GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa doi ani de Dorian, mi-am facut timp sa-mi scriu reviewul. O sa acopar 2012 si 2013, in asa fel incat sa subliniez si partile bune, dar si cele mai putin bune legate de hotel.
Deci sa incepem: in 2012 l-am ales, luand in considerare, ca Perdikia, la care am fost in 2010 si 2011, avea doar DP. Mergand cu nepotul, am considerat ca un AI spartan e mai bun decat DP. Am ajuns la hotel in jur de 18 si dupa ce ne-am plimbat prin 2-3 camere, am reusit sa luam una la cu vedere la parcare. Atentie la camere: sunt de trei tipuri (nu am gasit alta rima )
-Cu vedere la piscina mare, sunt ok, pentru ca animatia se termina la 18-19;
-Cu vedere la piscina mica, aici ai fumul si mirosul de la restaurant (nu e o problema mare) dar la bar muzica bubuie pana pe la ora 24 sau mai tarziu si izolarea camerelor cam lasa de dorit;
-Cu vedere spre parcare, care iar sunt ok
Nu va ganditi ca plimbarea a fost propusa de cei de la hotel. Dar am refuzat camerele pe rand, pana am primit una ok. Totusi, camera si serviciile, raportate la pret, sunt ok si daca gandesti obiectiv nu ai de ce sa te plangi.
Restaurantul/barurile
Exista un singur restaurant amplasat la nivelul receptiei, de unde se vede orasul si mare, seara si dimineata privelistea este coplesitoare. Mesele sunt ok, pranzul nu l-am prins, dar micul dejun si cina sunt peste asteptari, nu te ridici flamand. Cam la 2-3 seri au gratar, in rest carne gatita (vita si/sau pui) sau pui la rotisor. Pentru micul dejun, 3-4 tipuri de salam/parizer, branza, la fel 3-4 tipuri, nelipsitele masline. Fara sa-l laud, pentru cele 3 stele, nu poti sa le reprosezi ceva. Ospatarii sunt mai “ofiliti”, dar avand in vedere cat tine ziua de munca la ei, nu poti totusi sa comentezi f mult.
Sunt doua baruri, cate unul la fiecare piscina. Unul are program de pe la 10 (cred) pana la 18, celalalt de la 10 pana noaptea tarziu. La acest bar se desfasoara seara activitatile (repetitive, dar totusi exista), iar boxele bubuie cam prea tare pentru dimensiunea hotelului si a izolatiei camerelor. Bauturile incluse, bere draft, gin, sucuri la dozator din gama Coca-Cola.
Despre camere nu pot sa va spun prea multe. Mai mici sau mai mari, depinde cum ai norocul. Mai au probleme din cand in cand cu apa calda, dar isi revine.
Fiind un hotel mic, cam atat despre el.
Din pacate, anul acesta au ridica preturile, iar raportul servicii vs pret s-a cam stricat. Nu cred ca au imbunatatit serviciile ca sa se justifice marirea tarifului, dar daca ajunge cineva la Dorin, ne poate spune.
Distanta pana la plaja publica ~ 800m iar pana la laguna ~ 1,5 km.
Trimis de softyty in 08.07.14 19:22:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Oludeniz, Kemer, Belek, Side, Istanbul
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (softyty); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.55206015 N, 29.12538886 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@softyty: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
@softyty: Bun review de debut. Te felicit!
Am așa, o presimțire, că de fapt ai mult mai multe de povestit. Zona Oludeniz-Fethyie este extrem de ofertantă, eu am fost odată acolo și știu .
Poate voi mai apuca să ajung în zonă.
Povestește-ne despre plaje așa cum le-ai văzut tu, excursii opționale.
Sau poate alte întâmplări din zonă. Dacă ai fost de două ori într-o zonă destul de puțin vizitată (în comparație cu stațiunile mult mai cunoscute gen Kusadasi, Marmaris) înseamnă că te-au atras și alte lucruri.
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Pina la urma care a fost pretul?
Asa, zona arata bine - munte, mare, padure...
din septembrie voi merge la acest hotel, puteti sa-mi dati mai multe amanunte
@webmaster98, multumesc pentru urari, dar numai review-ul este nou, eu sunt vechi, mult mai vechi decat contul
@webmasterX - este perfecta pozitionarea
@F2A1C - pretul / camera a fost ~ 65 Eur cu AI, dar cum am mentionat si in review, anul asta au cam sarit cu tarifele, in aceeasi perioada e ~90 Eur.
