ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.11.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
FEB-2005
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Calator in Israel

Ilustrație video-muzicală
Ofra Haza - Im nin alu

TIPĂREȘTE

In ultima vreme m-au bombardat ofertele turistice pentru Craciun si Revelion in diverse locatii, dar cel mai mult mi-au atras atentia cele pentru Israel dat fiind ca inima mea vibreaza la amintirea calatoriilor pe care am avut norocul sa le fac acolo in 2000 si 2005. In ambele cazuri eu am fost cu viza de lucru, diferita de cea de turist pe care trebuie sa o obtineti de la ambasada. Am observat ca toate agentiile avertizeaza ca statul israelian isi rezerva dreptul de nu-ti acorda dreptul sa intri in tara daca „li se pare” ca ceva nu este in regula cu tine, deci trebuie sa luati in considerare ca s-ar putea sa vedeti doar aeroportul Ben Gurion. Dar sa presupunem ca nu veti avea asa un ghinion si ati ales o excursie printr-o agentie sau o vizita pe cont propriu in Israel. In primul rand trebuie sa alegeti compania aeriana cu care vreti sa zburati si aici trebuie sa tineti cont de faptul ca El-Al-ul este mai sigur, au avioane dotate cu sisteme antiracheta, piloti mai experimentati si respecta programul de zbor. Daca alegeti compania El-Al trebuie sa va prezentati cu 4 ore inainte de ora de decolare si veti fi supusi unui control riguros la bagaje, uneori la piele, dar merita pt ca la intrarea in Israel veti trece mai usor prin vama. Daca alegeti Tarom-ul va prezentati cu 2 ore inainte de plecare, treceti prin vama fara control la bagaje dar acolo va innebunesc verificarile si cateodata se mai amana ora de decolare pe motiv ca nu au culoar liber. Durata zborului este de 2 ore si 20-30 minute daca nu apar situatii neprevazute, cum ni s-a intamplat noua sa i se faca cuiva rau si au intors avionul la terminal sa-l debarce pe respectivul. Urmatorul pas este sa va faceti asigurare medicala pt ca serviciile medicale sunt foarte scumpe si daca se intampla sa aveti nevoie de doctor veti plati din buzunar.

Israelul este un stat relativ nou format conform cu Proclamația de Independență din 14 mai 1948 si este situat pe malul estic al Marii Mediterane, cu suprafata de 20700 kmp (cam de 11 ori mai mic decat Romania) si avand o populatie de cca 7.5 milioane locuitori. Majoritatea evrei, dar si arabi, crestini si druzi, cei mai multi emigranti din Europa, Asia sau Africa, mai putini nascuti pe teritoriul statului numiti si “sabri”. Limba oficiala este ebraica dar cei mai multi vorbesc si engleza pe langa limba materna (cea din tara din care au emigrat). Foarte avantajati vor fi turistii care cunosc limba rusa daca vor calatori in zona de nord deoarece acolo este stabilita aliaua provenita din vechiul URSS (cca 1.5 mil.) si in orase precum Haifa uneori ai impresia ca ai nimerit in alt film, in magazine, pe strada, la spital vorbesc tare indiferent de pozitia pe care o ocupa (vanzatoare, asistenta, maturator de strada, cumparator).

Israelul mai are iesire la Marea Rosie prin orasul-port-statiune Eilat care este o adevarata perla si la Marea Moarta care este renumita datorita salinitatii ridicate si foarte cautata pentru tratamentele impotriva unor afectiuni ale pielii. Ca sursa de apa potabila au raul Iordan ce izvoraste din muntele Hermon, trece prin Marea Galileii sau Lacul Kineret si se varsa in Marea Moarta. Evreii au un respect deosebit pentru apa, acolo nu curge niciodata un robinet aiurea, acolo am invatat ca dusul se face astfel: te uzi – inchizi apa, te sapunesti si apoi te clatesti, nu lasi apa sa curga in nestire pt ca in perioadele secetoase ei importa apa potabila. Apa menajera este colectata dupa filtrare in niste rezervoare imense si refolosita la irigatii care functioneaza dupa un sistem foarte bine pus la punct. La 6.30 dimineata pornesc aspersoarele si uda gazonul fix jumatate de ora, fiecare floricica plantata are un cablu care picura apa chiar la radacina ei, ciclul se repeta si seara la aceeasi ora. Curatenia pe strazi este impecabila, poti sa-ti desfaci sandwich-ul direct pe asfalt si sa mananci linistit, e mai curat decat orice musama de bodega de litoral romanesc.

