, cand am ajuns noi acolo, erau ocupate doar un sfert din mese. Dupa ora 19:00, locul a devenit arhiplin si, ma gandesc ca servirea este putin mai lenta dupa acea ora.

    Mancarea a fost delicioasa! Trebuie sa tineti cont ca este un loc unde se mananca o multime de preparate din scoici (midii) si peste. Asadar, daca doriti gratarele si cartofi prajiti...trebuie mers in alta parte, aici chiar nu au.

    Dupa ce ne-am uitat juma' de ora la meniu, am ajuns la concluzia ca habar n-am ce vreau. De fapt, habar aveam, dar dorintele mele erau...mult prea numeroase si stomacul neincapator. In final s-a supus la vot si am incercat asa: Micul dejun al lui Neptun, Raci de balta, Secretul lui Veso, Sarmalute de midii, in foi de vita, Rulada cu maduva si midii - 2 portii (un deliciu), Midii natur cu condimente - 2 portii (number one in preferinte), Midii tocanita - 3 portii, Midii la tigaie in sos picant si... putin Guvid prajit, asezonate cu salate de varza, morcov si telina si, la final, toate stropite cu vin sau bere (soferii, bietii, au stropit totul cu... suc). Nu va imaginati ca am mancat doar eu cate o portie din fiecare! Sunt eu gurmanda dar... am si limite (cateodata). Am comandat toate cele mentionate mai sus si le-am impartit la 6 persoane. Tot ce am mancat a fost peste asteptari, proaspat, bine gatit si... foarte rapid servit. Imi pare si acum rau ca n-am incercat vestitul Ayran, bautura cu iaurt, apa si sare marina, prezenta pe mesele tuturor. Am vazut-o mult prea tarziu, cand au incetat sa se mai bata turcii la gura mea pentru ca, pana atunci, nu vedeam, nu auzeam.

    Toata distractia ne-a costat 174 leva, cu tot cu bacsis. Atata scria pe nota de plata si, banuiesc ca a fost in regula. Oricum nu am inteles o boaba din ce scria acolo. Recunosc insa ca am mancat mai mult decat trebuia... prea ne-am "calicit" sa comandam din toate, insa, ce sa-i facem daca nu am putut rezista? Eram prea multi gurmazi la masa! Probabil data viitoare vom impune niste limite.

    Cand am plecat de acolo, la ora 20:00, toate mesele erau ocupate. Am inteles ca seara, daca vrei sa mergi la sigur, trebuie sa faci rezervare.

    Dupa o masa copioasa va recomand sa va abateti cativa kilometri si sa vizitati Cap Kaliakra, loc descris foarte frumos de @ionescunic. Mersul pe jos prin cetate, stancile care coboara-n mare, vantul cu miros sarat vor fi un balsam pentru sufletul... si stomacul dumneavoastra.

    Asadar, mancarea a fost excelenta iar atmosfera una foarte placuta si linistita. Ne-am simtit minunat.

    Merita 100%!


    [fb]
    ---
    Trimis de ancamariagadea* in 21.08.10 00:53:00

    VIZUALIZĂRI: 3554 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ancamariagadea*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P23 Dalboka, un loc inedit
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12600 PMA (din 22 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    17 ecouri scrise, până acum

    biancuta
    [21.08.10 07:58:01]
    »

    Tocmai mi-am savurat cafeaua, dar am o foame... Excelent povestit, cu foarte multe detalii utile si mult umor, in nota caracteristica! Felicitari!

    georgiana
    [21.08.10 08:54:38]
    »

    Dupa scoici nu ma orea omor eu, dar dupa introducerea si stilul inconfundabil @ancamariagadea - daaa!

    Ceea ce n-am inteles e daca ati mai platit sau nu amenda???

    pepsi70ro
    [21.08.10 09:04:52]
    »

    Excelent povestit cu mult umor, mi-ai binedispus dimineata.

    Tot incercam sa ne facem si noi vant acolo, dar... nu-i vant, nici macar la Poapsul pescarilor n-am ajuns vara asta.

    Cred c-sr fi fost bine sa punctezi si relaxarea. Sigur a fost pe masura notei de plata

    Felicitari!

    krondia*
    [21.08.10 09:26:47]
    »

    Şi eu mă temeam când am trecut graniţa în Bulgaria să nu ne găsească nod în papură, dar am scăpat. Sper că nu aţi primit amendă până la urmă. Foarte utilă descrierea pentru când mai ajung în zonă. Nu ştii, se pot cumpăra de la fermă scoici nepreparate?

    magdalena
    [21.08.10 10:20:33]
    »

    Eu din casa nu mai ies si nu mai primesc pe nimeni inauntru!!!

    Daca nu am ras...., asta imi vine sa spun si eu acum dupa ce m-au batut ambele fete la cap toata saptamana!

    Felicitari pentru descriere...

    ancamariagadea*AUTOR REVIEW
    [21.08.10 11:22:41]
    »

    @biancuta, multumesc!

    @georgiana, dupa ce s-a supus la vot si a iesit 3:1, am facut, si o spun cu rusine, ce se face in Romania. I-am dat domnului politist... de frontiera 100 lei pentru a ne lasa sa ne intoarcem si sa ne rezolvam problema. Oricum, nu degeaba ne spusese sa tragem masina intr-un loc mai retras. Nu avea el nicun chef sa cheme politia rutiera sa ne amendeze... A acceptat bucuros banii iar noi am fost si mai bucurosi ca nu am dat de belele mai mari.

