GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe 09 septembrie m-am intors din Turcia si pentru ca mie mi-au fost de ajutor informatiile pe care le-am gasit pe acest site m-am gandit sa va scriu si eu impresiile mele.
Am plecat pe 31 august din Bucuresti la ora 3. Dupa un plin la o benzinarie din Bucuresti am pornit spre Kusadasi. In vama Giurgiu am stat 20 minute in vama. Din Bulgaria de la benzinarie am cumparat vigneta pe 7 zile (nu am fost inspirat sa cumpar pe 15 zile si de aceea la intoarcere am mai cumparat inca una), mi s-a cerut pentru ea 5 Euro sau 45 Ron (e alegerea fiecarui cumparator).
Soselele din Bulgaria sunt un pic mai bune decat cele din Romania din punct de vedere al asfaltului dar groaznice din punct de vedere al semnelor folositoare in trafic (pentru curba periculoasa nu au decat un semn sau poate nici un semn de circulatie care sa arate ce urmeaza, cat de lunga e curba, nu au delimitare de benzi). Eu am avut o experienta neplacuta din acest punct (delimitare de benzi circulatie) m-am trezit intr-o curba cu un tir cu numar de Bulgaria care era jumatate pe banda mea (noroc ca am avut unde sa ies (in afara carosabilului) ca altfel nu stiam ce sa fac. Am mers pe traseul Ruse-Targoviste-Lesovo-Edirne. Am ajuns in vama si fiind pentru prima data in Turcia nu am stiu unde incepe coada si am mers catre vama si am scurtat cam 3/4 din timpul de stat la coada, ne-am intalnit cu o familie din Pitesti acolo si am inteles ca si ei au stat la aceeasi coada 6 ore (pe aceasta cale imi cer scuze celor carora le-am luat-o inainte). Marea problema a treceri catre Turcia a fost inscrierea masini pe talon. Din cauza acestui fapt se statea atata timp in vama. Vamesi turci nu ne-au cautat in masina, ceea ce-i pasiona erau microbuzele si autocarele unde controlau mai mult. Cursul valutar in Turcia este 1 Euro - 7,2 TL, 1 USD - 6,2 TL. Am intrat in Turcia si am luat-o catre Canakkale.
Drumurile in Turcia sunt foarte bune, va sfatuiesc sa nu depasiti limita de viteza impusa (70 km/h drum cu o banda, 110 km/h drum cu 2 benzi, 120 km/h autostrada, 70-90 km/h tunele si foarte rar 50 km/h in foarte putine localitati. Pina sa luam feriboatul spre Canakkale am avut un mic conflict cu cei care spalau parbrize ca nu am vrut sa le dau nimic, nu am vrut sa-mi spele parbrizul si nu i-am lasat sa faca lucrul acesta si au devenit agresivi. Feribotul a costat 47,5 TL (lire turcesti). Drumul cu el a durat 10-20 minute (mai mult a durat asteptarea lui). Cu 250 km inainte de destinatie ne-am oprit si am dormit la hotelul Akkuslar (nu am facut nici o rezervare in prealabil si ne-a costat 40 euro. Am pornit spre Izmir (vazut din masina orasul e impresionant. La iesirea de pe autostrada care trecea prin Izmir si mergea catre Kusadasi am oprit la un PTT de unde am cumparat un atipild (60 TL) pe care l-am lipit sub oglinda si e necesar pentru trecerea pe autostrata. La fiecare trecere vi se iau bani de pe acest cont. Am gasit destul de greu hotelul pentru ca Waze a luat o pauza in Turcia si daca nu va uitati foarte atent cand ati ajuns acolo o sa-l ratati ca si mine (e un panou pe o cladire, la alte hoteluri am vazut panouri mai vizibile).
Am alimentat de 100 TL (16 litri) pina sa ajung la hotel. Pretul combustibilului este intre 6,25-6,50 in functie de tipul de combustibil si de benzinaria de unde alimentati.