Clima este mediteraneeana cu temperaturi minime de 12 grade Celsius si maxime de 35 ceea ce inseamna in conceptia mea ca puteti intalni o primavara ploioasa daca mergeti iarna sau o vara continua intre lunile mai-noiembrie, deci sfatul meu este sa nu va luati haine foarte groase. Umiditatea este cea care omoara acolo fiind de peste 80%, cand e frig iti intra in oase, cand e cald te sufoca, am trait ambele experiente, dar cu timpul te obisnuiesti.

Moneda statului este Shekel-ul nou cu subdiviziunea Agorot si are un curs de schimb de cca 4 skl la dolar sau 5 skl la euro si puteti schimba linistiti la orice banca, posta sau casa de schimb valutar. Daca vreti sa mergeti la cumparaturi si aveti norocul sa nimeriti intr-o perioada cand sunt solduri cred ca veti ramane fara bani pt ca produsele sunt originale si mult mai ieftine decat la noi, cam la o treime din valoarea de pe aici de parca le-ar aduce de pe luna in Romania. Trebuie sa stiti ca la intrarea in mall-uri se fac controale la genti sau la bagajele voluminoase pe motiv de securitate, nu va speriati, sunt controale de rutina. La fel si la intrarea in gara, in aeroport sau autogara. Armata si politia isi fac datoria pentru siguranta cetatenilor impotriva unor eventuale atentate si incercati sa faceti abstractie daca veti vedea adolescenti in uniforma pe strada cu cate o mitraliera atarnand neglijent pe umar pt ca e ceva de rutina acolo. Cam 20% din populatia activa imbraca haina militara, satisfacerea stagiului militar fiind o chestie de onoare (3 ani baietii si 1 an fetele).

Transporturile sunt foarte ieftine si comode, obligatoriu cu aer conditionat, indiferent ce cale alegeti, cu trenul, autocarul sau maxi-taxi cu o singura conditie: sa nu va vina ideea sa va plimbati intr-o zi de sabat sau intr-o sarbatoare legala cand nu circula decat taxiurile particulare care va vor lua dublu sau triplu (asta daca aveti norocul sa dati peste unul care are nevoie disperata de bani si iese in traseu). Tineti cont ca la ei sabatul incepe vineri pe la ora 16 si se termina sambata la ora 20 sau dupa ce rasar primele trei stele pe cer, astfel incat nu misca nimic in tara in acest timp, mall-urile sunt inchise, garile si autogarile, scolile si alte institutii la fel doar spitalele, armata si politia functioneaza la capacitate minima. Cel mai tare m-a revoltat faptul ca nu circula nimic intr-o tara cu un turism atat de infloritor, dar astea sunt legile la ei si acolo legile le fac ultrareligiosii sau perciunatii sau datiii, cum vreti sa le spuneti. Legea datiilor astia zice ca de sabat trebuie sa te rogi si obligatoriu sa-ti iubesti nevasta, nu ai voie sa te uiti la TV, nu ai voie sa faci nici o munca, nici macar sa vorbesti despre munca sau afaceri, munca insemnand si sa desfaci o sticla de apa, sa aprinzi lumina sau sa rupi hartie igienica la toaleta. Nevestele lor umbla cu fuste pana in pamant, cu bluze cu maneca lunga (si la 35 de grade), rase in cap si cu peruca, fac cate 10-16 copii pentru care primesc salariu de la stat si nu au voie sa se aseze langa un barbat intr-un mijloc de transport. Am trait o astfel de experienta cand a urcat o femeie intr-un maxi-taxi, limita de persoane fiind cate locuri are microbuzul, de obicei 10 si singurul loc disponibil era intre mine si un barbat pe canapeaua din spate. Soferul striga disperat ca nu porneste daca nu se aseaza dar ea statea impasibila. Am intrebat ce se intampla de nu ia loc si cineva mi-a explicat ca nu se poate aseza langa domnul ca nu-i permite religia. M-am mutat eu langa barbat si am lasat-o pe ea la fereastra si asa a vrut sa se aseze, ba chiar mi-a multumit ca am fost draguta si am salvat situatia.

