Am asteptat de mult aceasta vacanta pe care am impartit-o in doua: 3 nopti la Oludeniz si 6 nopti la Delphin de Luxe din Alanya.
Asa ca pe 14 iunie impreuna cu nasii nostri de cununie am plecat la ora 5,15 pe traseul Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Targoviste - Omurtag-Kotel- Elhovo - Lesovo - Hamzabeily.
Am platit taxa de pod 24,70 ron, dupa care am intrat in Bulgaria fara probleme si destul de repede, am mers pana la primul Shell de unde ne-am cumparat rovigneta... 15 euro pentru 2 saptamani si am continuat pe traseul descris mai devreme.
Drumul pana la Hamzabeily l-am facut in 4 ore... ne asteptam ca drumul sa fie mai bun ca anul trecut dar nu a fost sa fie asa... parca pe la Razgrad a fost decopertat asfaltul pe o portiune destul de mare (pana la intoarcere a fost asfaltat) iar pe la Yambol drumul era valurit. Cu toate astea la ora 11.15 am ajuns la benzinaria Luk Oil in apropiere de intrarea in Turcia... pretul benzinei era 2,30 leva benzina de 95,2, 50 leva cea de 98 iar motorina 2,41 leva.
Am trecut repede in Turcia dupa ce ne-a fost controlata rovigneta (mai erau 3 masini cu nr. de BV care nu aveau rovigneta si au fost oprite si trase pe dreapta) si am continuat pe urmatorul traseu: Edirne - Havsa - Kesan - Eceabat - Canakkale - Ezine - Kuccukkuyu - Edremit - Ayvalik - Aliaga unde ne-am oprit pentru o noapte dupa care a doua zi am continuat Menemen - Izmir - Aydin - Yatagan - Mugla - Fethiye - Oludeniz (prima parte a vacantei noastre).
Drumul la turci destul de bun cu portiuni unde se lucreaza si se merge pe o singura banda pe sens... pana la intrarea pe autostrada la Edirne. Am mers pe autostrada pana la primul punct de taxare unde am facut dreapta catre Canakkale... Aici am juns la ora 15,15, am achitat taxa de ferry 23 LT, dupa care ne-am imbarcat... traversarea a durat 15 minute de la 15.30-15.45, am continuat mai departe pana la Aliaga unde am ajuns in jurul orei 19,30. Cand am ajuns la Aliaga ne-am invartit circa o ora pana cand am gasit unde sa ne cazam (nu facusem rezervare)... initial am vrut sa ne oprim in Kucukkuyu la Club Gultur (ii multumesc lui @cosminp) sau la Ida Tour Motel, dar pentru ca era devreme (ora 17) am hotarat sa continuam drumul pana in apropiere de Izmir. In Aliaga am gasit un turc care stia romaneste (era absovent se SNSPA in Bucuresti) si ne-a indrumat catre Otel Tabakci - pret camera 50 euro cu mic dejun - negociat 40 euro (vezi review aici).
A doua zi dupa micul dejun - 8,30 - ne-am vazut mai departe de drum catre Oludeniz unde am ajuns in jurul orei 13.30...
la intrarea pe autostrada la Izmir am reincarcat cardul cu 20 de lire iar inainte de a ajunge in Oludeniz am mai platit 3 LT trecerea printr-un tunel.
O sa revin cu impresii despre hotelul la care am stat 3 nopti - Hotel Celay.
Pe 18 iunie am plecat de aici catre destinatia finala: Alanya, hotel Delphin de Luxe pe urmatorul traseu: Fethiye - Kemer - Seki - Elmali - Korkuteli - Antalya - Okurcalar.
Dupa 7 zile frumoase petrecute la Delphin (o sa revin cu informatii) am luat drumul catre casa: Okurcalar - Isparta - Afyon - Hutahya - Bilecik - Adapazari - Istanbul - Edirne - Hamzabeily iar prin Bulgaria acelasi traseu ca la venire.
Inainte de Antalya se face un drum in dreapta catre Isparta... e bine sa il ocoliti sa nu o luati pe acolo ci sa intrati in Antalya spre Burdur - Afyon...
pe drumul catre Isparta din cauza temperaturii ridicate (erau 46 de grade) asfaltul se topise pe o buna portiune si dadea impresia ca este ulei pe sosea, iar dupa ce se trece de Hutahya drumul este in reparatii si se merge pe o singura banda.
La Bilecik am dormit o noapte la hotel Eronur, a doua zi am plecat imediat dupa micul dejun la 7,30...
la ora 10 treceam de Istanbul iar la 18,30 intram in Romania.
La Hamzabeily ne-am oprit la duty-free de unde am cumparat tigari... 15 euro Winston. 18 euro Rothmans, dupa care am trecut la bulgari la controlul portbagajului... ne-au intrebat daca avem tigari si cate cartuse avem... fiind 4 in masina aveam voie cate 2 cartuse de fiecare, dar nu au fost probleme.