Am ajuns la hotel la 12,30, am incercat sa ma cazez (am pus 20 TL in pasaport) si pentru ca nu era gata camera ma fost trimis la masa. Despre ceea ce ai de mancat acolo e bine (pentru toate gusturile si foarte variata), cu o singura observatie ma asteptam sa mananc mai mult peste sau fructe de mare, peste avea dar decat un singur fel care era gatit in mai multe moduri. Am predat masina unui baiat de la hotel (caruia i-am dat 10 TL) si care a parcat-o foarte aproape de locul unde eram cazati si ne-au dus in camera cu o mini masinuta.
Resortul in care am fost cazati nu este un hotel cu zeci de camere ci cladiri cu 3 etaje (cred ca sunt 10-15). La etajul 3 unde am fost cazati (nu va faceti probleme cladirile sunt legate cate 3 si fiecare grup are un lift). Pe balcon am avut 2 sezonguri, o umbrele si o cada (doar etajul 3 are aceste facilitati). M-as fi asteptat ca in camera sa gasesc fructe sau ceva de intampinare dar nu am gasit, in frigider erau 2 sticle de apa pentru care trebuia sa le platesti daca le consumai (nu va faceti probleme pentru acest aspect din loc in loc sunt in complex sunt frigidere cu sticle de apa pe care le puteti lua fara nici un fel de problema. Ne-am cazat si am plecat sa facem prima baie in mare la Kusadasi si la intoarcere am gasit patul pentru copil in camera: Camera este suficient de mare astfel incat sa incapa un pat de 2 persoane si inca un pat suplimentar. Plaja ar putea suferi mici modificari fiin foarte mica.
Dupa masa de seara mergeam la amfiteatru si urmaream spectacolul care era format din 2 parti. In prima parte erau cantece pentru copii si erau invitati sa danseze si incepea la 21.15 si un spectacol care a fost diferit in toate cele 7 seri petrecute acolo si care incepea la ora 22.00 si dura intre 30 min si 1h30min.
Am mai platit pentru un baie cu spuma facuta de 2 doamne care s-au
Seara mai erau spectacole de muzica live unde se putea si dansa.
Sambata pe 08 septembrie am facut un plin (54 litri motorina - 350 TL) si am plecat spre Romania cu oprire in Istanbul unde ne-am si cazat in noaptea de sambata spre duminica (34.2 Euro). Duminica am fost in vizita prin bazar (duminica sunt deschise foarte putine magazine) unde am facut ca tot romanul cumparaturi pentru cei de acasa. Am mers sa vizitam si Moschea Albastra (era inchisa intre 12.30-13.45), asa ca am preferat sa le dedicam un sejur separat. Nu am putut pleca fara sa vizitam Mall of Istanbul (vi-l recomand cu placere e si pentru adulti si pentru copii, au un loc de joaca superb).
La ora 17.30 am plecat spre Romania catre Edirne. La intrarea in Bulgaria ne-au luat 2 Euro (nu primesc ron) pentru "dezinfectare masina" (ei cred ca cu 3 picaturi de apa pot dezinfecta masina). La intrarea in Bulgaria va sfatuiesc sa aveti leva bulgareasca pentru a lua vigneta pentru ca cei din benzinarie va schimba la un curs de 3 ron - 1 leva (LV). Am vrut sa iau o cafea de 1 LV si am primit de la casiera un jeton de 0.7 LV. Nimeni in Turcia nu a incercat sa te fraiereasca asa grosolan. Drumul prin Bulgaria la fel de graoznic ca la ducere (un pic mai greu si din cauza cetii, din cauza lipsei indicatoarelor rutiere si a denicelarilor drumului). La vama Giurgiu am stat 10 minute si la 3.20 am ajuns acasa.
Daca aveti intrebari va stau la dispozitie.
