ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.12.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
DEC-2023
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Din nou la spa de Ziua României

TIPĂREȘTE

Anul ăsta am sărbătorit Ziua României la mare, la frații bulgari. La fel ca anul trecut, dacă vă amintiți, doar că schimbarăm hotelul. Rezervarea am făcut-o pe booking, cu vreo 2 luni înainte, în momentul în care am reușit să depășesc pragul psihologic legat de preț. Urmăream de ceva vreme locul ăsta și tot mi se părea scump; la un moment dat (după ce am trecut prin experiența rezervărilor pentru Passau și Linz de vara asta), nu mi s-a mai părut chiar atât de scump...

Dar să nu vă mai țin în suspans: este vorba despre Ensana Aquahouse Hotel (fost Aquahouse Hotel & Spa), din cocheta stațiune Sf. Constantin și Elena, iar rezervarea am făcut-o pentru o cameră dublă Executive cu vedere la mare, în regim de demipensiune, pentru 3 nopți și un pic peste 1200 lv (cu 10% genius discount). Ceea ce înseamnă cam 200 euro/noapte. La fel ca anul trecut, dădui strigarea către fini: ei, ce ziceți? Vorbiră și se sfătuiră și se hotărâră să ni se alăture, de data asta în formație completă, cu toate cele 3 prințese din dotare. Noi fără prințișori, îs departe; lasă, că ne-om scoate pârleala altădată...

Am plecat joi dimineață din Galați, finii din București, am făcut joncțiunea la Pensiunea Pongal/Eforie Sud (prietenii știu de ce). Pongal beneficiază de mai multe atuuri, la o adică, în caz că aveți nevoie de-un popas înainte de Vama Veche: este situată la șosea (DN39), pe țărmul lacului Techirghiol (deci, venind dinspre Constanța, nu-i nevoie să te abați din drum), are un restaurant deschis tot timpul anului, unde se mănâncă ieftin și bine (iar personalul este minunat!) și are parcare, unde vorbirăm ca finii să-și lase mașina cele 3 zile (după ce am constatat că încap toate bagajele în „tancul” nostru de 7 locuri). Astfel, ne-am continuat deplasarea cu o singură mașină. Am uitat să spun, vigneta o cumpărasem on line cu o seară înainte de pe site-ul binecunoscut www.bg-vignette.com (40 lei/o săptămână).

Precum era de așteptat, drumul a fost destul de aglomerat, multe tiruri, pentru noi încercarea maximă a reprezentat-o bucata Lumina – Ovidiu, de aproximativ 3 km, pe care am parcurs-o într-o oră, din motiv de 2 sensuri giratorii și că se lucra la pod și se circula pe o singură bandă. La întoarcere avea să fie mult mai soft; n-au mai fost tiruri. La vamă am stat puțin, câteva minute (ceva mai multe la întors). În Bulgaria – „libertate, frate” (vorba poetului), dar atenție la camere și la radare (mașina de poliție pitită în boscheți, radarul scos la șosea, pe trepied; victimă sigură te numești dacă te mână Necuratul să apeși accelerația).

Am ajuns la hotel pe înserate și bariera de la intrarea în parcare s-a ridicat singură când ne-am apropiat suficient. Am oprit provizoriu chiar în fața intrării în hotel, ne-am extras pe noi și papornițele, apoi bell-boy-ul s-a repezit să ne caute un loc pentru mașină. Am beneficiat de parcare gratuită pe toată perioada mini-sejurului, era menționat acest aspect în rezervare, însă nu știu dacă la fel se întâmplă și în plin sezon estival.

Scurtă prezentare

Aquahouse Hotel & Spa (de curând preluat de grupul Ensana) este un hotel de 5* deschis în 2022. Cercetăm un pic adresa lui virtuală (www.ensanahotels.com) și aflăm că „arhitectura este inspirată din natură, valurile mării și curbele nisipului” . Resortul ocupă o suprafață de 6000 mp, fiind alcătuit din zona hotelieră (2 corpuri de clădire unite între ele printr-o zonă centrală), un modern centru de wellness și spa (9 piscine – 4 interioare și 5 exterioare, saune, baie de aburi și aromaterapie, cameră de sare, hammam, săli destinate diverselor proceduri de balneoterapie, săli de fitness și yoga), 5 restaurante (dintre care 1 sezonier), lobby-bar (și alte bărulețe deschise doar vara), sală de conferințe, mai multe zone de gamming și loc de joacă pentru copii, magazine. Totul – cu asta trebuia să încep – într-o minunată zonă verde, cu tot felul de specii de copaci (mulți pini) și ronduri de flori, cu alei de promenadă și spații de relaxare.

