ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.02.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2010
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 15 MIN

Ungaria — excursie reușită

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Daca tot am tranzitat de cateva ori aceasta tara, cu ocazia concediului care a fost un circuit de peste 2 saptamani am inclus si Ungaria in lista impreuna cu cateva obiective/orase de vizitat.

Traseul din circuitul facut arata cam asa:Sibiu-Alba Iulia-Deva-Hunedoara-Sarmisegetuza-Caransebes-Orsova-Portile de Fier-Baile Herculane-Timisoara-Arad-Szeged-Kecskemet-Budapesta-Siofok (Lacul Balaton) -Eger-Hajduszoboszlo-Debrecen-Oradea-Zalau-Cluj-Napoca-Sibiu.

In articolul de mai jos voi descrie cateva locuri/orase de vizitat din Ungaria in care am fost, mai putin Budapesta deoarece despre capitala Ungariei am scris un articol separat.

Prima oprire in Ungaria: Szeged (Szeghedin)

Orasul Szeged din sud-estul Ungariei se afla la 100 km de Arad, si se poate ajunge folosind autostrada A1/M43 (cu legatura M5). De si descoperirile arheologice arata viata umana inca din epoca de piatra, prima atestare documentara este din 1183. Orasul s-a dezvoltat foarte mult in timpul regelui Ludovic si a obtinut statutul de oras regal. Asa cum multe orase din Ungaria nu au scapat de ocupatia otomana, nici Szeged nu a fost exceptie, abia in 1715 a fost eliberat. In anul 1879 a avut loc o inundatie istorica cu multe pierderi umane si materiale. Al doilea razboi mondial a adus multa suferinta locuitorilor acestui oras, pe langa pierderea multor vieti au avut loc si bombardamente.

Geografic orasul de pe malul raului Tisa se afla in partea de sud est a tarii, la o inaltime deasupra marii de doar 75m. Locuitori dupa un recensamant din 2015 arata 150000. Este si oras universitar, dar pe mine m-au interesat atractiile turisitce pe care le voi descrie in urmatoarele randuri:

Domul din Szeged a fost primul obiectiv vizitat de noi, dupa ce am ajuns pe la orele 10.00 (dupa o noapte de cazare in Arad si cu o trezire matinala) Am preferat sa las masina intr-o parcare pe malul raului Tisa (Piata Roosevelt) si de acolo sa luam la pas orasul. Domul este usor de gasit cele doua turnuri de 80 m se vad de la indepartare dar nici de raul Tisa nu este departe. Este de confesiune romano-catolica, poarta hramul Maicii Domnului. Este o biserica relativ noua, s-a construit intre anii 1913-1930 (Primul razboi mondial (1914-1918) a franat mult executia), stilul arhitectural este cel neoromanic. Dupa intrarea in interiorul impresionant am platit o taxa si am avut parte si de ghid, care ne-a explicat cate ceva despre istoria orasului si domului. Infara de interior (exista o orga impresionanta) mai este vizitabila o cripta, turnul de unde se vede panorama orasului, un magazin. Piata in care se afla biserica se numeste Piata Domului. In jurul domului vedem un complex de cladiri. Tot in aceasta piata gasim

Turnul Sf. Dumitru

Acest turn este o constructie medievala printre putinele ramase in picioare dupa inundatia fatala din secolul 19. Doar atat a ramas din fosta biserica Sf Dumitru care dateaza din secolul 12. Noua ne-a placut turnul dn fata domului. Dupa vizitarea pietei am luat-o la pas catre Biserica Franciscana

Biserica si Manastirea franciscana din Szeged

Este un complex aflat in Piata Matyas Kiraly putin mai departe de celelalte obiective turistice, totusi merita plimbarea pana aici. Complexul este alcatuit din Biserica franciscana care poarta hramul Maicii Domnului (Havas Boldogasszony templom) si cladirile manastirii amplasate in forma de U impreuna cu biserica formeaza o curte interioara. Biserica a fost construita in stil romanic tarziu, secolul 13. Ne-am intors pe acelasi drum adica str Sf Treimi (Szentharomsag utca) si am gasit unversitatea.