Trimis de crp1972 in 10.09.18 11:28:51
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crp1972); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.81472200 N, 27.26916700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@crp1972: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
----------
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 18&ridAnt=89728
---------
@crp1972, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Buna!
Suntem in Turcia de 10 zile si niciodata nu am alimentat auto la pretul de 6,50 lire / litru de benzină.
Deci atenție la informatia aceasta legată de combustibil. Am alimentat întotdeauna la pretul de aproximativ 6,9 lire / litru. Este bine sa specificați dacă pretul este pentru benzina , motorina sau gaz pentru ca cei interesati sa aibe o perspectivă cât mai corecta.
Cursul de schimb a oscilat intre 6,90 si 7,45 lire pentru un euro.
Vacante frumoase va doresc!
Greu de crezut că in Bulgaria a-ti avut un drum groaznic?! Cred ca nu a-ti mers pe ele acum 15 sau 16 ani sa vedeti atunci cum erau.
În ultimi ani Bulgaria a progresat foarte mult la capitolul drumuri si de departe ne-au întrecut la toate capitolele in materie de șosele.
Ce rută a-ti parcurs de a fost asa de groaznică?
Drumuri cât mai bune va doresc!
@adrianbogdan:
incepand cu 20 august pot sa spun si eu ca benzina cea mai ieftina a fost 6.85 TL, eu am alimentat numai la SHELL sau BP
cateva mici inadvertente:
vigneta costa 8 euro nu 5, de fapt vigneta costa 15 leva. daca platesti cu cardul chiar atata platesti 15 leva!
dezinfectia costa 3 euro nu 2
incearca sa te duci cu leva pe la Arad sau Oradea (tot una cu a te duce cu lei la Svilengrad) sa vezi cat iti da pe leva. cel mai bine e sa folosesti cardul pentru aceste mici cumparaturi (o cafea, o apa sau ceva de mancare) sau sa ai leva (obtinute de la ATM, de la un schimb euro-leva sau cumparate din tara)
@adrianbogdan:
”Greu de crezut că in Bulgaria a-ti avut un drum groaznic?! Cred ca nu a-ti mers pe ele acum 15 sau 16 ani sa vedeti atunci cum erau.
Eu îl cred.
A făcut greșeala sa circule noaptea in Bulgaria și de aici nemulțumirea. Semnalizarea rutieră este la pământ, asta este realitatea, chiar dacă drumurile sunt incomparabil mai bune decât erau in urma cu niște ani, dpdv al calității asfaltului.
Pe voi nu v-a deranjat pentru ca Știați bine drumul și vedeți bine noaptea, altfel mergi cam in orb.
Nici eu nu am înțeles de ce după experiența de la dus oamenii s-au ambiționat sa facă Bulgaria pe noapte și la întoarcere
@nrs:
Absolut corecte Observațiile tale, la care eu as Adauga și faptul ca NU exista vigneta bulgărească pentru 15 zile, ci doar pentru șapte zile, treizeci zile sau anuală.
Referitor la costul combustibilului in Turcia, explicația ar fi ca userul are mașina pe motorina, care mereu a fost mai ieftină decât benzina, dar ar fi fost util sa precizeze clar ce a alimentat, sau a avut curajul maxim de a alimenta pe la cine știe ce stații no name la preț mai mic, dar și la o calitate mai mult decât îndoielnică.
@crp1972:
”Pe 09 septembrie m-am intors din Turcia si pentru ca mie mi-au fost de ajutor informatiile pe care le-am gasit pe acest site m-am gandit sa va scriu si eu impresiile mele.
Este foarte bine ca ți-ai făcut timp pentru a împărtăși cu ceilalți membri ai comunității impresiile din sejurul recent încheiat, aducând informații proaspete, dar poate ca mai multă acuratețe a informațiilor oferite ar fi fost binevenita, evitând confuziile și ambiguitățile.
Înțeleg ca ai avut o camera mai specială decât majoritatea, deci ar fi cu atât mai util sa postezi și ceva fotografii de acolo.
