ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.02.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 07.04.10
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
DEC-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Hallstatt: un colt de poveste pentru iubitorii de basme

TIPĂREȘTE

V-am povestit acum putin timp de excursia in Viena, care s-a ramificat si in inca cateva deplasari cu trenul prin frumoasa Austria.

Una din opriri a fost Hallstatt. Auzisem de acest loc si ma fascina din poze. Parea un loc demn de folosit pe post de studio pentru un film Disney, asa ca nu am ratat ocazia de a-l vizita. Am luat trenul din Viena si in cateva ore am ajuns in gara din Hallstatt, de unde am luat o barcuta tare draguta spre Hallstatt.

Din barcuta am putut admira intreg peisajul, care este absolut superb. Inca de aici am inteles ca acest loc este un colt de poveste.

Nu am fost inspirati, nu ne-am gandit si nu am avut bani cash. Mai exact, am avut 5 euro, iar barcuta pentru amandoi costa 6 euro. Domnul a fost foarte dragut si ne-a permis sa mergem asa, iar la intoarcere i-am platit si restul de 1 euro ramas.

Imediat ce am ajuns in Hallstatt, am fost fascinata de potecutele pietruite, de natura de basm si de cladirile cochete si primitoare. Imaginatia mea a luat-o inainte si deja imi imaginam oameni imbracati in costume si rochii, plimbandu-se pe stradutele deloc incapatoare insa bogate in farmec. Am avut, ce-i drept, noroc si de vreme foarte buna. Desi era racoare, era suportabi iar razele de soare ne-au ajutat sa ne bucuram de fiecare pas.

Cand am ajuns noi, de abia se apucau sa decoreze centrul si sa monteze standurile de Craciun, asa ca nu am prins atmosfera completa de sarbatoare. Insa, Hallstatt nu are nevoie de decoratiuni pentru a insufla spiritul pasnic al sarbatorilor.

Pentru ca dupa o ora de plimbare prin Hallstatt ni s-a facut foame si nu am vrut sa mergem la un restaurant (erau doar vreo 3 deschise si, pareau prea pretentioase pentru pofta noastra simpla de o gustare), asa ca am mancat in aer liber, la un stand de cafea, ceai, ciocolata calda, cartofi prajiti, hot dogs (mai bine zis wurts) si alte astfel de gustari.

Dupa ce am mancat si ne-am relaxat putin, am luat-o la pas in continuare pentru a descoperi tot ce se poate. Stradutele pietruite urca de-a lungl golfuletului, iar privelistea este superba. Aerul corect, soarele, linistea si natura se impletesc perfect.

Daca tot am ajuns aici, am mers si la mina de sare, celebra in Europa. Recunosc, eu nu auzisem de ea pana atunci, nu ma interesasem, si nu eram prea incantata sa o vizitez. Sunt si putin claustrofoba, asa ca nu mi se parea tocmai o activitate frumoasa.

Dar, ce as mai fi regretat daca nu mergeam! Turul in mina a fost unul plin de poveste, de adrenalina (pentru mine, da, se poate considera adrenalina) de informatii utile si distractie. Tot circuitul este facut cu foarte mult cap, primesti multe informatii iar totul este prezentat astfel incat oricine sa se simta bine.

Intrarea se face printr-un tunel lung si ingust, iar coborarile se fac pe sistemul: ne dam pe topogan! Veti vedea in poze la ce ma refer.

Am fost echipati in prealabil cu jacheta si pantaloni pe care le-am imbracat peste hainele noastre pentru a ne proteja de praf, dar si pentru a nu ne trezi cu aschii de pe topoganul de lemn infipte in piele (insa, erau atat de bine slefuite, atat de lucioase si alunecoase, ca nu vad cum s-ar fi putut intampla asta).

Biletul a costat aproximativ 34 de euro si credeti-ma, a meritat pe deplin! Cred ca nu m-am distrat asa intr-o excursie niciodata.

Domnul care a tinut turul a fost foarte haios, foarte explicit si foarte de treaba. Si pentru ca in mina se intra in grupuri mici, toata lumea se simte confortabil, toata lumea poate sa vada totul din primul rand, nu te calci in picioare, nu te impingi si nu pierzi nimic.

In mina exista zone speciale pentru informare: o sfera in perete iluminata pe care este proiectat un video ce prezinta cum s-a format sarea si cum a ajuns atat de adanc in pamant; o arcada cu un ecran in mijloc rotund ce prezinta istoria minei; un spectacol de lumini pe lacul din mina absolut fascinant cu istoria minerilor, cum minau si tot asa si multe astfel de activitati.

La iesirea din mina ne-am asezat toti in sir indian pe un trenulet ce ne-a plimbat destul de mult, conducandu-ne inapoi la suprafat intr-un decor demn de Alba ca zapada si cei 7 pitici. A fost o experienta de neuitat!

Dupa mina ne-am reintors in orasel si ne-am oprit la o cafenea care a devenit oficial locul meu preferat. Se numeste Muk's Schmankerl si este foare foarte mic, dar aici va puteti bucura de niste gofre delicioase, de o cafea savuroasa si de un decor absolut deosebit (veti vedea poze).

Apoi, ne-am intors la gara si am luat trenul spre Obertraun unde am fost cazati o noapte.

Daca ajungeti in Austria si aveti posibilitatea, vizitati neaparat Hallstatt si spuneti-mi daca am avut dreptate! Este un loc mic, in care nu ai multe de facut, insa absolut fermecator!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Anduise in 07.02.20 22:40:49
Validat / Publicat: 07.02.20 23:33:07
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: Viena, Salzburg

VIZUALIZĂRI: 2182 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Anduise); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36300 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[07.02.20 23:43:47]
»

@Anduise:

Salina e superba. Iar la Muk’s e poveste. Peisajele sunt si ele de vis. Made in Austria.

Ai povestit asa fain ca mi-a parut rau ca s-a terminat articolul. Ba ai lansat si provocarea:

Daca ajungeti in Austria si aveti posibilitatea, vizitati neaparat Hallstatt si spuneti-mi daca am avut dreptate!

.

Numai de bine! Excelent! ????

webmaster
[08.02.20 00:14:08]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

DOINITA
[08.02.20 06:42:03]
»

Răspund provocării și îți spun că am fost in Halstatt acum multi ani in urma și într-adevăr locul este de poveste. Noi am fost vara și ne-am bucurat și de florile ce îmbracă străduțele mici și cochete. Acolo, am văzut un păr cu ramurile întinse pe peretele exterior al unei case (de fapt erau mai mulți pomi fructiferi dirijați in acest mod), iar proprietara culegea pere de la fereastră. O minunăție de sat ce veșnic se oglindește în apele de cleștar ale lacului! Mulțumesc pentru trezirea unor amintiri plăcute!

AnduiseAUTOR REVIEW
[08.02.20 09:47:32]
»

@Dan&Ema: multumesc mult! Imbratisari si pupici!

sandybell
[11.03.20 22:04:31]
»

@Anduise: Am avut ocazia sa vizitam si noi acest sat protejat UNESCO, ai dreptate in totalitate. Good roads!

AnduiseAUTOR REVIEW
[12.03.20 12:05:05]
»

@sandybell: Multumesc, imbratisari!

mishu
[22.03.20 12:11:28]
»

@Anduise: Inca nu am ajuns aici desi imi doresc tare mult, dar ma bucur de postarea ta, asa ca felicitari, votat cu mare drag.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Anduise, Dan&Ema, DOINITA, mishu, sandybell
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Hallstatt-Obertraun:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069231033325195 sec
    ecranul dvs: 1 x 1