ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.10.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2015
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Fami Kamitonoda, cazare în Kyoto ca în familie

TIPĂREȘTE URM de aici

Fami Kamitonoda, este o unitate de cazare în sistem self service din Kyoto, al treilea oraș în care am locuit în timpul excursiei noastre din Japonia. Despre primele două cazări am vorbit în review-urile “Cazare meritorie în Tokyo – Toyoko Inn Tokyo Nihonbashi” și “New Osaka Hotel, cazare în Shin-Osaka”.

Kyoto, fostă capitală a Japoniei și reședință ă împăratului între anii 794 și 1868, se află la aproximativ 450 km de Tokyo și circa 60 km de Shin-Osaka, de unde am venit noi cu un tren local JR, deplasarea durând 39 de minute.

Apartamentele Fami Kamitonoda, în număr de 8, se află într-o clădire situată central, la 601-8002 Kyoto, Minami-ku Higashikujyo Kamitonoda-cho, are numărul de telefon +81-75-708-7433 și coordinatele GPS 034° 58,969 N și 135° 45,575 E, clădire bine poziționată, fiind la doar 3 minute de mers pe jos de la ieșirea sud din stația Kyoto sau mai precis de la ieșirea est a stației JR Hachijo, o parte a stației Kyoto.

Și această stație avea cameră de depozitere a bagajelor, cameră de care eram foarte interesați datorită celor două geamantane mari pe care le aveam, nevoind să folosim lockerele din stație și nici camerele de bagaje din magazinele din apropiere (există mai multe magazine care dețin camere de bagaje, evident, contra cost). Condițiile sunt aceleași ca la Shin-Osaka, adică program de la ora 9:00 până la ora 20:00, costurile fiind de 420 JPY pe zi pentru un bagaj, mai puțin decât costurile de la lockere care pentru dimensiunile mari ale bagajelor noastre erau de 500, respective de 600 JPY și se găseau destul de greu și mai ales cu emoții. De menționat că stația Kyoto este foarte mare, camera de bagaje se află la parter, în imediata apropiere a intrării pe care o foloseam când veneam de la cazarea noastră.

După cum am mai spus am ales întotdeauna cazările în imediata apropiere a stațiilor de tren sau metro, pentru ca deplasările de la hotel la stații să fie cât mai rapide, dar și pentru a putea merge pe jos ușor cu cele două geamantane destul de voluminoase.

Mergând pe jos cu cele doua trolere am sesizat că la trecerile de pietoni urcam foarte ușor de pe stradă pe trotuar și coboram la fel de ușor de pe trotuar pe stradă. Explicația este foarte simplă, toate trecerile pietonale sunt amenajate în rampă, pentru a facilita deplasarea persoanelor cu dizabilități fizice. Facilități pentru aceste persoane sunt create cam peste tot în Japonia: în stațiile de tren sau metrou sunt lifturi destinate lor, în trenuri, metrouri sau autobuze au prioritate la urcare și zone speciale în care staționează, multe hoteluri au camere amenajate cu facilități pentru aceste persoane.

În apropiere se află Mallul Avanti, iar un magazin K Cerc este situat într-o clădire vecină. În apropiere se află și alte magazine și supermarketuri.

Nu există parcare proprie, dar în apropiere sunt mai multe parcări publice.

Locația oferă 8 apartamente, 3 apartamente de lux și 5 apartamente standard.

”Am fost acolo” în septembrie 2015, trei nopţi, costul fiind de 56 Euro pe noapte, având rezervat un apartament standard, de fapt o cameră cu anexe, o baie, un WC, debarale și cu o chichinetă deschisă, complet utilată.

Fami Kamitonoda a fost pusă pe booking în ianuarie 2015, eu am făcut rezervarea la început de februarie 2015 când au avut o ofertă foarte bună, promoțională, extraordinar de mică pentru Kyoto și pentru astfel de condiții. Am avut noroc găsind o asemenea cazare.

Camera în care am stat, de 26 mp, avea pat dublu, un dulap/garderobă în care s-a odihnit AFA, o măsuță cu două fotolii la care ne beam cafeaua de dimineață și sucul de seară, eu, suc de diverse fructe, soțul numai de malț, un birou, televizor, etc...

Baia, destul de mare, includea dușul, cada, uscătorul de păr, chiuveta cu articole de igienă, săpun, șampon, pastă și periuțe de dinți, iar WC-ul avea dotarea specific japoneză, o chiuvetă, prosoape și săpun. Într-o debara se găsea mașina de spălat. Aveau și aspirator. Ni s-au asigurat mai multe prosoape din fiecare tip, lenjerie și câteva perechi de papuci. Am fost atenționați printr-un bilet ca la intrare în camera să ne descălțăm și să folosim papucii.

Chicineta conținea pe lângă dulapurile de depozitare cu veselă, tacâmuri și ustensile de bucătărie, și frigider, cuptor cu microunde, fierbător electric, prăjitor de pâine.