Motivul principal pentru care m-am chitit pe acest hotel cred că-l bănuiți: apa termală. Bulgaria deține multe zone cu izvoare termale, una dintre cele mai importante (și cea mai accesibilă nouă) fiind nordul litoralului Mării Negre. Citez: „Apa minerală este cheia în conceptul nostru general de sănătate. Apa folosită în Aquahouse este hipertermală – 46°C, mineralizată – 553 mg/l, apă cu hidrocarbonat de sodiu-calciu-magneziu, ceea ce o face potrivită pentru diverse aplicații terapeutice.” Sincer, nu de partea terapeutică îmi arde mie prea tare, cât de dimensiunea relaxantă a problemei.

Experiența noastră

Deci intrarăm și... deja ne minunarăm! Wow și iară wow! Ditamai hectaru’ de hol și-n mijlocul lui o chestie pe care nu știu cum s-o povestesc... Un bazin rotund din care se înălța o colivie cilindrică delimitată prin firișoare metalice verticale și înăuntru era un fel de moară cu roți dințate și pești metalici se roteau la diferite niveluri și se auzea susur de apă curgând... Ați înțeles tot, sunt convinsă! Lasă, că pun poză.

Am ignorat pe moment restul peisajului – grupuri de cochete băncuțe/fotolii/măsuțe, aranjamente de Crăciun, colțul cu prosecco de bun-venit – și ne-am precipitat spre recepție, care se află imediat în dreapta și era deservită, la acel moment, de 2-3 tinere zâmbitoare. Eu și fina ne-am precipitat, restul au rămas să împartă bagajele... Procedura de cazare s-a petrecut rapid și n-a durut deloc, primirăm cartelele magnetice și oarece lămuriri despre programul restaurantelor și piscinelor, precum și variante pentru mesele neincluse în preț.

Ocazie cu care aflai că fina rezervase doar cu mic dejun. Ce-i drept, nici eu n-am insistat pe acest aspect și de fapt niciuneia dintre noi nu i s-a părut un capăt de lume, știut fiind faptul că în atari situații, există totdeauna posibilitatea de a „cumpăra” mesele lipsă direct la fața locului. Deci, întrebare firească adresată tinerei de la recepție: cât costă cina în regim de bufet suedez? Răspuns: 80 leva. Următoarea întrebare logică: De cameră? Adică pentru 2 persoane? (Ok, 2 întrebări logice.) Răspuns: Nu, de căciulă. Ne-am ofilit. Adică 40 de euro de căciulă. Înmulțit cu 5 căciuli, înmulțit cu 3 zile... Enorm, tăticule! 5*, dar nici chiar așa... În fine, ne-om descurca cumva, acum hai, bine ajunserăm, să ciocnim un pahar de prosecco! Ah, uitai să spun că primirăm brățări colorate: roz pentru cei cu MD, verzulii pentru ăi’ cu DP.

După ce ne-am mai tras sufletele, am decis să mergem să ne luăm în primire vastele apartamente. Care ne-au fost repartizate, ele, în corpul nr. 2 (zis și A?!?), recte cel din stânga intrării. Deci străbăturăm holul fastuos împodobit, tot numai gresie de-aia de calitate, pluș finuț și spoturi luminoase, tot numai culori discrete, amintind de nisipul plajei. Lăsarăm pentru mai târziu magazinul de bijuuri (de fapt, uitarăm de el până la final), lăsarăm și barul (de el aveam să ne amintim de vreo câteva ori) și iată, lifturile! Clădirea are 4 etaje care – ce să vezi?! – chiar îs numerotate ca la noi, de la 1 la 4. Adică parterul e parter, nu etajul 1, așa cum ne-au învățat bulgarii până acum. Și mai există și etajul -1, dar despre el vom vorbi mai târziu. Deocamdată îi debarcăm pe fini la et. 3 și noi coborâm la 4, conform recomandărilor.