La masa nu amesteca lactatele cu carnea pt ca nu e cusher, deci aveti grija ce comandati la restaurant pt ca se vor uita chioras la voi. Bine, nu se pune in discutie sa mancati ciorba de burta cu smantana acolo pt ca ei nici nu au auzit de felul asta de mancare. Vasele de asemenea se spala separat, in chiuvete separate, alea de carne in chiuveta de carne, alea de lapte, in chiuveta de lapte, ce mai o lume incredibila pe care nu credeam s-o intalnesc intr-un stat atat de avnsat si civilizat in secolul 21. Domnii acestia ultrareligiosi au pretentia ca sunt vreo 20% din populatie (in realitate doar 12%) si ca ei fac legea, au scolile lor unde invata doar 8 copii intr-o clasa si de regula doar religie si istorie, stau acasa si iau bani de la stat doar pentru ca se roaga si fac copii, multi copii, majoritatea cu ochelari pe nas de la atata citit in Torah (ii veti intalni negresit pe strazile Ierusalimului mergand si intonand o rugaciune). Asa mi-a povestit despre aceasta comunitate cineva care avea ciuda pe ei la fel de mare ca si mine pt ca am inteles eu ca din cauza lor nu pot sa ma plimb prin Israel de sabat. Mai mult, la un moment dat vroiau sa se dea o lege sa nu circule nici particularii in ziua de sabat, dar nu le-a reusit. Noroc ca nebunia asta nu tine decat o zi pe saptamana, duminica fiind la ei prima zi de lucru.

Orasele sunt bijuterii arhitecturale, in continua dezvoltare si expansiune, de la un an la altul de nerecunoscut care fiecare in parte merita vizitate pentru ca acolo s-a scris istoria. Vegetatia luxurianta ce abunda in palmieri amestecati cu foioase si brazi, arbustii ce impodobesc gardurile – in special arbustul de hartie, leandrii si cactusii de pe strazi, florile ce sfideaza arsita, maslinii in rod, portocalii infloriti toate iti dau impresia ca ai ajuns in rai. Nu pot sa va dau sfaturi ce sa vizitati mai intai pt ca tot Israelul merita vazut pe indelete si cu toate ca am locuit aproape un an nu am vazut nici 10% din ce as fi putut vizita. Daca mergeti cu o excursie organizata va vor alerga ghizii sa bifati cat mai multe obiective asa ca pregatiti-va fizic pentru aventura, daca mergeti pe cont propriu prioritar ar trebui sa fie Ierusalimul si imprejurimile cu tot ce inseamna inceputul crestinismului. Daca mergeti doar pentru relaxare si plaja aveti de unde alege deoarece litoralul lor tine de la Rosh Hanikra in nord pana la Ashkelon in sud, adica vreo 200 km de care poti sa te bucuri tot timpul anului, plus Eilat si Marea Moarta deci aveti de unde alege. Cu speranta ca v-am trezit interesul pentru aceasta destinatie va doresc vacanta placuta!


[fb]
---
Trimis de ninaa in 25.11.10 17:35:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 48204 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ninaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Vedere din avion deasupra marii.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8350 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

popescu.borsa*
[25.11.10 18:15:34]
»

Primul vot de la mine. Am fost in Israel, impreuna cu copiii, anul acesta in luna februarie . La aeroport am cerut sa nu-mi stampileze pasaportul pentru ca vreau sa merg sa vizitez si Dubaiul iar viza de Israel pericliteaza acordarea vizelor in unele tari arabe. Ne-a dus intr-un birou unde am fost lasati singuri vrea 15 min. Sa intors cu pasapoartele nestampitate si ne-a dat drumul. Am crezut ca vizita noastra in Israel se va limita la aeroportul Ben Gurion.

ninaaAUTOR REVIEW
[25.11.10 18:21:37]
»

merci @popescu. borsa, astept impresiile tale.

Flaviu
[25.11.10 18:29:34]
»

@ninaa

Felicitări pentru un review care conţine informaţii deosebite şi interesante, unele le ştiam, altele, nu.

Din păcate aceste rânduri îmi întăresc convingerea că nu am să vizitez prea curând această ţară, nu de alta dar, "băftos" cum mă ştiu, precis dau pe aeroportul Ben Gurion de o vameşă a cărei soţ n-a "iubit-o" corespunzător şi suficient de Sabat şi căreia să nu-i placă moaca mea geto-dacică.