@Dabator - ti-am citit, la momentul aparitiei, postul legat de Oludeniz. M-am abtinut la momentul respectiv sa fac comentarii, asa cum ma abtin si acum. De ce? Suntem cu totii diferiti, fiecare vede cu alti ochi acelasi lucru si este bine asa. Cum ar fi sa ne placa la toti numai Oludeniz (ca de asta vb acum) ? Nu ar fi locuri libere, iar ceilalti ar da faliment. Acum fabulez, dar intelegi unde bat. Un manager de angentie, imi spunea la un moment dat, ca Oludenizul este numai pentru anumiti oameni. Partial are dreptate, daca ne uitam la ce am scris mai sus. Chiar daca topicul este despre hotel, o sa-ti explic de ce revin aici an de an, chiar si numai pentru cateva zile. Daca cineva considera ca trebuie mutat ecoul, doar sa-mi spuna.
Anul de gratie 2009, am plecat in luna septembrie, in Turcia , pe traseul, Bucuresti, Canakkale, Marmaris, Belek, Istanbul, Bucuresti. Pana sa plec, am citit si vazut poze cu plaja publica din Oludeniz si cu laguna. Din pacate, nu am retinut numele Oludeniz ci numai Fethiye. Am deviat de la traseul Marmaris - Belek, prin Fethiye, promitand celor din masina ca o sa le arat cea mai tare plaja. Avand-o pe Ioana ghid (gps pentru cei care nu stiu), am ajuns in momentul in care, ne spune "in 50 de metri ajugeti la destinatie", fiind setat centrul orasului Fethiye. Va puteti imagina, ca toata lumea se uita dupa plaja. Care plaja frate ca erau numai magazine. Vad indicator cu Oludeniz (maro), aha zic, asta e. Modificare rapida, centru Oludeniz. Ajungem si in celalalt centru. Stupoare, tot magazinase si turisti care mergeau la plaja. DAR UNDE E PLAJA? Opresc si incep sa plimb harta pe gps, pana dau de o pata albastra. Zic "asta e", dar mai sunt inca 10 km? Ok hai sa incercam si asta, daca nu, poate cu alta ocazie. Urcam dealul, toata lumea din masina, "nu are cum sa fie pe aici" si cand ajungem in varful dealului, vedem in vale un mic "orasel" cu plaja alba si apa de un albastru ireal. Cobaram in viteza (cred, nu imi aduc aminte cum am ajuns in parcarea publica de la intrarea lagunei) si ne grabim sa ajungem pe plaja. Pana la apa, ne-am "rupt" degetele dar cand am ajuns am uitat absolut tot. Si acum imi aduc aminte, cum unul din prieteni caracterizeaza in viteza privelistea "Cred ca am murit si am ajuns in Rai. Nu stiu cine ce a zis, dar daca exista Paradis asa arata". Sa ne fie scuzate comparatiile, dar cand esti emotionat...
Nu am putut sa stam foarte mult atunci, dar din 2010 in fiecare an, trecem/stam cel putin 4-5 nopti in Oludeniz (2010 si 2011 Perdikia, 2012 si 2013 Dorian), anul acesta revenit la prima "dragoste" Perdikia.
Ce poti sa faci in Oludeniz (sau in zona) ? Grea intrebare, pentru ca nu pot spune decat ce am facut noi, dar probabil ca am acoperit doar 40-50% din locurile care trebuie vizitate:
- plaja publica- un must, daca ajungi in zona. Culoarea apei este data de pietrele si pietricele care se gasesc pe plaja si in apa. Cel mai loc este in stanga zonei unde se gasesc barcile de agrement. In partea dreapta, spre laguna, sunt niste pietre mari in apa si risti sa iesi lovit. In general apa este agitata, fiind valuri mari si f mari, pe o distanta de 4-5 metri. Daca treci de acesta zona, nici nu le simti, dar adancimea trece lejer de 4-5 metri, aviz celor care nu stiu sa inoate.
- laguna albastra, una din cele mai fotografiate locatii din Turcia. Este drept, plaja nu are ceva spectaculos, dar este ideala pentru familiile cu copii, apa se adanceste treptat, iar pietricelele sunt mici, nu deranjeaza. Nu sunt valuri! Am fost in fiecare an, dar cred ca anul acesta o sa sarim laguna. Costul 4-5 lire/pers adulta si 2-3 lire/copil (nu mai stiu exact, dar pe aici pe undeva)
- plaja publica din Fethyie - Calis beach, chiar nu are ceva spectaculos. Nu comentez apusul , dar in timpul zilei, este o plaja comuna.