Poate scrii și un articol despre cazarea avuta la Istanbul. Ce zici?
@adrianbogdan:
Pretul la care eu am alimentat (motorina) este de 6,39 si am alimentat de la Shell. Daca doresti am sa atasez bonul primit. Eu am scris doar ce am vazut in zona in care am fost.
@nicole33:
Am alimentat de la Shell (motorina) la pretul de 6,39 LT
@nicole33: Am plecat din Bucuresti la ora 3. Incepuse sa se lumineze cand mergeam catre Turcia.
Pentru ceea ce am scris am vazut ca au aparut discutii in contradictoriu am sa revin cu informatii:
- Ceea ce am scris este doar ceea ce am vazut eu;
- Nu l-am scris cu dorinta de a discuta in contradictoriu cu cineva. A fost doar ceea ce am trait eu si l-am scris foarte repede pentru a nu uita informatii (am ajuns pe 9 septembrie la 3.30 in fata blocului si articolul l-am scris pe 10 septembrie);
- am sa scriu si despre Istanbul un articol separat;
- a fost prima data cand am ajuns in Turcia (nu stiu cum a fost inainte). Vacanta mi-o petreceam in Nisipurile de Aur. Vigneta de Bulgaria am gresit cand am afirmat ca ea costa 5 Euro. In articol ea scrie ca mi s-au cerut pentru ea 5 Euro sau 45 Ron. Corect era 8 Euro;
- in articol scrie ce am alimentat.
As dori ca toti sa incepem sa scrie despre experienta petrecuta (in vacanta) pentru a ne face o idee cei care nu am fost acolo.
@crp1972: As avea o rugaminte pentru cei care au citit articolul postat de mine. Dupa ceea ce ati citit recomandati-mi urmatoarea destinatie (hotel, oras)
cel mai bine formuleaza un CMR in care sa spui mai exact ce iti doresti de la viitoarea locatie si sigur vei primi sfaturi bune
@webmasterX: ati schimbat iar formatul site-ului! unde e harta turciei cu statiunile? dupa faza cu pozele pe care nu mai poti sa le recuperezi de acum cativa ani, acum asta, e prea mult totusi! eu vreau sa intru pe harta turciei la sectiunea kusadasi, sa zicem si nu se mai poate acum! cine face schimbarile astea se vede ca nu judeca cu capul! oricum, va zic acum... adio am fost acolo! nu mai se merita!
@bigu_2006_rapid: sectiunea Kusadasi o gasesti aici
amfostacolo.ro/cazare.php ... asi&sid=6&all=1
pe stanga ai rubricile de cazare, pe dreapta rubricile de calatorie.
iar harta regiunii Kusadasi o gasesti aici dand click pe Kusadasi/Pe HArta
@webmaster26: ce va mai place sa complicati lucrurile! cine ia aceste hotarari aberante o sa vedeti ca pana la urma trebuie sa si le asume, se navigheaza greu, schimbarea asta afecteaza pe toata lumea la fel cum s-a intamplat si cu recuperarea pozelor! sorry, dar de acum inainte nu o sa mai recomand acest site celor care isi cauta destinatii de vacanta, ati devenit foarte greu de urmarit!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Un hotel minunat, merită vizitat — scris în 05.08.23 de Iulia Roxana din PITESTI, JUD. ARGES - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Ephesia - pe timp de criza — scris în 25.08.20 de crp1972 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Ephesia, vacanta la superlativ! — scris în 25.06.18 de ROMY din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Pur si simplu... grozav! — scris în 19.07.14 de ROMY din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Bun (mai ales) pentru familisti — scris în 06.08.13 de Griegut din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 O destinatie ideala pentru nepretentiosi — scris în 25.09.12 de adryana din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2012 O vacanta reusita! — scris în 10.01.13 de kelyboy din BACăU - RECOMANDĂ