Universitatea Jozsef Attila

Istoria universitatii de stiinte incepe in 1872. Poarta numele lui Jozsef Attila poet maghiar (1905-1937). Cladirea impunatoare este construita in stil neo/baroc. Piata din fata unversitatii se numeste Dugonics si este de fapt un parc. In fata universitatii se mai vede o fantana arteziana. Imediat la intrarea in parc se vede statuia lui Jozsef Attila. In fata statuii dormea un cetatean al orasului in strare de ebrietate, l-am ocolit si ne-am continuat plimbarea. Inainte sa ajungem la Primaria orasului Szeged, am mai facut un ocol si am vizitat

Sinagoga din Szeged

Sinagoga din Szeged este o cladire construita in 1900. Se numeste si noua sinagoga, deoarece a existat una mai mica mai veche (cladirea este vizibila si astazi) Dimensiunile sint impozante (48x36x48m) iar decorul deosebit. Trebuie sa mentionez stilul arhitectural cladirii. Este un amestec intre ecletic, romanic, gotic, baroc cu multe elemente orientale. In cazul nostru vizita a fost exterioara, nemaintrand. De aici pana in Piata Szehenyi si Primaria orasului nu este mult.

Primaria Szeged

Este o cladire neobaroca construita in 1799. Este de neratat in timpul plimbarilor. Am remarcat un element arhitectural deosebit in complex este ca un obiectiv turistic in sine, se numeste Sohajok Hidja(Podul suspinilor). Este un pasaj acoperit ca un pod (model venetian) si face legatura intre cladirea primariei si Palatul Berpalota la etajele 1 al cladirilor. Dupa vizitarea complexului si Pietei Szehenyi ne-am intors in zona unde era parcata masina dar nu inainte sa vizitam Piata Roosevelt si Muzeul Mora Ferencz (din exterior)

Piata Roosevelt si Muzeul Mora Ferencz.

Aceste obiective se afla in vecinatatea raului Tisa, muzeul chiar este o cladire impozanta (stiu ca am folosit des cuvantul impozant dar chiar asa este), anul constructiei este 1883, stilul arhitectural folosit este neoclasic. Muzeul are 4 sectii, de remarcat sectia unde se prezinta istoria orasului si dispune si de exponate din descoperiri arheologice. Cam acestea au fost obiectivele vazute de noi in Szeged fara a mentiona cladirile istorice de locuit sau cu sediile diferitelor institutii. Alte obiective care nu le-am vazut dar sint de vizitat sint Gradina zoologica Szeged, Gradina botanica, Poarta Eroilor, Palatul Reok, baile termale sin sint sigur ca mai gaseam. Dar timpul trecea si ma indemna sa o iau din loc ca sa mai ajung in aceeasi zi la Kecskemet cu prima noapte de cazare in Ungaria.

A doua oprire in Ungaria: Kecskemet

Denumirea orasului de 700 ani nu se stie de unde provine, are legatura cu capra mai exact cararea caprelor. Istoria orasului semana cu istoria orasului Szeged, asa ca nu a avut scutire de la ocupatia turcilor, razboaie, revolutii, rascoale si binecunoscuta ocupatie sovietica (de asta era plina tara cu masini Lada de provenienta ruseasca pe la sfarsitul anilor 80, inca vreun deceniu si daca ne uitam bine le gasim si astazi) Geografic se afla chiar in centrul Ungariei, distanta de la Budapesta este de 86km pe M5 iar de la Szeged la fel (87 km tot pe M5).

Dupa micul dejun si cazarea intr-o suburbie aproape de o padure am luat-o catre centru si am vizitat tot ce era posibil in cele 6 ore pe care le-am avut la dispozitie (deoarece in aceeasi zi trebuia sa ajung in Budapesta la urmatorul loc de cazare.

Cifra Palota (Cifra Palace-palatul decorativ)

Cladirea construita in 1902 stil arhitectural art nouveau se gaseste aproape de piata centrala pe str Rakoczi. Destinatia acestuia pana in anul 1983: locuinte, magazine, casinou. Dupa 1983: muzeu, galeria de arta. Cladirea frumos decorata am admirat-o din exterior, nu am avut timp de muzeu.

Primaria Kecskemet

Alta cladire art nouveau construita in 1897 gasim im Piata Kossuth. Nu este prima primarie din acest oras, cladirea precedenta se afla intr-o stare degradata si trebuia schimbata. De aceasta data am reusit sa admir si interiorul, partea vizitabila.