    @pepsi, intr-adevar nota de plata pare mare dar... am stat acolo 3 ore si chiar "ne-am destrabalat culinar" pot spune. Am exagerat si am mancat mult mai mult decat puteam duce! In mod normal, mancarea este accesibila. Daca alegi un preparat cu scoici (portiiile sunt mari si te saturi), paine si o bere te costa 7+0,5+2=9,5 leva... adica vreo 20 lei/ pers, ceea ce este foarte bine! Oricum, au platit socrii, ei ne-au invitat pentru a sarbatori doua aniversari in familie.

    @krondia, chiar nu am vazut pe nimeni sa cumpere scoici crude insa... nu stiu sigur daca e da, ori ba. Data viitoare chiar voi intreba! Despre amenda... cum ii spuneam Georgianei, am platit cum se plateste pe la noi, insa am fost responsabili si ne-am dus imediat sa remediem problema.

    @magdalena, multumesc. Cateodata, cand vin zile din astea pline de tot felul de intamplari, trebuie musai sa iau pauza si sa stau in casa, sa rup contactul cu exteriorul

    mirelopodu*
    [21.08.10 12:35:32]
    »

    Ti-am mai spus asta si alta data, dar nu pot sa nu ma repet: introducerea ta are un farmec aparte si parca de fiecare data cand incep sa citesc ceva scris de tine, ma intereseaza mai mult introducerea decat review-ul in sine. Fac bine la sufletel randurile tale. Este un stil lejer, nostim si care sigur te bine dispune.

    La mai multe "introduceri" ca sa zic asa. Na... limba romana sugubata!!

    webmaster13
    [21.08.10 13:12:31]
    »

    sper ca muzica sa tina tonul cu savoarea acestor impresii! dar nu-i bai daca trebuie sa schimbam!

    alinutzza140*
    [21.08.10 16:57:55]
    »

    Sincer... m-am amuzat copios de pataniile tale anca, sper sa nu te superi. Mi-ai facut pofta de scoici. As incerca cam tot ce ati incercat voi, mai putin sarmalele (nu cred ca as manca).

    romanitzaa
    [21.08.10 17:40:33]
    »

    E un loc destul de frecventat de constanteni, unde pe langa privelistea de vis, ai parte de o masa de peste si fructe de mare excelenta la un pret rezonabil.

    Si preferatele mele sunt midiile natur cu condimente, dar toate preparatele sunt delicioase, iar pozele tale reflecta aceste lucruri.

    ancamariagadea*AUTOR REVIEW
    [21.08.10 18:30:26]
    »

    @mirelopodu, multumesc pentru incurajari. Imi place sa scriu insa mi-ar placea sa am si timp mult liber pentru a o face

    @webmaster13, multumesc pentru fondul muzical... foarte antrenant.

    @alinutzza140, sa stii ca au fost bune si sarmalele. Aveau orez si condimente iar gustul pronuntat de scoici disparuse.

    @romanitzaa, ma bucur ca sunt si alti constanteni care-mi impartasesc sentimentele. Intr-adevar, preturile sunt rezonabile daca nu exagerezi, iar peisajul superb. Din pacate soarele era destul de puternic, multe umbre si mare parte din poze nu mi-au iesit. Chiar am fost fericita ca am avut cateva unda sa se vada, cat de cat, felurile de mancare

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cosminp
    [24.08.10 00:23:23]
    »

    chiar la ora asta destul de tarzie ma faci sa inghit in sec, mai ales ca sunt 'cocotat' pe munte intr-o pensiune la Bran.

    pentru 'dezmatul' culinar de care spui nu pare prea mult 80 euro pentru toata masa.

    sa va fie, adica v-a fost de bine.

    400 de midii din partea mea.

    ancamariagadea*AUTOR REVIEW
    [24.08.10 00:57:43]
    »

    Multumesc, @cosminp! Intr-adevar, preturile sunt rezonabile.

    TLA
    [30.08.10 11:04:37]
    »

    Excelent review, puncte de la mine!!! sambata plecam in Albena si sper sa ajungem intr-o zi si la ferma, e exact pe gustul nostru!!

    mirelutza
    [13.10.10 22:47:03]
    »

    Anca, nu am mancat in viata mea scoici, dar trebuie sa incerc odata si odata... Anul viitor intentionez ca plec in sejurul pe litoralul bulgaresc cu 2-3 zile inainte , ca sa vizitez mai bine aceasta interesanta tara. In plan erau 2-3 cetati, orasul Tarnovo... dar acum dupa review-ul tau sigur ajung si la Dalboka. Votul cu nr. 18 asa, ca sa fie PMA cu cifra rotunda...

    celeste
    [13.10.10 22:58:54]
    »

    Un loc unde ne-am simtit foarte bine atat eu cat si sotul meu si oricand o sa revenim cu placere...

    TLA
    [14.10.10 18:57:21]
    »

    da, excelent... mai putin bulgarii ce servesc p-acolo...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinutzza140*, biancuta, bobyrodin, celeste, cosminp, georgiana, krondia*, magdalena, mirelopodu*, mirelutza, romanitzaa, TLA
    Alte impresii din această RUBRICĂFerma de midii Dalboka:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067898035049438 sec
    ecranul dvs: 1 x 1