Camera 2453 ne aștepta în capătul holului din dreapta. De fapt, „capătul” e cam impropriu, deoarece holul continuă cumva după colț, clădirea având o formă ciudată, de linie frântă. În fine; holuri spațioase, mochetate frumos, ușile de lemn natur ale camerelor „tăiate” într-un fel de blat din același lemn – simplu și elegant în toate detaliile (finul, arhitect de profesie, ne-a explicat că stilul se cheamă minimalist și că lipsa briz-brizurilor compensează prin grija deosebită pentru detalii; ceea ce chiar așa am constatat și noi????).

Camera are dimensiuni apreciabile (47 mp) și compartimentare clasică: hol, baie, dormitor și balcon. (Cel puțin a noastră. Finii au avut 2 camere, una era idem cu a noastră, cealaltă însă avea genul ăla de baie semi-open space: buda și dușul în câte un compartiment și chiuveta în altul care comunică liber cu restul încăperii.)

În dormitor avem 2 paturi twin lipite, rezultând un king size veritabil, genul de de-abia ajungi la consort să-l zgâlțâi noaptea când sforăie. Saltele de cea mai bună calitate, lenjerie albă, câte o pilotă și 2 perne de fiecare (pernele cam fleșcăite, dacă e să fim cârcotași). Noptiere în ambele părți, veioze de 2 feluri, unele rotunde, ca niște OZN-uri, altele gen creion, cu braț mobil.

Mai avem în dormitor o canapea extensibilă și o măsuță, un birou, un scaun, oglindă uriașă și TV cu ecran plat. Același gen minimalist, aceeași paletă cromatică: alb, gri, bej. Mochetă nisipie (extrem de plăcută la atingere), perdele diafane plus draperii discrete (dar eficiente), corpuri de iluminat liniare. Linii drepte și simple peste tot. Tavanul nefinisat, am zis că nu le-or mai fi ajuns banii, însă finul ne-a lămurit că asta-i ultima fiță.

Pe hol, o piesă de mobilier multifuncțională – cuier, suport pentru pantofi și bagaje, minibar (mascat), dulap. În dulap ne așteptau halate și prosoape pentru piscină, seif, încălțător și perie de pantofi. Minibarul era plin cu tot felul de sticluțe și chestii de ronțăit și – surpriza surprizelor! – toate acelea intrau în prețul camerei! Eu reținusem acest aspect încă de la recepție, finei i-a scăpat însă, ne-am contrat întrucâtva, deși am găsit pe minibar un înscris în acest sens; parcă tot nu ne venea a crede... Până la urmă, am decis că nu există decât un singur mod de a verifica: consumăm și vedem dacă plătim la final. N-am plătit. Ce-i drept, dacă voiai chestii extra, erau contracost. N-am vrut, ne-am mulțumit cu ce ni s-a dat. Am avut pahare de vin și de apă, cești ce ceai și de cafea, câte 2 din fiecare. Espressor cu cafea-pastile, pliculețe de ceai, zahăr. Noi n-am folosit cafeaua din cameră, dar finii da și li s-a înlocuit în fiecare zi.

Baia – mare și frumoasă, normal. Am avut și cadă, și cabină de duș, ceea ce mie mi se pare un pleonasm, dar, nah, 5*! Poate-ți tună una, poate alta... În plus, chiuvetă încastrată într-un blat spațios, pe care se găseau consumabile de tot felul, uscător de păr și oglindă-lupă. Dedesubt, într-un sertar uriaș, câte 2 prosoape de mărimi diferite, prosopul de picioare și un coș cu rezerve de hârtie igienică și papuci de unică folosință. Evident, tron și coș de gunoi. Prosoapele au fost schimbate în fiecare zi.

Balconul. Măricel, dotat cu 2 scaune și-o măsuță. Și uscător de rufe pliabil. Punctul forte – vederea spre piscinele exterioare și spre mare. Și, dacă te trezești la ora potrivită și ai noroc de cer relativ senin, spre răsăritul de soare! Eu nu m-am trezit, s-a trezit Tati și pentru mine. Iar noroc am avut cu carul!

Recepția camerelor fiind încheiată, am decis să pornim în explorare, să cunoaștem împrejurimile. Am început cu et. -1, unde am identificat zona spa, o sală de gamming și restaurantul Kampai (a la carte, cu specific asiatic), sala de yoga, cea de fitness și cabinetul medical. Am urcat din nou la parter; după lifturi, fix sub camere, sunt sala de conferințe și celelalte restaurante: The Terrace (bufet), The Green (tot bufet dimineața și seara; a la carte la prânz; sper să nu greșesc) și Salvia (specific italian, nu l-am văzut deschis). The Terrace și The Green comunică între ele, posibil și cu Salvia, căci văd pe hartă că există pereți comuni.