Nagytemplom (Biserica mare)

Nu departe de primarie gasim biserica romano catolica finalizata in 1799 cu denumirea biserica mare, stil arhitectural baroc tarziu, turnul are 35m inaltime (detine 3 clopote in turnul clopotnita). In interior am remarcat altarul principal, cele 6 altare (capele) laterale, si orga.

Szentmiklos templom (Biserica Sf Nicolae)

Aproape de Piata Libertatii se gaseste o alta biserica romano-catolica franciscana. Este mult mai veche din secolul 13 iar stilul arhitectural este combinatie intre gotic, baroc si neo-baroc. Am reusit sa vad interiorul si la aceasta biserica. De remarcat ca aceasta biserica a fost folosita in trecut atat de reformati cat si de cei catolici. Asta pana ce s-a construit biserica reformata nu departe de acesta.

Biserica reformata din Kecskemet

Biserica construita in 1684 a fost construita in locul unei biserici din lemn care a pierit la un incendiu. Stilul arhitectural este mixt ca la celalalte biserici adica renascentist, baroc si neobaroc. De remarcat este turnul clopotnita (doar in stil baroc) care se ridica pana la 53 m inaltime.

Biserica evanghelica din Kecskemet

Comunitatea evanghelica a existat inca din anii 1500 dar biserica construita in stil romantic (nu romanic) s-a finalizat doar in 1863. Adresa este pe str Arany Janos dar ne ajuta putin si inaltimea de 34 m s-o gasim. Si ca sa iau toate confesiunile la rand trebuie sa scriu neaparat despre sinagoga.

Sinagoga din Kecskemet

Cladirea de 55m inaltime nu se afla departe de Cifra Palace dar cumva am vizitat-o la urma inainte sa ne intoarcem la locul de parcare unde am lasat masina. Comunitatea evreiasca din Kecskemet exista inca din 1746, dar 1868 este anul in care aceasta sinagoga este finalizata. Stilul arhitectural este interesant, este o combinatie intre romantic si maur. Din 1970-prezent destinatia cladirii este centru cultural, aici functioneaza Casa stiintei si tehnicii. Si sa nu uit de cladirea teatrului, se gaseste in Piata Katona Jozsef

Katona Jozsef Szinhaz (teatrul Katona Jozsef)

Ce sa zic, este o cladire superba din 1896 in stil ecletic si neobaroc, in fata cladiri statuia scriitorului. Destinatia cladirii atat in trecut cat si in prezent este teatru. In oras exista o biblioteca cu acelasi nume Katona Jozsef Konyvtar. Dupa ce am servit masa intr-una din restaurantele situate central (si am mancat si o inghetata) am iesit cu masina din centru si pe str Nyiri ut ne-am indreptat spre zona de agrement al orasului, si aici am vazut ceva interesant: gradina botanica din Kecskemet care se numeste :

Kecskemeti Arboretum

La 3 km de centrul istoric gasim aceasta colectie de 900 de specii din diferitele zone de pe mapamond. Gradina are o suprafata de 25 de hectare. In afara de mobilierul stradal pe care ne-am putut odihni am gasit si cateva observatoare din lemn pe care ne-am putut urca si observa parcul de sus. Am vazut si locuri de luat masa, si locuri de joaca pentru copii, chiar si o biserica. Noi atat am vazut in Kecskemet dar cine are mai multe zile la dispozitie poate sa exploreze uriasul parc si zona de agrement, parcul acvatic, muzee despre care nu am scris aici, diferite cladiri istorice cum ar fi cladirea judecatoriei, scoli, universitati,etc. La finalul zilei am inceput sa obosim si cum se spune calatorului ii sta bine cu drumul... am luat-o catre Budapesta.