- Marina din Fethyie, asemanatoare cu cea din Marmaris si Bodrum. De aici se pleaca in "renumitele" 12 islands sau 7 islands, care de fapt enumera pe langa cate insule se trece pe perioada plimbarii. Nu va ganditi ca o sa opreasca pe 12 sau 7 insule, pentru ca nu e timp. Ca recomandare personala, este o "barca " cu vele, pe un singur nivel "Happy Day". Am mers in 2010 si 2013 cu ei si sunt altfel. E o afacere de familie si au grija ca toata lumea sa se simta perfect. Cel mai placut moment al plimbarii e la intoarcere, cand se opreste motorul si pentru ~ 2 ore, merg doar cu ajutorul vantului. In acel moment apreciezi cu adevarat linistea de pe mare, practic, doar tu, mare, vantul si pescarusii. Revenind la "Happy Day", e pentru cei care doresc un pic de liniste pe mare. Daca vreti muzica, animatie trebuie sa cautati altceva. O alta recomandare: va plimbati seara prin port, observati barcutele, negociati la fata locului - stiti exact cu ce o sa va plimbati. Prin agentie, nu va garanteaza nimeni cu ce plecati, va arata doar niste poze si cine stie. De obicei, in pretul biletului este inclus si transportul hotel - port - hotel.
- Plaja Kaputas - un golf natural aflat la ~ 60 km de Oludeniz, spre Antalya. Se aseamana cu plaja publica din Oludeniz, dar este mai liniste. Recomand macar pentru jumatate de zi.
- Golful "fara nume" - asa l-am denumit impreuna cu sotia. E cam la 8-9 km de Kaputas, este si mai multa liniste si daca ai noroc esti singur pentru ore intregi
- Patara beach - printre cele mai lungi plaje salbatice din Turcia, avand intre 18-20 km lungime. Zona este protejata, pentru ca aici is depun ouale testoasele "ninja". Cu plata, aveti un mic restaurant, toalete, dus. Civilizat. Anul trecut am fost socat, cand am intrebat daca poti plati cu cardul si omul de la la restaurant mi-a intis POS-ul. La noi sunt magazine un buricul targului unde nu exista aceasta optiune (asta apropos de civilizatie). Seamana extrem de mult cu plaja de la Mamaia, lunga, nisip fin, mici valuri si intrarea in apa foarte lina.
- Canionul Saklikent - intins pe kilometri, nu stiu daca exista o limita pana la care ai voie sa mergi, dar terenul este tot mai accidentat si daca nu este echipat cum trebuie la un moment dat, te lasi pagubas. Cele mai tari senzatii sunt la intrare si iesire, cand trebuie sa treci prin raul care izvoraste din munte, cam 7-10 grade temperatura . - Intrarea cu plata
- Cetatea Tlos - destul de bine conservata, pentru cei mai multi fiind echivalenta cu locul de unde si-a luat zborul Pegas (calul, nu bicicleta
- plaja Iztuzu - practic "in gura deltei", frumoasa, dar bate destul de tare vantul. Nisipul e fin si o sa plecati cu siguranta cu amintiri prin pantaloni, rucsac, genti etc. - Intrarea cu plata.
- plaja Sarigerme - am mers in aceeasi zi si aici si la Iztuzu. Am fugit pentru ca batea extrem de tare vantul, stiam ca bate tare, dar parca nici chiar asa. Seamana cu Patara, nisip f fin, intrarea lina in apa. Intrarea cu plata
- Parapanta - am lasat-o ultima, pentru ca imi doresc din 2010 sa imi iau zborul, dar pana acum nu am reusit. Nu de frica (asa imi place sa spun), dar de fiecare data am gasit altceva (mai bun) de facut. Poate anul asta. Oricum este ceva extraordinar, aici am citat din cei care au zburat pana acum, iar peisajele te lasa fara cuvinte.
Pe scurt cam asta poti sa faci in zona.
Nu am darul de povestitor, probabil ca am mai mancat litere si cuvinte pe ici pe colo, dar am incercat sa descriu de ce, merita sa ajungi aici si sa spui "amfostacolo".