Toate cele bune!

popescu.borsa*
[25.11.10 18:29:52]
»

La râul Iordanului ne-am rebotezat, fata si-a pus numele Gloria-Esmeralda, baiatul Zohan-Jeremiah iar eu Borat.

popescu.borsa*
[25.11.10 18:34:41]
»

Sper sa nu fie considerat un sacrilegiu.

ninaaAUTOR REVIEW
[25.11.10 18:41:14]
»

Flaviu, daca nu ai un nume care sa sune prea arabesc sau ghinionul sa fi fost altul cu acelasi nume ca al tau care sa fi lucrat la negru si sa aiba interdictie nu prea ai de ce sa-ti faci griji.

Popescu. borsa m-ai facut sa rad cu numele alese. Si tie ti-a placut filmul Borat?

Rog webmaster atasarea melodiei "Ofra Haza - Im nin alu". Multumesc.

pepsi70ro
[25.11.10 18:45:38]
»

De Israel imi aduc aminte oricand cu cea mai mare placere. Nu se compara cu multe alte locuri de pe Pamant iar emotia sufleteasca este pe masura incarcaturii spirituale de care ne bucuram cand vizitam aceasta tara Sfanta. Felicitari!

popescu.borsa*
[25.11.10 19:05:03]
»

Frumoasa melodia pe care ai ales-o. Cântareata este numita si "The Madonna of the East". Mama ei o cantareata de muzica traditionala yemenita a insuflat fetei sale iubirea pentru muzica.

A murit in 2000 de SIDA, pe care a luat-o de la sotul ei.

Acesta moare si el in 2001, de overdosa cu cocaina

ninaaAUTOR REVIEW
[25.11.10 19:39:14]
»

Eram acolo cand a murit si am plans ca dupa o ruda, tot israelul a fost socat, initial s-a spus ca de gripa, apoi s-a aflat adevarul. Pacat, atat de tanara si talentata.

sandu.53
[25.11.10 19:46:21]
»

mi-a placut review-ul, e bine, inseamna ca ti-ai mai revenit cu piciorul... despre Israel stiu cate ceva de la prietenii mei evrei colegi de scoala sau serviciu plecati acolo pe vremea lui Ceausescu, de la prietenii mei care au avut sansa sa prinda cate-o delegatie pe acolo... toti vorbesc cu admiratie de ce au reusit sa faca evreii acolo in desert... nu stiu insa daca trec de aeroportul lor tanand cont ca-s mai brunet si deseori chiar si la noi la aeroport am fost confundat cu arabii ... felicitari si astept un nou review!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster15
[25.11.10 19:57:33]
»

A sosit si melodia solicitata. Auditie placuta.

ninaaAUTOR REVIEW
[25.11.10 20:19:55]
»

Merci wbm15 pentru melodie.

Da sandu. 53, m-am mai inzdravenit si datorita voua care m-ati sustinut, Israelul e o tara pe care nu poti s-o uiti, eu o visez cateodata, ma trezesc si-i spun sotului ca mi-e dor de ea si ca vreau sa merg acolo. Sper ca la anul sa mi se implineasca visul. Nu conteaza cat de brunet esti ci cum te cheama ca se mai fac confuzii de nume, de exemplu Ionescu sau Popescu e un nume comun si sunt multi Ion sau Marin si din pacate, cu regret o spun, conationalii nostri plecati la munca au facut-o uneori de oaie, betii, furturi, batai sau munca la negru. Cei prinsi au fost expulzati cu interdictie de a mai intra o perioada, 5-10 ani in tara si daca te confunda cu unul pierzi 5 ore prin vama.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
valimi
[25.11.10 20:54:26]
»

Nu pot spune ca este o locatie in care imi doresc sa ajung, insa dupa ce am citit impresiile tale, parca m-as mai gandi...

Felicitari!

ninaaAUTOR REVIEW
[25.11.10 21:08:35]
»

Multumesc valimi, nu are de ce sa-ti fie frica, eu nu m-am simtit niciodata in nesiguranta cat am stat acolo.

liviadavidescu
[26.11.10 12:15:48]
»

@ninaa, felicitari pentru review, dar Israelul e o locatie pe care n-o voi vizita nicioadata... sunt in asentimentul lui @valimi... ii admir pe curajosi, dar nu pot sa ma simt bine ca turist, intr-o tara al carei obiceiuri imi sunt atat de straine... si unde exista un risc mare de atentate.