A treia oprire in Ungaria: Budapesta

Pentru capitala din Ungaria am rupt 3 zile din vacanta, impresiile complexe cu ce am vazut, cum am impartit vizita se poate citi aici:vezi impresii

A patra oprire in Ungaria: Lacul Balaton

Si daca tot ne place marea si plaja hai pana la mare... adica la Lacul Balaton, marea din Ungaria. Cateva date despre lacul cu origine tectonica: suprafata apei lacului: 592 kmp, lungimea lacului 77 km, latimea lacului max. 14km, altitudine deasupra marii: 108 m, adancime max 12m, volum de apa 1,9 miliarde mc. Cateva date si despre sezon: incepe la sfarsitul lunii mai in functie de temperaturi si se termina la sfarsit de august dar se poate prelungi si in septembrie in cazul temperaturilor ridicate. Temperatura max. a apei 23 gr. Noi am plecat de curiozitate nu sa facem baie, fiind si luna mai, iar prima impresie a fost magnifica. Imensitatea lacului, porturile turistice, plajele, valurile, aveam senzatia ca sintem pe litoral. Am explorat doar zona Siofok o zi dupa care am plecat mai departe.

Siofok

Am facut 100 km pe M7 de la Budapesta si pana aici. Geografic orasul se afla la partea sud-estica a lacului iar denumirea a primit-o de la canalul Sio care aici se scurge din lac mai departe si face legatura cu Dunarea. Din punct de vedere istoric prima atestare documentara este din 1055. In perioada ocupatiei otomane turcii au construit si au inceput sa foloseasca portul si au construit si o fortificatie care astazi nu mai exista. Primul strand s-a deschis in 1866 cu tot ce trebuie pentru publicul dornic de o balaceala. Pe urma zona s-a dezvoltat iar in 1888 au relansat transportul de persoane pe apa fiind o alternativa la tren aici in zona. Obiective turistice de vazut in afara de activitatile de agrement pe apa:

Turnul de apa

Este o cladire istorica construita in 1912, destinatia in trecut a fost alimentarea cu apa a populatiei, in prezent are destinatie turistica si 2 lifturi panoramice ridica turistii la cei 41 m inaltime.

Biserica catolica din Siofok

Denumirea in Siofok este Sarlos Boldogasszony templom (cu hramul Maica domnului) este o cladire neoromanica, dar ceea ce vedem astazi este o reconstruirea a bisericii originale din 1739 stil gotic. De remarcat sint vitraliile, orga, altarul, in rest nimic deosebit.

Biserica evanghelica din Siofok

Este o biserica din lemn in parcul orasului Siofok, destul de noua (1990) si are o forma foarte interesanta, datorita formei localnicii o mai numesc Nava lui Hristos.

Parcul Jokai din Siofok

Este un parc de 4,6 hectare situat pe malul lacului Balaton si in apropierea portului turistic. Amenajat cu mult gust aici gasim si gradina japoneza si gradina englezeasca. Am inteles ca forma de astazi a primit-o in 2006 cu ocazia unor lucrari de reamenajare. Aici am avut si prima impresie cu lacul deoarece aici am parcat prima oara inainte de vizita din oras, iar cazarea am lasat-o la urma.

Portul din Siofok

Amenajat in forma de astazi in secolul 19, este atractia principala celor care doresc o excursie cu vaporasul sau vor sa practice diferite sporturi de apa, surf, skijet, parasailing, etc. Nici pescarii nu se pot plictisi aici. Tot in raza portului gasim un observator meteorologic accesibil si pentru turisti iar apa din Balaton aici se scurge mai departe catre Dunare pe canalul Sio. Dupa ce am vizitat cam tot ce se putea vizita, am mers la locul de cazare o pensiune aproape de lac, iar restul zilei l-am petrecut numai langa apa si lebede de care nu mai scapam. Natura ne-a oferit un spectacol, o sa atasez ceva poze, pacat ca atunci am avut un aparat mai slab. A doua zi am plecat spre nordul Ungariei pe un traseu mai lung si nu m-am oprit pana la orasul istoric Eger.

A cincea oprire in Ungaria: Eger

Distanta de 260 de km l-am parcurs pe E71, iar in Budapesta nu am folosit centura ci am traversat centrul, asa am economisit ceva km si ceva timp deoarece spre norocul nostru n-am avut parte de imbuteiaje. Am ajuns pe la ora 14.00 si imediat am luat centrul istoric la pas.