La intrarea în restaurantul principal (The Terrace) stăteau 2 tineri angajați și bifau pe o listă cine și ce cameră, știți genul. Avuserăm inspirația să stricăm și aici o întrebare: cât e halatul, măi băieți? 50 leva = 25 de euroi. Pe buneee?!!! Parol, mai bine decât noi n-are cine ști! Păi și tanti de la recepție de ce zise 80?! Pafarnistă, cum ar veni... Răsuflară finii ușurați; așa mai vii de-acasă... Deci:

Cina se servește între orele 18 și 21, în regim bufet suedez. Cuprinde o selecție largă de aperitive (brânzeturi, mezeluri, pește marinat, măsline etc), legume simple sau combinate în diverse salate, dar și preparate calde (2 supe, carne la grătar sau cu sosuri sau sub formă de ruladă, pește, garnituri). Nu le țin minte pe toate, nu mi-am propus așa ceva. În prima seară am făcut câteva poze, pe urmă mi-a fost lene. Ideea e că era imposibil să zici că n-ai ce alege, iar mâncarea mi s-a părut gustoasă (rețin friptura de iepure cu sos de la prima cină – un deliciu!). Ca desert, existau 5-6 feluri de prăjiturele cu cremă (unele ok), fructe (mere, mandarine, struguri, pere, prune, kiwi) și înghețată (moartea copiilor). Apa aromatizată cu felii de fructe sau ghimbir se oferea la liber în 2 recipiente uriașe care erau mereu refilate. Alte băuturi se puteau comanda contracost, însă nu mi s-au părut chitiți pe chestia asta, doar dacă-i întrebai în mod deosebit. Noi am luat în prima seară o sticlă de vin roșu – foarte bun, nu știu exact cât a costat, că făcu finu’ cinste????.

Micul dejun se servește între 7:30 și 10:30. Evident, tot bufet. Am avut la dispoziție o mare varietate de preparate reci și calde, nu le mai enumăr. O mențiune specială pentru clătitele manufacturate pe loc și pentru munții de ananas proaspăt gata curățat și tăiat????. Cafeaua – nașpa, nu mi-a plăcut, dar am trecut peste. La fel, apă aromatizată și sucuri bunișoare. Mai mult decât decent.

Primul prânz l-am mâncat la Kampai, toată lumea avea chef de sushi & Co. Ar merita să scriu separat despre el, că-i a la carte, dar zău dacă știu ce-am mâncat, în final! Oricum, a fost o adevărată provocare să comandăm, noroc că meniul on-line avea și oarece poze. În plus, până să-ți vină rândul, cam uitai ce-ai ales... Până la urmă s-au găsit o foaie de hârtie și un pix și fiecare a scris ce dorește. Ospătarul a zâmbit în mod repetat învârtindu-se pe lângă noi, dar măcar a priceput ce și cum. Mâncarea a fost bună, dar – cum sunt porțiile astea asiatice – cam puțină... Și vinul nașpa. Și destul de scumpă afacerea. Plăti fina, deci nu știu exact.

Al doilea prânz îl mâncarăm în port la Varna, dar despre el chiar o să fac altă compunere! Al treilea, în drum spre casă, în loc de rămas-bun – undeva, pe litoralul românesc; nu, nu la Pongal, deși am fi vrut, că duminica au închis.

Secțiunea spa

Of, aș putea vorbi o zi și n-aș termina! Stați liniștiți, rezum cât pot și numai la experiența de-o avurăm. Are o zonă interioară și alta exterioară. Evident, fiind vorba de extrasezon, cea mai accesată era prima, despre care deja am pomenit că se găsește la subsol (de fapt, terenul fiind un pic în pantă, se intră pe sub pământ și, diametral opus, se iese la nivelul solului). La intrare este o recepție, așa cum se cuvine, frumos decorată și mai ales cu niște fete drăguțe, care îți oferă niște carduri în schimbul prosoapelor de piscină (și invers, în funcție de situație).