Cunosc conflictul religios arabo-israelian de la colegii mei de facultate, care, desi oameni scoliti aveau aceasta fi

xatie... am incercat sa inteleg si nu am reusit... cert e ca vorbim d un conflict istoric. cu radacini foarte adanci.

Nu snt fricoasa... dar Israelul e cam prea mult pentru mine.

In alta ordine de idei ma bucur ca esti mai bine cu piciorul... si iti multumesc pentru raspunsul la ecourile mele...

Iti doresc sa ai puterea de a mai sta in repaus cat e nevoie, vad ca AFA te ajuta. Bravo AFA si bravo Ninaa...

inainte de a fi turisti, membrii AFA au dovedit ca sunt mai intai oameni. Cinste lor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
celeste
[26.11.10 13:08:33]
»

Eu nu stiu de ce dar am o retinere in a vizita aceasta tara care ofera mult din punct de vedere turistic, mi-a placut rw-ul pentru ca are informatii utile si te felicit... apropo anul trecut cand am fost la aeroport sa astept niste prieteni care veneau din Antalya cand am intrat in aeroport parca incepuse razboiul... era plin de agenti Mossad iar simpaticii nostri de la BAT mai ca te ucideau cu privirile lor furioase ca doar se pregatea de decolare un avion al companiei EL-AL cu destinatia... Tel-Aviv.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ninaaAUTOR REVIEW
[26.11.10 15:34:29]
»

Da, asa este, cand pleaca o cursa El-Al ai impresia ca soseste cine stie ce presedinte la aeroport, asa desfasurare de forte. Baietii aia de la Mossad de fapt sunt niste studenti pasnici care studiaza in Romania pt ca e mai ieftin si sunt si angajati pe perioada studiilor sa se intretina. Credeti-ma ca nu e prea placut sa umbli prin valizelor muncitorilor constructori care pleaca de obicei mai mult cu bautura la ei decat cu haine. Am trait o faza odata cand am condus pe cineva la o cursa de-asta, demna de comedii. Avea un tip niste sacose de rafie vechi si murdare legate cu sfori si in ele tot felul de pungi cu fasole boabe, de diferite soiuri, seminte de floarea soarelui si de dovleac, mere si pere padurete, etc. Domnisoara care l-a luat la control si-a pus manusi chirurgicale cand a vazut pe unde trebuie sa scormoneasca si cand s-au rupt pungile si au inceput sa curga semintele pe jos si-a pus mainile in cap si repeta intr-una: "Ce-i asta, tu unde te duci, de n-ai haine? " Secretul era ca tipul avea deja un frate acolo care i-a spus sa nu-si ia toale ca ii da el, in schimb sa-i aduca bomboane agricole si ce mai aveau ei prin livada ca-i era dor de casa. A fost unul dintre cele mai tari momente live.

dorgo
[01.12.10 20:05:29]
»

@ ninaa... daca "cusher" insemna OK, atunci review-ul tau este foarte "cusher"... este de admirat acest popor care in urma cu doua milenii l-a creat si adapostit pe Iisus iar in prezent, a transformat un colt de desert inospitalier intr-un Eden sau poate in gradinile Semiramidei, muncind uneori aproape pe gratis in "chibuturi"... cine n-ar dori sa aiba o asemenea tara cu 10 luni insorite pe an? ...

ninaaAUTOR REVIEW
[02.12.10 20:52:40]
»

@dorgo, nu degeaba li se spune "poporul ales". Si eu ii admir pentru ambitia lor de a avea o tara, un stat pentru care s-au luptat. Mi-a povestit cineva cum au reusit ei sa obtina recunoasterea ca stat. Pe la sfarsitul sec 19-inceputul sec 20 au pornit de prin tarile unde erau imprastiati catre Palestina, au cumparat pamant de la arabii care radeau de ei: Ce prosti sunt, ce vor face cu pamantul ala plin de pietre si nisip? Numai ca au cumparat pana cand s-au trezit arabii cu mici enclave intre evrei. Din pamantul ala fara valoare au facut teren arabil, au construit orase, au infiintat chibutzuri care functioneaza si astazi pe principiul "tot ce e al meu e si al vostru si invers". Daca am munci si noi macar 10% ca ei, la ce tara si relief avem am fi primii in lume.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
celeste, dorgo, doru_mag, Flaviu, liviadavidescu, ninaa, popescu.borsa*, sandu.53, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind Israelul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05591082572937 sec
    ecranul dvs: 1 x 1