Eger (daca traducem cuvantul: soarece) are o istorie bogata, care incepe in 1009. au existat ceva fortificatii in jurul orasului si inainte de invazia mongolilor in 1241 (se pare ca mongolii incepand cu Sibiul si alte orase din Transilvania nu au iertat nici o asezare pe atunci) dar se pare ca nu erau suficient de rezistente. Asa ca s-a construit o fortareata cu adevarat rezistenta, atat de rezistenta incat in 1552 turcii cu toata armata lor nu au reusit sa intre. Ca si o paranteza excursia mea la Eger a fost determinata de o carte citita in copilarie Egri csillagok (Stelele din Eger-romanul de suuces al lui Gardonyi Geza a fost tradus si in romana) pe care l-am citit si rascitit si pana la urma am vrut neaparat sa vad locul unde se aflau personajele din roman. Asa ca cetatea a fost obiectivul turistic principal din acea zi.

Cetatea din Eger

Inceperea constructiei a fost in secolul 13. De atunci s-a dezvoltat continu si intarit in functie de perioadele de razboi de atunci. S-a degradat foarte mult in ultimele secole dar in 2009 au inceput lucrari ample de reconstruire, conservare asa ca stelele vor straluci din nou deasupra cetatii din Eger. In cetate se pot vedea fortificatiile, ruinele fostelor biserici, capele, muzeul Dobo Istvan (dupa numele celui care a fost in fruntea aparatorilor in timpul asediului otomanilor)

Bazilica minor din Eger

Catedrala Sf Ioan (sau bazilica cum se mai spune) din Eger a fost construita in 1837 in stil neoclasicist. Nu este prima catedrala in acest loc a exista prima construita in secolul 11, care in timpul ocupatiei turcilor a devenit moschee, si pe urma a fost demolata. Marimea este impunatoare inaltimea este de 55m.

Biserica minorita Eger

Este una din cele mai frumoase biserici catolice din Eger, a fost construita in anul 1767 stil baroc si poarta hramul lui Sf Anton de Padua. Cele 2 turnuri au fiecare cate 57 m, interiorul este foarte frumos in afara de altarul principal mai sint 6 cate 3 capele pe fiecare parte. De remarcat in interior este si statuia lui Sf Anton de Padua.

Minaretul din Eger

Atractia principala a minaretului este turnul inalt de 40 de m. Minaretul a fost construit in timpul ocupatiei otomane in 1596. Turistii pot urca pe 97 de trepte pana la varf. Noi n-am fost am vazut panorama orasului din cetate.

Cramele din Eger

Galeriile-pivnita de aproape 3km lungime s-au sapat dupa finalul ocupatiei otomane. Localnicii le spun Varos a varos alatt (oras sub oras) Merita o vizita celor care au timp si sa si bea ceva, noi n-am fost dar am vazut intrarea din exterior.

Liceul din Eger

Este o cladire istorica baroca construita in 1785. Este vizitabila. Functioneaza si o biblioteca aici, dar cel mai interesant obiectiv este observatorul astronomic amenajat cu instrumente actuale, moderne. Nu am fost in interior, am vazut de afara cladirea. Inainte sa o luam spre locul de cazare ne-am plimbat putin pe zona pietonala frumos amenajata din Eger, cu ocazia asta am si servit masa intr-un restaurant. Ziua a luat sfarsit pentru cine are mai mult timp mai exista locuri de vizitat inclusiv Baile termale din Eger.

A sasea oprire in Ungaria: Hajduszoboszlo

In penultima zi din Ungaria am luat-o dinspre Eger spre Romania dar nu inainte sa ne cazam si sa facem o baie in statiunea renumita Hajduszoboszlo (pe scurt Hajdu, e mai greu de pronuntat) Distanta a fost de 142 km si drumul a fost deosebit deoarece am parcurs Puszta (regiunea acea renumita de ses cu vegetatia de stepa) si Hortobagy (unde am si facut o pauza de masa) La Hajdu bineinteles ca am gasit ca loc de cazare un apartament la pret de camera dubla, dupa care am iesit sa exploram. Baia am lasat-o pentru a doua zi.In general la toate locurile de cazare am fost primit cu o ospitalitate deosebita,de asemenea si servit cu un pahar de vin.