Trec peste partea balneo, în care nu mi-am băgat nasul defel, ajung deci (după ce traversez vestiarele și zona cu dușuri și toalete) în uriașa încăpere ce găzduiește mai multe piscine înconjurate, desigur, de șezlonguri. Până la urmă, nu mi-e clar numărul total de piscine din complex – pe site-ul principal zice 11, am întâlnit în altă parte 14, însă eu am numărat 9 – 5 afară și 4 înăuntru. Hai, 5 înăuntru, dacă luăm în considerare că piscina principală are 2 secțiuni lipite pe lung, una gen bazin olimpic, de înotat și alta mai puțin adâncă, de bălăceală. Ambele cu apă termală (nu știu exact temperatura, poate scria pe undeva, n-oi fi percutat eu; în tot cazul, nu aveai nevoie de niciun fel de acomodare la imersie).

Mai avem înăuntru o piscinuță pentru bebei și încă una numită „Contrast” (cu apă rece; brr! , nimeni n-o iubea) și încă una „Terapeutică” , aflată de fapt în zona balneo. Mai avem multe saune (simplă, cu ierburi, cu sare), hammam și băi cu aburi și arome. Există și un bar healthy (apă aromatizată moacă, restul contracost, exclus băuturi alcoolice) și încă un rând (mai mic) de toalete.

Partea cea mai faină se află afară, imediat ce ieși: piscina exterioară cu apă termală fierbinte-fierbințică! Ei, da, preferata mea! (Și nu doar a mea.) Plus că era însoțită de muzică de relaxare – absolut minunat; imaginați-vă plutind sub clar de lună, cu ochii pe steaua polară – toate simțurile satisfăcute pe deplin, cum ar veni! Uitai să vă spun de program, zona spa funcționează de la 8 (dimineața) la 8 (seara).

Mai sunt afară câteva piscine – evident, nefuncționale la data vizitei noastre (deși sâmbătă, când s-au atins 22°C, s-au încumetat vreo 2 curajoși) – 2 în dreptul clădirii A, în care am avut camerele (la una am văzut și o tulumbă de tobogan), încă una mai încolo, cam în dreptul recepției și încă una în dreptul clădirii B, chiar lipită de acesta (înclin să cred că sunt câteva camere la parter cu acces direct la piscină; aviz amatorilor).

Despre plajă n-am a vă spune prea multe din motive lesne de înțeles. Am văzut-o de sus (golful The Bay se află cu câțiva metri sub nivelul hotelului), părea drăguță, dar cam mică pentru capacitatea stabilimentului. Înțeleg că jos, acolo, funcționează vara un bar, precum și restaurantul Grill sus, la ieșirea din grădina complexului.

Foarte, foarte important: a nu se confunda Aquahouse Hotel & Spa cu Aquahouse Thermal & Beach!!! Primul e hotelul de bengănesc io de minute bune, celălalt e un complex de spa și sănătate (așa se autointitulează) deschis publicului larg pe tot parcursul anului, oferind tot felul de facilități în scop de relaxare și terapeutice. Evident, ambele beneficiază de puterea apelor termale. Confuzia poate veni forte ușor, pe de-o parte din numele lor extrem de asemănătoare, pe de alta din apropierea în spațiu. Nici nouă nu ne-a fost foarte clar înainte să pornim la drum, ne-am lămurit însă la fața locului: una e una și alta e alta. Eram curioși despre Therme, chiar am zis la un moment dat să mergem sâmbătă vreo 3 ore (pachetul minim), dar am profitat de vremea nesperat de caldă și în final ne-am plimbat prin Varna. Pe urmă, n-avea rost să plătim în plus când aveam suficiente facilități spa la hotelul nostru.

În concluzie, cam asta a fost... Fain și relaxant, exact cum am prevăzut. Am vrut să rup șirul impresiilor din Cehia și să vă prezint hotelul ăsta deoarece iată, „Anul Nou s-a apropiat” și începe în curând sezonul de early booking pentru vacanța de vară (dacă n-o fi început deja, că nu știu de-astea). Pentru noi, Ensana Aquahouse Hotel & Spa nu se pretează defel pentru astfel de demers, nu-i genul nostru, dar în extrasezon, pentru 3 zile, merge. Deci da, recomand! În afară de bâlbâiala cu prețul cinei, altfel n-avem a ne plânge!

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 07.12.23 10:36:37
Validat / Publicat: 07.12.23 12:21:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 3539 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Camera twin Executive
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 66300 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.12.23 12:20:33]
»

Super review!