Apartamentul avea aer condiționat și WiFi, gratuit, care au funcționat permanent, fără distorsiuni.

Check-in se face între orele 15:00 - 18:00, dar oaspeții nu pot intra în apartament fără instrucțiunile de acces primite la sosire, cheile ridicându-se din cutia poștală și făcând singuri check-in.

Sosirile după ora 18:00 trebuiesc anunțate, deoarece, în această situație, cheile se ridică de la altă locație, inconvenient nu prea mare, distanța dintre cele două locații fiind destul de mică. Noi am anunțat pe email că sosim după ora 18:00 așa că am achitat și primit cheile la Ebisu Ryokan, un hotel situat la circa 10-12 minute de mers pe jos de Fami Kamitonoda, după indicațiile primite, dar nu și în realitate.

De ce? Simplu: eu am rămas cu bagajele lângă locație, iar soțul meu a plecat pe jos, (după cum am am mai spus, este mersul pe care îl preferăm în excursiile noastre, pentru că în acest mod putem să interacționăm cu oamenii, cu localitățile, cu mediul respectiv) spre hotelul indicat. Ghinionul lui sau al nostru a fost că el nu studiase harta zonei și a plecat spre a treia stradă, la stânga, stradă care nu mai apărea.

De ce? Din nou simplu: era a treia stradă pietonală, iar el căuta a treia stradă auto. În final, a găsit-o, cu ajutorul unui cuplu spaniol, dar plimbarea de 20-25 de minute a devenit un marș forțat de o oră, timp în care el mărșăluia, iar eu tot încercam să iau legătura telefonică cu el. A fost singura sincopă din călătoria noastră în Japonia.

Un lucru bun: personalul vorbea engleza și formalitățile de cazare au durat doar câteva minute.

De reținut că oaspeții nu pot intra în apartament fără instrucțiunile de acces.

Nu au acceptat carduri bancare, plata făcând-o cash.

Check-out se face cel târziu la ora 10:00. Nu știu ce se întâmplă dacă se întârzie de această oră, pentru că noi am plecat mai devreme, lăsând cheile în cutia de scrisori.

Mai aveam de vizitat alte obiective inainte de a ne întoarce la Tokyo și am apelat la camera de bagaje a stației Kyoto.

După părerea mea a fost o cazare foarte convenabilă ca preț solicitat-condiții oferite, recomandată amatorilor de liniște și odihnă, după plimbările printr-o metropolă care are atâtea de arătat, doar i se spune “Orașul celor zece mii de sanctuare”…...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 03.10.15 13:42:52
Validat / Publicat: 03.10.15 17:48:45
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Turnul Kyoto privește orașul de la cei 131 metri ai lui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

4 ecouri scrise, până acum

webmaster21
[03.10.15 17:44:20]
»

Mutat în rubrica "Fami Kamitonoda Apartments, KYOTO" (nou-creată pe sait)

---

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Michi
[03.10.15 18:06:32]
»

Foarte interesant review.

mprofeanu:Mergând pe jos cu cele doua trolere am sesizat că la trecerile de pietoni urcam foarte ușor de pe stradă pe trotuar și coboram la fel de ușor de pe trotuar pe stradă. Explicația este foarte simplă, toate trecerile pietonale sunt amenajate în rampă, pentru a facilita deplasarea persoanelor cu dizabilități fizice. Facilități pentru aceste persoane sunt create cam peste tot în Japonia: în stațiile de tren sau metrou sunt lifturi destinate lor, în trenuri, metrouri sau autobuze au prioritate la urcare și zone speciale în care staționează, multe hoteluri au camere amenajate cu facilități pentru aceste persoane

Ghida japoneză mi-a spus că soţul ei este tehnician ortoped şi nu mai pridideşte cu comenzile de orteze, beţe, cadre, rolere, etc. În Japonia se pare că este o anomalie genetică sau poate din cauza climei umede este foarte răspândit reumatismul poliarticular care se manifestă în special ca şi coxatrtoză (şold) sau gonartroză (genunchi) Chiar cu aceste tare moştenite sau dobândite, japonezii de toate vârstele nu stau în casă ci îi vezi până seara târziu în parcuri sau pe străzi. Apropo de anomalii genetice în masă, în Tailanda incidenţa fraţilor/ surorilor siameze cât şi a transexualilor este cu mult mai mai mare decât în alte ţări.

mprofeanuAUTOR REVIEW
[03.10.15 19:32:20]
»

@webmaster21 - Este în regulă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[03.10.15 19:39:42]
»

@Michi - Multumesc pentru informatie! Sincer nu m-am gândit la acest aspect.

Este adevărat prin ce am văzut că japonezii sunt foarte activi la orice vârstă. Îi întâlnești pe străzi, în tren, în avion...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049323081970215 sec
    ecranul dvs: 1 x 1