Hajdu se pare ca a fost atestat documentar in 1075, dar dezvoltarea orasului a avut loc dupa descoperirea apei termale deci dupa 1925. De vazut in centrul istoric ar fi Biserica reformata construita in secolul 15 stil gotic, si biserica catolica baroca Sf Ladislau. Muzeul din oras se numeste Bocskai si se gaseste pe strada cu acelasi nume. Dar atractia principala fara doar si poate este

Strandul si Aquaparcul din Hajduszoboszlo

Atractia principala din Hajdu avand in vedere si apropierea granitei atrage ca un magnet anual mii de turisti romani. Si are si cu ce. Dar cel mai bine daca se consulta siteul unitatii hajduszoboszlo.hu/ro/aquapark - sau alte impresii de la colegii care au fost acolo. Noi am avut ½ zi de strand (fara Aquaparc) deoarece am vrut sa mai vedem cate ceva si din Debrecen, urmatoarea oprire, si trebuia pe urma sa ne grabim la urmatoarea cazare in Romania. Pana la Debrecin sint 22 km.

Debrecen

Pentru un oras atat de mare (200000 locuitori) jumatatea de zi la dispozitie pentru vizitare a fost foarte putin. am vazut doar cele mai importante. Dar apropierea de granita plus promisiunea ca la urmtorul drum, etc, etc. m-a consolat. Orasul a fost infiintat in secolul 13, si in afara de razboaiele si ocupatiile otomane, sovietice, etc. din care nici un oras nu a scapat din zona trebuie sa mentionez doua lucruri interesante de care nici eu nu am stiut. In perioada 1919-20 a fost sub ocupatie romana iar in 1848-49 respectiv 1944-45 a fost capitala Ungariei. Obiectivele turistice pe care le-am vazut:

Marea Biserica Reformata

Chiar este mare si frumos renovat, a fost construita in stil neoclasicist/baroc intre anii 1805-24. Marimile sint impresionante 1500 mp si inaltimea turnurilor 61m.

Colegiul reformat Calvin

Este scoala care s-a infiintat in 1538 si de atunci functioneaza cu aceasta destinatie neschimbata. Este vizitabila, este muzeu si expozitie.Asemenea cetatii de la Eger vizita la acest obiectiv/unitate de invatamant a fost urmarea dupa citirea unui roman de succes(Legy jo mindhalalig-Fii bun pana la moarte)actiunea principala fiind in orasul Debretin.(asa mai in paranteza ,mai in gluma: am citit si Jules Verne Calatoria pe Luna de cateva ori.....)

Catedrala Sf Ana

Este o biserica catolica construita in 1721-46. In 1993 a fost ridicata la rang de catedrala. Am reusit sa o vizitez in scurta sedere din Debrecen asa ca am vazut si expozitia organizata inauntru.

Biserica reformata mica din Debrecen

Biserica nu este chiar asa mica cum este denumita. Turnul are o forma atipica in forma de bastion fara acoperis. Adevarat ca biserica construita in 1600 avea un acoperis in forma de bulb dar asta de mai mult de 100 ani a fost smulsa de o furtuna. de atunci a ramas asa spre deliciul turistilor care poate s-au si saturat de atatea turnuri cu varfuri ascutite. Cladirea am vazut-o de afara,

Teatrul Csokonai

Am reusit sa vizitez si acest obiectiv, este primul teatru din Debretin, stilul arhitectural este un amestec intre romantic, bizantin si maur. Pentru cine are timp poate sa viziteze Gradina Zoologica si Gradina Botanica din Debrecin, diferite muzee si cladiri istorice sa se plimbe si sa ia masa in zona de centru, si pietele centrale. De aici si pana la granita cu Romania mai sint 55km.

Aici inchei impresiile mele despre excursia din Ungaria, o excursie consider eu reusita,dar multi m-au condamnat ca m-am grabit sa vad prea multe obiective in timp prea scurt,altii m-au poreclit fulgerul,dar serios pana la pensie n-o sa reusesc sa vizitez...mai incet..., nereusita este ca nu le-am scris mai devreme si ca n-am avut aparat foto pt. ca ceea ce am avut nici jucarie nu se poate numi. Rog WM sa ataseze (n-o sa-i para rau) clipul, este un remix de la o melodie des ascultata de mine dupa ce am plecat de la Lacul Balaton (KFT-Agebeat Remix), multumesc. youtube


[fb]
---
Trimis de AZE in 27.02.17 21:52:39
Validat / Publicat: 28.02.17 10:22:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în UNGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2887 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Lacul Balaton
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.02.17 10:22:16]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Excursii Ungaria, #EXCURSII UNGARIA" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE
Alte impresii din această RUBRICĂExcursii Ungaria:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06544303894043 sec
    ecranul dvs: 1 x 1