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[07.12.23 12:21:15]
»

@webmasterX: da, acolo e.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
k-lator
[07.12.23 13:36:06]
»

@crismis:

Cu ocazia mini-vacanței din iunie de anul acesta (cea cu ziua copilului și sărbătoarea de Rusalii) pe care am petrecut-o în stațiunea Sfinții Constantin și Elena, am intenționat și eu să aleg acest hotel, doar că aș fi fost extrem de arogantă ????dacă l-aș fi book-uit pentru acea perioadă. Cazarea pe care am avut-o atunci a fost la un preț muuult mai mic și chiar ne-a plăcut.

În fine, ce voiam să spun este că atunci am vizitat Ensana Aquahouse Hotel și am luat o cină la Kampai Restaurant (de fapt de-asta ne-am dus acolo). Am intrat și noi în recepție tot cu wow... Deși nu stăteam în hotel, personalul ne-a îndrumat prin holul pozat de tine (P22) și am ajuns la restaurant, am stat pe terasa de afară... wow again???? de data aceasta pentru decoruri.

Mi-a plăcut mult hotelul (acum am ocazia să vădși camerele/celelalte spații), dar aranjamentele exterioare mi-au mers la suflet. Și totul arăta impecabil la vremea aceea (în materie de plante și peluze verzi) dar constat că nici acum nu arată rău.

Deci, DA! Excelent acest hotel, bravo pentru alegere și prezetare!

webmaster
[07.12.23 14:01:14]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[07.12.23 17:57:41]
»

@k-lator: "Gândim la fel, iubim la fel... " Adevărul este că n-are cum să nu te impresioneze hotelul ăsta! Prin dimensiuni, prin decorațiuni, prin bunul gust care răzbate la fiecare pas!

Și noi ne-am propus să revenim în Constantin și Elena, ne-a plăcut stațiunea, vara cred că e și mai și. Probabil că tot așa, într-o minivacanță de 3-4 zile. Am văzut că sunt multe apartamente de închiriat, atunci cu siguranță vom fi motivați să testăm și Aquahouse Therme. Ne place mult zona, e relativ aproape de noi, plajele sunt minunate; am tot foit Kavarna, Chaika și Topola, avem pe listă plaja din Varna (absolut spectaculoasă), Kranevo (unde am ajuns iarna trecută) și, desigur, Constantin și Elena.

milusPHONE
[10.12.23 15:39:31]
»

Buna. Vreau sa te intreb daca pentru zona de spa si mancare este o diferenta fata de Casa de Fiore din Kranevo? Intentionez sa rezerv intr-una din aceste locatii pentru ziua mea (ianuarie).

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[10.12.23 16:18:24]
»

@milus: Da, sunt ceva diferențe, dar nu semnificative. De exemplu, piscina interioară de la Casa di Fiore are și zonă de jacuzzi și duș cervical, pe când la Ensana aceste facilități lipsesc. Ambele piscine sunt încăpătoare însă, apa caldă și plăcută. Saunele sunt asemănătoare, la fel piscina exterioara cu apă fierbinte.

De asemenea, mâncarea ni s-a părut ceva mai diversificată la Casa di Fiore față de Ensana.

În schimb, zona de lobby de la Ensana este mult mai mare; la Casa di Fiore se întâmpla seara să vânăm locurile pentru o băutură și o socializare. Altfel spus, atmosfera la Casa di Fiore ar fi mai... intimă ????.

În tot cazul, oricare dintre cele 2 hoteluri ar fi o bună alegere, ele diferențiindu-se doar prin... nuanțe.

Să petreci frumos de ziua ta și mulți ani minunați îți doresc în avans! (A propos, și ziua mea tot în ianuarie e!)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
milus
[10.12.23 18:41:04]
»

@crismis: Multumesc,cred ca raman pe Casa de Fiore, am fost in martie si mi-a placut foarte mult.

danutza_angPHONE
[14.12.23 09:02:35]
»

Bună dimineața! Va felicit în primul rând pentru detaliile expunerii d- voastre! Urmăresc cele doua hoteluri (Ensana și Casa de Fiore) pentru o vacanta în luna mai. La Ensana am văzut în unele imagini pe internet ca unele camere au baia " open space ", doar cabina de dus și toaleta separate prin uși de sticla. Ma interesa dacă deasupra acestor facilitati exista aerisire sau... în cazul acelor camere... tot aburul și mirosul... vine în camera? Nicio piscina nu are jeturi de hidromasaj la Ensana? Va mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, danutza_ang, k-lator, milus
Alte impresii din această RUBRICĂEnsana Aquahouse Hotel:
INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080351114273071 sec
    ecranul dvs: 1 x 1