La intrare in Bulgaria am platit o taxa de 3 euro care reprezenta dezinsectia ca am intrat intr-o tara UE iar la Ruse am mai platit 2 euro taxa de pod.
Preturi combustibil Turcia: Petrol Offisi; motorina - 3,60 - 3,65 LT benzina: 4,21 BP: motorina - 3,56 - 3,66 LT benzina - 4,16 - 4,30 LT Shell: motorina - 3,57 - 3,60 LT benzina: - 4,17 - 2,34LT
In acest concediu am facut 3400 de km, am bagat 320 litri motorina care ne-a costat 390 de euro.
Voi reveni cu alte rw-uri despre locurile pe unde am stat si le-am vizitat.
Trimis de celeste in 30.06.11 16:45:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Hotel Rixos Lares- Lara
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (celeste); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bun, foarte util reveiw-ul, a fost adnotata dealtfel ca Minighid AmfostAcolo pentru aceasta destinatie.
L-am mutat insa la rubrica "Drumul spre Antalya" (deja existenta pe site), este mai potrivit si mai util aici.
Va propun ca in calatoria spre Alanya, sa ascultati melodia postata!
Nascuta in Singapore din tata tailandez si mama chinezoaica, Vaessa Mae (Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson) traieste de la varsta de 4 ani in Marea Britanie unde mama sa a emigrat si s-a recasatorit.
Figureaza in cartea recordurilor ca fiind cea mai tanara solista care a interpretat concertele pentru vioara compuse atat de catre Beethoven cat si de Tchaikovsky
A studiat pianul de la varsta de 3 ani si vioara de la 5 ani si este foarte cunoscuta in Marea Britanie pentru aparitiile pe diferite posturi de televiziune inca din copilarie. La adolescenta a renuntat la stilul clasic, adoptand un stil proaspat modern iar prin talentul sau prin prestatia plina de senzualitate si abordand un stil vestimentar aparte a reusit sa vanda peste 10 milioane de discuri devenind in 2006 cel mai bogat entertainer sub 30 de ani din Regatul Unit
webmaster13, multumesc frumos pentru melodie...
am uitat sa spun ca la Yambol cand ne-am intors ne-a oprit... politia... radar... si 10 euro... dar culmea a fost ca unul din politai stia engleza, aveam 90 la ora in localitate, s-au uitat intai pe parbriz la vigneta dupa care... destul de elegant ne-a spus ca am depasit limita de... viteza.
Deci aveti grija cand va intoarceti... lasati pedala!!!
@celeste... se pare ca litrul de motorina la turci e aprox. 1,2 euro, ca si pe la noi... si se mai pare ca @web13 are ceva studii muzicale la activ sau (macar) a cantat in corul scolii, ca prea le nimereste el bine cand e vorba de ales o melodie... oare cine-o fi misteriosul @web 13, nu-si da el jos voalul turcesc pentru o clipa? ... oricum... @Webule, felicitari pentru permanentul tau ajutor muzical!
Un review foarte bogat in amanunte si foarte util (cel putin pentru mine care studiez tot ce apare in legatura cu drumul spre Turcia).
Un vot si de la mine.
@celeste: raspunde-mi te rog la o intrebare. De ce ne recomanzi sa ocolim Isparta?
@bobyrodin: Citeste rw-ul pana la capat..., ,,din cauza temperaturii ridicate (46 de grade) asfaltul se topise si dadea impresia ca este ulei pe sosea ,,... rw-ul este din 2011 scris... acum suntem in 2013, e posibil acum sa nu mai fie nevoie de ocolit Isparta.
Am citit review tau, si as dori o parere personala? se merita drumul prin Istanbul sau cel prin canakkale, atat in ceea ce priveste costurile de deplasare cat si traficul.
Din ce am vazut distantele sunt aproximativ egale (mai mare cel prin canakkale cu 50 de km)
Avand in vedere si taxele de ferry etc. ms
@catalyno:
Fiecare traseu are avantaje si dezavantaje aferente.
Cel prin Instanbul: rapiditate, autostrada (zi), drumuri nationale exceptionale... dar neinteresant prin prisma obiectivelor turistice. Banal dar rapid.
Drumul de coasta ce inconjoara /delimiteaza Marea Egee e (ste) fabulos... implica "unele" cunostinte (aptitudini) in domeniul conducerii auto si sunt foarte multe obiective turistice dea lungu; lui....cam prin toate localitatile ce le traversati. Peisaje sunt impresionante, plaje exceptionale, Outleturi (shoping), locuri de "belvedere" exceptionale, popasuri amenajate, etc...... dar sunt foarte multe localitati ce implica marirea timpului alocat deplasarii, minim 2 zile de cazare cu costurile aferente. Mai lung (ca durata de timp) dar mai impresionant.