Raspund cu drag, eventualelor intrebari.
PS Cele de mai sus imi reprezinta parerea, punctul de vedere, subiectiv si sper sa nu se simta cineva lezat!
@extracrisina: In linii mari am descris hotelul, daca vrei ceva la concret te rog sa-mi spui si iti raspund cu placere.
@softyty: Dupa 5 ecrane de ghid in toata regula:
”Pe scurt cam asta poti sa faci in zona.
Nu am darul de povestitor
Merci pentru info de preturi, e diferenta mare, intr-adevar.
@softyty: Mi-ar părea rău ca ecoul scris de tine să rămână ca ecou.
Ar trebui să fie un review (o impresie de sine stătătoare). Sau mai multe. Este foarte multă informație ce este păcat să se piardă într-un ecou (acestea fiind mai puțin citite decât impresiile în sine).
Indiferent de părerile exprimate (chiar și de către mine) zona este extrem de ofertantă, iar informațiile pe site despre zonă destul de sărace. De aceea cred cu tărie că merită un efort din partea ta ca aceste impresii să fie cunoscute.
Chiar și numai pentru faptul că Turcia nu înseamnă numai Antalya.
Cât despre darul tău de povestitor - povestea ta m-a emoționat. Mi-ar plăcea să fiu la fel de lipsit de talent ca tine.
Vechimea pe site e publică. Dar prima contribuție a fost zilele trecute. Cât despre vechimea pe pământ cred că (din păcate) am un avantaj în fața ta.
Știu că impresiile mele din Turcia au fost percepute de multă lume ca fiind negative. Doar că nu au fost așa de vreme ce nota cea mica a fost 8. Mie mi se pare o notă foarte mare. Dacă va vedea cineva din partea mea note de la 6 în jos ar fi bine să ocolească zona. Altfel e de bine.
@Dabator: Multumesc pentru aprecieri. Mi-ar place (pentru ca e destul de greu sa-l faci pe site) ca dezbateri pentru Oludeniz si nu numai, sa se poata face si in afara de intalnirile AFA. Stiu ca e greu, dar poate nu imposibil. Altfel intelegi ce am vazut eu sau inteleg eu ce ai vazut tu si cine stie, poate ne schimbam parerile, in special tu
La vechime ma refeream doar la momentul in care am aflat de amfostacolo. Contul l-am facut mai tarziu. Nu conteaza varsta, conteaza cu ce ochi vezi un lucru si daca poti sa transmiti un mesaj, de bine sau de rau, celor interesati.
Legat de ecou, daca e considerat de ajutor, o sa-l copiez in zona de Fethyie/Oludeniz si dupa aprobare si aparitie, rog un admin sa-l stearga de aici si eventual sa puna un link intre ecouri. E doar o propunere, astept "provincia"
Inca o mentiune legata de hotel: am inteles, se prea poate sa nu fie adevarat, ca sotia managerului/patronului este romanca. In 2013, era la bar (in special dupa bar un baiat roman (fratele sotiei), undeva pe la 23-25 de ani, care cand a auzit ca suntem din Romania, nu mai stia ce sa faca. Ca ex seara sau dupa amiaza, cand ceream un gin tonic, lua un pahat de 400 ml, punea 90% gin si restul sprite (asta era ginul tonic, doar cantitatile erau diferite). I-am explicat ca dupa un pahar ca asta ma duc sa ma culc, dar nu si nu, asta e pentru voi. Ok, pana la urma vroia doar sa ne faca fericiti (si a reusit in cateva seri). Nu stiu daca mai e si anul asta, dar daca e, va puteti baza pe el. Nu stie f multe despre zona, dar o sa puteti sta cu el de vorba si nici nu o sa stiti cand trece timpul. Ce repede trece timpul in concediu
@softyty:
”"Legat de ecou, daca e considerat de ajutor, o sa-l copiez in zona de Fethyie/Oludeniz si dupa aprobare si aparitie, rog un admin sa-l stearga de aici si eventual sa puna un link intre ecouri. "
Buna ideea.
Rog fa un review nou la "Descoperă zona Fethiye-Oludeniz". Informatiile vor fi mult mai accesibile si usor de gasit ca review distinct de catre cei interesati.
Ecoul de aici poate sa ramana.
Multumim.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2012 Dorian Hotel - Oludeniz — scris în 11.06.13 de iulian.chiper din BRASOV - RECOMANDĂ