Eu fac popas cam in toate localitatile importante....... acolo unde sunt obiective (le) turistice (Canakkale, Troya, Selcuk, Kusadasi, Soke, Didim, Marmaris, Bodrum, Mugla, Dalaman, Fethiye, Oludeniz, Kas, Myra, Finyke, Kemer, Olympos, Antalya, etc.). Aleg acest traseu prin prisma celor aratate mai sus, deoarece plec in VACANTA si nu particip la un "raliu auto". TCB.
P. S. Taxele de ferry se compenseaza cu cele auto (de folosire a autostrazilor).
@catalyno... Eu am mers pe ambele drumuri... in 2010 prin Istanbul si in 2011 prin Canakkale si ti l-as recomanda pe al doilea deoarece este mai frumos si te poti opri vreo 2-3 zile sa vizitezi ce ti-a scris @RossoNero. Eu personal m-am oprit pentru 3 zile la Oludeniz mai precis in Ovacik (este la 4 km. de Oludeniz) unde am facut plaja in Laguna Albastra si am vizitat un oras f. interesant... Fethiye (vezi rw-ul).
de aproape o luna ma uit pe AFA cautand hoteluri si mai ales rute pana in Antalya. pana la urma CRED ca m-am decis asupra drumului cu masina: Bucuresti - Istanbul (cazare intermediara 3 nopti); Istanbul - Belek(7 nopti); Belek - Bergama (cu o oripre prin Pamukale de cateva ore pt vizitare) si apoi Bergama- Bucuresti.
Prima portiune de 640 de km consider ca e accesibila, drumul prin Bulgaria putandu-se compensa cu autostrada dintre edirne si Istanbul.
Totusi va rog de imi puteti spune cum e drumul de la Istanbul - Antalya avand in vedere ca ar fi de 750 de km?! Viteza de deplasare e una buna sau sunt multe localitati, politie etc? Si apoi ultima portiune dintre Bergama (in apropiere de Izmir) si Bucuresti este de 890 de km.
Credeti ca e posibil sa o fac fara oprire?
Drumurile nationale turcesti au vreun corespondent in Romania (ex poate DN1?) Poti atinge viteze de croaziera? (sa mergi 30-50 de km cu 100-110km/h) sau sunt ca la noi cu localitati din 5 in 3 km fiind mereu obligat sa franezi si apoi sa acceerezi?
Multumesc si astept cu interes raspunsul vostru!
@catalyno:
Pentru drumul de dus va fi greu a doua zi. Dacă nu pleci foarte de dimineață din Istanbul vei prinde aglomerație în oraș și pierzi timp. Dacă pleci după micul dejun, ajungi în Belek târziu, dupaamiaza spre seară, practic pierzând prima zi de cazare. Da, poți prinde viteze de croazieră bune pe multe tronsoane.
La întoarcere drumul este greu, dar nu imposibil. Eu am făcut de câteva ori Bodrum București fără oprire circulând noaptea prin Turcia și ziua prin Bulgaria.
@catalyno... Trebuie sa ai in vedere ca drumurile din Turcia sunt foarte bune... pe autostrada se merge cu 130,140,150... dar trebuie atentie la radare, iar soferii turci circula mai haotic decat noi. In 2010 cand am mers in Antalya la ducere am oprit in Bilecik, iar la intoarcere in Istanbul. Am plecat din Bilecik la ora 6,30 si la ora 14 am ajuns in Antalya (Lara - hotel Rixos Lares). Daca vrei mai multe informatii vezi ca pe site este rubrica ,,Ce-mi recomandati ,,.
@catalyno:
” de aproape o luna ma uit pe AFA cautand hoteluri si mai ales rute pana in Antalya. pana la urma CRED ca m-am decis asupra drumului cu masina: Bucuresti - Istanbul (cazare intermediara 3 nopti); Istanbul - Belek (7 nopti); Belek - Bergama (cu o oripre prin Pamukale de cateva ore pt vizitare) si apoi Bergama- Bucuresti.
Eu aș face traseul în sens invers, adică aș încerca să ajung în Antalya prin Canakkale-Izmir-Denizli (inclusiv Pamukkale) și m-aș întoarce acasă prin Istanbul. Gândește-te și la varianta asta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2022 Traseul meu spre Antalya — scris în 27.11.22 de MIHAITZA2022 din BUCUREșTI
- Aug.2022 Drumul cu masina pana in Alanya, Turcia — scris în 05.09.22 de cristimicle din BUCUREșTI -
- Jun.2022 Drumul lung spre Antalya — scris în 17.08.22 de iancusabin din BUCUREşTI
- Oct.2021 Drumul cu maşina de la Side la Bucureşti — scris în 22.02.22 de Yoda din BUCURESTI
- Sep.2021 Drumul cu maşina de la Bucureşti la Side in septembrie 2021 — scris în 21.02.22 de Yoda din BUCURESTI
- Aug.2020 Chiar se poate merge în vacanta în Turcia — scris în 07.08.20 de Iuliana7 din PLOIESTI -
- Sep.2019 Drumul cu masina Bucuresti - Avsallar (Alanya) si retur — scris în 09.10.19 de Yoda din BUCURESTI -